abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 20 januari 2012 @ 09:54:02 #101
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107020568
Na dit topic een hele tijd in mijn AT te hebben gehad moet ook ik er eens aan geloven om zelf eens een pizza proberen te maken. Ik heb een pizzasteen, fornuis met oven en zin in een lekkere pizza!

Ik lees hier dat ik het beste bloem kan halen bij de Boerenbond (Frans Krokant?) Moet ik ook bepaalde soort gist hebben?

Ga zo ook even kijken wat voor tomatensaus ik er op doe.
pi_107020620
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 09:54 schreef mime_negert het volgende:
Na dit topic een hele tijd in mijn AT te hebben gehad moet ook ik er eens aan geloven om zelf eens een pizza proberen te maken. Ik heb een pizzasteen, fornuis met oven en zin in een lekkere pizza!

Ik lees hier dat ik het beste bloem kan halen bij de Boerenbond (Frans Krokant?) Moet ik ook bepaalde soort gist hebben?

Ga zo ook even kijken wat voor tomatensaus ik er op doe.
Je kunt gewoon droge gist gebruiken. In van die kleine zakjes.
  † In Memoriam † vrijdag 20 januari 2012 @ 09:58:41 #103
91830 MaximusTG
pi_107020655
Ja, wat LieLie zegt. Of je haalt meteen zo'n grote verpakking bij de BB. Denk serieus dat qua algemene verkrijgbaarheid, de bloemen van Soezie idd de beste zijn die je op veel plekken makkelijk kunt krijgen. Supermarkten is niks, natuurwinkels ook niet altijd, alleen biologisch. Internet is duur qua versturen. Of je moet een molen met winkel in de buurt hebben.
pi_107020672
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 09:58 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, wat LieLie zegt. Of je haalt meteen zo'n grote verpakking bij de BB. Denk serieus dat qua algemene verkrijgbaarheid, de bloemen van Soezie idd de beste zijn die je op veel plekken makkelijk kunt krijgen. Supermarkten is niks, natuurwinkels ook niet altijd, alleen biologisch. Internet is duur qua versturen. Of je moet een molen met winkel in de buurt hebben.
Of een Sligro, maar daar moet je ook net weer een pasje voor hebben ;)
  vrijdag 20 januari 2012 @ 10:02:12 #105
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107020717
Heb een Boerenbond en een Sligro (inclusief pasje) in de buurt. Denk dat ik zo even langs de Boerenbond rij voor bloem en gist.

Damn, wat heb ik er zin in. Hoop dat ik morgenavond een lekkere pizza heb!
pi_107020819
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 08:34 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, best goed gelukt dan toch? Toppings zijn niet helemaal mijn ding, maar dat is persoonlijk natuurlijk ;). Soppig icm jouw toppings lijkt me vrij onontkoombaar. Je hebt en tomatensaus en knoflooksaus, kaas en shoarma. Allemaal best veel vocht.
In mn eerdere post noemde ik nog een molen die volgens mij bij jou in de buurt zit. Misschien voor de volgende keer.
Dat.

En jezus wat aan kaas! :o

Als hier verder mee gaat experimenteren (met pizza dus), probeer het dan vooral ook eens 'minimalistischer'! En laat dan ook eens de volvette dikke kaaslaag weg, maar probeer wat grana padano of parmezan ofzo ;)
Ja doei.
  vrijdag 20 januari 2012 @ 10:09:27 #107
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107020872
Wat is jullie favoriete topping?

Omdat ik van pittig hou zit ik zelf te denken aan salami, pepers, ui, paprika en champignons.
pi_107021086
Ik hou ook wel van wat pit, dus ik maak de saus vaak al wat pittiger met wat chilipoeder en worchestersaus.
Verder hebben we vaak grada padano, mozzarella en gorgonzola. En gegrilde paprika, (rode) ui en champignons. Qua vlees parmaham, salami of een andere pittige worst (fuet). En vervolgens gaat niet alles er tegelijk op ;) maar bijv mozzarella, ham en champignons, of grada, ui, paprika en worst.
  † In Memoriam † vrijdag 20 januari 2012 @ 10:38:06 #109
91830 MaximusTG
pi_107021521
Ik doe meestal dezelfde dingen op mn pizza's ; tomatensaus (heel dun), soms dan een klein beetje parmezaan, salami en/of ham. Dunne uiringen, paprika, champignons. Soms dan dunne schilfers Spaanse peper. Tot slot wat blokjes mozzarella. Ook niet teveel, ongeveer 3 pizza's per bolletje.
  vrijdag 20 januari 2012 @ 12:32:44 #110
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107024721
Zo, ben net terug van de inkopen.

Heb bij de boerenbond een zak Frans Krokant (het merk is Soezie, kan een hoop zoeken schelen 8-) ) en heb een zakje Bruggeman instant gist meegenomen.

Vanavond ga ik het deeg maken voor morgen.
  vrijdag 20 januari 2012 @ 20:01:54 #111
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107040525
Ik gebruik MaximusTG's recept uit zijn ondertitel. Kan ik dan gewoon de verhoudingen uit de eerste tabel aanhouden met mijn Frans Krokant bloem?
  † In Memoriam † vrijdag 20 januari 2012 @ 20:26:29 #112
91830 MaximusTG
  vrijdag 20 januari 2012 @ 21:38:53 #113
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107045970
Deeg staat in de koelkast, saus is gemaakt en staat ook in de koelkast. Morgen eerst nog even werken en dan kan ik met het deeg gaan worstelen.

Als het me bevalt moet ik maar eens op zoek gaan een andere mixer, deze had er maar moeilijk mee.
pi_107047508
Een van de pizza's!

  vrijdag 20 januari 2012 @ 22:35:50 #115
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_107049025
Expirimentje met plaatpizza
voor de "zekerheid" met supermarktbloem, maar volgende keer gewoon weer met de vertrouwde Soezie Frans Krokant











Gaat hem wel worden in de electro-oven volgende week, als ik voor de familie mag gaan bakken

< leuk, een vrouw die opschept, en iedereen wil dan mee-eten ... ik voorzie overwerk voor mijn Bestron & de oven ... >
pi_107072454
Hier staat ook deeg in de koelkast O+ is 't al morgen? O+
Ja doei.
pi_107073984
Fuck de tering. Heb voor bijna niks een Bestron Pizza oven op de kop kunnen tikken, en niet de nieuwste, nee het oude model _O_ _O_ Wat een bazending, en wat kan dit ding loeiheet ipv de andere. Icm de tipo 00 meel van de AH staat ie nu al een paar dagen garant voor de beste pizzas.
  zondag 22 januari 2012 @ 09:58:56 #118
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107089260
Mijn eerste pizza:


Maar wat een werk om de pizza van het aanrecht op de steen te krijgen. Iemand hier nog tips voor?
Verder moet ik ook nog veel oefenen om een mooie ronde bodem te maken.
pi_107089388
Even een halve maan van plexihout uitzagen, met handgreep, en klaar is u.
  † In Memoriam † zondag 22 januari 2012 @ 11:48:01 #120
91830 MaximusTG
pi_107090867
En, was ie ook lekker mime_negert? Je hebt een schieter nodig, een pizzaschep. Kan je kopen, maar er staat in mijn ondertitel ook een pdf met tekening van zo'n schep. Kan je er zelf een maken.
  zondag 22 januari 2012 @ 19:46:26 #121
22930 Wolve000
Het loopt wel los
pi_107109941
motorbloempje hier :P

Ze gaan zo de oven in, maar wat is het deeg fijn zeg! O+ O+

En we hebben een pizza met gecarameliseerde rode ui (met wat port), gorgonzola en prosciuto O+

en de andere is met geitenkaas, wat groente en prosciuto! Ben benieuwd!
NT650V - XJR1300 - R1100GS - GTR1000 - XL600R - ZZR600
  † In Memoriam † zondag 22 januari 2012 @ 19:52:52 #122
91830 MaximusTG
pi_107110209
Lekker hoor!
Hier waren ze ook weer heerlijk! Was gisteren niet thuis, dus kon het pas vanmiddag maken. Maar heb er een paar lepeltjes zuurdesem door gedaan, voor ik die ververste. Voor snellere smaakontwikkeling :).

Fotoooo:



pi_107114015
quote:
0s.gif Op zondag 22 januari 2012 19:52 schreef MaximusTG het volgende:
Lekker hoor!
Hier waren ze ook weer heerlijk! Was gisteren niet thuis, dus kon het pas vanmiddag maken. Maar heb er een paar lepeltjes zuurdesem door gedaan, voor ik die ververste. Voor snellere smaakontwikkeling :).

Fotoooo:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit!

Maarreh, nu heb ik er voor je aan gedacht om foto's te maken, maar ik heb nog geen oeh's en aah's gehoord ;)
pi_107114238






Was lekker, en de bodem goed gelukt! Nu nog een oven die heter wordt dan 230 graden :') ;(
Ja doei.
  † In Memoriam † zondag 22 januari 2012 @ 21:11:34 #125
91830 MaximusTG
pi_107114771
quote:
1s.gif Op zondag 22 januari 2012 21:00 schreef LieLie het volgende:

[..]

Ziet er goed uit!

Maarreh, nu heb ik er voor je aan gedacht om foto's te maken, maar ik heb nog geen oeh's en aah's gehoord ;)
Ooooh... Aaaah...! Helemaal gemist!! Lekker hoor :).

Die van motorbloempje ziet er ook goed uit!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')