Welk gerecht moet dan tot 400° in de oven???quote:Op zondag 20 mei 2012 14:47 schreef Fixers het volgende:
[..]
260 graden Maximaal? Dan heb je pannen met een ordinaire PTFE-laag erin. (Teflon is een merknaam van DuPont). PTFE ontbindt bij temperaturen rond de 250 graden, soms iets meer, soms iets minder. De keramische anti-aanbak lagen zijn meer emaille-achtig en kunnen doorgaans tot temperaturen van rond de 400 graden. Maar die bakken gewoon klote in mijn ervaring.
Ik ben het op pannen gebied redelijk met Piet eens. Smeedijzer/plaatstaal is in een mensenleven niet te verslijten als je ze goed verzorgd. Verder gebruik ik met veel plezier een roestvrij stalen wok. Nooit last van aanbranden. Makkelijk met afwassen en in een sopje gooien. Die oude BK gaatjes pannen waren ook geweldig, maar massief aluminium. Als je dat nu gebruikt krijg je de anti-alzheimer paniek op je nek.
Voor het koken van aardappels en groenten heb ik het liefste gewoon rvs steelpannen die je in de vaatwasser kan smijten.
Dan was deze post toch wel wat verwarrend.quote:
quote:Op woensdag 11 april 2012 22:58 schreef Estolan het volgende:
[..]
Direct na gebruik heet water. Licht sopje. Goed afspoelen en afdrogen en dan olieen
Lasagne.quote:Op zondag 20 mei 2012 15:09 schreef Estolan het volgende:
[..]
Welk gerecht moet dan tot 400° in de oven???
Dat is niet bepaald iets bijzonders. De meeste pannen kunnen in de oven. Meestal is een kunststof handgreep de beperkende factor.quote:Het gaat er om dat deze pannen de oven in kunnen in vergelijking met andere merk pannen
Eeuwig niet, ik neem wel genoegen met minstens 60+ jaar. De stalen braadpan die ik uit de nalatenschap van mijn oma kreeg doet het nog prima. Dat ding is uit eind jaren '50.quote:En ja pannen gaan lang mee, "mits" je er goed mee om gaat. Anders gaan ze dat niet
Dus een statement maken dat pannen eeuwig mee gaan is gewoon gelul
quote:Ik heb zelf ook pannen die gewoon de vaatwasser in gaan, heb dan nu die Scanpan pannen, en nog wat zware gietijzeren pannen van Bodum
Ja dat ging over de gietijzeren pannen die ik hier heb. Staat in de gebruiksaanwijzingquote:Op zondag 20 mei 2012 15:13 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dan was deze post toch wel wat verwarrend.
[..]
Lasagne op 400°?????quote:Op zondag 20 mei 2012 15:18 schreef Fixers het volgende:
[..]
Lasagne.
[..]
Dat is niet bepaald iets bijzonders. De meeste pannen kunnen in de oven. Meestal is een kunststof handgreep de beperkende factor.
[..]
Eeuwig niet, ik neem wel genoegen met minstens 60+ jaar. De stalen braadpan die ik uit de nalatenschap van mijn oma kreeg doet het nog prima. Dat ding is uit eind jaren '50.
[..]
Dat heeft men dan kennelijk anders begrepen, nietwaar?quote:Op zondag 20 mei 2012 15:44 schreef Estolan het volgende:
[..]
Ja dat ging over de gietijzeren pannen die ik hier heb. Staat in de gebruiksaanwijzing
Dus dat geld niet voor de totale context
Nee want het ging in dat deel over de Bodum gietijzeren wokquote:Op zondag 20 mei 2012 15:46 schreef Lienekien het volgende:
Dat heeft men dan kennelijk anders begrepen, nietwaar?
Ik lees anders toch dat je er commentaar op krijgt.quote:Op zondag 20 mei 2012 15:47 schreef Estolan het volgende:
[..]
Nee want het ging in dat deel over de Bodum gietijzeren wok
Ja omdat een sopje en gietijzer niet samen gaan volgens de restquote:Op zondag 20 mei 2012 15:49 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik lees anders toch dat je er commentaar op krijgt.
Top!quote:Op zondag 20 mei 2012 15:53 schreef Lienekien het volgende:
Het was een opmerking, geen punt voor discussie.
Omdat, traditoneel, lasagne wordt gebakken in dezelfde houtovens als pizza. Die halen een temperatuur van 300-400 graden.quote:Op zondag 20 mei 2012 18:39 schreef fotostarter het volgende:
Waarom moet Lasagna gebakken worden bij een temperatuur van 400 graden![]()
Tuuuuurlijk!!!quote:Op zondag 20 mei 2012 18:48 schreef Fixers het volgende:
[..]
Omdat, traditoneel, lasagne wordt gebakken in dezelfde houtovens als pizza. Die halen een temperatuur van 300-400 graden.
Maar daar ging het niet om. Die 400 graden die ik eerder noemde was om vast te stellen om wat voor pannen Estolan heeft. Aangezien fabrikanten altijd de grootste getallen willen noemen en er verder geen kunstof delen aan de pannen van E. zitten kan herleid worden wat het type anti-aanbak laag is die E. heeft.
Oh, maar dan heb je het KitchenAid topic vast nog niet gezien?quote:Op zondag 20 mei 2012 19:03 schreef Jarno het volgende:
Zelfs een pannen topic wordt een lange piemels topic op FOK.
Sjees.
quote:Op zondag 20 mei 2012 19:03 schreef Jarno het volgende:
Zelfs een pannen topic wordt een lange piemels topic op FOK.
Sjees.
Ja daar gaat het over ¤999quote:Op zondag 20 mei 2012 19:09 schreef KillerBee4ever het volgende:
[..]
Oh, maar dan heb je het KitchenAid topic vast nog niet gezien?![]()
AH had nog wel eens Berndes pannen in de bonus voor half geld, die bevallen ons prima, en hebben ook een behoorlijk dikke bodem.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 18:58 schreef TripleS het volgende:
Heeft iemand een idee waar ik goede pannen kan kopen voor koken op gas?
Ze mogen niet heel prijzig ivm mijn budget.
Ik ben het een beetje zat dat ik niet fatsoenlijk kan koken met deze rot-dingen
Nee hoor, jij wil het veel te graag vertellenquote:Op zondag 20 mei 2012 19:09 schreef Estolan het volgende:
[..]
Blijkbaar moet ik tot op detail uitleggen waarom ik pannen van ¤120 - ¤200 koop
Daar gaat het topic toch over?????quote:Op zondag 20 mei 2012 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee hoor, jij wil het veel te graag vertellen
Dus nee, hier ging het topic niet over...quote:Op vrijdag 13 januari 2012 18:58 schreef TripleS het volgende:
Heeft iemand een idee waar ik [b]goede pannen[/b] kan kopen voor koken op gas?
[b]Ze mogen niet heel prijzig ivm mijn budget.[/b]
TT is: Goede Pannenquote:Op zondag 20 mei 2012 19:16 schreef KillerBee4ever het volgende:
c/p topicstart:
[..]
Dus nee, hier ging het topic niet over...
Ik hoop trouwens dat TS inmiddels een goede pannenset heeft gevonden voor niet al te duur?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |