abonnement Unibet Coolblue
  zondag 26 februari 2012 @ 20:53:45 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108434376
Notitie maak, borst, lelystad
:-)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 februari 2012 @ 20:57:58 #102
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_108434839
Er zijn tegenwoordig ook diverse online vlees-verzendhuizen. Beef & Steak heeft vaak erg mooie producten.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_108435017
quote:
1s.gif Op zondag 26 februari 2012 20:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Beter of gemakkelijker?
Om een eitje te bakken, of een visje, aardappels etc kan je best een degelijke nonstick gebruiken.
Ik gebruik gietijzer omdat die hun warmte niet snel verliezen.
Hmm, nu ik er beter over nadenk weet ik eigenlijk ook niet wat ik wilde vragen. Ik heb altijd het idee dat alles aan een non nonstick vastplakt ofzo maar dat zal vast niet. Ik ga het gewoon uitvogelen met de Fissler pan die ik net van mijn mams gekregen heb. Ik heb wel een stel hele degelijke, dikke, zware nonsticks. Lekker goedkoop in Polen gekocht afgelopen zomer. Goedkoop dan in de zin van 50 euro voor een 40 en een 20 cm doorsnede. Elke keer weer een genot om mee te koken.
Kan niet wachten tot volgende vakantie, heb een nieuwe hapjespan nodig ;).
Spoilers!
pi_108435073
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2012 20:57 schreef Isegrim het volgende:
Er zijn tegenwoordig ook diverse online vlees-verzendhuizen. Beef & Steak heeft vaak erg mooie producten.
Die verkopen ook wagyu vet, aanrader!
Spoilers!
pi_108541078
Heb jij misschien nog een lekker recept voor een hazelnotenparfait?

Zo simpel als basisparfait mix maken en hazelnoten erdoor doen?
  woensdag 29 februari 2012 @ 17:40:43 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108551069
quote:
0s.gif Op woensdag 29 februari 2012 13:01 schreef franky_sl het volgende:
Heb jij misschien nog een lekker recept voor een hazelnotenparfait?

Zo simpel als basisparfait mix maken en hazelnoten erdoor doen?
dat kan, maar het is lekkerder de hazelnoten eerst te roosteren tot ze goudbruin zijn, laat ze afkoelen en voeg per 100 gram hazelnoten 10 gram suiker toe en ze van in de keukenmachine te malen. Dit malen doe je zo lang tot de olie er uit komt, je moet een pasta maken.
Deze pasta kook je dan kort mee met je basisparfait. Je massa smaakt dan naar hazelnoten
10% hazelnoot in je parfaitmassa is standaard, maar je kan luxe doen en meer toevoegen
Cellabaut heeft ook hazelnootpaté, die kan je ook toevoegen ipv de zelfgemaakte
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108570078
Thnx. Basisparfait is toch:

- slagroom lobbig kloppen
- eidooiers + suiker au bain marie tot 75c schuimig kloppen
- koud en luchtig kloppen
- room erdoor spatelen
- invriezen

Zal wel niet dan, omdat ik iets mee moet koken.

Misschien een mooi receptje hoe ik het het beste kan maken(voor 4 personen)? Kreeg van iemand de vraag of ik iets wilde maken met hazelnoot en vanille.
  donderdag 1 maart 2012 @ 06:14:49 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108574904
quote:
0s.gif Op woensdag 29 februari 2012 23:34 schreef franky_sl het volgende:
Thnx. Basisparfait is toch:

- slagroom lobbig kloppen
- eidooiers + suiker au bain marie tot 75c schuimig kloppen
- koud en luchtig kloppen
- room erdoor spatelen
- invriezen

Zal wel niet dan, omdat ik iets mee moet koken.

Misschien een mooi receptje hoe ik het het beste kan maken(voor 4 personen)? Kreeg van iemand de vraag of ik iets wilde maken met hazelnoot en vanille.
Goed, dan doe je het bij de slagroom, breng je die kort tegen de kook aan en laat je die afkoelen, ik zat te denken aan melk met vanille koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108577591
Is idd ook een idee. Verhouding melk en slagroom dan fifty-fifty?

En waar moet ik de melk dan mee doormixen? Klinkt overigens goed, anders wordt het misschien wel erg slagroomachtig. Bij een echte ijscompositie doe room bij de melk en dan koken en daarna de eigelen erbij en zorg dan voor een binding door het nog wat te verwarmen. Als ik dat zo doe voor een parfait, dan verlies is natuurlijk de luchtigheid van mijn au baun marie geklopte eidooiers en mijn lobbig geklopte slagroom en die luchtigheid heb ik natuurlijk juist nodig voor een parfait.

Welke stappen zou ik nu het beste kunnen volgen voor een hazelnotenparfait?(eerste keer dat een parfait wil maken, vandaar mijn onkunde). Als je misschien ook nog een indicatie kan geven voor de hoeveelheden, zou geweldig zijn.
  donderdag 1 maart 2012 @ 11:32:24 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108579375
Wat voor een ijsmachine gebruik je?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108582748
Een cheap-ass kruidvat ding... Echt geweldig dus niet, maar doet zijn werk wel ok. Maar het element ligt nog bij mijn ouders, dus vandaar mijn parfait keuze. En wil het een keer gemaakt hebben.
  donderdag 1 maart 2012 @ 13:33:10 #112
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108583913
Kom hier vanavond even op terug
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108584372
Bedankt alvast, Piet! En sowieso voor de moeite die je neemt om alles keurig te beantwoorden.
pi_108586675
Dus, ik heb hier nog spaghetti liggen die ik op wil maken. Heb je nog een fijn spaghetti recept voor een klein budget?
pi_108587614
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 14:59 schreef _Loki het volgende:
Dus, ik heb hier nog spaghetti liggen die ik op wil maken. Heb je nog een fijn spaghetti recept voor een klein budget?
Heel simpel, Aglio, Olio e Peperoncino? Lekkere bak sla erbij en je bent klaar :9
pi_108592429
of spaghetti carbonara
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  donderdag 1 maart 2012 @ 17:45:59 #117
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108592547
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 14:59 schreef _Loki het volgende:
Dus, ik heb hier nog spaghetti liggen die ik op wil maken. Heb je nog een fijn spaghetti recept voor een klein budget?
Koop bij de aldi een blik tomaten en een pak diepgevroren mosselen,
Kook de spaghetti en breng de tomaten aan de kook en prak ze wat fijn, doe er een teentje knoflook bij, wat zout en peper.
Doe er een deel van de mosselen bij en breng weer zachtjes aan de kook, leg de rest van de mosselen weer in de vriezer voor een volgende keer.
Eenvoudig, lekker en vrij budget
Of moet het nog budgetter?
Wat olijfolie en knoflook?
Olijfolie (of gewoon boter) en geroosterde broodkruimels, is een klassieke italiaanse (w)arme hap voor mensen die geen kaas konden betalen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 maart 2012 @ 17:58:46 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108592919
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 13:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Kom hier vanavond even op terug
100 gr Suiker
2 hele eieren
4 eidooiers
75 gram hazelnoot pate die ik eerder beschreef
250 cc Slagroom
250 cc volle melk
Sla de eieren en de dooiers (die op kamer temperatuur zijn, niet koelkast koud) tot een schuimende massa in een RVS schotel

Breng de room, melk en hazelnoot massa met de suiker al roerend aan de kook en zet het uit als het kookt
voeg een beetje van de roommassa bij de eieren terwijl je met een garde klopt, beetje bij beetje blijven toevoegen.
Blijf het opkloppen.
Als het er allemaal bij zit moet het ongeveer 80 graden Celsius zijn, zo niet doe je wat water in de room/melk pan en breng die aan de kook en verwarm het mengsel verder au bain marie.
Blijf kloppen, je wilt een crème, geen roerei.

Is het ca 80 graden neem je het van het vuur en je blijft het ff kloppen. Zet de RVS schaal in een bak met koud water met ijsklontjes om het geforceerd te koelen.
Als het koud is, folie er over en in de koelkast ijskoud laten worden
Luchtig slaan en in de ijsmachine doen.
Let op dat de koel accu minstens 24 uur in de vriezer heeft gelegen en je vriezer goed koud is (-20)
Je kan de melk ook vervangen door puur slagroom te gebruiken, maar met de eieren en de hazelnoten wordt het dan erg machtig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108593201
Bedankt, Piet! Maar zoals ik zo boven beschreef heb ik het element van de ijsmachine niet thuis en daarom wilde ik een parfait maken. Dit lijkt mij meer een recept voor hazelnotenroomijs.
  donderdag 1 maart 2012 @ 18:16:39 #120
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108593622
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 18:05 schreef franky_sl het volgende:
Bedankt, Piet! Maar zoals ik zo boven beschreef heb ik het element van de ijsmachine niet thuis en daarom wilde ik een parfait maken. Dit lijkt mij meer een recept voor hazelnotenroomijs.
Een parfait is een ijsgerecht dat veel room bevat en daardoor zeer zacht en smeuïg is, dat kan zonder ijsmachine, maar hoeft niet.
Maar als je puur slagroom gebruikt kan je het stijfkloppen en dan invriezen, zonder ijsmachine.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108593854
Ok dank je. Bij nader inzien denk ik toch dat ik morgen heb element ff weer bij mijn ouder op ga halen en ijs ga draaien. Lijkt mij toch net wat lekkerder.

Kan ik de compositie ook 1 dag van te voren in de koelkast bewaren? Bij vanille-ijs weet ik dat het geen probleem is, maar omdat ik het nu met vers gemixte hazelnoot(pasta) ga doen, weet ik het niet zeker.
  donderdag 1 maart 2012 @ 18:24:24 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108593958
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 18:21 schreef franky_sl het volgende:
Ok dank je. Bij nader inzien denk ik toch dat ik morgen heb element ff weer bij mijn ouder op ga halen en ijs ga draaien. Lijkt mij toch net wat lekkerder.

Kan ik de compositie ook 1 dag van te voren in de koelkast bewaren? Bij vanille-ijs weet ik dat het geen probleem is, maar omdat ik het nu met vers gemixte hazelnoot(pasta) ga doen, weet ik het niet zeker.
Is zelfs beter, de massa rijpt dan beter en komt meer tot smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108622378
Hallo Piet, hoe maak jij gebakken aardappelen?
  vrijdag 2 maart 2012 @ 17:39:09 #124
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108631949
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 13:31 schreef FigureBirdStars het volgende:
Hallo Piet, hoe maak jij gebakken aardappelen?
Ik neem bloemige aardappels, kook ze voor en laat ze afkoelen. Snij ze aan plakken en bak ze ( niet teveel in de pan doen) in ganzevet of spekvet. Bij gebrek aan geklaarde boter. Vuur niet te hoog zetten.

[ Bericht 1% gewijzigd door Pietverdriet op 02-03-2012 17:58:17 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 2 maart 2012 @ 17:52:54 #125
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108632468
Ingeklaarde boter? Uit Frankrijk of zo? :+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')