abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † zaterdag 11 februari 2012 @ 13:41:34 #51
34726 Fratz
Max
pi_107858552
Mula, het vel op mijn linkerschouder voel ik bijna niet en het tintelt ook een beetje, van strengen heb ik geen last gehad alleen van verminderd gevoel. Is ook logisch de zenuw is bij mij doorgesneden.
Heb de laatste twee dagen vreselijke pijn gehad aan mijn kin/rug/schouder.
Dat mijn kin zo'n pijn deed opeens schrok ik heel erg van. Ben nou wel achter de oorzaak, er wordt een klein stukje van mijn kin meebestraald, zit in het bestralingsvlak van mijn hals. Pak van mijn hart. De zuster heeft het bestralingsvlak op mijn masker getekend zodat ik even kon kijken. Werd toen meteen duidelijk.
Ik lag gister al om acht uur in bed, trok het bank liggen niet meer, moest met mijn rug echt platliggen.
Heb moeten lachen om de kale koppen verhalen, ik herken het wel!
Het lekkerst was douchen met een kale kop! En de zachte donshaartjes die opeens komen daarna. En de mooie bos krullen die ik daarna tijdelijk kreeg waar iedereen jaloers op was. Helaas niet gebleven!
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
  zaterdag 11 februari 2012 @ 20:51:05 #52
61800 Rottdog
May all your dreams come true
pi_107871737
Hmmm Fratz ging nou net voor de krullen -O- ;)

Vandaag een rondje eerste hulp gedaan, de "borst" werd opgezet en rood. Dat opgezet vond ik niet erg maar dat rode zat me niet lekker. Heb er een fikse onsteking zitten :{ en we hebben weer wat afgetankt vandaag 800 cc echt waar, waar het allemaal vandaan komt geen idee.

Maar ook een klein feestje geviert hier, heb vandaag stiekum van mijn chirurg (had dienst) te horen gekregen dat het allemaal schoon was met andere woorden voor nu ff *O* uitgekankert *O*

Gaan voor de volgende stap, chemo here we come!
  † In Memoriam † zaterdag 11 februari 2012 @ 21:12:30 #53
240917 Mula
pi_107872576
Goed nieuws Rottdog!! *O*

Tappen ze bij jou het wondvocht af omdat je er last van hebt? Ik sta een beetje in dubio. Links zit vrij veel vocht (ik voel het bewegen als ik van mn rug op mn linkerzij ga liggen :X ), maar volgens de dokter hoeft er niks aan te gebeuren als ik er geen last van heb. Het voelt gek, want ik heb een soort van zwemband op mn ribben zitten waar mn arm tegenaan komt, maar het zit niet echt in de weg ofzo. Alleen;Dat vocht moet er toch uit voor de bestraling? Ik ga maandag maar eens bellen om te overleggen. Ik wil liever niet dat de bestraling hierdoor uitgesteld wordt...

Fratz, ik heb geen gevoel in mn linkeroksel, een stuk aan de binnenkant van mn linkerarm en een gedeelte van mn rug (zo bij je bh-bandje). Binnenkant arm voelt aan als een schaafplek. Ik heb gek genoeg het idee dat het echt al beter aan het worden is qua gevoel, tintelingen en pijn. Maar dat lijkt me wel erg snel na nog geen 3 weken.

Fijn dat de verpleegkundige meteen je heeft kunnen geruststellen over je kin. Eigenlijk is dat bestralen ook maar een wonderlijk gebeuren he! Ik verbaas me er af en toe echt over. Oh, en ik zit trouwens in de zachte-dons-haartjes-fase! Ik loop de hele dag aan mn eigen hoofd te voelen! :@

Gia, elke kuur kan anders zijn he! Ik hoop voor je dat je gewoon kan carnavalluh! Als noordelinge snap ik niet waarom je het zou willen, maar als jij er blij van wordt! ;)
  † In Memoriam † zaterdag 11 februari 2012 @ 21:14:43 #54
240917 Mula
pi_107872657
Fratz, hoe lang heb jij eigenlijk krullen gehad? Volgens mij hebben ze in het ziekenhuis ooit gezegd dat het 2 knipbeurten zou duren maar dat lijkt me nogal kort. Ik wil trouwens geen krullen. Mijn eigen kapsel werkt niet met krullend haar!
  zaterdag 11 februari 2012 @ 21:43:15 #55
61800 Rottdog
May all your dreams come true
pi_107873644
Nu hebben ze vooral afgetapt ivm de ontsteking en wat druk van de wond te halen. Normaal halen ze zo'n wond open maar dat willen ze niet anders kan ik niet doorstromen naar de chemo.
  zondag 12 februari 2012 @ 12:01:59 #56
3542 Gia
User under construction
pi_107886299
Heb er nu even een probleempje bij. Vanwege diarree heb ik een lichte ontsteking in het perineum. Heb ooit (bijna 20 jaar geleden) een totaalruptuur gehad, met 4 hersteloperaties en hierdoor vaker last van ontstekingen in dat gebied. Ik heb ook al drie keer een peri-anaal abces gehad. Moet dit morgen wel melden, natuurlijk, maar vrees nu dat dan de chemo niet doorgaat, omdat door een laag gehalte aan witte bloedlichaampjes ontstekingen makkelijker kunnen ontaarden in bijvoorbeeld een abces. Een verkoudheid met slijm op de longen kan, bijvoorbeeld, makkelijker een longontsteking worden.

Baal als een stekker, want ik wil het liefst dat alles gewoon door kan gaan. Maar ja, als het een abces wordt, heb ik wel een probleem. Want op korte termijn opereren is weer een groot risico met de antistolling die ik slik. Maar goed, zometeen toch maar beginnen met de voorbereidende medicatie en dan zien we morgen wel.

Laat nog wel weten of het doorgegaan is.

Edit: Heb toch maar even het ziekenhuis gebeld, de afdeling, en gevraagd wat ermee te doen.
Moet nu morgen wel gewoon komen, maar dan wordt er eerst gekeken door de chirurg of dermatoloog (lijkt me dat de chirurg hierover gaat, maar goed ik zie wel) hoe ernstig het is. Heb dit vaker gehad, maar ja, ik weet niet hoe de reactie zal zijn na die chemo.
De emend capsule moet ik meenemen naar het ziekenhuis en eventueel daar innemen als het doorgaat. Zal wel weer enkele uurtjes gaan duren, want je kunt er bij die specialisten niet zomaar tussendoor. En als het dan doorgaat, nog zo'n anderhalf à twee uur voor die kuur.

Ik hoop wel dat het gewoon doorgaat.

[ Bericht 26% gewijzigd door Gia op 12-02-2012 19:39:05 ]
  † In Memoriam † maandag 13 februari 2012 @ 17:45:54 #57
240917 Mula
pi_107936843
Gia, heb je de chemo gehad?
  maandag 13 februari 2012 @ 21:40:18 #58
3542 Gia
User under construction
pi_107948001
quote:
1s.gif Op maandag 13 februari 2012 17:45 schreef Mula het volgende:
Gia, heb je de chemo gehad?
Ja, zit erin.
Wel goed dat ik gisteren gebeld heb. Nu heeft er in elk geval eerst een chirurg gekeken. Mocht het nog ontaarden in een abces, wat ik niet denk maar je weet het niet met die bloedcellendip, dan kunnen ze in elk geval niet zeggen: Ja maar mevrouw, u had die ontsteking moeten melden, want dan hadden wij de kuur uitgesteld.
Heb de emend dus ingenomen na de goedkeuring van de chirurg. De kuur begon een half uu later, ongeveer.

Was best gezellig dat dagcentrum. Zag nog een vrouw die ik ook gezien heb met het inspuiten van het radio-actief goedje voor de sentinel procedure afgelopen oktober. Ik had haar daarna ook nog gezien in de wachtkamer van de chirurg. Zij heeft nu eerst de chemo, had vandaag de 5de, ze wordt daarna geopereerd, borstsparend en een volledig okselkliertoilet en daarna nog tussen de 20 en 25 bestralingen. Zo zie je maar, het gaat bij iedereen anders.
Ik vermoed dat ze bij mij ook dat volledig okselkliertoilet niet doen, vanwege de hartklep. Ik heb zonder lymfeklieren minder weerstand in die arm en kan dan makkelijker ontstekingen krijgen die gevaarlijk zijn voor de klep. Ik kan hier vrede mee hebben hoor. Houd ze liever dan dat ik zonder moet. Sowieso blijf je goed onder controle, toch?

Maar goed, het zit er weer effe op. Morgen de neulasta. Gaat mijn zoon doen. Ik ga daar dus geen last van krijgen deze keer, want hij wordt met liefde gezet. Haha.

Hoe is het bij jou? Heb je nog gebeld ivm met dat wondvocht? Bij mij is toen de bestraling inderdaad 2 weken uitgesteld vanwege teveel wondvocht.

Enneh, niet teveel over je hoofd wrijven, hoor. Straks wrijf je het er nog af. :P
Bij mij wordt het rap minder op mijn hoofd. Heb vandaag maar een mutsje op gedaan naar de chemo. Met die pruik is het toch wel erg warm en door dat haar eronder schuift het nog veel. Wil me tijdens de chemo zo prettig mogelijk voelen. En jeuk op mijn hoofd hoort daar niet bij.

Hoe is het met de rest van de club?
  † In Memoriam † maandag 13 februari 2012 @ 22:26:44 #59
240917 Mula
pi_107950546
Mooi dat je em hebt gehad! 33% van je chemo zit er al op! *O*

Ik heb de poli radiotherapie gebeld. Dat leek me het handigste aangezien zij degene zijn die beslissen over het begin van de bestraling. Ik moet volgende week even langs. Ze zei nog wel dat ze er absoluut niet happig op zijn om het vocht eruit te zuigen en dat 3 week post-op een normale periode is om nog vocht te hebben. Ik ben erg benieuwd wat ze gaan zeggen van dat prive-zwembad op mijn ribben!

Als het niet gevaarlijk is om de lympfeklieren te laten zitten, zou ik ze ook lekker laten zitten. Je kan er zoveel problemen mee krijgen. Al moet ik wel zeggen dat het me tot nu toe is meegevallen. Ik kan de arm met okselkliertoilet stukken beter omhoog krijgen (andere oksel heeft een streng die ENORM trekt!) en nu het pijnlijke gevoel in mn bovenarm steeds meer wegtrekt, begint het steeds normaler te voelen.

Zo'n pruik blijft dus alleen zitten als je echt biljartbalkaal bent? Dan had ik een probleem gehad, want ik heb altijd pluis op mn hoofd gehad. Als ik trouwens een haar kreeg voor elke keer dat ik hoor "he, je krijgt haar!" dan was ik inmiddels niet meer kaal geweest. :P Dat wrijven zal dus wel goedkomen!

Rottdog, hoe staat het met je ontsteking? Heb je het idee dat het vocht nu wat wegblijft?

Fratz, zit je nog in je dexa-high?
  dinsdag 14 februari 2012 @ 13:29:49 #60
61800 Rottdog
May all your dreams come true
pi_107965913
Dat vocht blijft bij mij niet weg, gisteren weer 400 cc laten aftappen en dat is dan van twee dagen. Nou moet het ook helemaal leeg zijn ivm die onsteking dus om de 4 dagen heb ik een afspraak.

Die ontsteking heb ik dus gekregen van al het geprik en vocht weghaal Mula dus als je er geen last van hebt gewoon lekker warm laten zitten.

Woensdag heb ik mijn eerste afspraak bij de internist/oncoloog dus we mogen een stap verder, nu had mijn chirurg erover dat er na de chemo toch bestralingen aan zitten te komen was ik toch wel iets door verrrast.
  † In Memoriam † donderdag 16 februari 2012 @ 14:47:16 #61
240917 Mula
pi_108045160
Rottdog, heb je van de oncoloog te horen gekregen wanneer de chemo begint? Is al dat vocht nog een probleem voor de chemo trouwens?

Gia, hoe valt je kuur? Zit carnaval er nog in denk je?

Hier gaat het wel aardig. Beetje grieperig dus niet al te veel zin in wat dan ook. Nog steeds last van de strengen onder mijn oksels, maar bewegen gaat best aardig. Ik kan inmiddels de borden van de bovenste plank weer pakken.

Ik baal alleen een beetje van mijn haar. Ik wil zooooooo graag dat het weer dekkend is, zodat ik buiten zonder pet kan lopen. Ben de petten enorm zat. Ik geloof niet dat ik hierna ooit vrijwillig weer een pet opdoe.
  donderdag 16 februari 2012 @ 17:01:45 #62
3542 Gia
User under construction
pi_108049160
Net effe naar Eindhoven geweest, met pruik. Erg warm als je ergens binnen bent, voor een boodschap of lunch. Dan zijn die mutsjes toch wel een oplossing.
Vanavond koor. Twijfel nog tussen pruik en mutsje. Zet zo nog wel even mijn pruik af, denk ik.

Carnaval? Zit er niet in. Begin nu al de Neulasta te voelen. Onze zonen zullen wel een dag of drie op stap gaan. Andere dagen zullen ze misschien werken. Man en ik kijken hier de optocht wel voor de deur en die in Helmond op de buis, maandag.
Heb er met al die ellende nu toch niet zo'n zin in. Al mijn pijlen zijn gericht op de laatste chemo, 7 mei en dan daarna zomer en herstel. En ik doe er alles voor, zodat geen chemo uitgesteld hoeft te worden.

En ach, woensdag is het haringavond. Dat kan ook prima thuis. Heerlijk met een sneetje roggebrood. Dan begint net mijn smaak weer een beetje terug te komen. Manlief heeft sowieso vrij genomen tot en met woensdag.

Kan me goed voorstellen, Mula, dat je die petten beu bent als je haar weer terug begint te komen. Het heeft gewoon zijn tijd nodig. En je moet maar zo denken, 't is nog steeds winter. Van de zomer, als het echt warm wordt, heb jij weer haar!
Ik ben zo'n zweterd, ik ga dan vast gewoon met mijn kale kop rondlopen. Ha!
  vrijdag 17 februari 2012 @ 22:39:17 #63
61800 Rottdog
May all your dreams come true
pi_108100971
Hier afgelopen woensdag naar de oncoloog geweest. Ik krijg 6 keer chemo waarvan de eerste 3 een licht soort, dit gaat om de 3 weken met een "dagopname" in het ziekenhuis. Na de chemo krijg ik nog een hormoontherapie dus voorlopig zit ik nog wel onder de pannen. Wanneer we gaan beginnen is nog een beetje onzeker dit omdat ik nog met die ontsteking zit naar alle waarschijnlijkheid eind febr. Aanstaande woensdag mag ik me melden bij de oncologie verpleegkundige.

Fratz hoe ist?

En Gia stiekum een beetje carnval gevierd?

Dat van die strakke strengen in de oksel herken ik wel Mula af en toe erg irri.
  † In Memoriam † zaterdag 18 februari 2012 @ 10:00:17 #64
34726 Fratz
Max
pi_108109715
Hoi luitjes.
Heb de laatste bestralingen van mijn hals gehad. Heb het masker meegevraagd, zo kan ik aan mensen laten zien wat het is. Nog wel vette pijn van mijn rug/schouder/nek. Vooral de pijn aan mijn arm kan zo gemeen scherp zijn. Zelfs bij dertig seconden tandenpoetsen verga ik al. Het wordt wel beter maar gaat echt met mini stapjes. Mijn conditie is ook helemaal naar de klote door het vele liggen. Een rondje supermarkt is al echt teveel. Mijn vader had gister een cadeau voor me meegenomen: een rolstoel.. Mm. Was wel confrontrerend maar aan de andere kant, mocht ik nu eens de stad in willen met mijn moeder dan is het wel handig, lopen hou ik toch niet vol. Woensdag mag ik weer in de tietenplekmachine en heb ik ook een afspraak met de oncoloog. Geen zin in.
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
  † In Memoriam † zaterdag 18 februari 2012 @ 19:15:30 #65
34726 Fratz
Max
pi_108124385
Oh! Vergeten om iets leuks te melden!

We zijn deze week in ondertrouw gegaan! :D
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_108125077
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2012 19:15 schreef Fratz het volgende:
Oh! Vergeten om iets leuks te melden!

We zijn deze week in ondertrouw gegaan! :D
Wat leuk! *O* Ik wilde het nog vragen hoe het met het voorgenomen huwelijk zat (maar durfde het niet goed omdat je zo'n rottige periode doormaakte :@ ).

Ik lees en leef nog steeds mee met alle dames hier. :*
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zaterdag 18 februari 2012 @ 20:26:33 #67
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_108126734
Hey wat leuk Fratz! :Y
***
  zaterdag 18 februari 2012 @ 21:30:11 #68
61800 Rottdog
May all your dreams come true
pi_108129169
Hey Fratz das een mooi lichtpuntje in je ellende :*
  zaterdag 18 februari 2012 @ 21:35:25 #69
3542 Gia
User under construction
pi_108129358
Hé, Fratz, gefeliciteerd!! ^)
Op naar de grote dag!!
  † In Memoriam † zaterdag 18 februari 2012 @ 21:36:04 #70
240917 Mula
pi_108129376
Leuk Fratz! Gefeliciteerd! Is de trouwdatum al bekend? Op de markt? ;)
  zondag 19 februari 2012 @ 16:45:54 #71
3542 Gia
User under construction
pi_108153155
Zo, eindelijk ziet het er echt kaal uit. Die plukjes wilden er maar niet af, dus heb ik manlief met de tondeuze eraan gezet. Was echt nog maar hier en daar een haartje, geen gezicht, net een pleeborstel. Zo is het veel beter. Die paar korte stoppeltjes die er nu nog zitten vallen nog wel uit. Zullen ook niet meer echt last geven.

Nou graag snel wat voorjaarsweer zodat het een beetje bij kan kleuren. Uiteraard goed smeren, zodat het niet verbrandt. Maar het is zo'n wit bolletje, nu.
  † In Memoriam † zondag 19 februari 2012 @ 18:26:01 #72
240917 Mula
pi_108156982
Gia, dus jij bent nu ook officieel een smiley? --> :)

Die kleine stoppeltjes blijven waarschijnlijk gewoon aan je kussensloop hangen de komende dagen. :Y
  maandag 20 februari 2012 @ 11:40:45 #73
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_108180641
Wat leuk Fratz!!!
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
  † In Memoriam † maandag 20 februari 2012 @ 14:38:49 #74
34726 Fratz
Max
pi_108186473
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2012 21:36 schreef Mula het volgende:
Leuk Fratz! Gefeliciteerd! Is de trouwdatum al bekend? Op de markt? ;)
Yup het wordt gewoon Grote Markt :). Datum al wel vastgelegd maar wel met een slag om de arm, dat was ivm mijn situatie geen probleem.
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
  maandag 20 februari 2012 @ 15:43:25 #75
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_108189088
Welke maand gaat het worden...?
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')