TripleS | zaterdag 11 februari 2012 @ 13:20 |
Voor morgen moet ik een grote pan soep maken , maar wegens ruimtegebrek in de koelkast vroeg ik me of ik het met deze temperaturen in de kelder kan bewaren? Dus vandaag soep maken , rustig afkoelen,afdekken en beneden in de kelder zetten..? | |
motorbloempje | zaterdag 11 februari 2012 @ 13:21 |
Hangt af van de temperatuur in je kelder? | |
Verbodsbord | zaterdag 11 februari 2012 @ 13:21 |
Waarom zou dat niet kunnen? | |
TripleS | zaterdag 11 februari 2012 @ 13:22 |
Geen idee wat de temperatuur is. Het is een grote kelder met een luikje naar buiten dus wel vrij koud ![]() | |
TripleS | zaterdag 11 februari 2012 @ 13:23 |
Ja geen idee , heb altijd zoiets van 'buiten de koelkast is niet veilig' ![]() | |
Verbodsbord | zaterdag 11 februari 2012 @ 13:24 |
Nou anders kan je het altijd nog buiten zetten vannacht ![]() | |
Hamerke | zaterdag 11 februari 2012 @ 13:26 |
In onze kelder is het nu +8 graden, daar kunnen wij bijna alles prima bewaren. Grote pannen soep bewaren wij er ook wel ooit, maar nooit langer dan een dag, maar dat is meer een gevoelskwestie dan dat het niet zou kunnen. | |
TonyVermicelli | zaterdag 11 februari 2012 @ 13:28 |
Dat wil met gemak helemaal met dit winter weer. | |
D-FENS | zaterdag 11 februari 2012 @ 13:32 |
Met het huidige weer kan je spullen die buiten/in de schuur / kelder hebben gestaan opwarmen in de koelkast. Qua temperatuur zit je veilig dus. Of een geurige pan eten geen ongenode bezoekers aantrekt (katten enzo) is wat anders natuurlijk. | |
Naamah | zaterdag 11 februari 2012 @ 13:33 |
Gewoon buiten neerzetten? | |
welkominspace | zaterdag 11 februari 2012 @ 13:34 |
ik zou ook voor buiten gaan ![]() | |
Lienekien | zaterdag 11 februari 2012 @ 13:39 |
Niet rustig afkoelen maar zelf zorgen dat het snel afkoelt. Pan in de gootsteen, koud water in de gootsteen en roeren zodat ook in het midden gekoeld wordt. Water paar keer verversen. Dan wordt de soep snel lauw. Daarna buiten neerzetten. | |
Hans_van_Baalen | zaterdag 11 februari 2012 @ 13:51 |
![]() | |
RichardDawkins | zaterdag 11 februari 2012 @ 14:01 |
Is totaal geen probleem. Het gebeurt nog steeds bij boerderijen die vaak een kelder onder de grond hebben zitten met inderdaad een klein luikje/raampje naar buiten. Ik heb familie die zo wonen en het altijd zo gedaan hebben. Totaal geen probleem en al helemaal niet nu met dit weer. | |
spijkerbroek | zaterdag 11 februari 2012 @ 14:04 |
Mijn ouders hebben onder de garage ook een kelder met een raampje naar buiten. Die hebben er van alles in staan, inclusief pannen soep. | |
Pakspul | zaterdag 11 februari 2012 @ 14:09 |
Wel oppassen als je ook kinderen in je kelder bewaard. Dan kun je beter die kinderen even achter slot en grendel opsluiten, zodat ze je soep niet op eten. | |
spijkerbroek | zaterdag 11 februari 2012 @ 14:12 |
![]() | |
welkominspace | zaterdag 11 februari 2012 @ 14:13 |
maar voordat men koelkasten en ford ka's (hihihi ![]() in de middeleeuwen werden de kelders zelf zo gebouwd dat als je er sneeuw ingooide je je eten bijna het hele jaar goed kon houden. dus als je je raampje openzet zal het wel ff goed blijven lijkt me ![]() | |
RobinOok | zaterdag 11 februari 2012 @ 15:00 |
Niet buiten zetten hoor, je weet nooit van voor beest er dan bij komt. Bovendien gaat het vriezen! Gewoon lekker in de kelder zetten. Voor een dag kan dat 100% zeker geen kwaad. |