abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Jubileum moderator maandag 4 september 2000 @ 12:54:48 #1
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_325006
Een vriend van je gaat een restaurantje beginnen. Hij weet alleen niet zo goed hoe hij de menukaart vol gaat krijgen.
Jij mag meehelpen door jouw favoriete gerechten te noemen. Je mag dus 1 voor- en 1 hoofdgerecht noemen en 1 dessert.
Zo krijgen we uiteindelijk een soort Fok!menu

Dus denk lekker en noem jouw 3 favoriete gerechten die absoluut niet mogen ontbreken op de menukaart.

En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  maandag 4 september 2000 @ 13:18:25 #2
5113 SonO
Hey....ik hier?
pi_325045
Hmmm...
Voorgerecht;
Meloen met Parmaham (dus dunne schijfjes suikermeloen met plakjes goed zoute ham..erg lekkere combinatie, en ook redelijk prijzig. Meestal rond de 10-15 gulden. Ook aardig standaard, maar is gewoon erg lekker !!)

Hoofdgerecht;
Brie met spek en een warm bosbessensausje.
(Stukken brie in spek wikkelen, en een tijdje in de oven zetten. Serveren met een warme bosbessensaus of iets anders warms en zoets. Is eigenlijk een voorgerecht, maar zo machtig dat het eigenlijk wel te verwerken is als hoofdgerecht. Geen idee wat voor een soort vlees hier lekker bij is?)

Nagerecht;
Eigenlijk neem ik altijd een capuccino met Drambuie. ( drambuie - of hoe je het ook schrijft - is een likeurtje, erg lekker. Glas moet wel warm zijn!)

Nou dat was mijn voorstel, zie maar wat je ermee doet

Het lijkt simpel
En dat is het ook.
  maandag 4 september 2000 @ 13:24:53 #3
1275 sataN
Phenomenally & properly ki
pi_325058
Koud voorgerecht: Advocado, in twee helften snijden, pit er uit. Gat waar eerst de pit zat opvullen met kruidenkaas of kruidendressing. (boursin is erg lekker!)

Warm voorgerecht: Bladerdeeg besmeren met laagje (zelfgemaakte) groene pesto, plakje geitenkaas erop, plakjes tomaat erop. Bladerdeeg níet dichtvouwen, in de oven tot het bladerdeeg mooi bruin is.

Hoofdgerecht moet ik nog even bedenken.

Nagerecht: Appels in wijnschuimsaus. (recept te vinden in het boek "het kan niet altijd Kaviaar zijn")


Waar is dat restaurant? Dan kom ik er het Fok!menu eten!

Frankly, my dear, I don't give a damn.
pi_325086
Voorgerecht: gerookte zalm met warme stukjes stokbrood en dillesaus

Hoofdgerecht: kalfsbiefstukjes, gebakken aardappeltjes, broccoli en tomatensalade met olijven

Nagerecht: chocolade parfait

"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 4 september 2000 @ 13:45:33 #5
3878 Vork
Manisch creatief
pi_325094
Voorgerecht: Championnetjes, gebakken in flink wat kruiden (peper, knoflook), afgeblust met witte wijn.

hoofdgerecht: Lasagne! (ook ene vegetarische versie natuurlijk) of Tagiatelli Met roomsaus en kaas en stukjes peer en walnoot

Nagerecht: de eeuwenoude, Banana Split of Peche Melba... Of wat ook heel lekkeri s een grote citron, bovenste toppie afsnijden, uithollen/lepelen en d'r citroensorbetijs in proppen...

  maandag 4 september 2000 @ 13:55:16 #6
3498 Barb
Graduated Fool
pi_325116
Okee, ik doe lekker niet wat er gevraagd word en geef meerdere favorieten. Ik heb gewoon niet 1 lekkerste gerecht en kan al helemaal niet kiezen.

Voorgerechten:

Carpacchio van Ossehaas met een mosterddressing of een carpacchio van gerookte zalm, met toast en roomboter.

Kikkerbilletjes in Room-Madeirasaus.

Zelfgemaakt kruidenboter met lekkere broodsoorten, bruin en wit.

Sashimi met wasabi en soyasaus.

Hoofdgerechten:

Ossehaas ombonden met katenspek.

Parelhoen met salie en parmaham, met een sjalottensaus.

Pasta met truffels en boter.

Paddestoelenfondue.

Nagerechten:

Peren-amandeltaart.

Chocolademousse van witte en pure chocolade.

Baileys-milkshake (ook zeer geschikt als voor- en hoofdgerecht, orgastisch lekker!!!)

When it goes I feel the crush
When I rush it hits me
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 4 september 2000 @ 14:23:02 #7
862 Arcee
Look closer
pi_325179
quote:
Stel je eens voor...
Hoi, ik ben Arcee.
Never in the entire history of calming down did anyone ever calm down after being told to calm down.
pi_325221
Voorgerecht: Eenvoudige salade van gemengde slasoorten met heel fijn gesneden rauwe uienringen, wat zwarte olijven en suikermais met daarover een dressing van olijfolie, zout, azijn, verse tuinkruiden en wat honing.

Hoofdgerecht: En dan... Cataplana de Frutos de Mar!
Serveren met een schaaltje witte en wilde rijst hoeven verder geen groenten bij. Zorg wel voor slabbertjes of laat je gasten anders schone kleren meenemen.

Nagerecht: Klein kopje sterke espresso, een punt echt goeie walnoottaart en dan een lekker glas Calvados.

[Dit bericht is gewijzigd door BooBooSan op 04-09-2000 14:41]

Multiculturele Samenleving? *deel zoveel* Powered by HATE! version 1.1b
  maandag 4 september 2000 @ 14:42:07 #9
3878 Vork
Manisch creatief
pi_325227
lol@Arcee
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 4 september 2000 @ 14:45:28 #10
862 Arcee
Look closer
pi_325237
Never in the entire history of calming down did anyone ever calm down after being told to calm down.
pi_325666
quote:
Carpacchio van ossehaas
MJAMMIEEE!!!!! Dat wil ik elke dag wel eten!
pi_325701
Wat een lekkerbekken hier...waarom eten we dan altijd bagger tijdens meetings? Het wordt tijd voor een eating
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 4 september 2000 @ 19:43:29 #13
3878 Vork
Manisch creatief
pi_325704
een eating? in de zin van, we kiezen 'n huis uit met 'n grote keuken. We laten 'n aantal fokkers in de keuken achter goochelen met eten, kokkerellen, of hoe je 't ook wil noemen en we hebben 'n eating?
  maandag 4 september 2000 @ 20:11:10 #14
3498 Barb
Graduated Fool
pi_325751
quote:
Op 04 september 2000 19:41 schreef Isabeau het volgende:
Wat een lekkerbekken hier...waarom eten we dan altijd bagger tijdens meetings?

Omdat iedereen altijd zo blut is als het maar kan


Het wordt tijd voor een eating

Ik ben voor!!!!


When it goes I feel the crush
When I rush it hits me
  Jubileum moderator maandag 4 september 2000 @ 20:21:36 #15
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_325772
* Lois stemt voor

Maak dan even een ander topic daarvoor Isa, dan kunnen we hier weer verder menukaarten

En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  FOK!fossiel maandag 4 september 2000 @ 20:27:24 #16
2628 Karin
pi_325789
Het is misschien wel heel erg afgezaagd maar waar je mij altijd wakker voor kan maken is:

Tomatensoep
Tournedos champignons
Dame Blanche

pi_325906
quote:
Op 04 september 2000 12:54 schreef Lois het volgende:
Je mag dus 1 voor- en 1 hoofdgerecht noemen en 1 dessert.
Ik ga met het toetje daluk ff 'valsspelen', maar goed

Als voorgerecht: vis
Sja benk nu eenmaal dol op, net als op knoflook
Favo voorgerecht is dan ook: Garnalen kort gekookt, in een heel veel knoflook
koud: pate en croute

Hoofdgerecht: niet een uitgesproken favoriet.
vis: Iets met zalmforel
Vlees: Ossehaas

toetje: grand desert (mooi, nu kan ik alles noemen )
witte chocolade bavarois met pure choco snippers
sinaasappel/cocos cake
amandelijs
vers fruit
caramelpuddinkje
stukje taart
bosvruchtenkwark met saus

En dan daarbij een lekker likeurtje

O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
  Jubileum moderator dinsdag 5 september 2000 @ 13:35:25 #18
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_326769
*Fok menukaart

Voorgerechten

Meloen met Parmaham

Koud voorgerecht: Advocado, in twee helften snijden, pit er uit. Gat waar eerst de pit zat opvullen met kruidenkaas of kruidendressing. (boursin is erg lekker!)
Warm voorgerecht: Bladerdeeg besmeren met laagje (zelfgemaakte) groene pesto, plakje geitenkaas erop, plakjes tomaat erop. Bladerdeeg níet dichtvouwen, in de oven tot het bladerdeeg mooi bruin is.

gerookte zalm met warme stukjes stokbrood en dillesaus

Championnetjes, gebakken in flink wat kruiden (peper, knoflook), afgeblust met witte wijn.

Carpacchio van Ossehaas met een mosterddressing of een carpacchio van gerookte zalm, met toast en roomboter.

Kikkerbilletjes in Room-Madeirasaus.

Zelfgemaakt kruidenboter met lekkere broodsoorten, bruin en wit.

Sashimi met wasabi en soyasaus.

Eenvoudige salade van gemengde slasoorten met heel fijn gesneden rauwe uienringen, wat zwarte olijven en suikermais met daarover een dressing van olijfolie, zout, azijn, verse tuinkruiden en wat honing.

Tomatensoep

Garnalen kort gekookt, in een heel veel knoflook

koud: pate en croute

Hoofdgerechten

Brie met spek en een warm bosbessensausje

kalfsbiefstukjes, gebakken aardappeltjes, broccoli en tomatensalade met olijven

Lasagne! (ook ene vegetarische versie natuurlijk) of Tagiatelli Met roomsaus en kaas en stukjes peer en walnoot

Ossehaas ombonden met katenspek.

Parelhoen met salie en parmaham, met een sjalottensaus.

Pasta met truffels en boter.

Paddestoelenfondue.

Cataplana de Frutos de Mar!

Tournedos champignons

vis: Iets met zalmforel
Vlees: Ossehaas

Nagerechten/Desserts

capuccino met Drambuie.

Appels in wijnschuimsaus

chocolade parfait

de eeuwenoude, Banana Split of Peche Melba

Peren-amandeltaart.

Chocolademousse van witte en pure chocolade.

Baileys-milkshake (ook zeer geschikt als voor- en hoofdgerecht, orgastisch lekker!!!)

Klein kopje sterke espresso, een punt echt goeie walnoottaart en dan een lekker glas Calvados.

Dame Blanche

toetje: grand desert (mooi, nu kan ik alles noemen )
witte chocolade bavarois met pure choco snippers
sinaasappel/cocos cake
amandelijs
vers fruit
caramelpuddinkje
stukje taart
bosvruchtenkwark met saus

En dan daarbij een lekker likeurtje

En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  dinsdag 5 september 2000 @ 16:08:04 #19
2433 Capoeiristas
Eej waor gaode gij naor toe?
pi_327046
Stel je eens voor.... zo sprak lois..

Ik ben emiel ik ben 20 jaar en ik doe de fokkers na als de menukaart klaar is

en als alles is op gegeten doe ik ze weer na omdat het teveel was ?

sorry moest ff..

maaruh iets van yakatori ofzo is wel super..
is japans gerecht. rijst met kipfile en hele lekkere saus. ennuh dame blanche als toetje

Elke morgen als ik wakker word weet ik dat ik weer 24 uur heb om te leven.
pi_328052
quote:
Op 04 september 2000 13:55 schreef Barb het volgende:
Okee, ik doe lekker niet wat er gevraagd word en geef meerdere favorieten. Ik heb gewoon niet 1 lekkerste gerecht en kan al helemaal niet kiezen.

Voorgerechten:

Carpacchio van Ossehaas met een mosterddressing of een carpacchio van gerookte zalm, met toast en roomboter.

Kikkerbilletjes in Room-Madeirasaus.

Zelfgemaakt kruidenboter met lekkere broodsoorten, bruin en wit.

Sashimi met wasabi en soyasaus.

Hoofdgerechten:

Ossehaas ombonden met katenspek.

Parelhoen met salie en parmaham, met een sjalottensaus.

Pasta met truffels en boter.

Paddestoelenfondue.

Nagerechten:

Peren-amandeltaart.

Chocolademousse van witte en pure chocolade.

Baileys-milkshake (ook zeer geschikt als voor- en hoofdgerecht, orgastisch lekker!!!)


als je Barb uit eten neemt ben je meteen failliet

ree carpacchio met een pesto dressing en pijnboompitten

konijnenboutjes in een roomsaus, gemarineerd in een mosterd/kruiden dressing

of

Koreaanse vuurpot (recept post ik vanavond wel als daar interesse voor is)

ik ben niet zo'n nagerechten man, ik tafel liever na met een goeie kop koffie en een gran marnier

dat was het wel

pi_330583
Voorgerecht

Carpacchio (is al genoemd, maar wel superlekker)
óf Veta/Feta (echt geen zin om 't op te zoeken) uit de oven, met een beetje olijfolie en olijfjes (evt. tomaatje erop is ook wel smakelijk)


Hoofdgerecht

Gamba's!!! What else?
(veel knoflook is een must!)


Nagerecht

* ~Anja~ neemt altijd een kop koffie
Maarrrr...vruchtjes zonder ijs en slagroom (dus alleen maar vruchtjes) is ook wel lekker.

[Dit bericht is gewijzigd door ~Anja~ op 07-09-2000 18:01]

anjanjanjanjanjanjanjanjanjanjanjanjanjanjanjanja
  Jubileum moderator zaterdag 9 september 2000 @ 14:06:38 #22
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_332982
*Fok menukaart

Voorgerechten

Meloen met Parmaham

Koud voorgerecht: Advocado, in twee helften snijden, pit er uit. Gat waar eerst de pit zat opvullen met kruidenkaas of kruidendressing. (boursin is erg lekker!)
Warm voorgerecht: Bladerdeeg besmeren met laagje (zelfgemaakte) groene pesto, plakje geitenkaas erop, plakjes tomaat erop. Bladerdeeg níet dichtvouwen, in de oven tot het bladerdeeg mooi bruin is.

gerookte zalm met warme stukjes stokbrood en dillesaus

Championnetjes, gebakken in flink wat kruiden (peper, knoflook), afgeblust met witte wijn.

Carpacchio van Ossehaas met een mosterddressing of een carpacchio van gerookte zalm, met toast en roomboter.

Kikkerbilletjes in Room-Madeirasaus.

Zelfgemaakt kruidenboter met lekkere broodsoorten, bruin en wit.

Sashimi met wasabi en soyasaus.

Eenvoudige salade van gemengde slasoorten met heel fijn gesneden rauwe uienringen, wat zwarte olijven en suikermais met daarover een dressing van olijfolie, zout, azijn, verse tuinkruiden en wat honing.

Tomatensoep

Garnalen kort gekookt, in een heel veel knoflook

koud: pate en croute

ree carpacchio met een pesto dressing en pijnboompitten

Carpacchio (is al genoemd, maar wel superlekker)
óf Veta/Feta (echt geen zin om 't op te zoeken) uit de oven, met een beetje olijfolie en olijfjes (evt. tomaatje erop is ook wel smakelijk)

Hoofdgerechten

Brie met spek en een warm bosbessensausje

kalfsbiefstukjes, gebakken aardappeltjes, broccoli en tomatensalade met olijven

Lasagne! (ook ene vegetarische versie natuurlijk) of Tagiatelli Met roomsaus en kaas en stukjes peer en walnoot

Ossehaas ombonden met katenspek.

Parelhoen met salie en parmaham, met een sjalottensaus.

Pasta met truffels en boter.

Paddestoelenfondue.

Cataplana de Frutos de Mar!

Tournedos champignons

vis: Iets met zalmforel
Vlees: Ossehaas

yakatori

konijnenboutjes in een roomsaus, gemarineerd in een mosterd/kruiden dressing

Koreaanse vuurpot

Gamba's!!! What else?
(veel knoflook is een must!)

Nagerechten/Desserts

capuccino met Drambuie.

Appels in wijnschuimsaus

chocolade parfait

de eeuwenoude, Banana Split of Peche Melba

Peren-amandeltaart.

Chocolademousse van witte en pure chocolade.

Baileys-milkshake (ook zeer geschikt als voor- en hoofdgerecht, orgastisch lekker!!!)

Klein kopje sterke espresso, een punt echt goeie walnoottaart en dan een lekker glas Calvados.

Dame Blanche

toetje: grand desert (mooi, nu kan ik alles noemen )
witte chocolade bavarois met pure choco snippers
sinaasappel/cocos cake
amandelijs
vers fruit
caramelpuddinkje
stukje taart
bosvruchtenkwark met saus

En dan daarbij een lekker likeurtje

een goeie kop koffie en een gran marnier

vruchtjes zonder ijs en slagroom

En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  Jubileum moderator vrijdag 1 december 2000 @ 14:35:26 #23
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_508336
Ik vond het eigenlijk zo'n leuk topic dit en zonde om te laten verstoffen in het archief.
Daarom : Omhoog met die ***
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  vrijdag 1 december 2000 @ 14:42:32 #24
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_508365
quote:
Stel je eens voor...
Verbal... aangenaam.

<edit>grrrrrr, die klote-Arcee was me voor, kwa flauw. Ik reageer lator wel wat serieuzer...in deze post<edit>

[Dit bericht is gewijzigd door Verbal op 01-12-2000 14:44]

Ja inderdaad, V. ja.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')