abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_108310702

“Help, ik wil een digitale camera, maar ik weet niet wat ik moet kopen…. “

Het probleem is dat iedereen iets anders wil. De een wil perfecte kwaliteit, de tweede lekker compact, en de derde wil op 100 meter diepte nog kunnen fotograferen. En soms weten de vragers zelf niet eens wat ze precies willen :) Dit lijstje kan daar ook bij helpen.

Budget:
- Wat mag de camera kosten, inclusief alles.
Houd er rekening mee dat je naast de camera, geheugenkaartje, accu/oplaadbare batterijen nodig hebt, en een tasje vaak ook handig kan zijn, zeker bij de wat grotere camera’s.
- Bij dSLR camera’s moet je ook nog lenzen hebben.

Formaat:
Wil je een compactcamera, bridgecamera, systeemcamera of een digitale SLR met alles erop en eraan? Om het makkelijk te maken deel ik het even op in 5 segmenten:

• Micro camera: Makkelijk meenemen, past meestal in een broekzak, maar meestal beperkt in mogelijkheden. Modellen als de Canon Ixus serie.
• (Travel) Compact camera: Ligt wat fijner in de hand als de micro’s hierboven, past niet fijn in een broekzak, maar een jaszak moet lukken. Heeft vaker wat meer opties, zoals een betere zoom en videomodus.
• Bridgecamera/Superzoom: Zoom, zoom en nog meer zoom. Tegenwoordig al over de 40x voorwerpen dichterbij kunnen halen. Erg flexibel en vaak verbluffende specificaties en mogelijkheden.
• Systeemcamera (ILC=Interchangable Lens Camera/Mirrorless camera/Evil camera): Camera's met een lensmount waardoor je de camera met verschillende lenzen kunt gebruiken. Deze camera's hebben geen optische viewfinder/spiegel waardoor ze compacter zijn. De sensor kan echter zo groot zijn als die van een dSLR, zo is de Sony NEX uitgerust met een APS-C sensor. Camera's als deze zijn erg in opkomst.

• D-SLR bodies: het echte fotogeweld, keuze uit vele lenzen, grote tassen, en nog meer accessoires.

Doel:
Wat ga je fotograferen? Feesten, sport, landschappen, portretten, macro of huis- tuin- en keuken- foto’s? Schrijf in het kort op wat je wil fotograferen.

De fotograaf:
is het doos open en fotograferen, en de handleiding komt nooit uit de doos, Of kan je in je slaap de handleiding citeren? Met andere woorden, wat voor fotograaf ben jij?

Huidige camera:
Als je al een camera hebt, vertel dan even welke, en wat de tekortkomingen zijn, maar ook wat er wel aan bevalt.

Welke camera’s twijfel je over:
Als je zelf al een basiskeuze gemaakt hebt, vermeld ze dan hier, en waarom je tussen die modellen twijfelt.

Bijzondere eisen:
Als je camera aan bijzondere eisen moet voldoen, die hierboven nog niet genoemd zijn, mag je dat hier vermelden. Denk eens aan dingen als: Specifiek wel/geen accu, ik heb al een terabyte aan Compact flash of 'Moet schoonmoeder met de mond dicht kunnen fotograferen' ;)

Dus even op een rijtje: (dit lijstje even in je post plakken: )

quote:
Budget:
Formaat: Micro / compact / SLR-like / D-SLR Body
Doel:
Fotograaf:
Huidige camera:
Welke camera’s twijfel je over:
Bijzonderheden:
Sitetips
Je kunt ook zelf aardig wat research doen. Hier wat handige sitetips:

Snapsort - Klik je eisen aan en zie wat er in die richting zoal beschikbaar is. Een erg handige tool om te kijken welke camera's in aanmerking komen voor jouw keuze. Neem de scores op deze site met een korreltje zout.
Sortable - Een site zoals Snapsort.
Cameralabs - Een van de beste sites als het gaat om camera reviews. Voordelen, nadelen, specs, samples, conclusies en vergelijkingen. Nadeel? Niet alle camera's komen aan bod.
Letsgodigital - Een site met Nederlandse taal en alles rondom camera's. Nieuws en reviews.
DPreview - Een site met de laatste nieuwtjes en reviews.
Image Resource - Jouw bron voor de laatste nieuwtjes. Erg handig zijn de Comparometer (camerasamples onder identieke situaties) en Cameraspecsvergelijker.
The Verge - Al het laatste nieuws over de nieuwste camera's.
DigitalRev - Reviews, tips, blogs en meer.
Vergeet het YouTube-kanaal met Kai, Lok en Alamby niet! (Vaak de TopGear op fotografie-gebied genoemd)

Geruchten en reviews op blogs:
http://photorumors.com
http://nikonrumors.com
http://canonrumors.com
http://eoshd.com
http://43rumors.com
http://mirrorlessrumors.com

Belangrijke beurzen:
CES -/- CP+ -/- Photokina

Prijsvergelijkingsites
Google Shopping
Geizhals
Tweakers Pricewatch
Voordeelmuis (acties en aanbiedingen)

Vorige: [Centraal] Wie helpt me aan een nieuwe camera? #26

[ Bericht 5% gewijzigd door Isdatzo op 29-02-2012 15:37:22 ]
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_108310745
Last post:
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 18:25 schreef vault_tec het volgende:
ik wil een nieuwe camera, gewoon digitaal. Hoeft geen spiegelreflex te zijn. Budget is 150 euro, mag iets overheen. Maar wil wel iets van goed kwaliteit, iemand tips?

Gewoon een compact dingetje. Mocht er iets zijn van budget 200+ wat super mooie foto's maakt wil ik daar ook wel info over :Y
Kijk hier ff bij. http://snapsort.com/recom(...)eral=price&price=225
Ligt voornamelijk aan het gebruik/doel waarmee je hem koopt en dus waar je behoefte aan hebt, welke camera bij je past. Maar denk al snel richting de Canon IXUS-lijn of een Coolpix P-lijn. ;)
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  donderdag 23 februari 2012 @ 18:57:53 #3
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_108311722
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 21:11 schreef Bart2911 het volgende:
Ik denk steeds te weten welke camera ik wil, maar door alles en iedereen ga ik toch steeds weer twijfelen, hopelijk kunnen jullie mij helpen.

Budget: rond de ¤500

Formaat: compact / SLR-like

Doel: mooie foto's maken met realistische kleuren

Fotograaf: ik maak graag foto's van mijn huisdieren, mensen (familie, vrienden), natuur

Huidige camera: ik had een Canon SX30, maar helaas is deze bij een inbraak gestolen

Welke camera’s twijfel je over: ik wil graag dat jullie mij blanco advies geven, dus hier zet ik bewust niks neer

Bijzonderheden: ik wil graag full hd, een kantelbaar lc scherm, minimaal 24x zoom, vrij makkelijke bediening, veel mogelijkheden, veel AE programma's (zoals bij de FZ150) en een groothoeklens. Verder weet ik zo niks, mocht er nog iets bijkomen dan horen jullie dat natuurlijk.

Groetjes Susanne
Koop gewoon de opvolger Canon PowerShot SX40 HS. Qua bediening vrijwel identiek en met net iets betere specificaties.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_108348727
Wat vinden jullie van de Fujifilm HS22 EXR? Die komt op snapsort.com op nr 1 als ik mijn gewenste eigenschappen invul...
pi_108351604
1. De camera heeft reeds een opvolger (HS30, aankomende maand vers van de pers), is lichtelijk verouderd
2. Het scherm van de HS20 (HS22 elders) is niet 'articulated', maar klapt alleen naar boven en naar onder (flip-up), hierdoor kun je bijvoorbeeld geen zelfportretten maken met het display naar voren wijzend aan de zijkant van de camera, wat wel bij de SX40 en de FZ150 kan (zelfde nadeel als de Sony HX100 en de Nikon Coolpix P500/P510, was dat de reden niet dat het de 42x zoom P510 niet werd?)
3. De zoomlens is w.m.b. een nadeel, maar voornamelijk omdat ik ook veel gebruik maak van video. De handmatige zoom is niet erg soepel en de focus ring is moeilijk bereikbaar
4. Hij heeft geen facedetection, zo heb ik begrepen
5. Qua formfactor veel minder compact en meer diefstalgevoelig (omdat 'ie eruit ziet als een dSLR)
6. Zoom op de SX40 is nog altijd meer

Mijn overweging zou het niet zijn, eigenlijk is 'ie door het vaste lensobjectief geen point-and-shoot (retractable zoom) bridgecamera meer, is 'ie vrij groot en zwaar en mist 'ie een volledig roterend scherm. Aan de andere kant heeft 'ie wel vrijwel dezelfde features als de SX40 en de FZ150 en is de HS20 stukken goedkoper te krijgen (omdat 'ie wat gedateerd is), is 'ie uitgerust met een lichtelijk grotere sensor (die ook nog backside illuminated (BSI) is) en beschikt over grotere ISO-boost (12800), verschillende features als panorama en RAW. EXR betekent dat je in verschillende lichtcondities bepaalde 'standen' hebt. Met een drop naar 8 Megapixels, noise reduction en een verhoging van de ISO-sensitiviteit krijg je dan mogelijk aardige foto's. Hier een vergelijking met de verouderde SX30 en HX100. Ik ben echter van mening dat het voordeel ten opzichte van de SX40 en FZ150 er niet is. Hoe de HS30 (HS33 elders) zich houdt is nog de vraag.

Je moet je maar ff afvragen of je zo'n gevaarte wel wilt. Als je hem überhaupt ergens in een winkel kan vinden (toch een minder populaire camera, ik heb 'em nog niet in het echt gezien) er even mee spelen dus, kijken hoe het bevalt, qua flip-up scherm en handmatig vaste lens. Voor de prijs verder wel een aardige deal, daar niet van.

Vergeet ook niet op YouTube te kijken hè, als je geïnteresseerd bent in een cameramodel. Genoeg goede reviews te vinden, vaak van WhichWebsite (zuster van Consumentenbond), DigitalRev, Mike Lowe van WhatDigitalCamera of Gordon Laing van Cameralabs en CNET. Dan zie je meteen hoe een camera er in iemands handen uitziet en krijg je lichtelijk een indruk van hoe 'ie in de praktijk werkt. Dat is wel wat handiger dan een lijstje met specificaties en wat foto's. ;)
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_108352326
Oke, dat wordt em niet dus ;). Dankje voor de heldere uitleg!
pi_108352683
No problemo. Snapsort laat alleen zien wat er mogelijk is met je eisen, ik zou er niet kijken vanwege de rankings en scores. Waar je uiteindelijk naar opzoek bent en het beste bij jou persoonlijk past kan dag-en-nacht verschillen met wat Snapsort #1 vindt. :P Het is een leuk hulpmiddel, maar geen guru helaas.

Interessant zou mogelijk de opvolger van de Sony HX100 nog zijn als alternatief voor de Nikon Coolpix P510, Canon Powershot SX40 en Panasonic Lumix DMC-FZ150. :Y Maar dat is nog maar de vraag óf en wánneer. April schijnbaar.
Meer details in 4 dagen.

Interessant voor de mensen die een Canon dSLR willen kopen. Dan wordt tevens de opvolger van de 5D mkII en de nieuwe Canon Rebel-camera aangekondigd?

[ Bericht 11% gewijzigd door shiz op 24-02-2012 17:34:34 ]
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie vrijdag 24 februari 2012 @ 17:58:13 #8
300347 MrManuel
pi_108354020
Heb besloten om van me 600D hoger op te gaan.
Twijfel nog heftig tussen de 5D mk II en de 7D..

Iemand toevallig een van deze nog 2e hands liggen?
[i]~ The impossible is easy![/i]
  vrijdag 24 februari 2012 @ 18:13:06 #9
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_108354448
Kunnen al je lenzen op een 5D?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  vrijdag 24 februari 2012 @ 18:19:47 #10
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_108354649
Waarom is een 7D/60D voor mensen zoveel aantrekkelijker dan een 550/600D? Ze hebben allen 'dezelfde' sensor en vrijwel dezelfde mogelijkheden. De enige noemenswaardige step-up is dan de weathersealing/buildquality, de focuspoints (crosstype), de betere burstrate, viewfinder en top-LCD.

Voor sportfotografie begrijp ik de focuspoints/burstrate. Maar het is wel een smak geld dat je er dan tegen aangooit en al deze camera's hebben in feite het potentieel om dezelfde kwaliteit foto's af te leveren. :o Of mis ik nu wat? :P Ik vraag me dit nu altijd al af.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie zaterdag 25 februari 2012 @ 01:28:45 #11
300347 MrManuel
pi_108372562
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 18:13 schreef kanovinnie het volgende:
Kunnen al je lenzen op een 5D?
Nee, er zullen tevens nieuwe lenzen aangeschaft moeten worden..
Dit is een van de voornaamste redenen waarom ik twijfel tussen de 5D en 7D.
[i]~ The impossible is easy![/i]
pi_108486887
Hallo allemaal,

Ik ben op zoek naar een nieuwe fotocamera waarmee ik zowel zeer mooie macrofoto's als mooie macrovideo's kan maken.

Het is eigenlijk niet voor buiten bedoeld. Het is namelijk bedoeld om mijn eigen huisdieren goed vast te kunnen leggen.

Ik heb nu een Samsung Camcorder met een Raynox 250 macrolens, waarmee ik al aardige filmpjes kan maken. Maar ik wil nog beter.

Om even een voorbeeld te geven van wat ik nu kan filmen:
Dit zijn overigens mijn eigen huisdieren :p
  dinsdag 28 februari 2012 @ 02:24:50 #13
195885 shiz
ŻŻŻŻŻ
pi_108491767
Voor macrofotografie is een spiegelreflex natuurlijk eigenlijk ideaal, omdat je naar wens een macrolens gebruiken kan met z'n eigen specifieke karakteristieken. Deze zijn ook erg geschikt voor macrovideo (let wel: handmatige focus) van bijvoorbeeld insecten. Aangezien je voornamelijk binnen wilt schieten is een grotere sensor en een macrolens natuurlijk ook erg geschikt voor de momenten met minder licht beschikbaar. De Full HD-videomode is bijzonder goed bij de Canon 550D/600D/7D/60D en 5D mkII. Nikon's D3100 en D5100 hebben wel autofocus tijdens video.
Ligt een beetje aan je budget of dat je zint, is misschien overkill voor het doel. Verder heeft een macrolens over het algemeen geen zoom en moet je dus bovenop de actie zitten. Anders moet je eens kijken naar een superzoom/bridgecamera misschien. Met m'n oude Fujifilm S8000fd heb ik deze twee foto's gemaakt:

Door de zoom hoef je er niet bovenop te zitten (hoewel 'ie op dat laatste plaatje op m'n poloshirt zat, kreng had me later nog gestoken :P ). Superzooms/bridgecamera's hebben tegenwoordig erg aardige specificaties en vooral de videomode met autofocus en stabilisatie is werkelijk goed te noemen. Nadeel is natuurlijk de relatief kleine sensor. En zo'n enorm 'ingewikkelde' zoomlensconstructie zorgt er vaak voor dat je niet onder zo'n f/2.8 kunt schieten (en dat is uitgezoomd), wat je misschien tegenstaat. In deze categorie zijn de laatste modellen de Canon Powershot SX40 HS, Fujifilm HS30 EXR, Nikon Coolpix P510, Panasonic Lumix DMC-FZ150 en de Sony Cybershot HX200V. Zijn veel goedkoper dan een dSLR-body (of kit) met een goede macrolens en je wint wat flexibiliteit, maar daarvoor geef je dan wel wat kwaliteit op.

Hier een vleugje van wat mogelijk is met een SX40 i.c.m. de Raynox 250:
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_108508512
Morgen heeft Mediamarkt een Canon A3200 in de aanbieding. Weet iemand of deze cam een beetje leuke foto's maakt? Mijn eisen nog maar een keer:

-Ook relatief goeie foto's bij minder licht
-Makkelijk te bedienen
-Goeie macrofoto's, liefst met een macroknop aan de buitenkant

Heb nu een Sony Cybershot W-30 uit 2006 dus ik neem aan dat deze sowieso zeker wel beter is? :P

Specs:
14,1 Megapixel
28 mm groothoekobjectief met 5x zoom
Optical Image Stabilizer
6,7 cm (2,7 inch) LCD-scherm
Smart Auto- en Easy-modus en Hints & Tips
HD-films (720p) met Dynamic IS
Live View Control en creatieve filters
Gezichtsdetectie en automatische rode-ogen-correctie
DIGIC 4
Lithium-ionbatterij



[ Bericht 33% gewijzigd door #ANONIEM op 28-02-2012 17:25:36 ]
pi_108523066
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2012 02:24 schreef shiznuts het volgende:

Hallo Shiznuts.
Bedankt voor de snelle reactie!

Ik heb even gekeken.
Kan je moet een spiegelreflexcamera ook echt HD filmpjes maken.

Bijvoorbeeld met de Canon Eos 550D en EF-S 18-55 IS en 55-250 IS
Als ik het goed begrepen heb, kan ik mijn Raynox 250 lens hierop aansluiten.

Maar als ik kijk op youtube bijvoorbeeld, zie ik alleen maar filmpjes met de kwaliteit 480p.
Terwijl ik nu bijvoorbeeld 1080p (HD) kan maken.

Ik ben best een noob hierin eigenlijk. Heb er namelijk weinig verstand van, maar wil heel graag voor mijn hobby dus hele mooie macro filmpjes kunnen maken van mijn huisdieren.
pi_108533523
Zelfs met een canon 550D kan je prachtige hd filmpjes maken. Hij filmt 1080p op 25 fps
pi_108538947
Wie kan mij helpen met de volgende vraag;

Ik ben me aan het oriënteren voor een instapper SLR. Nu zag ik bij de mediamarkt de volgende aanbieding: CANON EOS 1100D + EF 18-55 DC + EF 75-300 DC voor ¤444,-

Ik ben nog een redelijke leek op het gebied van SLR, en was in eerste instantie enthousiast over de aanbieding. Over de body valt te zeggen dat deze enigszins cheap aanvoelt (licht, plastic, knoppen,etc.) maar erg hoge eisen stel ik niet aan de body.

Wat naar mijn idee minstens zo belangrijk is zijn de objectieven. In dit geval zijn het geen image stabalized lenzen. Naar mijn idee is dat toch geen onbelangrijke feature. Ik ga binnenkort een reis maken door Z-Amerika en zou toch ook graag mooie foto's willen maken vanuit de hand.

Kortom, mijn vraag is: Hoe belangrijk en nuttig is IS?
pi_108545898
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 18:19 schreef shiznuts het volgende:
Waarom is een 7D/60D voor mensen zoveel aantrekkelijker dan een 550/600D? Ze hebben allen 'dezelfde' sensor en vrijwel dezelfde mogelijkheden. De enige noemenswaardige step-up is dan de weathersealing/buildquality, de focuspoints (crosstype), de betere burstrate, viewfinder en top-LCD.

Voor sportfotografie begrijp ik de focuspoints/burstrate. Maar het is wel een smak geld dat je er dan tegen aangooit en al deze camera's hebben in feite het potentieel om dezelfde kwaliteit foto's af te leveren. :o Of mis ik nu wat? :P Ik vraag me dit nu altijd al af.
Voor mij is het de 60D ipv de 550D geworden vanwege het top-LCD, weg te klappen schermpje en het formaat. Ik was een 10D gewent met een top-LCD en daar maakte ik alle instellingen op. Ik heb de 550D geprobeert, maar die instellingen maken op het LCD ging mij te langzaam.
Daarbij heb ik op mijn 10D het schermpje nooit veel gebruikt, en deze is bij de 60D dan ook gelukkig 'dicht' te klappen zodat deze me ook niet kan storen als ik bezig ben. Je moet foto's kunnen maken zonder na elke foto het resultaat te moeten willen bekijken.
En als laatste het formaat.. de 60D is tov de 550D net iets groter, waardoor die voor mij lekkerder in de hand ligt.

De 7D is het van wege de euro's niet geworden... het is en blijft een hobby.

Maar bovenstaande zijn voor mij argumenten geweest om een 60D te nemen ipv een 550D.
(ten tijde dat ik mijn de 60D kocht, was de 600D nog niet).

[ Bericht 0% gewijzigd door bakkerl op 29-02-2012 19:40:34 (tikfoutje) ]
Bij (tik)fouten kunt u de foute letters/tekens zelf vervangen door dejuiste uit onderstaande lijst (letters/tekens kunnen/mogen meerderemalen gebruikt worden). abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890-=[];',./`~!@#$%^&*()_+|{}:"<>?
pi_108558747
Budget: 200-400
Formaat: SLR-like / D-SLR Body
Doel: Gewoon gebruik, maar ook voor vakantie Indonesië
Fotograaf:beginner
Huidige camera: Samsung goedkoop ding uit 2005
Welke camera’s twijfel je over: Nu een aanbieding Canon EOS 1100D met 18-55 IS II
Bijzonderheden:geen

[ Bericht 8% gewijzigd door jeffreykleijer op 29-02-2012 20:46:45 ]
  FOK!fotograaf woensdag 29 februari 2012 @ 21:17:52 #20
48846 Xilantof
I keep you in the holes
pi_108561426
quote:
0s.gif Op woensdag 29 februari 2012 20:31 schreef jeffreykleijer het volgende:
Budget: 200-400
Formaat: SLR-like / D-SLR Body
Doel: Gewoon gebruik, maar ook voor vakantie Indonesië
Fotograaf:beginner
Huidige camera: Samsung goedkoop ding uit 2005
Welke camera’s twijfel je over: Nu een aanbieding Canon EOS 1100D met 18-55 IS II
Bijzonderheden:geen
Ik zou een SLR-like/bridge-camera aanraden. Puur voor het gemak, maar genoeg instelopties om toch leergierig te geraken!
Zo iets als: http://www.dpreview.com/p(...)ts/panasonic_dmcfz47
Xilantof Flickrt
foto-nerd
  woensdag 29 februari 2012 @ 23:00:51 #21
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_108568356
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2012 17:23 schreef heaven7 het volgende:
Morgen heeft Mediamarkt een Canon A3200 in de aanbieding. Weet iemand of deze cam een beetje leuke foto's maakt? Mijn eisen nog maar een keer:

-Ook relatief goeie foto's bij minder licht
-Makkelijk te bedienen
-Goeie macrofoto's, liefst met een macroknop aan de buitenkant

Heb nu een Sony Cybershot W-30 uit 2006 dus ik neem aan dat deze sowieso zeker wel beter is? :P

Specs:
14,1 Megapixel
28 mm groothoekobjectief met 5x zoom
Optical Image Stabilizer
6,7 cm (2,7 inch) LCD-scherm
Smart Auto- en Easy-modus en Hints & Tips
HD-films (720p) met Dynamic IS
Live View Control en creatieve filters
Gezichtsdetectie en automatische rode-ogen-correctie
DIGIC 4
Lithium-ionbatterij

[ afbeelding ]
Het is een relatief eenvoudige camera in het lagere prijssegment. Verwacht geen geweldige prestaties bij weinig licht. Daarvoor kan ik de HS versies van Canon aanbevelen. Verwacht ook geen geweldige macromogelijkheden, het is maar een eenvoudige camera.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_108572339
quote:
0s.gif Op woensdag 29 februari 2012 07:28 schreef Kajji het volgende:
Zelfs met een canon 550D kan je prachtige hd filmpjes maken. Hij filmt 1080p op 25 fps
Het blijkt lastig kiezen als je er weinig verstand van hebt.
Wil namelijk geen verkeerde keuze maken aangezien het aardig wat kost allemaal.
  donderdag 1 maart 2012 @ 01:43:50 #23
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_108573828
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 00:30 schreef ProXi_NL het volgende:

[..]

Het blijkt lastig kiezen als je er weinig verstand van hebt.
Wil namelijk geen verkeerde keuze maken aangezien het aardig wat kost allemaal.
Ik zou in jouw geval de 600D nemen i.v.m. een kantelbaar scherm, dat is wel zo praktisch bij het filmen. De 550D heeft dat niet. De 60D of 7D zou in jouw geval teveel van het goede zijn, omdat de sensoren identiek zijn.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_108602243
quote:
0s.gif Op woensdag 29 februari 2012 21:17 schreef Xilantof het volgende:

[..]

Ik zou een SLR-like/bridge-camera aanraden. Puur voor het gemak, maar genoeg instelopties om toch leergierig te geraken!
Zo iets als: http://www.dpreview.com/p(...)ts/panasonic_dmcfz47
Bedankt voor de info, ben nu persoonlijk tussen de volgende 4 camera's aan het twijfelen:

Panasonic Lumix DMC-FZ48
http://tweakers.net/price(...)wart.html#tab:prices

Samsung NX11
http://tweakers.net/price(...)o-punt-i-punt-s.html

Sony NEX-C3K
http://tweakers.net/price(...)55mm.html#tab:prices

Olympus PEN E-PM1
http://tweakers.net/price(...)42mm-35-56-ii-r.html

Kan iemand mij hier verder bij adviseren? Wat zijn de pro's en con's per toestel?

[ Bericht 6% gewijzigd door jeffreykleijer op 01-03-2012 21:27:26 ]
pi_108673200
Ik ga een paar maanden op reis en wil daarvoor een nieuwe camera aanschaffen.
Wat ik vooral belangrijk vind is dat de camera op de automatische stand mooie foto's kan maken. Ik weet van mezelf namelijk dat ik toch niet met verschillende standen/instellingen ga werken.
Verder heb ik qua grootte, accuduur, filmen etc niet zo veel eisen, fotokwaliteit vind ik echt het belangrijkste. Budget is ongeveer tot 350 euro.

Wie kan mij op weg helpen? :)
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')