abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_107299923
Een klein jaartje geleden heb ik een topic geopend over steak tartaar.. Naar menig recept heerlijke steak tartaar gegeten en daar ben ik heel dankbaar voor.

Het malen van biefstuk of ander kwaliteitsvlees is het hoofd ingredient. Nu staat er bij veel recepten dat er bijvoorbeeld 200gram tartaar in moet.
Momenteel wordt er thuis veel tartaargehakt (98% rundvlees) gegeten (gebakken). Maar kan dit ook rauw gegeten worden om bijvoorbeeld steak tartaar van te maken? Moet er bij zeggen dat he wel van de supermarkt is, wat natuurlijk al tricky is..
Op de verpakking staat dat het gebakken moet worden, maar wat je er ook mee doet.. Het blijft zo droog als wat

Een simpele vraag maar hoor het graag!
  vrijdag 27 januari 2012 @ 17:15:48 #2
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_107300537
Lekker man, van die droge tartaartjes.
With my pack on my back, down the road I will stray.
  vrijdag 27 januari 2012 @ 17:25:17 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_107300895
Ik zou fabriekstartaar niet gauw rauw eten, maar het kan wel.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 27 januari 2012 @ 17:29:40 #4
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_107301058
kan best, was een keer bij een supermarkt met een broodjescorner. Dus dacht bestel een broodje tartaar. Haalde ze letterlijk een verpakking met van die ronde tartaartjes open en gebruikte ze er 1 van om mn pistolet te beleggen :{ . Wilde het eerst niet aannemen, maar trek. Geen last van gehad (toch haal ik het daar nooit meer :') )
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  vrijdag 27 januari 2012 @ 17:50:18 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107301692
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 17:29 schreef The_Hives het volgende:
kan best, was een keer bij een supermarkt met een broodjescorner. Dus dacht bestel een broodje tartaar. Haalde ze letterlijk een verpakking met van die ronde tartaartjes open en gebruikte ze er 1 van om mn pistolet te beleggen :{ . Wilde het eerst niet aannemen, maar trek. Geen last van gehad (toch haal ik het daar nooit meer :') )
oh, noes, je kreeg wat je bestelde, zoals je het bestelde, en daar ga je niet meer naartoe? Stel je voor, bestel je een broodje ei, leggen ze een ei op je broodje.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 27 januari 2012 @ 17:51:23 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107301721
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 17:00 schreef AkTje het volgende:
Een klein jaartje geleden heb ik een topic geopend over steak tartaar.. Naar menig recept heerlijke steak tartaar gegeten en daar ben ik heel dankbaar voor.

Het malen van biefstuk of ander kwaliteitsvlees is het hoofd ingredient. Nu staat er bij veel recepten dat er bijvoorbeeld 200gram tartaar in moet.
Momenteel wordt er thuis veel tartaargehakt (98% rundvlees) gegeten (gebakken). Maar kan dit ook rauw gegeten worden om bijvoorbeeld steak tartaar van te maken? Moet er bij zeggen dat he wel van de supermarkt is, wat natuurlijk al tricky is..
Op de verpakking staat dat het gebakken moet worden, maar wat je er ook mee doet.. Het blijft zo droog als wat

Een simpele vraag maar hoor het graag!
Ik vraag me af waarom het tartaar 98% rundvlees is, wat is die andere 2% dan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 27 januari 2012 @ 18:00:02 #7
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_107301940
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

oh, noes, je kreeg wat je bestelde, zoals je het bestelde, en daar ga je niet meer naartoe? Stel je voor, bestel je een broodje ei, leggen ze een ei op je broodje.
:')
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_107301977
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vraag me af waarom het tartaar 98% rundvlees is, wat is die andere 2% dan?
Voedingszuur E330 en anticaxidant E301

Supermarkt vlees he.. Wat zou jij doen Piet?
  vrijdag 27 januari 2012 @ 18:02:05 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107301992
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 18:00 schreef The_Hives het volgende:

[..]

:')
Ja wat had je eigenlijk verwacht dan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 27 januari 2012 @ 18:15:36 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107302374
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 18:01 schreef AkTje het volgende:

[..]

Voedingszuur E330 en anticaxidant E301

Supermarkt vlees he.. Wat zou jij doen Piet?
Als 2% bestaat uit citroenzuur en Ascorbylpalmitaat is daar een reden voor, het is dan vrij vet, want daarom moet het Ascorbylpalmitaat er in, om te voorkomen dat het vet ranzig wordt door oxidatie. Citroenzuur versterkt de werking daarvan.
Ik zou er nog eens over nadenken of je dat tartaar sowieso wilt eten, want het lijkt eerder gehakt dan tartaar. De ruime hoeveelheid van de antioxidanten doet vermoeden dat ze het niet erg vers hebben.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 27 januari 2012 @ 18:26:59 #11
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_107302723
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 18:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja wat had je eigenlijk verwacht dan?
als je zag hoe dat ging zou 99% (100% - Pietverdriet) het met me eens zijn. Smakelijk eten doe je ondermeer ook met je ogen.

Niet een pubertje die een pakje open trekt, een paar keer met een vork prikt in een rond voorgevormd tartaartje er een paar stukjes ui op kwakt en dit aan je meegeeft.

Dan haal ik dat daar inderdaad niet meer. Je hoort mij niet klagen dat ik tartaar meekreeg, maar volgende keer loop ik wat verder de stad in waar het er wat smakelijker uit ziet wat er geserveerd wordt.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_107302851
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 18:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als 2% bestaat uit citroenzuur en Ascorbylpalmitaat is daar een reden voor, het is dan vrij vet, want daarom moet het Ascorbylpalmitaat er in, om te voorkomen dat het vet ranzig wordt door oxidatie. Citroenzuur versterkt de werking daarvan.
Ik zou er nog eens over nadenken of je dat tartaar sowieso wilt eten, want het lijkt eerder gehakt dan tartaar. De ruime hoeveelheid van de antioxidanten doet vermoeden dat ze het niet erg vers hebben.
Dankjewel, tenminste een nuttige reactie ;)
  vrijdag 27 januari 2012 @ 18:37:32 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107303007
quote:
10s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 18:26 schreef The_Hives het volgende:

[..]

als je zag hoe dat ging zou 99% (100% - Pietverdriet) het met me eens zijn. Smakelijk eten doe je ondermeer ook met je ogen.

Niet een pubertje die een pakje open trekt, een paar keer met een vork prikt in een rond voorgevormd tartaartje er een paar stukjes ui op kwakt en dit aan je meegeeft.

Dan haal ik dat daar inderdaad niet meer. Je hoort mij niet klagen dat ik tartaar meekreeg, maar volgende keer loop ik wat verder de stad in waar het er wat smakelijker uit ziet wat er geserveerd wordt.
Ach so
Tja, er zijn maar zeer weinig broodjeszaken waar ik een broodje tartaar zou eten, bij van Dobbe in Adam bv maar nog beter, in dat winkelcentrum bij de Bijlmer, daar zat een slager/broodjes zaak waar altijd een rij stond tot buiten met de lunch waar je geweldige broodjes halfom, tartaar en osseworst kreeg.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 27 januari 2012 @ 18:38:41 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107303039
TS, neem een biefstuk, een scherp mes en snij het fijn, zout, peper, eidooier.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 27 januari 2012 @ 18:41:36 #15
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_107303120
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 18:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ach so
Tja, er zijn maar zeer weinig broodjeszaken waar ik een broodje tartaar zou eten, bij van Dobbe in Adam bv maar nog beter, in dat winkelcentrum bij de Bijlmer, daar zat een slager/broodjes zaak waar altijd een rij stond tot buiten met de lunch waar je geweldige broodjes halfom, tartaar en osseworst kreeg.
Amsterdamse Poort? Was jaren geleden volgens mij ook al toen ik er stage liep
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  vrijdag 27 januari 2012 @ 21:16:18 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107309347
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 18:41 schreef The_Hives het volgende:

[..]

Amsterdamse Poort? Was jaren geleden volgens mij ook al toen ik er stage liep
Geloof het wel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107333746
Die in de ams. poort is idd erg goed ging er regelmatig broodjes halen toen ik nog in die buurt werkte. ^O^
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')