AkTje | vrijdag 27 januari 2012 @ 17:00 |
Een klein jaartje geleden heb ik een topic geopend over steak tartaar.. Naar menig recept heerlijke steak tartaar gegeten en daar ben ik heel dankbaar voor. Het malen van biefstuk of ander kwaliteitsvlees is het hoofd ingredient. Nu staat er bij veel recepten dat er bijvoorbeeld 200gram tartaar in moet. Momenteel wordt er thuis veel tartaargehakt (98% rundvlees) gegeten (gebakken). Maar kan dit ook rauw gegeten worden om bijvoorbeeld steak tartaar van te maken? Moet er bij zeggen dat he wel van de supermarkt is, wat natuurlijk al tricky is.. Op de verpakking staat dat het gebakken moet worden, maar wat je er ook mee doet.. Het blijft zo droog als wat Een simpele vraag maar hoor het graag! | |
Id_do_her | vrijdag 27 januari 2012 @ 17:15 |
Lekker man, van die droge tartaartjes. | |
golfer | vrijdag 27 januari 2012 @ 17:25 |
Ik zou fabriekstartaar niet gauw rauw eten, maar het kan wel. | |
The_Hives | vrijdag 27 januari 2012 @ 17:29 |
kan best, was een keer bij een supermarkt met een broodjescorner. Dus dacht bestel een broodje tartaar. Haalde ze letterlijk een verpakking met van die ronde tartaartjes open en gebruikte ze er 1 van om mn pistolet te beleggen ![]() ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 27 januari 2012 @ 17:50 |
oh, noes, je kreeg wat je bestelde, zoals je het bestelde, en daar ga je niet meer naartoe? Stel je voor, bestel je een broodje ei, leggen ze een ei op je broodje. | |
Pietverdriet | vrijdag 27 januari 2012 @ 17:51 |
Ik vraag me af waarom het tartaar 98% rundvlees is, wat is die andere 2% dan? | |
The_Hives | vrijdag 27 januari 2012 @ 18:00 |
![]() | |
AkTje | vrijdag 27 januari 2012 @ 18:01 |
Voedingszuur E330 en anticaxidant E301 Supermarkt vlees he.. Wat zou jij doen Piet? | |
Pietverdriet | vrijdag 27 januari 2012 @ 18:02 |
Ja wat had je eigenlijk verwacht dan? | |
Pietverdriet | vrijdag 27 januari 2012 @ 18:15 |
Als 2% bestaat uit citroenzuur en Ascorbylpalmitaat is daar een reden voor, het is dan vrij vet, want daarom moet het Ascorbylpalmitaat er in, om te voorkomen dat het vet ranzig wordt door oxidatie. Citroenzuur versterkt de werking daarvan. Ik zou er nog eens over nadenken of je dat tartaar sowieso wilt eten, want het lijkt eerder gehakt dan tartaar. De ruime hoeveelheid van de antioxidanten doet vermoeden dat ze het niet erg vers hebben. | |
The_Hives | vrijdag 27 januari 2012 @ 18:26 |
als je zag hoe dat ging zou 99% (100% - Pietverdriet) het met me eens zijn. Smakelijk eten doe je ondermeer ook met je ogen. Niet een pubertje die een pakje open trekt, een paar keer met een vork prikt in een rond voorgevormd tartaartje er een paar stukjes ui op kwakt en dit aan je meegeeft. Dan haal ik dat daar inderdaad niet meer. Je hoort mij niet klagen dat ik tartaar meekreeg, maar volgende keer loop ik wat verder de stad in waar het er wat smakelijker uit ziet wat er geserveerd wordt. | |
AkTje | vrijdag 27 januari 2012 @ 18:31 |
Dankjewel, tenminste een nuttige reactie ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 27 januari 2012 @ 18:37 |
Ach so Tja, er zijn maar zeer weinig broodjeszaken waar ik een broodje tartaar zou eten, bij van Dobbe in Adam bv maar nog beter, in dat winkelcentrum bij de Bijlmer, daar zat een slager/broodjes zaak waar altijd een rij stond tot buiten met de lunch waar je geweldige broodjes halfom, tartaar en osseworst kreeg. | |
Pietverdriet | vrijdag 27 januari 2012 @ 18:38 |
TS, neem een biefstuk, een scherp mes en snij het fijn, zout, peper, eidooier. | |
The_Hives | vrijdag 27 januari 2012 @ 18:41 |
Amsterdamse Poort? Was jaren geleden volgens mij ook al toen ik er stage liep | |
Pietverdriet | vrijdag 27 januari 2012 @ 21:16 |
Geloof het wel. | |
N.I.M.B.Y. | zaterdag 28 januari 2012 @ 18:08 |
Die in de ams. poort is idd erg goed ging er regelmatig broodjes halen toen ik nog in die buurt werkte. ![]() |