Hmm, nu ik er beter over nadenk weet ik eigenlijk ook niet wat ik wilde vragen. Ik heb altijd het idee dat alles aan een non nonstick vastplakt ofzo maar dat zal vast niet. Ik ga het gewoon uitvogelen met de Fissler pan die ik net van mijn mams gekregen heb. Ik heb wel een stel hele degelijke, dikke, zware nonsticks. Lekker goedkoop in Polen gekocht afgelopen zomer. Goedkoop dan in de zin van 50 euro voor een 40 en een 20 cm doorsnede. Elke keer weer een genot om mee te koken.quote:Op zondag 26 februari 2012 20:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Beter of gemakkelijker?
Om een eitje te bakken, of een visje, aardappels etc kan je best een degelijke nonstick gebruiken.
Ik gebruik gietijzer omdat die hun warmte niet snel verliezen.
Die verkopen ook wagyu vet, aanrader!quote:Op zondag 26 februari 2012 20:57 schreef Isegrim het volgende:
Er zijn tegenwoordig ook diverse online vlees-verzendhuizen. Beef & Steak heeft vaak erg mooie producten.
dat kan, maar het is lekkerder de hazelnoten eerst te roosteren tot ze goudbruin zijn, laat ze afkoelen en voeg per 100 gram hazelnoten 10 gram suiker toe en ze van in de keukenmachine te malen. Dit malen doe je zo lang tot de olie er uit komt, je moet een pasta maken.quote:Op woensdag 29 februari 2012 13:01 schreef franky_sl het volgende:
Heb jij misschien nog een lekker recept voor een hazelnotenparfait?
Zo simpel als basisparfait mix maken en hazelnoten erdoor doen?
Goed, dan doe je het bij de slagroom, breng je die kort tegen de kook aan en laat je die afkoelen, ik zat te denken aan melk met vanille koken.quote:Op woensdag 29 februari 2012 23:34 schreef franky_sl het volgende:
Thnx. Basisparfait is toch:
- slagroom lobbig kloppen
- eidooiers + suiker au bain marie tot 75c schuimig kloppen
- koud en luchtig kloppen
- room erdoor spatelen
- invriezen
Zal wel niet dan, omdat ik iets mee moet koken.
Misschien een mooi receptje hoe ik het het beste kan maken(voor 4 personen)? Kreeg van iemand de vraag of ik iets wilde maken met hazelnoot en vanille.
Heel simpel, Aglio, Olio e Peperoncino? Lekkere bak sla erbij en je bent klaarquote:Op donderdag 1 maart 2012 14:59 schreef _Loki het volgende:
Dus, ik heb hier nog spaghetti liggen die ik op wil maken. Heb je nog een fijn spaghetti recept voor een klein budget?
Koop bij de aldi een blik tomaten en een pak diepgevroren mosselen,quote:Op donderdag 1 maart 2012 14:59 schreef _Loki het volgende:
Dus, ik heb hier nog spaghetti liggen die ik op wil maken. Heb je nog een fijn spaghetti recept voor een klein budget?
100 gr Suikerquote:
Een parfait is een ijsgerecht dat veel room bevat en daardoor zeer zacht en smeuïg is, dat kan zonder ijsmachine, maar hoeft niet.quote:Op donderdag 1 maart 2012 18:05 schreef franky_sl het volgende:
Bedankt, Piet! Maar zoals ik zo boven beschreef heb ik het element van de ijsmachine niet thuis en daarom wilde ik een parfait maken. Dit lijkt mij meer een recept voor hazelnotenroomijs.
Is zelfs beter, de massa rijpt dan beter en komt meer tot smaak.quote:Op donderdag 1 maart 2012 18:21 schreef franky_sl het volgende:
Ok dank je. Bij nader inzien denk ik toch dat ik morgen heb element ff weer bij mijn ouder op ga halen en ijs ga draaien. Lijkt mij toch net wat lekkerder.
Kan ik de compositie ook 1 dag van te voren in de koelkast bewaren? Bij vanille-ijs weet ik dat het geen probleem is, maar omdat ik het nu met vers gemixte hazelnoot(pasta) ga doen, weet ik het niet zeker.
Ik neem bloemige aardappels, kook ze voor en laat ze afkoelen. Snij ze aan plakken en bak ze ( niet teveel in de pan doen) in ganzevet of spekvet. Bij gebrek aan geklaarde boter. Vuur niet te hoog zetten.quote:Op vrijdag 2 maart 2012 13:31 schreef FigureBirdStars het volgende:
Hallo Piet, hoe maak jij gebakken aardappelen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |