abonnement Unibet Coolblue
  zondag 22 januari 2012 @ 21:51:54 #126
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_107117628
Ik koop altijd een kant-en-klare bodem van de appie (althans, zo'n rol die je uit moet rollen en de saus erover moet doen).

dan bak ik shoarma met ui en paprika op en tief ik dat eroverheen, even in de oven en dan Knalhard veel knoflooksaus en gaan. Heerly
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_107118025
Even voor de luiheid, waar doe je die zuurdesem er voor in? Merk je echt het verschil ipv de gist?
  † In Memoriam † maandag 23 januari 2012 @ 08:28:41 #128
91830 MaximusTG
pi_107128985
Nee, in mijn laatste pizza zit gewoon gist, maar daarnaast een klein beetje desem.
Zuurdesem is een combinatie van wilde gisten en melkzuurbacterien. Je kan idd ook een pizza maken met alleen maar zuurdesem, maar dat is lastiger, omdat elke zuurdesem anders is. De een rijst snel, de andere langzamer. Je kan het dus niet makkelijk in een tijdsschema gooien. Soms wordt er daarom commerciele gist doorheen gemengd.
Zuurdesem geeft brood en pizza een hele eigen smaak, ik vind het erg lekker. Daarnaast vind ik het ook leuk dat je door zuurdesem te gebruiken weer een ingredient minder nodig hebt. In feite zit er dan namelijk alleen bloem, water en zout in je deeg :).

Dit is mijn desem, die heb ik gisteren ververst, en die heeft vannacht buiten de koelkast gestaan:


  maandag 23 januari 2012 @ 11:27:36 #129
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107132698
quote:
0s.gif Op zondag 22 januari 2012 11:48 schreef MaximusTG het volgende:
En, was ie ook lekker mime_negert? Je hebt een schieter nodig, een pizzaschep. Kan je kopen, maar er staat in mijn ondertitel ook een pdf met tekening van zo'n schep. Kan je er zelf een maken.
Het smaakte geweldig!
  † In Memoriam † maandag 23 januari 2012 @ 11:36:05 #130
91830 MaximusTG
pi_107132994
Mooi om te horen! Was het voor jou ook zo'n openbaring als voor mij, toen ik de eerste keer zo'n pizza maakte? Dat was zo'n mooi moment. Toen ik voor het eerst op kamers ging wel vaker geprobeerd om pizza te maken, maar het bleven altijd uitgerolde, iets te dikke en compacte bodems met een te zware saus en teveel toppings. Smaak van bodem was ook niet om naar huis te schrijven. Gebakken in zo'n niet warm genoege combi-oven.
Tot ik er een keer echt onderzoek naar ging doen! Oh, wat was dat lekker. En nu ben ik zo ver dat het maken van het deeg echt routine is geworden. 3/4 deeg in de kom, zout, gist, roeren, rest bloem in ander bakje, water in kom. Roeren. Bord erbovenop, wachten, kneden, rest bloem, rusten, klaar!

Verder ben ik normaal niet zo fanatiek hoor :p.
pi_107133025
Ik voel me bijna verplicht een zuurdesempizza te maken, ik kreeg gisteren van m'n lieve buurmeisje een beginnetje voor een "Herman" vriendschapskoek/cake/brood: een bakje melk+bloem+suiker+gist dat deels door weet-ik-veel-hoeveel honderden kinderen aan elkaar is doorgegeven. Als daar ondertussen geen spannende gisten in leven...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  † In Memoriam † maandag 23 januari 2012 @ 11:42:31 #132
91830 MaximusTG
pi_107133178
Mwa, ach, voor mensen met smetvrees is Herman een hel ja, maar verder.. Het wordt natuurlijk allemaal ontzettend verdund. Reken maar eens terug hoeveel er nog van de twee mensen voor jij em kreeg inzit :). Tenzij je gelooft in homeopathie, dan is Herman natuurlijk een nachtmerrie :D. (oh nee, dan moeten ze Herman 'gepotentieerd' hebben.
pi_107188871








pi_107189013
hmmmmm, pizza's _O_
pi_107189359
Fraai, LHO!
pi_107220733
Hoe lang kan je pizzadeeg eigenlijk in de koelkast bewaren?
pi_107230147
quote:
5s.gif Op woensdag 25 januari 2012 16:05 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Hoe lang kan je pizzadeeg eigenlijk in de koelkast bewaren?
Pfoe, wel een aantal dagen geloof ik. Alleen dat heeft wel consequenties voor de smaak en structuur. Ik vind het zelf bijvoorbeeld niet zo fijn dat er een sterkere gist-smaak aan komt, maar sommige mensen vinden dat juist wel lekker.

Maar ik denk dat Maximus hier beter antwoord op kan geven ;)
  † In Memoriam † woensdag 25 januari 2012 @ 22:44:30 #138
91830 MaximusTG
pi_107238538
Nou, je antwoord klopt anders wel hoor ;). Alleen zou ik niet zeggen dat het een sterke gistsmaak is. Er ontstaan veel meer smaken in het deeg. Hoe langer je het van plan bent te bewaren in de koelkast, hoe minder gist je toe hoeft te voegen.
Maar denk dat een dag of 3 toch wel de max is. Langer blijft nog wel even eetbaar. Maar de structuur wordt wel minder doordat het glutennetwerk wordt afgebroken.
pi_107374092
Toch maar 5 kg. Frans krokant van Soezie besteld op internet, geen zin om er een eind voor te rijzen. Ben benieuwd!
Nu doe ik meestal mozarella uit een zakje of een bolletje op m'n pizza, maar dat is best duur qua prijs/hoeveelheid verhouding. Koopt er iemand ook in grootverpakkingen kaas voor op de pizza, en zo ja wat voor?
  † In Memoriam † zondag 29 januari 2012 @ 21:34:02 #140
91830 MaximusTG
pi_107378303
Haha, je zei "rijzen". Pun intended :p? Grootverpakkingen kaas? Lijkt me voor thuisgebruik niet handig ivm houdbaarheid. Of zou je mozzarella kunnen invriezen? Nog nooit geprobeerd iig.

Edit: schijnbaar kan het wel. Mozzarella kan je in van die staven kopen. Maar een bolletje van 125 gram kost geloof ik maar 50 cent bij de Aldi. Dat valt toch wel mee?

[ Bericht 32% gewijzigd door MaximusTG op 29-01-2012 21:40:25 ]
pi_107414944
hahaha waar het hart vol van is.........
Maar dat klinkt inderdaad niet zo duur, ik kom eigenlijk nooit bij aldi/lidl, maar kan er wel ff langsgaan om wat mozarella in te slaan, slim !

[ Bericht 2% gewijzigd door peerte op 30-01-2012 20:41:24 ]
pi_107417781
Ja of de euroshopper van de AH. Als we dan toch voor de niet-buffel variant gaan.
  † In Memoriam † maandag 30 januari 2012 @ 21:28:15 #143
91830 MaximusTG
pi_107417791
Ja, volgens mij is de euroshopper mozzarella ook niet zo duur. Maar goed, je moet natuurlijk wel onderscheid maken in kwaliteit. En echte buffelmozzarella is het allebei niet natuurlijk.
Hangt er ook een beetje vanaf hoeveel je er op doet he.

edit: hehe
  maandag 30 januari 2012 @ 22:25:01 #144
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107420861
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2012 11:36 schreef MaximusTG het volgende:
Mooi om te horen! Was het voor jou ook zo'n openbaring als voor mij, toen ik de eerste keer zo'n pizza maakte? Dat was zo'n mooi moment. Toen ik voor het eerst op kamers ging wel vaker geprobeerd om pizza te maken, maar het bleven altijd uitgerolde, iets te dikke en compacte bodems met een te zware saus en teveel toppings. Smaak van bodem was ook niet om naar huis te schrijven. Gebakken in zo'n niet warm genoege combi-oven.
Tot ik er een keer echt onderzoek naar ging doen! Oh, wat was dat lekker. En nu ben ik zo ver dat het maken van het deeg echt routine is geworden. 3/4 deeg in de kom, zout, gist, roeren, rest bloem in ander bakje, water in kom. Roeren. Bord erbovenop, wachten, kneden, rest bloem, rusten, klaar!

Verder ben ik normaal niet zo fanatiek hoor :p.
Openbaring? Nee, zo zou ik het niet willen noemen ;)

Sinds ik op mezelf woon ben ik meer gaan koken. Probeer gezond te eten en zoveel mogelijk zelf maken past daar goed bij. Je weet tenslotte wat je wat je gebruikt.

Zit te denken om een pizzaoven te kopen. Zat aan een Bestron te denken omdat deze maar rond de ¤ 60,- zit. In deze reeks is er ook over een modificatie van deze oven gesproken. Heeft iemand hier een link van? En is dit de moeite waard om toe te passen?

Vrijdag ga ik weer bakken, kijk er weer naar uit!
  † In Memoriam † maandag 30 januari 2012 @ 22:32:07 #145
91830 MaximusTG
pi_107421313
Jep, deze links:

http://www.pizzamaker.info/html/unterschiede_pizzaofen.html

http://www.pizzamaker.info/html/alfredo_tuning.html

Tis niet meer dan een ventilator die de temperatuursensor voor de gek houdt. Je kan waarschijnlijk ook "netter" je oven ombouwen, door die sensor te vervangen voor een andere. Maar op zich is het zo een goede oplossing.
Heb zelf geen Bestron overigens. Wil er nog wel altijd een kopen ergens. Maar tis dan wel maar 60 euro. Maar het is toch weer 60 euro, als je begrijpt wat ik bedoel ;). Zo gaat dat altijd met dingen die op zich niet duur zijn, maar eigenlijk niet nodig.
  maandag 30 januari 2012 @ 23:58:12 #146
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107426119
True, misschien eerst maar eens een pizzaschep zoeken.
pi_107449051
Jah, of je koopt een bestron op marktplaats. Heb die van mij voor ¤ 20, en doordat het een ouder model is wordtie nog lekker heet!

Ik zit erover te denken deze schep te kopen: http://www.pannen.nl/pizzaschep-gefu
Niet moeders mooiste, maar wel praktisch voor een kleine keuken!
  dinsdag 31 januari 2012 @ 18:32:10 #148
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107449272
Zoveel staan er helaas niet op Marktplaats.
pi_107488463
Maakt het bij een pizzaschep uit of hij van hout of rvs is in hoe makkelijk de pizza rauw de oven in is te krijgen/schuiven?
  † In Memoriam † woensdag 1 februari 2012 @ 19:15:04 #150
91830 MaximusTG
pi_107489096
Hmm, goede vraag. Heb zelf alleen houten, dus kan het niet uit ervaring zeggen; Maar ik denk eigenlijk dat een houten makkelijker is. Lijkt me dat een RVS schep meer 'plakt'.
Maar je zal toch met wat semolina(gries)meel of maismeel aan de slag moeten.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')