Lois | maandag 4 september 2000 @ 12:54 |
Een vriend van je gaat een restaurantje beginnen. Hij weet alleen niet zo goed hoe hij de menukaart vol gaat krijgen. Jij mag meehelpen door jouw favoriete gerechten te noemen. Je mag dus 1 voor- en 1 hoofdgerecht noemen en 1 dessert. Zo krijgen we uiteindelijk een soort Fok!menu ![]() Dus denk lekker | |
SonO | maandag 4 september 2000 @ 13:18 |
Hmmm... Voorgerecht; Meloen met Parmaham (dus dunne schijfjes suikermeloen met plakjes goed zoute ham..erg lekkere combinatie, en ook redelijk prijzig. Meestal rond de 10-15 gulden. Ook aardig standaard, maar is gewoon erg lekker ![]() Hoofdgerecht; Nagerecht; Nou dat was mijn voorstel, zie maar wat je ermee doet | |
sataN | maandag 4 september 2000 @ 13:24 |
Koud voorgerecht: Advocado, in twee helften snijden, pit er uit. Gat waar eerst de pit zat opvullen met kruidenkaas of kruidendressing. (boursin is erg lekker!) Warm voorgerecht: Bladerdeeg besmeren met laagje (zelfgemaakte) groene pesto, plakje geitenkaas erop, plakjes tomaat erop. Bladerdeeg níet dichtvouwen, in de oven tot het bladerdeeg mooi bruin is. Hoofdgerecht moet ik nog even bedenken. Nagerecht: Appels in wijnschuimsaus. (recept te vinden in het boek "het kan niet altijd Kaviaar zijn")
| |
Isabeau | maandag 4 september 2000 @ 13:39 |
Voorgerecht: gerookte zalm met warme stukjes stokbrood en dillesaus Hoofdgerecht: kalfsbiefstukjes, gebakken aardappeltjes, broccoli en tomatensalade met olijven Nagerecht: chocolade parfait | |
Vork | maandag 4 september 2000 @ 13:45 |
Voorgerecht: Championnetjes, gebakken in flink wat kruiden (peper, knoflook), afgeblust met witte wijn. ![]() hoofdgerecht: Lasagne! (ook ene vegetarische versie natuurlijk) of Tagiatelli Met roomsaus en kaas en stukjes peer en walnoot Nagerecht: de eeuwenoude, Banana Split of Peche Melba... Of wat ook heel lekkeri s een grote citron, bovenste toppie afsnijden, uithollen/lepelen en d'r citroensorbetijs in proppen... | |
Barb | maandag 4 september 2000 @ 13:55 |
Okee, ik doe lekker niet wat er gevraagd word en geef meerdere favorieten. Ik heb gewoon niet 1 lekkerste gerecht en kan al helemaal niet kiezen. Voorgerechten: Carpacchio van Ossehaas met een mosterddressing of een carpacchio van gerookte zalm, met toast en roomboter. Kikkerbilletjes in Room-Madeirasaus. Zelfgemaakt kruidenboter met lekkere broodsoorten, bruin en wit. Sashimi met wasabi en soyasaus. Hoofdgerechten: Ossehaas ombonden met katenspek. Parelhoen met salie en parmaham, met een sjalottensaus. Pasta met truffels en boter. Paddestoelenfondue. Nagerechten: Peren-amandeltaart. Chocolademousse van witte en pure chocolade. Baileys-milkshake (ook zeer geschikt als voor- en hoofdgerecht, orgastisch lekker!!!) | |
Arcee | maandag 4 september 2000 @ 14:23 |
quote:Hoi, ik ben Arcee. | |
BooBooSan | maandag 4 september 2000 @ 14:40 |
Voorgerecht: Eenvoudige salade van gemengde slasoorten met heel fijn gesneden rauwe uienringen, wat zwarte olijven en suikermais met daarover een dressing van olijfolie, zout, azijn, verse tuinkruiden en wat honing. Hoofdgerecht: En dan... Cataplana de Frutos de Mar! Nagerecht: Klein kopje sterke espresso, een punt echt goeie walnoottaart en dan een lekker glas Calvados. [Dit bericht is gewijzigd door BooBooSan op 04-09-2000 14:41] | |
Vork | maandag 4 september 2000 @ 14:42 |
lol@Arcee ![]() | |
Arcee | maandag 4 september 2000 @ 14:45 |
![]() | |
LHR | maandag 4 september 2000 @ 19:23 |
quote:MJAMMIEEE!!!!! ![]() ![]() | |
Isabeau | maandag 4 september 2000 @ 19:41 |
Wat een lekkerbekken hier...waarom eten we dan altijd bagger tijdens meetings? Het wordt tijd voor een eating ![]() | |
Vork | maandag 4 september 2000 @ 19:43 |
een eating? in de zin van, we kiezen 'n huis uit met 'n grote keuken. We laten 'n aantal fokkers in de keuken achter goochelen met eten, kokkerellen, of hoe je 't ook wil noemen en we hebben 'n eating? | |
Barb | maandag 4 september 2000 @ 20:11 |
quote: | |
Lois | maandag 4 september 2000 @ 20:21 |
* Lois stemt voor Maak dan even een ander topic daarvoor Isa, dan kunnen we hier weer verder menukaarten | |
Karin | maandag 4 september 2000 @ 20:27 |
Het is misschien wel heel erg afgezaagd maar waar je mij altijd wakker voor kan maken is: Tomatensoep | |
DIGGER | maandag 4 september 2000 @ 21:47 |
quote:Ik ga met het toetje daluk ff 'valsspelen', maar goed ![]() Als voorgerecht: vis Hoofdgerecht: niet een uitgesproken favoriet. toetje: grand desert (mooi, nu kan ik alles noemen En dan daarbij een lekker likeurtje | |
Lois | dinsdag 5 september 2000 @ 13:35 |
*Fok menukaart Voorgerechten Meloen met Parmaham Koud voorgerecht: Advocado, in twee helften snijden, pit er uit. Gat waar eerst de pit zat opvullen met kruidenkaas of kruidendressing. (boursin is erg lekker!) gerookte zalm met warme stukjes stokbrood en dillesaus Championnetjes, gebakken in flink wat kruiden (peper, knoflook), afgeblust met witte wijn. Carpacchio van Ossehaas met een mosterddressing of een carpacchio van gerookte zalm, met toast en roomboter. Kikkerbilletjes in Room-Madeirasaus. Zelfgemaakt kruidenboter met lekkere broodsoorten, bruin en wit. Sashimi met wasabi en soyasaus. Eenvoudige salade van gemengde slasoorten met heel fijn gesneden rauwe uienringen, wat zwarte olijven en suikermais met daarover een dressing van olijfolie, zout, azijn, verse tuinkruiden en wat honing. Tomatensoep Garnalen kort gekookt, in een heel veel knoflook koud: pate en croute Hoofdgerechten Brie met spek en een warm bosbessensausje kalfsbiefstukjes, gebakken aardappeltjes, broccoli en tomatensalade met olijven Lasagne! (ook ene vegetarische versie natuurlijk) of Tagiatelli Met roomsaus en kaas en stukjes peer en walnoot Ossehaas ombonden met katenspek. Parelhoen met salie en parmaham, met een sjalottensaus. Pasta met truffels en boter. Paddestoelenfondue. Cataplana de Frutos de Mar! Tournedos champignons vis: Iets met zalmforel Nagerechten/Desserts capuccino met Drambuie. Appels in wijnschuimsaus chocolade parfait de eeuwenoude, Banana Split of Peche Melba Peren-amandeltaart. Chocolademousse van witte en pure chocolade. Baileys-milkshake (ook zeer geschikt als voor- en hoofdgerecht, orgastisch lekker!!!) Klein kopje sterke espresso, een punt echt goeie walnoottaart en dan een lekker glas Calvados. Dame Blanche toetje: grand desert (mooi, nu kan ik alles noemen ) En dan daarbij een lekker likeurtje | |
Capoeiristas | dinsdag 5 september 2000 @ 16:08 |
Stel je eens voor.... zo sprak lois.. ![]() Ik ben emiel ik ben 20 jaar en ik doe de fokkers na als de menukaart klaar is en als alles is op gegeten doe ik ze weer na omdat het teveel was sorry moest ff.. maaruh iets van yakatori ofzo is wel super.. | |
-=BoKKiE=- | woensdag 6 september 2000 @ 10:08 |
quote:als je Barb uit eten neemt ben je meteen failliet ![]() ree carpacchio met een pesto dressing en pijnboompitten konijnenboutjes in een roomsaus, gemarineerd in een mosterd/kruiden dressing of Koreaanse vuurpot (recept post ik vanavond wel als daar interesse voor is) ik ben niet zo'n nagerechten man, ik tafel liever na met een goeie kop koffie en een gran marnier dat was het wel | |
~Anja~ | donderdag 7 september 2000 @ 17:58 |
Voorgerecht Carpacchio (is al genoemd, maar wel superlekker)
Gamba's!!! What else?
* ~Anja~ neemt altijd een kop koffie [Dit bericht is gewijzigd door ~Anja~ op 07-09-2000 18:01] | |
Lois | zaterdag 9 september 2000 @ 14:06 |
*Fok menukaart Voorgerechten Meloen met Parmaham Koud voorgerecht: Advocado, in twee helften snijden, pit er uit. Gat waar eerst de pit zat opvullen met kruidenkaas of kruidendressing. (boursin is erg lekker!) gerookte zalm met warme stukjes stokbrood en dillesaus Championnetjes, gebakken in flink wat kruiden (peper, knoflook), afgeblust met witte wijn. Carpacchio van Ossehaas met een mosterddressing of een carpacchio van gerookte zalm, met toast en roomboter. Kikkerbilletjes in Room-Madeirasaus. Zelfgemaakt kruidenboter met lekkere broodsoorten, bruin en wit. Sashimi met wasabi en soyasaus. Eenvoudige salade van gemengde slasoorten met heel fijn gesneden rauwe uienringen, wat zwarte olijven en suikermais met daarover een dressing van olijfolie, zout, azijn, verse tuinkruiden en wat honing. Tomatensoep Garnalen kort gekookt, in een heel veel knoflook koud: pate en croute ree carpacchio met een pesto dressing en pijnboompitten Carpacchio (is al genoemd, maar wel superlekker) Hoofdgerechten Brie met spek en een warm bosbessensausje kalfsbiefstukjes, gebakken aardappeltjes, broccoli en tomatensalade met olijven Lasagne! (ook ene vegetarische versie natuurlijk) of Tagiatelli Met roomsaus en kaas en stukjes peer en walnoot Ossehaas ombonden met katenspek. Parelhoen met salie en parmaham, met een sjalottensaus. Pasta met truffels en boter. Paddestoelenfondue. Cataplana de Frutos de Mar! Tournedos champignons vis: Iets met zalmforel yakatori konijnenboutjes in een roomsaus, gemarineerd in een mosterd/kruiden dressing Koreaanse vuurpot Gamba's!!! What else? Nagerechten/Desserts capuccino met Drambuie. Appels in wijnschuimsaus chocolade parfait de eeuwenoude, Banana Split of Peche Melba Peren-amandeltaart. Chocolademousse van witte en pure chocolade. Baileys-milkshake (ook zeer geschikt als voor- en hoofdgerecht, orgastisch lekker!!!) Klein kopje sterke espresso, een punt echt goeie walnoottaart en dan een lekker glas Calvados. Dame Blanche toetje: grand desert (mooi, nu kan ik alles noemen ) En dan daarbij een lekker likeurtje een goeie kop koffie en een gran marnier vruchtjes zonder ijs en slagroom | |
Lois | vrijdag 1 december 2000 @ 14:35 |
Ik vond het eigenlijk zo'n leuk topic dit en zonde om te laten verstoffen in het archief. Daarom : Omhoog met die *** | |
V. | vrijdag 1 december 2000 @ 14:42 |
quote:Verbal... aangenaam. <edit>grrrrrr, die klote-Arcee was me voor, kwa flauw. Ik reageer lator wel wat serieuzer...in deze post<edit> [Dit bericht is gewijzigd door Verbal op 01-12-2000 14:44] |