#ANONIEM | dinsdag 28 februari 2012 @ 01:00 |
Ik heb hier dus een pakje met spekreepjes liggen die tot 16 januari goed waren. Nu neem ik het meestal niet zo ruim met houdbaarheids data, maar 1,5 maand voor vlees doet me toch twijfelen. Zou dit nog zonder problemen gegeten kunnen worden? ![]() 't gaat om een pakje met spekreepjes van de aldi, die nu zo'n 6 weken over datum is, die ik laatst achterin de koelkast vond. ![]() | |
LilDutchPrincess | dinsdag 28 februari 2012 @ 01:01 |
Ik denk van niet. Vaak kan je het ook wel zien, als de verpakking bol gaat staan kan je het beter weggooien. | |
#ANONIEM | dinsdag 28 februari 2012 @ 01:06 |
De verpakking is nog normaal, 't is zo'n soort pakje als op deze foto ![]() ![]() Toen ik ze kocht waren ze zo'n 2 maanden houdbaar baar, dus niet niet echt snel bederfbaar denk ik? ![]() [ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 28-02-2012 01:08:20 ] | |
trigt013 | dinsdag 28 februari 2012 @ 01:10 |
geef ze aan een kat, als hij het eet kan jij het eten | |
Lienekien | dinsdag 28 februari 2012 @ 01:24 |
Openmaken en ruiken. Als het goed ruikt en er niet raar uitziet, kan er niet zoveel misgaan. Goed bakken uiteraard, maar dat doet men meestal wel met spekreepjes. | |
Blues | dinsdag 28 februari 2012 @ 01:29 |
Ja, ruiken. Dat heb ik één keer meegemaakt met een fout pakje. Wat voor datum er ook opstaat, dit is écht heel duidelijk ![]() ![]() | |
ticklemepink | dinsdag 28 februari 2012 @ 01:31 |
kzou dat niet wagen hoor... zo duur is die meuk ook niet bij de aldi om een nachtje wcpot knuffelen ervoor te riskeren ![]() | |
RobinOok | dinsdag 28 februari 2012 @ 01:31 |
Openmaken en ruiken. Het zou heel goed nog best eetbaar kunnen zijn. Ik at laatst iberico ham van een jaar over de datum. Die was wel vacuum verpakt, dat wel. | |
golfer | dinsdag 28 februari 2012 @ 01:34 |
Ik zie een nieuwe trend ontstaan: nachtelijk aan spek ruiken. ![]() Is toch weer iets anders dan coke snuiven? | |
FutureFairytale | dinsdag 28 februari 2012 @ 01:39 |
Ik had het niet gedaan. Spekreepjes zijn idd niet duur dus morgen kun je een nieuw pakje kopen. | |
Blues | dinsdag 28 februari 2012 @ 01:50 |
Vleesch hangt sowieso maanden te besterven ![]() ![]() | |
SiGNe | dinsdag 28 februari 2012 @ 02:13 |
Ham wordt gezouten zodat het langer houdbaar is, daarom kan je sommige rauwe ham ook rustig 18 maanden laten hangen op een koele zolder, hoef je niet eens een koelkast voor te hebben. Als is het met die bakjes van TS niet meer dan een pekelbadje, niet veel bestorven en gerijpt aan.. | |
Pietverdriet | dinsdag 28 februari 2012 @ 09:02 |
tja, maar een hele ham heeft een veel kleiner oppervlak dan plakjes, en bacteriën groeien aan het opp. Verhitten maakt de gifstoffen niet kapot, dus vraag je jezelf eens af, is die euro die je betaald voor een pakje ontbijtspek van de aldi het waard dat het er aan 2 kanten uitspuit? | |
#ANONIEM | dinsdag 28 februari 2012 @ 09:34 |
Hmmm, Ik denk dat ik ze dan maar weg gooi (hoewel ik er straks nog wel even aan ga ruiken, kijken of ik er nog iets aan kan ontdekken) ![]() Weinig zin om een dag aan de spetter te zijn ![]() | |
trigt013 | dinsdag 28 februari 2012 @ 09:52 |
Spetterpoep is natuur zijn manier om te vertellen dat je een dagje voor jezelf moet nemen | |
MinderMutsig | dinsdag 28 februari 2012 @ 10:12 |
En dit is dan ook nog eens gepekeld. Als het niet gek ruikt, er nog goed uitziet en de verpakking niet bol staat zou ik het gewoon eten. | |
Weltschmerz | dinsdag 28 februari 2012 @ 11:05 |
Volgens mijn slager droogt zijn spek alleen maar uit en bederft dat niet op afzienbare termijn. | |
dralion13 | dinsdag 28 februari 2012 @ 13:08 |
Ik kan wel leukere dagjes voor mezelf verzinnen dan een dag op de wc doorbrengen. |