Wat heeft dat voor impact? Volgens mij doen ze dat nu toch ook al?quote:Google past met ingang van 1 maart zijn privacyvoorwaarden aan. Het bedrijf wil de gegevens die het over gebruikers verzamelt sterker gaan inzetten, verdeeld over al zijn diensten. Volgens de nieuwe voorwaarden komt er geen opt-out-mogelijkheid.
Het bedrijf wil de gegevens van mensen met een Google-account beschikbaar maken voor al zijn diensten, is in een blogpost te lezen. Waar zoekopdrachten uit het verleden bijvoorbeeld eerst enkel gebruikt werden om de resultaten van Google Search aan te scherpen, wil Google ze in de toekomst ook gebruiken om andere diensten te verrijken.
Door surfgedrag en gebruikersinformatie uit al zijn diensten te combineren hoopt Google dat het de zoekresultaten en gepresenteerde advertenties beter kan afstemmen op de interesses van de gebruiker. Voorbeelden van informatie die Google aan gebruikersaccounts koppelt of nog gaat koppelen zijn ip-adressen, locatiegegevens, search queries, browser en OS-gegevens, en in het geval van Android-gebruikers ook gegevens over de mobiele telefoon.
Het bedrijf introduceert daarvoor ook nieuwe privacyvoorwaarden, die sterk versimpeld zijn ten opzichte van de oude. Momenteel heeft het bedrijf meer dan zeventig documenten waarin het privacybeleid wordt beschreven; vanaf 1 maart zullen zestig hiervan geconsolideerd worden in de nieuwe privacy policy. Deze moet beter te begrijpen zijn voor de doorsneegebruiker.
De voorwaarden zullen van toepassing zijn op alle diensten die Google aanbiedt. Opvallend aan de voorwaarden is dat er geen mogelijkheid tot opt-out meer is. Iedereen met een Google-account geeft Google impliciet toestemming tot het vergaren, analyseren en inzetten van gebruiksgegevens. Voor sommige advertentiediensten van Google geldt overigens nog wel een opt-in, zo zal Google nog steeds geen persoonsgegevens voor DoubleClick-advertenties gebruiken zonder toestemming van een gebruiker.
Volgens Mark Jansen, pr-manager bij Google Benelux is een opt-out-constructie 'simpelweg niet werkbaar'. Het bedrijf zou dan twee verschillende privacy-structuren aan moeten houden die tegelijkertijd van kracht zijn, wat zou resulteren in een 'zooitje', voor zowel Google als de gebruikers. Jansen benadrukt dat Google nog steeds verschillende opties biedt om privacy-instellingen te beheren.
quote:Op donderdag 26 januari 2012 01:35 schreef static het volgende:
[..]
Volgens mij doen ze dat nu toch ook al?
Dit wordt een mooi jaar voor de webz.quote:Volgens de nieuwe voorwaarden komt er geen opt-out-mogelijkheid.
TORquote:Op donderdag 26 januari 2012 01:54 schreef boekenplank het volgende:
Het hele internet is naar de kloten. Het is nu alleen nog maar een grote chatbox vol met reclame en alles is gereguleerd, ik kap er mee.
Ik ga ondergronds.
onzinquote:Op donderdag 26 januari 2012 02:06 schreef Specularium het volgende:
[..]
Dat is inmiddels niet zo ondergronds meer nu het de meest geroepen optie is.
Geweldige brijdage.quote:
1. Je zoekresultaten worden veel persoonlijker en beter op je afgestemd.quote:
quote:Op donderdag 26 januari 2012 01:55 schreef Cracka-ass het volgende:
Ik was het al langer van plan. Maar ik ga maar eens op zoek naar een alternatief.
Je hoeft niet eens ingelogd te zijn, ze weten tegenwoordig gebruikers te herkennen door middel van een browser vinger print.quote:Op donderdag 26 januari 2012 08:08 schreef madsaus het volgende:
Als je niet ingelogd bent op je google account, in hoeverre "registreren" zij jou dan?
Bijvoorbeeld als je eerst even iets gaat googlen en dan op youtube kijken? Dit allemaal terwijl je
niet bent ingelogd.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |