Bedankt voor de tip het was een succes. We hadden een uitgebreid Chinees etentje, maar nog een vegetarisch soepje nodig. T was erg lekker, leuk om eens echt Chinees te koken, lijkt voor geen meter op wat ze bij "de chinees" verkopen.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 20:18 schreef RobinOok het volgende:
Niet Chinees maar Japans: misosoep
[ link | afbeelding ]
Miso Soep
4 dl groentebouillon, 3 el misopasta, lente-uitje. Klaar.
Te simpel? Blokjes zijdentofu en/of wat geweekt wakame erbij.
Maandblad van Bocholt...quote:
Pond Gehakt, rund, mooiste is het zelf te draaien, grof en maar 1 keer door de molen.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 15:02 schreef Beelzebufo het volgende:
Vermoedelijk is het al honderd keer in dit topic voorbij gekomen maar ik ben te beroerd om te zoeken en schaamteloos genoeg om het gewoon nog een keer te vragen.
Oma's gehaktballen! Wat is daar het geheim van? Mijn oma is al een tijdje dood, ik kan het haar niet meer vragen... Ik wil daarvoor rundergehakt (dus geen HOH) gebruiken.
Wat moet er nog meer in? Help!
(Als het geheim van Oma's gehaktballen niet kan worden onthuld, dan wellicht een toelichting op Piet's gehaktballen??)
quote:Op vrijdag 16 maart 2012 19:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan ze ook gewoon eten, doe ik ook.
Ik weet dat het japans is, dat had je er geloof ik bij gezegd. Het was nogal lastminute dat er een soepje bij moest komen, dit was snel te krijgen, en je tipte dit. De rest was chinees, het smaakte er best bij.quote:Op zaterdag 17 maart 2012 23:33 schreef RobinOok het volgende:
Je had misosoep gemaakt voor een Chinees etentje? Hihi, grappig.
Goed te horen dat het lekker was. Chinees is mijn favoriete keuken. En nee, inderdaad, dat lijkt niet op wat ze bij "de Chinees" verkopen.
quote:Piet, komend weekend staat zelfgemaakte ravioli op de planning. Heb jij nog ideeën voor de vulling zonder paddestoelen?
Met nog wat mozzerella, parmezaan en ei. Viel erg goed in de smaak! Restjes die over waren van de vulling smaakten ook prima op toastjes.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 18:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Spinazie en blauwschimmel? Ricotta en parmaham? Gerookte zalm? Gehakt?
Ik geloof het meteen. Miso hebben de Japanners te danken aan Boedhistische monniken uit China die het in de 6e eeuw in Japan introduceerden. Allemaal 1 pot nat, miso, gele bonensaus, doenjang enzoquote:Op zondag 18 maart 2012 11:39 schreef Dunckie het volgende:
[..]
Ik weet dat het japans is, dat had je er geloof ik bij gezegd. Het was nogal lastminute dat er een soepje bij moest komen, dit was snel te krijgen, en je tipte dit. De rest was chinees, het smaakte er best bij.
Jam mee maken?quote:Op maandag 19 maart 2012 17:45 schreef _Loki het volgende:
Piet, ik heb nog flink wat bramen in de vriezer liggen en ik wil er vanaf want de vriezer zit te vol.
Tips wat ik hiermee kan doen?
Okay, nu, sauzen voor bij het vlees? Of gegrilde of gebakken vis met een saus van bramen is ook lekker, hoewel niet zo bekend als frambozen of granberries.quote:Op maandag 19 maart 2012 19:56 schreef _Loki het volgende:
Jam hebben we al en die komt niet op
pudding en bavarois ook niet denk ik, we zijn niet zo van de toetjes en zo..
IJsquote:Op maandag 19 maart 2012 17:45 schreef _Loki het volgende:
Piet, ik heb nog flink wat bramen in de vriezer liggen en ik wil er vanaf want de vriezer zit te vol.
Tips wat ik hiermee kan doen?
Ze houden niet van toetjesquote:
Maar wat zou jij doen met de bramen?quote:Op maandag 19 maart 2012 20:32 schreef RobinOok het volgende:
Oh, dat verklaart een hoop dan. Ik heb 't juist helemaal niet op fruit in mijn eten. Hoewel er wel uitzonderingen zijn, maar op 't eerste gezicht lijkt het me altijd niks.
Nu aan het maken, gekruid met LHO's zelfgemaakte kerrie.quote:Op zaterdag 10 maart 2012 08:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de blender, tot een pasta maken. Daar wat bloem door om er een deeg van te maken. Kruiden met kummel en karwei en tot heel dunne vellen uitrollen, bakken in de oven tot knapperige vellen. Heerlijk!
Darn dat Rotjeknor zo ver weg isquote:Op maandag 19 maart 2012 20:47 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Nu aan het maken, gekruid met LHO's zelfgemaakte kerrie.
Ik eet ijs niet als toetjequote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |