abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_106976460
In Wilschut ben ik wel geïnteresseerd; stuur me een PM met je prijs als je wil.

Een oudere druk heb ik liever niet.
pi_107093717
Zo af en toe stapelt het nakijkwerk zich echt zó ongelofelijk op :{ ik heb nu echt nog van zes klassen toetsen liggen, nog 20 brieven 5HAVO, nog 40 schrijfopdrachten 4VWO en nog een handjevol inhaaltoetsen.

Gewoon maar bij het begin beginnen.. maar hoe ik dit nou weer zover heb kunnen laten komen is mij een raadsel :|W .

En nakijken op de stakingsdag donderdag is het natuurlijk ook niet helemaal hè, qua principes enzo :@ .

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 22-01-2012 13:26:01 ]
pi_107103170
Ooit heeft een collega van ons bij de vorige staking (2008?) in de jaarbeurs zitten nakijken, haalde het nieuws ermee. Duidelijker signaal kan niet: docenten hebben zelf geen tijd om te staken :P
Maar het nakijkwerk wordt soms wel een overkill, lang niet iedereen beseft dat.
pi_107111821
een toets begin ik meestal dezelfde avond met nakijken. Ik wil namelijk ook weten hoe de lln het gedaan hebben. En ik doe de toetsen van de parallelklassen meestal op dezelfde dag. Dus heb er van woensdag 3x32. Morgen 2x 32. En dan woensdag nog 32.
In a world without fences, who needs Windows and Gates!
pi_107113351
quote:
0s.gif Op zondag 22 januari 2012 20:25 schreef merry77 het volgende:
een toets begin ik meestal dezelfde avond met nakijken. Ik wil namelijk ook weten hoe de lln het gedaan hebben. En ik doe de toetsen van de parallelklassen meestal op dezelfde dag. Dus heb er van woensdag 3x32. Morgen 2x 32. En dan woensdag nog 32.
Ja, als ik tijd heb doe ik dat ook. Maar door allerlei niet-lesgerelateerde zaken de afgelopen weken, en het feit dat ik véél meer klassen heb dan avonden om na te kijken resulteert dus in deze stapel.

Maar goed, ik heb net vier uur werk gestopt in de brieven van 5H. Die kan ik wegstrepen. Hurrah :') .
pi_107114601
ik had vrijdag nog 4 toetsen, maandag de cijfer deadline... door veel uitval en verroostering liep ik achter, nog net op tijd voor dit rapport dus. die moeten dus nu nog, de visite is net weg, morgen om 11 uur moet ik cijfers klaar hebben... *kras*
Kwak
pi_107115741
Nakijkwerkdrukstress-boks met Kwak!

En *kras* is dan in dit geval het geluid van het doorstrepen van foute antwoorden, lijkt me :+ .

Ach ja, soms is het hopeloos. Ik roep gewoon vrolijk NEE naar alle heeftudetoetsalnagekeken-vragers en ze moeten maar even wachten.
pi_107132277
3 minuten voor de deadline had ik alles ingevuld vanochtend *D
Kwak
  maandag 23 januari 2012 @ 16:24:07 #59
318842 Descendent
Ja hoor, heb je hem ook weer..
pi_107142442
Dat doet me denken; moet nog ff wat toetsen inplannen voor volgende week. })
Het beste argument tegen de democratie is een gesprek van vijf minuten met een gemiddelde stemgerechtigde
pi_107248374
http://www.volkskrant.nl/(...)n-groot-gelijk.dhtml

Goed stuk. (Inhoudelijk dan, het is niet erg goed geschreven.) Er staat wel zo'n beetje in waarom ik uiteindelijk toch heb besloten te staken vandaag. Vooral het gebrek aan visie.
Yeah, well, that's just, like, your opinion, man.
3 weken sterren kijken in augustus: www.iayc.org
pi_107248623
Eens, mooi stuk. Voor die VVD-er...wat die pas in het Onderwijsblad verkondigde. Soms wil ik dat soort mensen graag uitnodigen om eens 2 weken mee te lopen, heel veel mensen hebben geen idee wat het vak 'docent' nu werkelijk betekent. Ook al ben ik grieperig, ik ga gewoon staken.
pi_107249477
http://www.volkskrant.nl/(...)-onverantwoord.dhtml
Nou, het lijkt er niet op dat ze gaat luisteren.
Yeah, well, that's just, like, your opinion, man.
3 weken sterren kijken in augustus: www.iayc.org
pi_107261756
alsof álle scholen nu toetsweek hebben :') (luistertoetsen wel centraal, maar dat valt prima te vervangen door andere surveillanten)
Kwak
pi_107272526
Yeah, well, that's just, like, your opinion, man.
3 weken sterren kijken in augustus: www.iayc.org
pi_107277968
quote:
Die man heeft groot gelijk, hoop dat hij voet bij stuk houdt! Het is toch ook belachelijk dat iemand met haar kwalificaties en staat van dienst het tot minister van Onderwijs geschopt heeft.

Ik kan me echt kwaad maken over de uitlatingen van sommige politici.
pi_107278866
Het was wel een beetje mwoah vandaag hoor. Véél mensen, maar echte inspirerende toespraken - neuh. En ook niet zo handig van de AOB om maar één plek voor de registratie neer te zetten in zo'n immense hal met al die mensen. Petje-sjaaltje-hesje en een beetje hangen. En vooral veel zeuren over de werkdruk in plaats van feitelijk benoemen wat het probleem van die nieuwe wet is.

Ik ergerde me aan collega's bij het NOS-journaal in beeld. Ja, we hebben het druk. Maar dat heeft iedereen en dat verhaal kent men nou wel. Leg nou eens uit wat er straks allemaal misgaat als deze wet er doorkomt! Op een minder zeurderige toon.

Anyway. Dat was de staking. Nu zien of het helpt.
pi_107278977
Ik vind de uitlatingen over Van Bijsterveldt echt zwaar onder de gordel. Beetje stom van de Aob. Hier bereik je echt niets mee.

Overigens stelt zij zich in haar uitlatingen vandaag ook niet zo handig op hoor. Maar vergeten wordt kennelijk dat niet zij voor 1040 was, maar dat het aan de PVV te danken is dat die urennorm weer omhoog is gegaan.
The real is always way ahead of what we can imagine.
pi_107281004
Qua uitlatingen over onderwijs en leraren zijn de minister en figuren als Elias en Beertema al een tijdlang een circus van onbeschaafdheid. Dat maakt het niet acceptabel dat deze AOb-man zich aan hun taalgebruik heeft aangepast, maar ik kon toch een glimlach niet onderdrukken.
pi_107284661
Elias en Beertema zijn inderdaad verschrikkelijk. Maar dat zijn kamerleden. Waarom Van Bijsterveld het dan op die manier moet ontgelden, begrijp ik niet. Je kunt het heel goed niet eens zijn met het beleid, of kritiek hebben, maar dat zij de ergste minister ooit zou zijn, is al een heel rare stelling. Juist in vergelijking met ministers als Deetman destijds is Van Bijsterveldt behoorlijk genuanceerd en coulant richting 'het veld'. Maar ja, het is het typisch 'wij' tegen 'zij'- denken wat weer opspeelt. 'Zij' in DH zijn allemaal eikels die 'ons' niet begrijpen. Overigens is het ook heel zonde dat Van Bijsterveldt daar gisteren ook aan mee deed met haar uitlatingen. Ga toch eens normaal met elkaar in gesprek zeg.
The real is always way ahead of what we can imagine.
pi_107286301
" Wat raar nou toch dat die leraren gaan staken, ze begrijpen er niks van, de plannen zijn juist hartstikke goed". "Slecht hoor, onverantwoord dat de leraren gaan staken op een moment dat er op ongeveer 2% van de scholen een toetsweek is". De toon mag minder bot zijn dan die van een Elias, maar het dedain is even groot. Maar goed, de aanval was niet op haar minachting voor leraren, maar op haar competenties. Dat was inderdaad niet zo lief.

Overigens was ik nog het meest geergerd door het gespeeld verontwaardigde, inwendig "yeah, hiermee gaat m'n item vet scoren" juichende toontje van de journaliste.
  vrijdag 27 januari 2012 @ 09:56:51 #71
44470 ErikT
Lekker PSV!
pi_107286745
Ik vond het ook wel schofferend om 's ochtends al te moeten horen dat het zo onverantwoord was. Zeg dan iets als: "Mmm, ik dacht dat het een goede wet is, maar misschien moeten we nog eens goed met elkaar in gesprek." De deur werd meteen dicht gesmeten, en 20.000 mensen werden neergezet als onverantwoordelijk.
Yeah, well, that's just, like, your opinion, man.
3 weken sterren kijken in augustus: www.iayc.org
  vrijdag 27 januari 2012 @ 16:00:41 #72
67746 Baba-O-Riley
Out here in the fields
pi_107297863
Ben benieuwd wat hier nu het vervolg op wordt...
.
pi_107331440
zo, dat was de open dag weer... ben helemaal kapot!
Kwak
pi_107366587
Laat jullie hier eens door inspireren. :)

03/05/1996
De onderwijsstaking in Wallonië: schoolpoort, open u!
LUIK - De afgelopen dagen waren vreemd voor doorgewinterde spijbelaars in Wallonië. Zij zagen stilaan de omgekeerde wereld opduiken: collega-leerlingen die - het gestaak van hun leraars beu - probeerden om over de gesloten schoolpoorten te kruipen, als lemmingen op zoek naar les. Tevergeefs meestal, want het grootste deel van het Waals secundair onderwijscorps houdt hardnekkig stand. Tegen de voorstellen van Laurette Onkelinx. Tegen besparingen en tegen ontslagen. In sommige scholen duurt de staking al meer dan twee maand. Lang genoeg om de homologatie van diploma's te betwisten. Of hoe de leerlingen straks de dupe gaan worden. Die leerlingen beginnen dat stilaan te beseffen, merkten we in Luik.
Maar niet alleen de Waalse leerlingen hebben na de wekenlange grêves in de gaten dat dit verhaal wel eens nefast zou kunnen uitdraaien voor hun komend diploma. Laurette Onkelinx zélf - nochtans de grote zondebok in het onderwijsdossier, en daarvoor op 1 mei nog bekogeld met ieder product uit de zuivelhandel - lanceerde al een paar dramatische oproepen aan zowel leraars, leerlingen als ouders om de aanhoudende afwezigheidspolitiek stop te zetten, met het oog op de te verwachten homologatieproblemen. Homologatieproblemen waar ze overigens zelf ook mee zwaait, bij wijze van vergelding.
Inmiddels zijn de slimste leerlingen uit het Waals secundair onderwijs wel gestopt met juichen. Zij zien de bui al hangen, zo aan het begin van mei, wat normaal een spannende maand is in de hoogste jaren: leerstof moet ingehaald of bijgescherpt worden, toetsen worden afgelegd en examens dienen voorbereid. Daar komt nu niks van in huis. De minder slimme leerlingen vinden dat niet erg. Zij zijn kortzichtig en feesten verder. Maar er zijn vele anderen.

Waardeloos

Buiten, aan de stalen poort van l'Ecole Saint Servais aan de Rue Saint Gilles in het centrum van Luik, staan drie laatstejaars rond te draaien. Op het schoolplein achter hen is wel enige beweging, maar dan toch vooral onder de basketring. Een schooltas hebben ze niet bij, wel een sportzak. «Ideale tijden om aan sport te doen,» zeggen Shady, Guillaume en Jonathan, alledrie 18 en alledrie in hun laatste jaar wetenschappen. Al sinds 20 februari leven ze op stakingsregime. Ze begrijpen de ernst van de situatie. «We komen 's morgens altijd eens kijken of er iemand les geeft, maar meestal is dat niet het geval. Ja, vandaag was de leraar wiskunde aan de slag. Die houdt het doorgaans nog vol.»
Wat de vraag oproept hoe zo'n lesgevende eenzaten straks - tijdens de examens - aankijken tegen leerlingen die hun one man-cursussen niét gevolgd hebben tijdens de stakingen: worden die leerlingen daar dan voor gestraft? De inhoud van het Waals onderwijsdossier kennen ze min of meer, zeggen de drie knapen. «We begrijpen best dat er zaken opgelost moeten worden. Ontslagen, besparingen, te grote klassen in een te verouderd systeem. Goed dat daar eindelijk tegen geprotesteerd wordt. Alleen lijkt het nu uit de hand te lopen. Niemand lijkt zich nog te bekommeren om dit schooljaar, en wij horen overal waaien dat ons diploma waardeloos kan worden als het zo verdergaat. En daar hoeven wij het niet mee eens te zijn.»

Jaloers

Ook de ouders van de drie jongens zijn niet blij met de patstelling. «Nee, want die maken zich ernstig zorgen. Wat als straks blijkt dat iedereen dit jaar opnieuw moet doen? Daar is nu gelukkig nog geen sprake van, maar het zou een idee kunnen worden.» Shady, Guillaume en Jonathan proberen inmiddels hun dagen te slijten met opzoekwerk in de schoolbibliotheek, of door zo goed als ze kunnen hun ingangsexamen voor de geplande ingenieursstudies voor te bereiden. In hun eentje, terwijl hun leraars een vuist maken. «Ja, en we spenderen ook opvallend veel geld aan café-bezoek en snacks,» lacht Shady.
Er zijn ook scholen waar niet (of amper) gestaakt wordt. In Luik is dat bijvoorbeeld het DIC College. «Omdat er geen syndicat is,» bralt de 15-jarige Sonja, die samen met vriendin Marjorie aan de ingang van een snoepwinkel staat. Eigenlijk weet ze niet wat er aan de hand is, geeft ze snel toe. Het interesseert haar ook niet. «We zijn gewoon een beetje jaloers op de leerlingen van andere scholen: die mogen nu al twee maanden niks doen, terwijl wij zitten te zweten.» Of dat - op lange termijn - dan geen voordeel is? «Bwah, dat zal wel zeker? Maar nu is het niet leuk. Ik wil ook wel een paar weken staking.» Tot zover het sociaal engagement van Sonja en Marjorie.

Namen-Hasselt

De 19-jarige Carolien Vanherck (geboren in Nederland, maar nu Waalse en wonende in Namen) ziet dat veel scherper. Haar treffen we achter een glas limonade in een Luiks restaurantje. Op tafel een berg notities. «Ik woon wel in Namen, maar ik ga sinds een jaar naar school in Hasselt, naar het Koninklijk Atheneum 1. Ik volg daar Moderne Talen/Economie, vooral om mijn Nederlands aan te scherpen. Ik doe dat als vrije leerling, want ik heb al een diploma middelbaar onderwijs op zak. Ik ben nu toevallig in Luik omdat ik een infodag aan de Université de Liège gevolgd heb, met het oog op volgend jaar.»
Carolien zegt «blij te zijn dat ze in Vlaanderen studeert,» en niet alleen omdat volgens haar het talenniveau daar een stuk hoger ligt. «Als ik merk wat er hier aan de hand is, dan noem ik dat een ware catastrofe. Ik vrees dat deze jongens en meisjes nog niet weten wat er hen boven het hoofd hangt. Twee tot zelfs drie maanden geen les, dat klinkt alvast onheilspellend voor het einde van het jaar. Mijn broer gaat in Namen naar school: wel, die heeft al geen leraar meer gezien sinds de krokusvakantie. En het einde is nog niet in zicht. De moeder van mijn vriend is lerares. Die vrouw weet helemaal niet meer wat ze moet doen. De twijfel tussen enerzijds haar verantwoordelijkheidszin en anderzijds de wetenschap dat er écht wel eens doorgezet moet worden in de Waalse onderwijsproblematiek, maakt het voor haar heel moeilijk. Maar op dit moment zou ik zeggen dat de acties afgeblazen moeten worden, want anders gebeuren er ongelukken.»



[ Bericht 0% gewijzigd door Bram_van_Loon op 29-01-2012 17:59:45 ]
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_107368360
waarom zou ik me laten inspireren door iets belachelijks als langdurige stakingen?
Kwak
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')