Ok, mooi. Nou ben ik niet degene die de hosting uitkiest, dus ik hoop dat ze dat kiezen, dat is wel zo makkelijk.quote:Op dinsdag 14 februari 2012 16:34 schreef stefan1218 het volgende:
als je hosting met een email pakket neemt gaat het zeker werken.
Oh, thanksquote:Op dinsdag 14 februari 2012 16:47 schreef GlowMouse het volgende:
Vanaf elke hosting kun je e-mailen. Je kunt in PHP ook een smtp-server instellen waar alle mail moet worden afgeleverd, stel daar de smtp-server van je ISP in, dan werkt het ook met je WAMP pakket.
Yup,quote:Op woensdag 15 februari 2012 22:14 schreef Light het volgende:
En is de tabel waar de constraint naar verwijst al wel ingelezen als je de foutmelding krijgt?
Talen zijn sowieso makkelijk te leren. Het is de denkwijze die lastig is om aan te leren op het gebied van programmeren. Welke taal je inzet hangt compleet af van wat je voor applicatie je wilt ontwikkelen, op welke platformen het moet kunnen draaien, etcetera. Je gaat ook geen hamer gebruiken om ergens een schroef in te draaien. PHP voor desktopapplicaties is in theorie mogelijk, maar hier is de hamer/schroef vergelijking zondermeer van toepassing.quote:Op donderdag 16 februari 2012 10:30 schreef Sitethief het volgende:
Als je alleen PHP kunt, en je wilt een standalone desktop applicatie schrijven, welke programmeertaal is dan het makkelijkst te leren? Of is het eventueel een optie om dan PHP te gebruiken?
Zoiets kun je natuurlijk prima als webapplicatie bouwen. Voordeel is dat je data dan centraal is opgeslagen en je het dus vanaf iedere werkplek of mobiel apparaat op kunt vragen. Het nadeel is dat je er een server voor nodig hebt en de keuze moet maken of je de data alleen binnen je eigen domein beschikbaar wilt hebben of dat het ook van buitenaf benaderbaar moet zijn.quote:Op donderdag 16 februari 2012 10:46 schreef Sitethief het volgende:
Ik wil een applicatie voor eigen gebruik tbv administratie en financiën bouwen. Maar natuurlijk eerst ff een taal onder de knie krijgen.
Een webapplicatie voor eigen gebruik? Nuttig!quote:Op donderdag 16 februari 2012 11:32 schreef The_Terminator het volgende:
[..]
Zoiets kun je natuurlijk prima als webapplicatie bouwen. Voordeel is dat je data dan centraal is opgeslagen en je het dus vanaf iedere werkplek of mobiel apparaat op kunt vragen. Het nadeel is dat je er een server voor nodig hebt en de keuze moet maken of je de data alleen binnen je eigen domein beschikbaar wilt hebben of dat het ook van buitenaf benaderbaar moet zijn.
Aangezien je al aangeeft dat het voor eigen gebruik is heb je in ieder geval geen hele zware server nodig.
Waarom zou het niet nuttig zijn? Je hebt dan al je data op een centrale plek waar je makkelijk backups van kunt maken. In het geval er iets met je client aan de hand is kun je direct verder werken op een andere machine zonder dat je data over moet zetten. Wijzigingen kun je eenvoudig doorvoeren zonder dat je steeds je code opnieuw moet compileren. Mocht je ooit uitbreiden en er gaan meer mensen mee werken dan ben je daar op voorbereid etc...quote:Op donderdag 16 februari 2012 12:43 schreef Intrepidity het volgende:
[..]
Een webapplicatie voor eigen gebruik? Nuttig!
Waarom niet?quote:Op donderdag 16 februari 2012 12:43 schreef Intrepidity het volgende:
[..]
Een webapplicatie voor eigen gebruik? Nuttig!
Als je daar sneller mee klaar bent, minder fouten maakt en dus ook niet moeilijk hoeft te doen met nieuwe dingen leren. Dan zou ik het eerder aanbevelen dan afraden...quote:Op donderdag 16 februari 2012 12:43 schreef Intrepidity het volgende:
[..]
Een webapplicatie voor eigen gebruik? Nuttig!
Zijn de foreign keys opeenvolgend? Dan kun je misschien in de tabel waarnaar verwezen wordt kijken of je daar ontbrekende records hebt. En anders kun je de fout proberen te vinden door de bestanden steeds in 2 helften op te delen. 10.000 records, dus 10.000 regels. Splitsen naar 2 bestanden van 5000 regels, vaststellen in welk bestand het fout gaat, en die splitsen in 2 bestanden van 2500 regels. Herhaal dat een keer of 10, en je hebt de regel gevonden die fout gaat. Of het gaat niet fout, maar dan heb je wel alles ingelezen.quote:Op donderdag 16 februari 2012 09:18 schreef Keiichi het volgende:
[..]
Yup,
Er zijn slechts 2 records die fout gaan die ik probeer te importeren (van de 1.6miljoen). Maar omdat ze in bestanden van 10.000 records staan is het moeilijk zoekenHet kan ook een fout in de CSV zijn, maar dan zou ik er ook nog mee uit de voeten kunnen als ik weet wat de waarde is waar ie op vastloopt.
Web applicaties > desktop applicaties. Zeker in een tijdperk waarin iedereen en overal toegang tot internet heeft.quote:Op donderdag 16 februari 2012 12:43 schreef Intrepidity het volgende:
[..]
Een webapplicatie voor eigen gebruik? Nuttig!
Python. Mits je niet over je nek gaat door de vele imports.quote:Op donderdag 16 februari 2012 10:30 schreef Sitethief het volgende:
Als je alleen PHP kunt, en je wilt een standalone desktop applicatie schrijven, welke programmeertaal is dan het makkelijkst te leren? Of is het eventueel een optie om dan PHP te gebruiken?
Ben je een beetje bekend met Python?quote:Op vrijdag 17 februari 2012 20:44 schreef Ofyles2 het volgende:
[..]
Python. Mits je niet over je nek gaat door de vele imports.
Edit: Ik ben bereid je een spoedcursus te geven, maar dan heb wat enige voorbereidingstijd nodig...
Niet alleen .py-bestanden, maar ook modules.quote:Op vrijdag 17 februari 2012 21:10 schreef Pizzalucht het volgende:
[..]
Ben je een beetje bekend met Python?
Ik ben een C# server aan het herschrijven in Python, is het erg als er vele imports zijn?
De server heeft veel verschillende packets en voor elk soort packet is er een andere .py, dus ook een import.
1 2 3 | <?php $datum = date('d-m-Y', strtotime($string)); ?> |
Ik weet het. Daarom wil ik dus het m-d-Y format naar d-m-Y veranderen.quote:Op zaterdag 18 februari 2012 17:31 schreef GlowMouse het volgende:
21 is geen geldige maand, zie http://nl2.php.net/strtotime
Explode op het streepje doen en dan de arrayelementen zelf in de goede volgorde voeren aan de functie.quote:Op zaterdag 18 februari 2012 17:33 schreef Dalando het volgende:
[..]
Ik weet het. Daarom wil ik dus het m-d-Y format naar d-m-Y veranderen.
Dat hoeft niet, zie die link van net.quote:Op zaterdag 18 februari 2012 17:33 schreef Dalando het volgende:
[..]
Ik weet het. Daarom wil ik dus het m-d-Y format naar d-m-Y veranderen.
Ik zat ook al te kloten met preg_match maar dit kan ook. Bedankt!quote:Op zaterdag 18 februari 2012 17:35 schreef The_Terminator het volgende:
[..]
Explode op het streepje doen en dan de arrayelementen zelf in de goede volgorde voeren aan de functie.
Van GM's link:quote:Op zaterdag 18 februari 2012 17:41 schreef Dalando het volgende:
[..]
Ik zat ook al te kloten met preg_match maar dit kan ook. Bedankt!
Het streepje vervangen door een: '/' zou dus ook genoeg moeten zijn om strtotime te laten werkenquote:Note:
Dates in the m/d/y or d-m-y formats are disambiguated by looking at the separator between the various components: if the separator is a slash (/), then the American m/d/y is assumed; whereas if the separator is a dash (-) or a dot (.), then the European d-m-y format is assumed.
To avoid potential ambiguity, it's best to use ISO 8601 (YYYY-MM-DD) dates or DateTime::createFromFormat() when possible.
Je kunt de NOW() functie daarvoor gebruiken. Dus zoiets: WHERE TIME(tijdstempel) > TIMEDIFF(TIME(NOW()), '00:10:00') AND DATE(tijdstempel) = CURDATE()quote:Op zondag 19 februari 2012 14:20 schreef Dalando het volgende:
Oke, volgende probleem.
Ik heb een DATETIME in de database staan, en ik wil alles selecteren wat minder dan 10 seconden geleden was.
Hoe doe ik deze?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |