FOK!forum / Culinesse à gogo / alternatief voor champignons in curry
PLAE@vrijdag 3 februari 2012 @ 16:30
Hello!

Vandaag wil ik onderstaande Curry maken....echter houdt een mee-eter niet van champignons en hadden ze net in de supermarkt geen sperziebonen.

Weet iemand een alternatief? Met name voor de champignons. Die sperziebonen scoor is vast wel ergens anders.

quote:
Currykip met groente

Ingrediënten
200 gram sperziebonen
Stuk bloemkool
2 tomaten
1 ui
200 gram kipfilet
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
1-2 eetlepels currypasta (pot)
1½ dl (kippen)bouillon
100 gram champignons

Bereiding
Maak de groente schoon.
Breek de sperziebonen in stukken, verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de tomaten in parten en de ui in snippers.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip en de ui bruin.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Voeg de currypasta toe met de bouillon, de sperziebonen en de tomaten. Stoof het gerecht enkele minuten.
Maak de champignons schoon en halveer ze.
Voeg de roosjes bloemkool aan de kip toe met de champignons en stoof het gerecht verder gaar.
thanks :)

Ik dacht zelf trouwens aan wortel bijvoorbeeld hmm.
Brentmeistervrijdag 3 februari 2012 @ 16:31
Ik zou ze gewoon weglaten, maar aubergine zou wel een aardig alternatief voor champignons zijn denk ik.

[ Bericht 59% gewijzigd door Brentmeister op 03-02-2012 16:36:54 ]
roos85vrijdag 3 februari 2012 @ 17:03
In plaats van sperziebonen zou je sugarsnaps kunnen gebruiken.
ticklemepinkvrijdag 3 februari 2012 @ 17:17
Of de meeeter moet niet zeuren en vist ze er maar uit?
RobinOokvrijdag 3 februari 2012 @ 17:28
Dat is toch amper een recept te noemen? Je neemt wat groenten, maakt niet uit wat, neemt wat vlees, maakt niet uit wat en neemt wat kant-en-klare saus, maakt niet uit wat.
okiokinlvrijdag 3 februari 2012 @ 17:30
wortel inderdaad.
PLAE@vrijdag 3 februari 2012 @ 17:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 17:28 schreef RobinOok het volgende:
Dat is toch amper een recept te noemen? Je neemt wat groenten, maakt niet uit wat, neemt wat vlees, maakt niet uit wat en neemt wat kant-en-klare saus, maakt niet uit wat.
Dit is gewoon simpel koken. Maar ik ben ook maar simpel. Pluk dit gewoon van voedingscentrum.nl
Pietverdrietvrijdag 3 februari 2012 @ 18:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 17:57 schreef PLAE@ het volgende:

[..]

Dit is gewoon simpel koken. Maar ik ben ook maar simpel. Pluk dit gewoon van voedingscentrum.nl
En die willen ons voorlichten over beter en gezonder eten, triest eigenlijk,
Maar goed, champigons gewoon weglaten.
zatoichivrijdag 3 februari 2012 @ 18:09
Shi-take lijkt me wel een goed alternatief.
PLAE@vrijdag 3 februari 2012 @ 19:14
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 18:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En die willen ons voorlichten over beter en gezonder eten, triest eigenlijk,
Maar goed, champigons gewoon weglaten.
Is er iets mis dan met het gerecht qua voedzaam/gezondheid et cetera? :)
RobinOokvrijdag 3 februari 2012 @ 19:26
Laat je weten welke currypasta je uiteindelijk gebruikt? Thaise (rode, groene, gele, massaman, penang of nog een andere) of een van de vele Indiase (vindaloo, Balti, Bhuna, Biryani, Korma, Madras, of weet ik veel welke er allemaal nog meer zijn), Pakistaanse, Sri-lankaase. Ik ben benieuwd.
Spanky78vrijdag 3 februari 2012 @ 21:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 19:26 schreef RobinOok het volgende:
Laat je weten welke currypasta je uiteindelijk gebruikt? Thaise (rode, groene, gele, massaman, penang of nog een andere) of een van de vele Indiase (vindaloo, Balti, Bhuna, Biryani, Korma, Madras, of weet ik veel welke er allemaal nog meer zijn), Pakistaanse, Sri-lankaase. Ik ben benieuwd.
Moet dit nou? Ze probeert gewoon iets te koken en is wellicht iets minder fanatiek dan jij. Je mag blij zijn als je currypasta kunt vinden in een supermarkt... en dan is het vrijwel altijd rode of groene of een indiase korma of madras.

Niet iedereen wil of kan zelf een goede boemboe of currypasta maken. Ik vind dat geen halsmisdaad.
RobinOokvrijdag 3 februari 2012 @ 21:29
Ik ook niet. Ik vraag alleen welke ze uiteindelijk gaat gebruiken.
Spanky78vrijdag 3 februari 2012 @ 21:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 19:14 schreef PLAE@ het volgende:

[..]

Is er iets mis dan met het gerecht qua voedzaam/gezondheid et cetera? :)
Nee, het is niet vet, bevat veel groenten. Dus redelijk gezond. en echt iets mis laten gaan is lastig. Bovendien is werken met een currypasta best veilig, de smaak is voor een kant-en-klaar product best okéé (stukken beter dan poedersauzen en potten chicken tonigght), dus het zal ook nog wel aardig smaken.

En je kunt er zo ongeveer alles aan groenten in kwijt wat je lekker vindt.
FutureFairytalevrijdag 3 februari 2012 @ 22:10
Vraagje want had laatst een currypasta nodig. Ik zag o.a. Korma, Tikka Massala en Mild Curry. Heb de Mild Curry variant genomen omdat ik dacht dat die t mildst zou zijn maar weet t niet zeker? Welke is het mildst en welke het pittigst?
Mirjamvrijdag 3 februari 2012 @ 22:11
korma is het mildst volgens mij
tennisster198maandag 20 februari 2012 @ 23:39
Paprika ipv champignons?
Tanindinsdag 21 februari 2012 @ 01:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 22:11 schreef Mirjam het volgende:
korma is het mildst volgens mij
In principe wel, al weet ik niet wat "mild curry" is, maar Tikka Massala is pittiger dan Korma