abonnement Unibet Coolblue
pi_108074466
Dank aisu voor dit uitgebreide weerwoord.

quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2012 00:11 schreef Aisumasen het volgende:

[..]

Exact wat deze wijze man vertelt. Alleen één kanttekening wat betreft het vetgedrukte gedeelte: "Come And Get It", nummer 7 in Amerika, nummer 4 in Engeland ;).

Ok, ik weet niet hoe Badfinger het gedaan heeft. De Beatles zelf hebben er geen hit mee gehad, ze hebben het alleen 'weggegeven' aan vrienden die dus blijkbaar een mooi succesvol nummer hadden. :)
pi_108074473
Ik bid ook altijd voor een set met veel solo-materiaal.
Misschien ook omdat ik 'm inmiddels 4x heb gezien, en de live-DVD's (waar toch wel grotendeels dezelfde liedjes op staan) te vaak heb gezien.

Ik zou een arm geven voor RAM integraal. Om maar eens iets totaal onrealistisch te noemen (dat maakt het verwedden van mijn arm ook stukken eenvoudiger moet ik bekennen).
pi_108076531
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2012 11:45 schreef awijmans het volgende:

[..]

Vroeg?? Dat valt wel mee. En het is heel erg gezellig met de vroege vogels die er rondlopen. Behalve die ene duitser die er al om 5:00 was en niks zei en met niemand contact had. Maar de meeste mensen zijn heel gezellig en het is 18:00/18:30 voor je het weet en je naar binnen mag.

In 2009 heb ik de hele tijd gestaan van 12:00 - 18:00, het regende, dus zitten was niet zo'n goed idee. Binnen hebben we op de vloer gezeten, eindelijk :P
Pff zo lang wachten/staan is niet aan mij besteed haha :P Ik ben er rond een uur of half 7 denk ik
pi_108110764
Ga er dan wel vanuit dat je niet in de binnenring komt te staan. Als ik me goed herinner dan werd het de vorige keer vanaf 17:00 erg snel heel druk met alle mensen die klaar zijn met werken. De rij wordt dan heel snel heel lang.

Even een anekdote van een ex-collega van mij: hij was met een groepje van 6 die om 19:00 de zaal ingingen, ze wilden van te voren eerst even eten. Ze konden niet meer de binnenring in. Een van zijn vrienden nam een snoeppapiertje wat op de grond lag, knoopt dat om zijn pols, loopt naar de binnenring met de mededeling dat hij even is wezen plassen, laat zijn pols zien en loopt door. Daarna naar buiten en om een echt polsbandje gevraagd. Die actie nog een paar keer gedaan en ze stonden met z'n 6-en in de binnenring nog voor het concert begon. :P
  zaterdag 18 februari 2012 @ 12:05:36 #280
38111 Boomlaars
Schoenlepels eten *HMMMM*
pi_108112034
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2012 00:11 schreef Aisumasen het volgende:

[..]
Laten we beginnen met het feit dat het een misvatting is om te denken dat een artiest enkel nummers ten gehore moet brengen die iedereen in het publiek kent. Terwijl ik deze zin opschrijf moet ik al een beetje lachen, het gaat hier om de liedjes van Paul McCartney, meer herkenbaar dan zijn repertoire krijg je het niet. Een concert-ervaring is meer dan enkel een lomp meezingfestijn. Een stukje verrassingseffect, improvisatie, en interactie. Je wilt een artiest aan het werk zien, geen jukebox. Als een publiek niet bekend is met het repertoire van de artiest waar ze 100 euro voor neerleggen, dan kan ik er ook niet meer van maken: hun probleem. 40 jaar aan muziek gemist hebben: hun probleem.
Hooghartig gezever van de bovenste plank. Dit is geen feit, slechts jouw mening. Mensen gaan nu eenmaal met verschillende verwachtingen naar een concert. Ik ben het met je eens dat het verassingselement bij zijn concerten van een bedroevend niveau is, met de al jaren uitgekauwde dubbele encorefase. Hier kan zoveel meer mee gedaan worden, zoals ik eerder opperde door bijv voor andere Beatles nummers te kiezen.

quote:
Nu is dit helemaal geen punt van discussie bij McCartney, de grootste crowd-pleaser die de muzikale wereld ooit gekend heeft. Er gaat letterlijk al 25 jaar geen optreden voorbij waar hij niet zijn meest iconische Beatles-nummers speelt, en meer. Ik kan werkelijk waar geen liedje op de huidige setlist opnoemen die niet van een album komt wat een wereldwijde million-seller is. Misschien enkel dat ene Fireman-nummer. Wat kun je nog meer doen!? Waar hébben we het in hemelsnaam over. Je noemt "Jet", het nummer "waarvan bijna niemand in de zaal het nummer kent". Ben je er van bewust dat dit een van zijn succesvolste nummers aller tijden is? Miljoen singles wereldwijd in de eerste weken na single-release in 1974, komend van album "Band On The Run", een wereldwijde nummer 1, het best-verkopende album van 1974 in Engeland, 6 miljoen exemplaren wereldwijd in het eerste jaar, naar schatting het dubbele tot op deze dag, nog altijd reguliere airplay op elk 'golden oldies'-station, om de compilaties ("Wingspan" uit 2001, 10 miljoen exemplaren wereldwijd) en vele dubbel-platinum live-albums nog niet eens mee te rekenen. Welk nummer moet hij kiezen wat nog bekender is om een nog groter (blijkbaar) onwetend publiek te pleasen? "Happy Birthday"?
Zoals gezegd heb ik persoonlijk weinig met de post-Beatles muziek van McCartney. Verkoopcijfers zijn voor mij totaal niet relevant. Ik vind het nogal pretentieus zoals je het hier benaderd; het publiek heeft geen enkele verantwoordelijkheid, en kan dan ook niets verweten worden. Zoals eerder gezegd constateer ik dat de sfeer bij nummers als Jet inzakt, en bij Beatles nummers opleeft. Voor mij begrijpelijk, aangezien ik het een vreselijk nummer vind.

quote:
In mijn ervaring is juist een saaie grijsgedraaide plaat als "The Long and Winding Road" de eerste 'bathroom break' voor de mensen die een concert als een theatervoorstelling zien. En over die 'slechte' non-Beatles nummers: daar zijn de meningen over verdeeld. Vele solo-nummers overtreffen een groot gedeelte van zijn Beatles-composities. Het is een schande, een doodzonde, en misschien wel de grootste tragedie uit de popmuziek dat hij het merendeel van deze nummers nog nooit of al 35 jaar niet op het podium heeft vertolkt, en ik zou er wat voor geven om de meeste inmiddels doodsaaie Beatles-nummers uit het tweede gedeelte van de set daardoor te laten vervangen. Niet bekend zijn met deze klassiekers omdat je slechts 7 jaar van de ruim 50-jarige carrière van McCartney hebt beluisterd is geen reden voor een artiest om dat dan zelf ook maar te negeren. Voor mij is het moment rond "Band On The Run" telkens de downer van de avond: wetend dat het vanaf daar op de automatische piloot is, wéér diezelfde Beatles-liedjes welke ik enkel hoor als ik bij een McCartney-concert ben, en het over is met de spannende verborgen juweeltjes in de set, die zo spaarzaam zijn toegevoegd, maar ook slechts sinds 2010. Wings: één van de succesvolste bands van de jaren '70, hij zou deze zalen alleen al uitverkopen met louter nummers uit deze periode.
Ik ben daarin zeker niet geinteresseerd, maar wellicht is er een markt voor. Zoals gezegd ben ik ook voor meer varieteit, maar dan uit het Beatles tijdperk.

quote:
Dan dit punt. Ik weet niet of je het weet, maar de man is niet begonnen met touren in 2011. Hij heeft elk Beatles-nummer al zo vaak geroteerd door de jaren heen, dat er geen enkele meer over is die hij ondergeschoven heeft. Jij wilt een set van 75 nummers. Ik ook, maar dan met hooguit 5 Beatles-nummers, en niet die hij normaal gesproken speelt.
Dat is niet waar. Hij speelt enkel de nummers waarbij hij de lead heeft.

quote:
Dit zegt eigenlijk al genoeg. Tenenkrommend. Misschien moet je maar gewoon naar The Bootleg Beatles gaan. Paul McCartney = Paul McCartney, de succesvolste artiest aller tijden. Niet alleen een ex-Beatle.
Voor mij is hij enkel dat. Ik heb niets met de muziek die hij erna heeft gemaakt. Ik ben gewoon niet zo'n fan van hem persoonlijk, ook als Beatle is hij niet bepaald mijn favoriet. Doch, hij vertegenwoordigd een van de belangrijkste bands in de muziekgeschiedenis welke geweldige muziek heeft voortgebracht. Hij speelt alleen zijn 'eigen' Beatles nummers, wat enorm jammer is aangezien dat niet allemaal de beste nummers zijn.

quote:
Tot slot, misschien heb je het gewoon niet getroffen bij de niet al te sfeervolle stoeltjes-optredens, qua publiekreacties op de million-sellers die jij niet kent, zeggen sommige beelden genoeg:

Dat zou kunnen.
AaaAAAaaaAaaaaarghhhh!!!!!! *BONES SNAPPING*
pi_108112351
Wow, Jet vreselijk vinden. Als ik 1 nummer van McCartney solo moet kiezen wat ik gaaf vind, is het wel Jet :D
Bleuh.
pi_108112474
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2012 12:05 schreef Boomlaars het volgende:

[
als je niet van Paul McCartney houdt moet je ook niet naar zijn concerten gaan. Dat zou de sfeer zeker ten goede komen.


Als je wel fan bent weet je dat veel van zijn solonummers net zo goed zijn als zijn top Beatlesnummers en zou je willen dat hij die ook eens zou spelen in concert.
pi_108112543
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2012 12:19 schreef PimD het volgende:
Wow, Jet vreselijk vinden. Als ik 1 nummer van McCartney solo moet kiezen wat ik gaaf vind, is het wel Jet :D
Ja ik vraag me af waarom Boomlaars naar iemand gaat die hij niet kan pruimen.
En waarom die artiest dan nummers moet gaan zingen die hij zelf nooit gezongen heeft.
  zaterdag 18 februari 2012 @ 12:35:57 #284
38111 Boomlaars
Schoenlepels eten *HMMMM*
pi_108112770
Je stelt het wat overdreven. Ik zou zeggen doe een keer wat anders dan A Day In the life/give peace a chance en Something.
AaaAAAaaaAaaaaarghhhh!!!!!! *BONES SNAPPING*
pi_108112839
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2012 12:35 schreef Boomlaars het volgende:
Je stelt het wat overdreven. Ik zou zeggen doe een keer wat anders dan A Day In the life/give peace a chance en Something.
Je houdt niet van Paul solo, je houdt niet van zijn Beatles nummers ? Wat doe je dan daar ?

Ja van mij mag hij ook wat anders doen, die Beatlesnummers lozen en zijn solonummers spelen.

Kom op, hoe vaak heeft hij Yesterday, Get Back en Hey Jude nou gespeeld ? 1 miljoen ofzo ?
pi_108112934
quote:
Kom op, hoe vaak heeft hij Yesterday, Get Back en Hey Jude nou gespeeld ? 1 miljoen ofzo ?
En toch zal 90% teleurgesteld van het concert terugkomen als hij die nummers niet zal spelen. Je bent als artiest toch een beetje verplicht je grootste hits te spelen, zelfs al hebben de fans die al een miljoen keer gehoord.
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_108113106
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2012 12:42 schreef nomar83 het volgende:

[..]

En toch zal 90% teleurgesteld van het concert terugkomen als hij die nummers niet zal spelen. Je bent als artiest toch een beetje verplicht je grootste hits te spelen, zelfs al hebben de fans die al een miljoen keer gehoord.
speel dan Listen to what the man said of Silly Lovesongs ook een keer, ook nummer 1 hits.
en Back in the USSR, Heletr Skelter zijn nooit hits geweest, dus die kan je dumpen.

Sorry maar om 30 jaar het laatste gedeelte precies hetzelfde te laten is ook waanzin.
pi_108113206
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2012 12:47 schreef macca728 het volgende:

[..]

speel dan Listen to what the man said of Silly Lovesongs ook een keer, ook nummer 1 hits.
en Back in the USSR, Heletr Skelter zijn nooit hits geweest, dus die kan je dumpen.
Dat soort afwisseling zou idd wel welkom zijn.
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
pi_108113321
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2012 09:38 schreef nomar83 het volgende:
Dus als ik het goed begrijp willen sommige dat z'n repertoire enkel uit Beatles-nummers bestaat omdat niemand z'n Wings- en solonummers zou kennen, en andere zouden er wat voor geven om het enkel bij Hey Jude en Yesterday te houden om verder alleen maar nummers te spelen die nog nooit live zijn opgevoerd.

Laat ik dan de eerste zijn om te zeggen dat ik heel tevreden ben met de setlist zoals die de laatste jaren is. Misschien teveel Band on the Run-spul en te weinig van andere Wings-albums, maar that's it. [..]
Kijk, dít is een zeer heldere en reële observatie. Sinds dat ene magische moment in maart 2010 waarin hij aan de start van de nieuwe tournee (bij wijze van spreken) eens niet slechts 3 Beatles-nummers die hij 2 jaar niet had gespeeld afwisselde, maar gewoon uit het niets 5 'deeper cut' solo-klassiekers uit de hoge hoed toverde, is alles veranderd. (Ik zou er wat voor geven om bij die premiere-show in Glendale bij te kunnen zijn geweest, ook al was het na het 13de liedje in de set alweer identiek aan de show 3 maanden daarvoor.)

Tegenvallend genoeg verdwenen 4 daarvan binnen een paar maanden weer achter slot en grendel (gelukkig vlak nadat ik ze kon afstrepen van m'n checklist), maar hij bleef ons in de 2 jaar daarna verwennen met 'hidden nuggets' zoals "Ram On", solo-hits als "Junior's Farm" en misschien wel de meest verbluffende van allemaal, "Come And Get It", waarvan je tot aan 2010 niet had kunnen dromen dat hij die ooit in een stadion-setlist zou toevoegen. En het idee dat zoiets elke nieuwe tournee weer kan gebeuren is opwindend, ook al maken ze zo snel weer plaats in de set. Plus dat hij nu varieert! De man kan putten uit een repertoire van honderden liedjes, waarvan er zeker 100 bekend zijn bij het grote publiek. In 2002 en 2003 speelde hij avond na avond na avond exact dezelfde set. Hij had 10 jaar lang dezelfde afsluiter…!

quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2012 09:38 schreef nomar83 het volgende:
En ik vind het geweldig om nummers te horen die nog geen live-behandeling hebben gehad, maar om heel eerlijk te zijn geniet ik ook het meeste van het Beatles-reportoire. Ik denk dat Paul's concerten juist zo sterk zijn door de perfecte balans in nummers, waarmee hij het grootste publiek weet te bereiken. Om het enkel bij Beatles-nummers te laten omdat toch niemand iets zou kennen van na 1970 is volstrekt belachelijk, want hij is inderdaad meer dan enkel een ex-Beatle, en als hij alleen maar nummers zou spelen uit zijn solocarrière zou hij inderdaad nog steeds een zaal vol kunnen krijgen. Maar om een heel concert te vullen met enkel materiaal van na de Beatles-periode klinkt mij in de oren als een nogal egoïstische droom van een purist. No offence, maar ik denk dat een gelegenheid als deze er niet geschikt voor zou zijn om enkel te spelen wat de echte diehards willen horen. [..]
Ook dit klopt helemaal. Daarom is het zo vreselijk frustrerend dat hij bij de gelegenheden die zich aandienden in de afgelopen jaren (die paar 'fan-only' optredens in kleine zaaltjes) daar totaal niet op heeft ingespeeld, en enkel wat gebruikelijke covers die hij soundcheck na soundcheck weer uitvoert (zelfs dat repertoire is al 25 jaar hetzelfde) toevoegde. Dus die droom heb ik al een paar jaar opgegeven. We moeten het hebben van de verrassingen die zo spaarzaam worden verdeeld in z'n stadion-shows.

Tijdens zijn tournee in 2002 speelde hij 37 nummers, waarvan 22 Beatles-liedjes, 8 solo-hits, 2 solo album-liedjes (waarvan één Beatles-gerelateerde), en 5 nieuwe solo-liedjes. Ik kan dit goed in perspectief zien, dit was de eerste keer sinds 10 jaar, en de eerste keer sinds de dood van Linda McCartney, dat hij weer op het podium stond. Natuurlijk wilde iedereen die Beatles-liedjes horen, de meeste had hij sinds de studio-opnames uit de jaren '60 niet meer live gespeeld. De openingsavond moet vreselijk indrukwekkend zijn geweest. De vijf (!) nieuwe solo-liedjes kwamen van een nét wat minder goed album, dus die stonden in schril contrast met de rest van de set. Had hij dat in 2005 nog maar aangedurfd…

Zijn meest recente shows deed hij ook 37 nummers, waarvan nog méér Beatles dan 10 jaar terug, namelijk 25, maar het zijn juist die 12 overige liedjes die het verschil maakten, daarvan was de helft namelijk iets minder bekend van dan "Jet" en "Let Me Roll It". De balans is de laatste jaren dus wel wat de betere kant opgetrokken, maar er is nog altijd wel iets mis.

Wat me het meest tegenstaat is dat Beatles album-tracks als "I've Got A Feeling", "Drive My Car", "Got To Get You Into My Life", "Back In The USSR" enzovoorts, al jaren muurvast staan. Dát zou hij toch wel af en toe kunnen afwisselen met de zo gewenste solo-hits? Ook ik ben realistisch, want ik heb het al eerder gezegd, als je de hele show in persoon van begin tot eind ziet snap je gewoon waarom die songs er nog inzitten: McCartney heeft er plezier in, het publiek eet het op, de band is verbluffend. Maar datzelfde effect had de allereerste keer dat ze "The Word" speelden een paar maanden geleden. Voor de goede orde: hiervoor moest war-horse "Lady Madonna" wijken.

Wat mij betreft deze setlist van een ruime 8 (9 voor de eerste helft, 7 voor de afwisseling in de tweede set) een 9,5 kan maken zouden slechts een paar dingen zijn. Je ziet vaak dat bands sommige klassiekers even in de ijskast doen om ze fris te houden, McCartney is nooit zo'n act geweest, hij laat elke avond zien wat de massa wilt horen. Natuurlijk speelt hij "Let It Be", "Yesterday" en "Hey Jude", dus die laat ik sowieso buiten beschouwing.

Maar hoe belachelijk is het dat McCartney sinds 2002 nog maar 2 openers lijkt te hebben!? Elke avond in 2002 en 2003 "Hello, Goodbye", in 2005 "Magical Mystery Tour", in 2007 nog stééds "Magical Mystery Tour", in 2009 in Europa wéééér "Magical Mystery Tour", dan in 2010 misschien wel het meest gedurfde moment uit zijn live-geschiedenis, openend met Wings Over America-klassieker "Venus And Mars"/"Rock Show", en dan in 2011...wéér "Magical Mystery Tour" afwisselend met... "Hello, Goodbye" !?!

Dan de tributes aan wijlen Beatles-maatjes John Lennon en George Harrison: in 2002 en 2003 "Here Today" en "Something", gedropt in 2005, om vanaf 2008 tot op de dag van vandaag "Here Today" en "Something" weer te doen. Het indrukwekkende is ondertussen wel gesleten. Maar hij kan het wel, zie "All Things Must Pass" op tournee in 2004. En zo zijn er nog wel meer dingen die de show nét wat statiger maakt dan het zou kunnen zijn. Het is toch belachelijk dat met zijn repertoire we ééns in de 2 jaar om de oren worden geslagen met iets wat uit de lucht komt vallen als "A Day In The Life" in 2008, "The Word" in 2011 (zie, Beatles-klassiekers die niet door hem gezongen of geschreven zijn!) of solo "Venus And Mars"/"Rock Show" en "Letting Go" in 2010. En die paar nieuwe nummers die hij doet, "Dance Tonight" en "Sing The Changes" zijn ook niet bepaald hoogvliegers, toch komen die elke keer weer terug.

Behalve dat, echt een goed overzicht van zijn carrière is de setlist ook nog altijd niet. Hij heeft met deze band nog nooit een nummer uit de jaren '80 live gedaan. Te veel "Band On The Run", te weinig andere solo-klassiekers. Al zouden er maar 3 Beatles album-tracks worden afgewisseld voor solo-hits (NIET "C Moon" of "Coming Up", jaren vaste prik) en dingen als tributes, openers en toegiften worden opgefrist, zou het al zo veel schelen. Dit gebeurd slechts beetje bij beetje, waardoor het op het eerste gezicht alsnog het oude liedje lijkt. En dat is jammer, want al met al zijn de meest recente setlists zijn beste shows in jaren.
pi_108113694
Ben het vrijwel helemaal met je eens, het is natuurlijk absurd dat hij na 1974 maar 2 nummers speelt live uit die periode en dat zijn nog throwaways ook.

C&C and MAF waren zeer goede albums, kan hij ook een paar nummers van spelen, van Flaming Pie (niet het titelnummer nee) en Flowers in the Dirt kan hij er ook een paar spelen afwisselend ipv Drive my car, I've got a feeling etc. Of van Ram misschien een paar.

En vinden mensen Hello, goodbye echt beter dan Venus and Mars/Rockshow of eens een andere opening. Meeste mensen vinden Hello, goodbye of Magical mystery tour een draak van een nummer.

En yesterday kan je ook in het midden spelen bv, een acoustische set.
pi_108114483
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2012 13:04 schreef macca728 het volgende:
En yesterday kan je ook in het midden spelen bv, een acoustische set.
Lijkt mij een goed plan. Hij zou ook wat Beatles-nummers in een medley kunnen verpakken. Scheelt weer wat tijd.
Nintendo 3DS Vriendcode: 0259-0280-4485
  zaterdag 18 februari 2012 @ 17:40:30 #292
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_108121538
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2012 13:31 schreef nomar83 het volgende:

[..]

Lijkt mij een goed plan. Hij zou ook wat Beatles-nummers in een medley kunnen verpakken. Scheelt weer wat tijd.
Persoonlijk ben ik niet zo voor medleys. De medley die hij de laatste jaren doet van A Day In The Life met Give Peace A Chance is dan wel redelijk (live komt het goed over bij de concerten die ik in Arnhem en Keulen heb meegemaakt), maar ik had liever ADITL in z'n geheel gehoord.

Verder ben ik ook een voorstander van iets meer materiaal uit de Wings periode. En jammer inderdaad dat hij niets meer doet van Chaos & Creation in the Backyard. Vind ik toch zijn beste solo album van het afgelopen decennium. Jenny Wren zou ik bijvoorbeeld graag nog eens live willen horen. Of Promise To You Girl.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_108121829
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2012 17:40 schreef Peter88Online het volgende:

[..]

Persoonlijk ben ik niet zo voor medleys. De medley die hij de laatste jaren doet van A Day In The Life met Give Peace A Chance is dan wel redelijk (live komt het goed over bij de concerten die ik in Arnhem en Keulen heb meegemaakt), maar ik had liever ADITL in z'n geheel gehoord.

Verder ben ik ook een voorstander van iets meer materiaal uit de Wings periode. En jammer inderdaad dat hij niets meer doet van Chaos & Creation in the Backyard. Vind ik toch zijn beste solo album van het afgelopen decennium. Jenny Wren zou ik bijvoorbeeld graag nog eens live willen horen. Of Promise To You Girl.
zeker of this never happened to me before. Kan hij spelen ipv Golden slumbers

[ Bericht 0% gewijzigd door macca728 op 18-02-2012 18:23:13 ]
pi_108121850
Ben trouwens benieuwd of hij My Valentine nog gaat spelen nu.
  zaterdag 18 februari 2012 @ 18:28:01 #295
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_108122754
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2012 17:51 schreef macca728 het volgende:
Ben trouwens benieuwd of hij My Valentine nog gaat spelen nu.
Ik denk (en hoop) het van wel. Het is het enige nummer van zijn laatste album dat past in de show waarmee hij tourt. En ik verwacht het wel dat hij dat in de setlist doet als recente toevoeging. Het zou van mij als vervanging mogen voor Dance Tonight.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
  zaterdag 18 februari 2012 @ 18:30:11 #296
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_108122811
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2012 17:50 schreef macca728 het volgende:

[..]

zeker of this never happened to me before. Kan hij spelen ipv Golden slumbers
Golden Slumbers mag hij van mij gerust blijven spelen met de rest van de Abbey Road medley. Maar This Never Happened To Me Before zou van mij er ook bij mogen. Al denk ik dat de kans klein is gezien de vrouw voor wie hij het geschreven heeft ;)
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
pi_108122873
Nog 5 weken *O*
Bleuh.
  zondag 19 februari 2012 @ 02:43:19 #298
41286 Price
The Abominable Dr. Phibes
pi_108139278
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2012 17:40 schreef Peter88Online het volgende:

[..]

... Of Promise To You Girl.
Helemaal mee eens. Mijn favoriete nummer van C&CITB
You Should Have Seen Them Kicking Edgar Allan Poe
pi_108141664
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2012 18:28 schreef Peter88Online het volgende:

[..]

Ik denk (en hoop) het van wel. Het is het enige nummer van zijn laatste album dat past in de show waarmee hij tourt. En ik verwacht het wel dat hij dat in de setlist doet als recente toevoeging. Het zou van mij als vervanging mogen voor Dance Tonight.
Vinden jullie mij vreselijk als ik Dance Tonight een leuk nummer vind? Met het dans/show orkest Abe is het heel grappig, dat is echt een leuke afwisseling :) En ik vind het nummer zelf ook leuk. Sorry daarvoor.

My Valentine gaat hij zeker spelen, die is denk ik het best te doen, vooral omdat het geen echt jazz nummer is, omdat hij het zelf geschreven heeft. Paul is gewoon geen jazz muzikant, hij laat niet voor niets alle instrumenten aan anderen over. Paul en zijn band kunnen dit nummer prima doen denk ik. Paul zal wel een (bas)gitaar vasthouden, verwacht ik.

Paul mag zeker meer afwisselen in zijn setlist, maar soms heb ik het idee dat Paul niet zo van verandering houdt. Of hij neemt te weinig tijd tijdens de rehearsels vooraf om nieuwe nummers in te studeren. Of misschien vindt hij de nummers die ze oefenen niet goed genoeg om te doen. Of zijn de meeste nummers toch wat te hoog? En dat hij zich er onzeker over voelt. Paul weigert om de nummers lager dan het origineel te zingen, wat op zich bewonderingswaardig is. Verder denk ik dat hij heel goed nadenkt over welke nummers hij in de setlist stopt. Genoeg van zijn grootste hits die iedereen kent + voor de die hard fans enkele mooie aparte nummers (wat hij gelukkig steeds vaker doet) ;)

Verder een algemene opmerking: Al zou Paul elke show dezelfde 36 nummers spelen, jarenlang, dan nog zouden zijn shows uitverkopen. En ik zou er zeker heen gaan. Waarom? Omdat een show van Paul mcCartney vol energie zit, de band heeft altijd plezier. Die energie en dat plezier straalt over op het publiek, dat voel je. En het is fantastisch om dat live te zien, dat is ook niet in een DVD vast te leggen: het aanwezig zijn bij een concert. Amen.....
  zondag 19 februari 2012 @ 13:22:10 #300
228665 Peter88Online
You may say I'm a dreamer
pi_108145639
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 10:10 schreef awijmans het volgende:

[..]

Vinden jullie mij vreselijk als ik Dance Tonight een leuk nummer vind? Met het dans/show orkest Abe is het heel grappig, dat is echt een leuke afwisseling :) En ik vind het nummer zelf ook leuk. Sorry daarvoor.
Hoef je geen sorry voor te zeggen, hoor ;). Ik vind Dance Tonight ook een leuk nummer in de live versie. Op één of andere manier komt het live beter over dan op het album MAF. Maar ik zou er ook weer niet rouwig om zijn als hij dat nummer van de setlist zou schrappen en daarvoor My Valentine zou doen.
“Tomorrow there’ll be sunshine, And all this darkness past”
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')