Dus denk lekker en noem jouw 3 favoriete gerechten die absoluut niet mogen ontbreken op de menukaart.
Hoofdgerecht;
Brie met spek en een warm bosbessensausje.
(Stukken brie in spek wikkelen, en een tijdje in de oven zetten. Serveren met een warme bosbessensaus of iets anders warms en zoets. Is eigenlijk een voorgerecht, maar zo machtig dat het eigenlijk wel te verwerken is als hoofdgerecht. Geen idee wat voor een soort vlees hier lekker bij is?)
Nagerecht;
Eigenlijk neem ik altijd een capuccino met Drambuie. ( drambuie - of hoe je het ook schrijft - is een likeurtje, erg lekker. Glas moet wel warm zijn!)
Nou dat was mijn voorstel, zie maar wat je ermee doet
Warm voorgerecht: Bladerdeeg besmeren met laagje (zelfgemaakte) groene pesto, plakje geitenkaas erop, plakjes tomaat erop. Bladerdeeg níet dichtvouwen, in de oven tot het bladerdeeg mooi bruin is.
Hoofdgerecht moet ik nog even bedenken.
Nagerecht: Appels in wijnschuimsaus. (recept te vinden in het boek "het kan niet altijd Kaviaar zijn")
Waar is dat restaurant? Dan kom ik er het Fok!menu eten!
Hoofdgerecht: kalfsbiefstukjes, gebakken aardappeltjes, broccoli en tomatensalade met olijven
Nagerecht: chocolade parfait
hoofdgerecht: Lasagne! (ook ene vegetarische versie natuurlijk) of Tagiatelli Met roomsaus en kaas en stukjes peer en walnoot
Nagerecht: de eeuwenoude, Banana Split of Peche Melba... Of wat ook heel lekkeri s een grote citron, bovenste toppie afsnijden, uithollen/lepelen en d'r citroensorbetijs in proppen...
Voorgerechten:
Carpacchio van Ossehaas met een mosterddressing of een carpacchio van gerookte zalm, met toast en roomboter.
Kikkerbilletjes in Room-Madeirasaus.
Zelfgemaakt kruidenboter met lekkere broodsoorten, bruin en wit.
Sashimi met wasabi en soyasaus.
Hoofdgerechten:
Ossehaas ombonden met katenspek.
Parelhoen met salie en parmaham, met een sjalottensaus.
Pasta met truffels en boter.
Paddestoelenfondue.
Nagerechten:
Peren-amandeltaart.
Chocolademousse van witte en pure chocolade.
Baileys-milkshake (ook zeer geschikt als voor- en hoofdgerecht, orgastisch lekker!!!)
quote:Hoi, ik ben Arcee.
Stel je eens voor...
Hoofdgerecht: En dan... Cataplana de Frutos de Mar!
Serveren met een schaaltje witte en wilde rijst hoeven verder geen groenten bij. Zorg wel voor slabbertjes of laat je gasten anders schone kleren meenemen.
Nagerecht: Klein kopje sterke espresso, een punt echt goeie walnoottaart en dan een lekker glas Calvados.
[Dit bericht is gewijzigd door BooBooSan op 04-09-2000 14:41]
quote:
Op 04 september 2000 19:41 schreef Isabeau het volgende:
Wat een lekkerbekken hier...waarom eten we dan altijd bagger tijdens meetings?Omdat iedereen altijd zo blut is als het maar kan
Het wordt tijd voor een eatingIk ben voor!!!!
Maak dan even een ander topic daarvoor Isa, dan kunnen we hier weer verder menukaarten
Tomatensoep
Tournedos champignons
Dame Blanche
quote:Ik ga met het toetje daluk ff 'valsspelen', maar goed
Op 04 september 2000 12:54 schreef Lois het volgende:
Je mag dus 1 voor- en 1 hoofdgerecht noemen en 1 dessert.
Als voorgerecht: vis
Sja benk nu eenmaal dol op, net als op knoflook
Favo voorgerecht is dan ook: Garnalen kort gekookt, in een heel veel knoflook
koud: pate en croute
Hoofdgerecht: niet een uitgesproken favoriet.
vis: Iets met zalmforel
Vlees: Ossehaas
toetje: grand desert (mooi, nu kan ik alles noemen )
witte chocolade bavarois met pure choco snippers
sinaasappel/cocos cake
amandelijs
vers fruit
caramelpuddinkje
stukje taart
bosvruchtenkwark met saus
En dan daarbij een lekker likeurtje
Voorgerechten
Meloen met Parmaham
Koud voorgerecht: Advocado, in twee helften snijden, pit er uit. Gat waar eerst de pit zat opvullen met kruidenkaas of kruidendressing. (boursin is erg lekker!)
Warm voorgerecht: Bladerdeeg besmeren met laagje (zelfgemaakte) groene pesto, plakje geitenkaas erop, plakjes tomaat erop. Bladerdeeg níet dichtvouwen, in de oven tot het bladerdeeg mooi bruin is.
gerookte zalm met warme stukjes stokbrood en dillesaus
Championnetjes, gebakken in flink wat kruiden (peper, knoflook), afgeblust met witte wijn.
Carpacchio van Ossehaas met een mosterddressing of een carpacchio van gerookte zalm, met toast en roomboter.
Kikkerbilletjes in Room-Madeirasaus.
Zelfgemaakt kruidenboter met lekkere broodsoorten, bruin en wit.
Sashimi met wasabi en soyasaus.
Eenvoudige salade van gemengde slasoorten met heel fijn gesneden rauwe uienringen, wat zwarte olijven en suikermais met daarover een dressing van olijfolie, zout, azijn, verse tuinkruiden en wat honing.
Tomatensoep
Garnalen kort gekookt, in een heel veel knoflook
koud: pate en croute
Hoofdgerechten
Brie met spek en een warm bosbessensausje
kalfsbiefstukjes, gebakken aardappeltjes, broccoli en tomatensalade met olijven
Lasagne! (ook ene vegetarische versie natuurlijk) of Tagiatelli Met roomsaus en kaas en stukjes peer en walnoot
Ossehaas ombonden met katenspek.
Parelhoen met salie en parmaham, met een sjalottensaus.
Pasta met truffels en boter.
Paddestoelenfondue.
Cataplana de Frutos de Mar!
Tournedos champignons
vis: Iets met zalmforel
Vlees: Ossehaas
Nagerechten/Desserts
capuccino met Drambuie.
Appels in wijnschuimsaus
chocolade parfait
de eeuwenoude, Banana Split of Peche Melba
Peren-amandeltaart.
Chocolademousse van witte en pure chocolade.
Baileys-milkshake (ook zeer geschikt als voor- en hoofdgerecht, orgastisch lekker!!!)
Klein kopje sterke espresso, een punt echt goeie walnoottaart en dan een lekker glas Calvados.
Dame Blanche
toetje: grand desert (mooi, nu kan ik alles noemen )
witte chocolade bavarois met pure choco snippers
sinaasappel/cocos cake
amandelijs
vers fruit
caramelpuddinkje
stukje taart
bosvruchtenkwark met saus
En dan daarbij een lekker likeurtje
Ik ben emiel ik ben 20 jaar en ik doe de fokkers na als de menukaart klaar is
en als alles is op gegeten doe ik ze weer na omdat het teveel was
?
sorry moest ff..
maaruh iets van yakatori ofzo is wel super..
is japans gerecht. rijst met kipfile en hele lekkere saus. ennuh dame blanche als toetje
quote:als je Barb uit eten neemt ben je meteen failliet
Op 04 september 2000 13:55 schreef Barb het volgende:
Okee, ik doe lekker niet wat er gevraagd word en geef meerdere favorieten. Ik heb gewoon niet 1 lekkerste gerecht en kan al helemaal niet kiezen.Voorgerechten:
Carpacchio van Ossehaas met een mosterddressing of een carpacchio van gerookte zalm, met toast en roomboter.
Kikkerbilletjes in Room-Madeirasaus.
Zelfgemaakt kruidenboter met lekkere broodsoorten, bruin en wit.
Sashimi met wasabi en soyasaus.
Hoofdgerechten:
Ossehaas ombonden met katenspek.
Parelhoen met salie en parmaham, met een sjalottensaus.
Pasta met truffels en boter.
Paddestoelenfondue.
Nagerechten:
Peren-amandeltaart.
Chocolademousse van witte en pure chocolade.
Baileys-milkshake (ook zeer geschikt als voor- en hoofdgerecht, orgastisch lekker!!!)
ree carpacchio met een pesto dressing en pijnboompitten
konijnenboutjes in een roomsaus, gemarineerd in een mosterd/kruiden dressing
of
Koreaanse vuurpot (recept post ik vanavond wel als daar interesse voor is)
ik ben niet zo'n nagerechten man, ik tafel liever na met een goeie kop koffie en een gran marnier
dat was het wel
Carpacchio (is al genoemd, maar wel superlekker)
óf Veta/Feta (echt geen zin om 't op te zoeken) uit de oven, met een beetje olijfolie en olijfjes (evt. tomaatje erop is ook wel smakelijk)
Hoofdgerecht
Gamba's!!! What else?
(veel knoflook is een must!)
Nagerecht
* ~Anja~ neemt altijd een kop koffie
Maarrrr...vruchtjes zonder ijs en slagroom (dus alleen maar vruchtjes) is ook wel lekker.
[Dit bericht is gewijzigd door ~Anja~ op 07-09-2000 18:01]
Voorgerechten
Meloen met Parmaham
Koud voorgerecht: Advocado, in twee helften snijden, pit er uit. Gat waar eerst de pit zat opvullen met kruidenkaas of kruidendressing. (boursin is erg lekker!)
Warm voorgerecht: Bladerdeeg besmeren met laagje (zelfgemaakte) groene pesto, plakje geitenkaas erop, plakjes tomaat erop. Bladerdeeg níet dichtvouwen, in de oven tot het bladerdeeg mooi bruin is.
gerookte zalm met warme stukjes stokbrood en dillesaus
Championnetjes, gebakken in flink wat kruiden (peper, knoflook), afgeblust met witte wijn.
Carpacchio van Ossehaas met een mosterddressing of een carpacchio van gerookte zalm, met toast en roomboter.
Kikkerbilletjes in Room-Madeirasaus.
Zelfgemaakt kruidenboter met lekkere broodsoorten, bruin en wit.
Sashimi met wasabi en soyasaus.
Eenvoudige salade van gemengde slasoorten met heel fijn gesneden rauwe uienringen, wat zwarte olijven en suikermais met daarover een dressing van olijfolie, zout, azijn, verse tuinkruiden en wat honing.
Tomatensoep
Garnalen kort gekookt, in een heel veel knoflook
koud: pate en croute
ree carpacchio met een pesto dressing en pijnboompitten
Carpacchio (is al genoemd, maar wel superlekker)
óf Veta/Feta (echt geen zin om 't op te zoeken) uit de oven, met een beetje olijfolie en olijfjes (evt. tomaatje erop is ook wel smakelijk)
Hoofdgerechten
Brie met spek en een warm bosbessensausje
kalfsbiefstukjes, gebakken aardappeltjes, broccoli en tomatensalade met olijven
Lasagne! (ook ene vegetarische versie natuurlijk) of Tagiatelli Met roomsaus en kaas en stukjes peer en walnoot
Ossehaas ombonden met katenspek.
Parelhoen met salie en parmaham, met een sjalottensaus.
Pasta met truffels en boter.
Paddestoelenfondue.
Cataplana de Frutos de Mar!
Tournedos champignons
vis: Iets met zalmforel
Vlees: Ossehaas
yakatori
konijnenboutjes in een roomsaus, gemarineerd in een mosterd/kruiden dressing
Koreaanse vuurpot
Gamba's!!! What else?
(veel knoflook is een must!)
Nagerechten/Desserts
capuccino met Drambuie.
Appels in wijnschuimsaus
chocolade parfait
de eeuwenoude, Banana Split of Peche Melba
Peren-amandeltaart.
Chocolademousse van witte en pure chocolade.
Baileys-milkshake (ook zeer geschikt als voor- en hoofdgerecht, orgastisch lekker!!!)
Klein kopje sterke espresso, een punt echt goeie walnoottaart en dan een lekker glas Calvados.
Dame Blanche
toetje: grand desert (mooi, nu kan ik alles noemen )
witte chocolade bavarois met pure choco snippers
sinaasappel/cocos cake
amandelijs
vers fruit
caramelpuddinkje
stukje taart
bosvruchtenkwark met saus
En dan daarbij een lekker likeurtje
een goeie kop koffie en een gran marnier
vruchtjes zonder ijs en slagroom
quote:Verbal... aangenaam.
Stel je eens voor...
<edit>grrrrrr, die klote-Arcee was me voor, kwa flauw. Ik reageer lator wel wat serieuzer...in deze post<edit>
[Dit bericht is gewijzigd door Verbal op 01-12-2000 14:44]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |