Luiheid is een goede eigenschap voor programmeurs. De beste programmeurs zijn lui.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 07:57 schreef Pakspul het volgende:
[..]
Persoonlijk vind ik niet afsluiten een teken van luiheid.
Dat is geen risico, misschien als je werkt met notepad ofzo, maar elke goede IDE geeft aan dat er whitespace ergens is.quote:Op maandag 12 maart 2012 23:38 schreef Intrepidity het volgende:
[..]
Waar is de vendor-namespace?
[..]
Mwoah, het brengt wel een risico met zich mee: http://www.sitepoint.com/should-you-close-your-php-code-tags/
Nouja ik moet dat dus gaan ontwikkelen, zit te denken aan code-igniter te gebruiken, maar die lopen voor mijn gevoel nog een beetje achter en het is best wel traag.quote:Op maandag 12 maart 2012 23:49 schreef Ofyles2 het volgende:
[..]
Ik zou meteen een MVC-systeem meegeven, vlammen kan nooit kwaad.
beide zijn goedquote:Op dinsdag 13 maart 2012 08:52 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Ik twijfel tussen eenen een
als reactie.
Ja, want het wiel opnieuw uitvinden is altijd beter dan proven technology gebruiken.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:32 schreef totalvamp het volgende:
[..]
Dat is geen risico, misschien als je werkt met notepad ofzo, maar elke goede IDE geeft aan dat er whitespace ergens is.
daarnaast zet ik nooit iets achter sluit tags (tenzij er html achter moet staan ofzo, maar dat is alleen met de view).
[..]
Nouja ik moet dat dus gaan ontwikkelen, zit te denken aan code-igniter te gebruiken, maar die lopen voor mijn gevoel nog een beetje achter en het is best wel traag.
[..]
beide zijn goed
Het is wel fijn dat je zelf een beetje het hele MVC in elkaar kan gaan zetten. Dan kun je dingen tenminste op je eigen manier oplossen.
Ik lees een artikel over MVC, pas de regels nauwkeurig toe en geef mijn eigen inbreng.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 14:59 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Ja, want het wiel opnieuw uitvinden is altijd beter dan proven technology gebruiken.
Je jat geen concept maar een pattern, en terwijl jij bezig bent dat te 'verfijnen' unzip ik een CakePHP, Symphony of andersoortig MVC framework en hop het werkt. Ik begin aan mijn data model, definieer wat classes en heb een view binnen no time werkend, terwijl je in je eigen MVC nog aan de basale dingen aan het coderen bent.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 15:36 schreef Ofyles2 het volgende:
[..]
Ik lees een artikel over MVC, pas de regels nauwkeurig toe en geef mijn eigen inbreng.
Niet echt het wiel opnieuw uitvinden, slechts een concept jatten en deze verfijnen.
Maar als je de kans krijgt is het bouwen ervan stukken beter omdat je dan weet hoe alles in elkaar steekt. Met CI Zend Symphony etc moet je eerst weer heel hun manier van programmeren overnemen, terwijl je het anders op je eigen manier kan doen.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 16:06 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Je jat geen concept maar een pattern, en terwijl jij bezig bent dat te 'verfijnen' unzip ik een CakePHP, Symphony of andersoortig MVC framework en hop het werkt. Ik begin aan mijn data model, definieer wat classes en heb een view binnen no time werkend, terwijl je in je eigen MVC nog aan de basale dingen aan het coderen bent.
Soms is een eigen MVC framework bouwen leuk, nodig en nuttig, meestal is het onnodig tijd verdoen omdat anderen alles wat je bedacht hebt op dat gebied ook al hebben bedacht en meestal nog beter hebben geimplementeerd ook.
Toevallig heb ik ook wat MVC Frameworks gedownload en even op mijn USB-stick gezet. Dit in het geval dat ik er even niet meer uitkom.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 16:06 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Je jat geen concept maar een pattern, en terwijl jij bezig bent dat te 'verfijnen' unzip ik een CakePHP, Symphony of andersoortig MVC framework en hop het werkt. Ik begin aan mijn data model, definieer wat classes en heb een view binnen no time werkend, terwijl je in je eigen MVC nog aan de basale dingen aan het coderen bent.
Soms is een eigen MVC framework bouwen leuk, nodig en nuttig, meestal is het onnodig tijd verdoen omdat anderen alles wat je bedacht hebt op dat gebied ook al hebben bedacht en meestal nog beter hebben geimplementeerd ook.
En dat kan je met een MVC Framework niet omdat............?quote:Op dinsdag 13 maart 2012 16:24 schreef totalvamp het volgende:
[..]
Maar als je de kans krijgt is het bouwen ervan stukken beter omdat je dan weet hoe alles in elkaar steekt.
En dat is slecht omdat............?quote:Met CI Zend Symphony etc moet je eerst weer heel hun manier van programmeren overnemen, terwijl je het anders op je eigen manier kan doen.
En dat is relevant omdat.........?quote:Heel veel bedrijven hebben vaak hun eigen MVC of iets wat gebruik maakt van andere MVC libraries.
Tja ik hou je niet tegen natuurlijk, ieder zijn eigen ding. Ik heb voor mezelf iig besloten dat gebruikmaken van frameworks veel meer voordelen dan nadelen oplevert dat ik zelf niet meer begin aan het bouwen van een framework, hoogstens een abstractielaag erbovenop.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 16:39 schreef Ofyles2 het volgende:
[..]
Toevallig heb ik ook wat MVC Frameworks gedownload en even op mijn USB-stick gezet. Dit in het geval dat ik er even niet meer uitkom.
Dat dus. Het is inderdaad leuk om eens mee te stoeien. Leuk dat je zelf weet hoe het MVC in elkaar steekt. Maar het is handiger hulp in te schakelen als diegene ook kennis heeft van het MVC.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 16:45 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Tja ik hou je niet tegen natuurlijk, ieder zijn eigen ding. Ik heb voor mezelf iig besloten dat gebruikmaken van frameworks veel meer voordelen dan nadelen oplevert dat ik zelf niet meer begin aan het bouwen van een framework, hoogstens een abstractielaag erbovenop.
Kan wel maar moet je bergen met documentatie doorspitten.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 16:44 schreef Scorpie het volgende:
En dat kan je met een MVC Framework niet omdat............?
de manier waarop die frameworks momenteel werken achterhaald is. Hierdoor krijg je absurde classnames(vooral met Zend). En CI gaat niet goed om met sessies IMO.quote:En dat is slecht omdat............?
Omdat het logisch is dat je niet afhankelijk bent van een externe partij die de software moet updaten, dus is het wel relevant als je bij een bedrijf gaat werken die een eigen CMS wilt ontwikkelen.quote:En dat is relevant omdat.........?
Wat mee spelen en je hebt het wel door hoor. Je bent een stuk meer tijd kwijt aan zelf 'n degelijk framework bouwen.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 18:08 schreef totalvamp het volgende:
[..]
Kan wel maar moet je bergen met documentatie doorspitten.
Geen idee, ik gebruik frameworks dagelijks in professionele setting en prive setting.quote:Op woensdag 14 maart 2012 09:21 schreef Chandler het volgende:
@Scorpie; yup, lekker als hobbie er mee wezen spelen. Voor mijn part had het 2 jaar gekost, boeiend. In de tussentijd heb ik ook andere websites gebouwd zonder mijn frameworktelt dat ook mee?
Maar nu begrijpt hij wel hoe frameworks werken, terwijl hij anders gewoon copy paste dingen aan het doen was en uiteindelijk alleen dat framework begreep. Terwijl hij nu makkelijker de structuur in meerdere kan zien.quote:Op woensdag 14 maart 2012 09:18 schreef Scorpie het volgende:
Een jaar? Hell, in die tijd had je 5 projecten kunnen afmaken in een framework.
Dus je zegt dat mensen die met frameworks werken niet begrijpen hoe frameworks in het algemeen werken en dat je daarvoor eerst je eigen framework dient te maken? Lijkt me nogal een boude statement.quote:Op woensdag 14 maart 2012 16:38 schreef totalvamp het volgende:
[..]
Maar nu begrijpt hij wel hoe frameworks werken, terwijl hij anders gewoon copy paste dingen aan het doen was en uiteindelijk alleen dat framework begreep. Terwijl hij nu makkelijker de structuur in meerdere kan zien.
Ja dat is meestal het geval. Mensen die ik ken die met frameworks werken weten dan alleen hoe dat framework voor hun werkt. Ze weten niet de details over hoe het framework technisch in elkaar zit.quote:Op woensdag 14 maart 2012 17:05 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Dus je zegt dat mensen die met frameworks werken niet begrijpen hoe frameworks in het algemeen werken en dat je daarvoor eerst je eigen framework dient te maken? Lijkt me nogal een boude statement.
Dan werk je met prutsers. Ik ken niemand die op dat niveau acteert.quote:Op woensdag 14 maart 2012 18:06 schreef totalvamp het volgende:
[..]
Ja dat is meestal het geval. Mensen die ik ken die met frameworks werken weten dan alleen hoe dat framework voor hun werkt. Ze weten niet de details over hoe het framework technisch in elkaar zit.
Ik ken ze... ik werk niet met ze.. meestal ben ik degene die hun troep moet opruimen in code. Dan doen ze dingen die nergens op slaan. Geloof mij er zijn zat sites waarvan de code eigenlijk van geen kant klopt.quote:Op woensdag 14 maart 2012 21:44 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Dan werk je met prutsers. Ik ken niemand die op dat niveau acteert.
Eens, zijn heel veel prutsers op de markt helaas. Of niet helaas, blinken wij uit hehe.quote:Op woensdag 14 maart 2012 22:32 schreef totalvamp het volgende:
[..]
Ik ken ze... ik werk niet met ze.. meestal ben ik degene die hun troep moet opruimen in code. Dan doen ze dingen die nergens op slaan. Geloof mij er zijn zat sites waarvan de code eigenlijk van geen kant klopt.
Ik werkte bij een websitebedrijf wat gebruik maakte van russische programmeurs... Ik was zelf bugfixer daar. Nou de dingen die je soms tegenkomt... Er was een bedrijf dat klaagde omdat de btw uitrekeningen van een heel jaar niet klopte... Bleek dus dat het BTW script letterlijk 3x achter elkaar werd opgeroepen.quote:Op woensdag 14 maart 2012 22:39 schreef Diabox het volgende:
[..]
Eens, zijn heel veel prutsers op de markt helaas. Of niet helaas, blinken wij uit hehe.
Wat een onzin.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 18:08 schreef totalvamp het volgende:
de manier waarop die frameworks momenteel werken achterhaald is. Hierdoor krijg je absurde classnames(vooral met Zend). En CI gaat niet goed om met sessies IMO.
The Zend Framework uses a highly descriptive naming convention that results in long-winded class names such as Zend_Search_Lucene_Analysis_Analyzer_Common_Text_CaseInsensitive.quote:
En daar heb je het dus fout.quote:Op woensdag 14 maart 2012 23:05 schreef boem-dikkie het volgende:
Hoe moeten classnames zijn?
Alles-omschrijvend is, en dat zijn ze, als je met veel 'dezelfde' soort classes werkt krijg je als je die zelf moet opstellen ook lange namen, of onduidelijk namen die totaal niet meer omschrijven wat een class doet.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 | <?php //In bovenstaande scripts etc moet er ook een namespace staan namespace Common\Text; /** * Commentaar blabla uitleg over class * */ class CaseInsensitive { public function foo() { return 'Fooooo'; } } // Gebruik $obj = \Zend\Search\Lucene\Analysis\Analyzer\Common\Text\CaseInsensitive; |
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 | <?php if(isset($_POST['submit'])) { $to = 'Emailadres@email.com' ; $subject = 'Cup a Cake Recepten inzenden'; $headers = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n"; $headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n"; $message = "<table><tr><td>Your Name</td><td>".$_POST['name']."</td></tr> <tr><td>E-Mail</td><td>".$_POST['email']."</td></tr> <tr><td>Contact No</td><td>".$_POST['contact']."</td></tr> <tr><td>Message</td><td>".$_POST['message']."</td> </tr></table>" ; mail($to, $subject, $message, $headers); header('Location: recepteninzenden.php'); } ?> |
1 | Your Name".$_POST['name']." E-Mail".$_POST['email']." Contact No".$_POST['contact']." Message".$_POST['message']." " ; mail($to, $subject, $message, $headers); header('Location: contact.php'); } ?> |
Ik heb hem van het internet gejat, wat houdt dat in?quote:Op donderdag 15 maart 2012 09:52 schreef Catch22- het volgende:
Wat voor error geeft hij?
En je mag echt de grootst mogelijk fout; userinput niet sanatizen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |