Gisteren een grote nieuwe voorraad snacks etc in huis gehaald, dus niet zo heel slim lijkt mequote:Op vrijdag 3 februari 2012 10:00 schreef Naamah het volgende:
Kan wel, maar dan wel beginnen met alles op maken, lijkt me.
Ik ben zelf nooit fan van opnieuw invriezen.quote:Waarom mag je vlees niet opnieuw invriezen?
Bij het ontdooien van vlees komt er vocht vrij. Dit vocht is een zeer rijke voedingsbodem voor bacteriën die op het vlees zitten, of die er via de verpakking, het bord of de lucht opkomen.
Deze bacteriën kunnen bij kamertemperatuur goed groeien. Hoewel in het begin de besmetting laag is, zal het aantal bacteriën sterk toenemen tijdens het ontdooien. Hierbij kunnen ook ziekteverwekkende bacteriën zijn.
Als men het vlees opnieuw, een 2e keer invriest zullen deze bacteriën bij invriezen niet afsterven. Bij twee keer ontdooien, zal het aantal bacteriën zeer sterk zijn toegenomen , met alle extra risico's op voedselvergiftiging van dien.
Een tweede punt is dat door de waterafscheiding het vlees uitdroogt. Bij een tweede keer ontdooien gebeurt dat dus nog sterker, wat de kwaliteit van het vlees niet ten goede komt.
Niets mis met een goed ontbijtquote:Op vrijdag 3 februari 2012 10:03 schreef babipangang het volgende:
[..]
Gisteren een grote nieuwe voorraad snacks etc in huis gehaald, dus niet zo heel slim lijkt me
TS hoeft voor mij de frituur niet aan te zetten als ik op bezoek kom.quote:Op vrijdag 3 februari 2012 10:13 schreef RemcoDelft het volgende:
Ik ben zelf nooit fan van opnieuw invriezen.
Snacks lagen helemaal achterin in zijn nog zo goed als volledig bevrorenquote:Op vrijdag 3 februari 2012 10:15 schreef 100% Tukker het volgende:
[..]
TS hoeft voor mij de frituur niet aan te zetten als ik op bezoek kom.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |