abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 20 januari 2012 @ 09:54:02 #101
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107020568
Na dit topic een hele tijd in mijn AT te hebben gehad moet ook ik er eens aan geloven om zelf eens een pizza proberen te maken. Ik heb een pizzasteen, fornuis met oven en zin in een lekkere pizza!

Ik lees hier dat ik het beste bloem kan halen bij de Boerenbond (Frans Krokant?) Moet ik ook bepaalde soort gist hebben?

Ga zo ook even kijken wat voor tomatensaus ik er op doe.
pi_107020620
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 09:54 schreef mime_negert het volgende:
Na dit topic een hele tijd in mijn AT te hebben gehad moet ook ik er eens aan geloven om zelf eens een pizza proberen te maken. Ik heb een pizzasteen, fornuis met oven en zin in een lekkere pizza!

Ik lees hier dat ik het beste bloem kan halen bij de Boerenbond (Frans Krokant?) Moet ik ook bepaalde soort gist hebben?

Ga zo ook even kijken wat voor tomatensaus ik er op doe.
Je kunt gewoon droge gist gebruiken. In van die kleine zakjes.
  † In Memoriam † vrijdag 20 januari 2012 @ 09:58:41 #103
91830 MaximusTG
pi_107020655
Ja, wat LieLie zegt. Of je haalt meteen zo'n grote verpakking bij de BB. Denk serieus dat qua algemene verkrijgbaarheid, de bloemen van Soezie idd de beste zijn die je op veel plekken makkelijk kunt krijgen. Supermarkten is niks, natuurwinkels ook niet altijd, alleen biologisch. Internet is duur qua versturen. Of je moet een molen met winkel in de buurt hebben.
pi_107020672
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 09:58 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, wat LieLie zegt. Of je haalt meteen zo'n grote verpakking bij de BB. Denk serieus dat qua algemene verkrijgbaarheid, de bloemen van Soezie idd de beste zijn die je op veel plekken makkelijk kunt krijgen. Supermarkten is niks, natuurwinkels ook niet altijd, alleen biologisch. Internet is duur qua versturen. Of je moet een molen met winkel in de buurt hebben.
Of een Sligro, maar daar moet je ook net weer een pasje voor hebben ;)
  vrijdag 20 januari 2012 @ 10:02:12 #105
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107020717
Heb een Boerenbond en een Sligro (inclusief pasje) in de buurt. Denk dat ik zo even langs de Boerenbond rij voor bloem en gist.

Damn, wat heb ik er zin in. Hoop dat ik morgenavond een lekkere pizza heb!
pi_107020819
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 08:34 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, best goed gelukt dan toch? Toppings zijn niet helemaal mijn ding, maar dat is persoonlijk natuurlijk ;). Soppig icm jouw toppings lijkt me vrij onontkoombaar. Je hebt en tomatensaus en knoflooksaus, kaas en shoarma. Allemaal best veel vocht.
In mn eerdere post noemde ik nog een molen die volgens mij bij jou in de buurt zit. Misschien voor de volgende keer.
Dat.

En jezus wat aan kaas! :o

Als hier verder mee gaat experimenteren (met pizza dus), probeer het dan vooral ook eens 'minimalistischer'! En laat dan ook eens de volvette dikke kaaslaag weg, maar probeer wat grana padano of parmezan ofzo ;)
Ja doei.
  vrijdag 20 januari 2012 @ 10:09:27 #107
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107020872
Wat is jullie favoriete topping?

Omdat ik van pittig hou zit ik zelf te denken aan salami, pepers, ui, paprika en champignons.
pi_107021086
Ik hou ook wel van wat pit, dus ik maak de saus vaak al wat pittiger met wat chilipoeder en worchestersaus.
Verder hebben we vaak grada padano, mozzarella en gorgonzola. En gegrilde paprika, (rode) ui en champignons. Qua vlees parmaham, salami of een andere pittige worst (fuet). En vervolgens gaat niet alles er tegelijk op ;) maar bijv mozzarella, ham en champignons, of grada, ui, paprika en worst.
  † In Memoriam † vrijdag 20 januari 2012 @ 10:38:06 #109
91830 MaximusTG
pi_107021521
Ik doe meestal dezelfde dingen op mn pizza's ; tomatensaus (heel dun), soms dan een klein beetje parmezaan, salami en/of ham. Dunne uiringen, paprika, champignons. Soms dan dunne schilfers Spaanse peper. Tot slot wat blokjes mozzarella. Ook niet teveel, ongeveer 3 pizza's per bolletje.
  vrijdag 20 januari 2012 @ 12:32:44 #110
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107024721
Zo, ben net terug van de inkopen.

Heb bij de boerenbond een zak Frans Krokant (het merk is Soezie, kan een hoop zoeken schelen 8-) ) en heb een zakje Bruggeman instant gist meegenomen.

Vanavond ga ik het deeg maken voor morgen.
  vrijdag 20 januari 2012 @ 20:01:54 #111
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107040525
Ik gebruik MaximusTG's recept uit zijn ondertitel. Kan ik dan gewoon de verhoudingen uit de eerste tabel aanhouden met mijn Frans Krokant bloem?
  † In Memoriam † vrijdag 20 januari 2012 @ 20:26:29 #112
91830 MaximusTG
  vrijdag 20 januari 2012 @ 21:38:53 #113
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107045970
Deeg staat in de koelkast, saus is gemaakt en staat ook in de koelkast. Morgen eerst nog even werken en dan kan ik met het deeg gaan worstelen.

Als het me bevalt moet ik maar eens op zoek gaan een andere mixer, deze had er maar moeilijk mee.
pi_107047508
Een van de pizza's!

  vrijdag 20 januari 2012 @ 22:35:50 #115
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_107049025
Expirimentje met plaatpizza
voor de "zekerheid" met supermarktbloem, maar volgende keer gewoon weer met de vertrouwde Soezie Frans Krokant











Gaat hem wel worden in de electro-oven volgende week, als ik voor de familie mag gaan bakken

< leuk, een vrouw die opschept, en iedereen wil dan mee-eten ... ik voorzie overwerk voor mijn Bestron & de oven ... >
pi_107072454
Hier staat ook deeg in de koelkast O+ is 't al morgen? O+
Ja doei.
pi_107073984
Fuck de tering. Heb voor bijna niks een Bestron Pizza oven op de kop kunnen tikken, en niet de nieuwste, nee het oude model _O_ _O_ Wat een bazending, en wat kan dit ding loeiheet ipv de andere. Icm de tipo 00 meel van de AH staat ie nu al een paar dagen garant voor de beste pizzas.
  zondag 22 januari 2012 @ 09:58:56 #118
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107089260
Mijn eerste pizza:


Maar wat een werk om de pizza van het aanrecht op de steen te krijgen. Iemand hier nog tips voor?
Verder moet ik ook nog veel oefenen om een mooie ronde bodem te maken.
pi_107089388
Even een halve maan van plexihout uitzagen, met handgreep, en klaar is u.
  † In Memoriam † zondag 22 januari 2012 @ 11:48:01 #120
91830 MaximusTG
pi_107090867
En, was ie ook lekker mime_negert? Je hebt een schieter nodig, een pizzaschep. Kan je kopen, maar er staat in mijn ondertitel ook een pdf met tekening van zo'n schep. Kan je er zelf een maken.
  zondag 22 januari 2012 @ 19:46:26 #121
22930 Wolve000
Het loopt wel los
pi_107109941
motorbloempje hier :P

Ze gaan zo de oven in, maar wat is het deeg fijn zeg! O+ O+

En we hebben een pizza met gecarameliseerde rode ui (met wat port), gorgonzola en prosciuto O+

en de andere is met geitenkaas, wat groente en prosciuto! Ben benieuwd!
NT650V - XJR1300 - R1100GS - GTR1000 - XL600R - ZZR600
  † In Memoriam † zondag 22 januari 2012 @ 19:52:52 #122
91830 MaximusTG
pi_107110209
Lekker hoor!
Hier waren ze ook weer heerlijk! Was gisteren niet thuis, dus kon het pas vanmiddag maken. Maar heb er een paar lepeltjes zuurdesem door gedaan, voor ik die ververste. Voor snellere smaakontwikkeling :).

Fotoooo:



pi_107114015
quote:
0s.gif Op zondag 22 januari 2012 19:52 schreef MaximusTG het volgende:
Lekker hoor!
Hier waren ze ook weer heerlijk! Was gisteren niet thuis, dus kon het pas vanmiddag maken. Maar heb er een paar lepeltjes zuurdesem door gedaan, voor ik die ververste. Voor snellere smaakontwikkeling :).

Fotoooo:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit!

Maarreh, nu heb ik er voor je aan gedacht om foto's te maken, maar ik heb nog geen oeh's en aah's gehoord ;)
pi_107114238






Was lekker, en de bodem goed gelukt! Nu nog een oven die heter wordt dan 230 graden :') ;(
Ja doei.
  † In Memoriam † zondag 22 januari 2012 @ 21:11:34 #125
91830 MaximusTG
pi_107114771
quote:
1s.gif Op zondag 22 januari 2012 21:00 schreef LieLie het volgende:

[..]

Ziet er goed uit!

Maarreh, nu heb ik er voor je aan gedacht om foto's te maken, maar ik heb nog geen oeh's en aah's gehoord ;)
Ooooh... Aaaah...! Helemaal gemist!! Lekker hoor :).

Die van motorbloempje ziet er ook goed uit!
  zondag 22 januari 2012 @ 21:51:54 #126
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_107117628
Ik koop altijd een kant-en-klare bodem van de appie (althans, zo'n rol die je uit moet rollen en de saus erover moet doen).

dan bak ik shoarma met ui en paprika op en tief ik dat eroverheen, even in de oven en dan Knalhard veel knoflooksaus en gaan. Heerly
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_107118025
Even voor de luiheid, waar doe je die zuurdesem er voor in? Merk je echt het verschil ipv de gist?
  † In Memoriam † maandag 23 januari 2012 @ 08:28:41 #128
91830 MaximusTG
pi_107128985
Nee, in mijn laatste pizza zit gewoon gist, maar daarnaast een klein beetje desem.
Zuurdesem is een combinatie van wilde gisten en melkzuurbacterien. Je kan idd ook een pizza maken met alleen maar zuurdesem, maar dat is lastiger, omdat elke zuurdesem anders is. De een rijst snel, de andere langzamer. Je kan het dus niet makkelijk in een tijdsschema gooien. Soms wordt er daarom commerciele gist doorheen gemengd.
Zuurdesem geeft brood en pizza een hele eigen smaak, ik vind het erg lekker. Daarnaast vind ik het ook leuk dat je door zuurdesem te gebruiken weer een ingredient minder nodig hebt. In feite zit er dan namelijk alleen bloem, water en zout in je deeg :).

Dit is mijn desem, die heb ik gisteren ververst, en die heeft vannacht buiten de koelkast gestaan:


  maandag 23 januari 2012 @ 11:27:36 #129
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107132698
quote:
0s.gif Op zondag 22 januari 2012 11:48 schreef MaximusTG het volgende:
En, was ie ook lekker mime_negert? Je hebt een schieter nodig, een pizzaschep. Kan je kopen, maar er staat in mijn ondertitel ook een pdf met tekening van zo'n schep. Kan je er zelf een maken.
Het smaakte geweldig!
  † In Memoriam † maandag 23 januari 2012 @ 11:36:05 #130
91830 MaximusTG
pi_107132994
Mooi om te horen! Was het voor jou ook zo'n openbaring als voor mij, toen ik de eerste keer zo'n pizza maakte? Dat was zo'n mooi moment. Toen ik voor het eerst op kamers ging wel vaker geprobeerd om pizza te maken, maar het bleven altijd uitgerolde, iets te dikke en compacte bodems met een te zware saus en teveel toppings. Smaak van bodem was ook niet om naar huis te schrijven. Gebakken in zo'n niet warm genoege combi-oven.
Tot ik er een keer echt onderzoek naar ging doen! Oh, wat was dat lekker. En nu ben ik zo ver dat het maken van het deeg echt routine is geworden. 3/4 deeg in de kom, zout, gist, roeren, rest bloem in ander bakje, water in kom. Roeren. Bord erbovenop, wachten, kneden, rest bloem, rusten, klaar!

Verder ben ik normaal niet zo fanatiek hoor :p.
pi_107133025
Ik voel me bijna verplicht een zuurdesempizza te maken, ik kreeg gisteren van m'n lieve buurmeisje een beginnetje voor een "Herman" vriendschapskoek/cake/brood: een bakje melk+bloem+suiker+gist dat deels door weet-ik-veel-hoeveel honderden kinderen aan elkaar is doorgegeven. Als daar ondertussen geen spannende gisten in leven...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  † In Memoriam † maandag 23 januari 2012 @ 11:42:31 #132
91830 MaximusTG
pi_107133178
Mwa, ach, voor mensen met smetvrees is Herman een hel ja, maar verder.. Het wordt natuurlijk allemaal ontzettend verdund. Reken maar eens terug hoeveel er nog van de twee mensen voor jij em kreeg inzit :). Tenzij je gelooft in homeopathie, dan is Herman natuurlijk een nachtmerrie :D. (oh nee, dan moeten ze Herman 'gepotentieerd' hebben.
pi_107188871








La derecha oprime, la izquierda libera
pi_107189013
hmmmmm, pizza's _O_
pi_107189359
Fraai, LHO!
pi_107220733
Hoe lang kan je pizzadeeg eigenlijk in de koelkast bewaren?
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_107230147
quote:
5s.gif Op woensdag 25 januari 2012 16:05 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Hoe lang kan je pizzadeeg eigenlijk in de koelkast bewaren?
Pfoe, wel een aantal dagen geloof ik. Alleen dat heeft wel consequenties voor de smaak en structuur. Ik vind het zelf bijvoorbeeld niet zo fijn dat er een sterkere gist-smaak aan komt, maar sommige mensen vinden dat juist wel lekker.

Maar ik denk dat Maximus hier beter antwoord op kan geven ;)
  † In Memoriam † woensdag 25 januari 2012 @ 22:44:30 #138
91830 MaximusTG
pi_107238538
Nou, je antwoord klopt anders wel hoor ;). Alleen zou ik niet zeggen dat het een sterke gistsmaak is. Er ontstaan veel meer smaken in het deeg. Hoe langer je het van plan bent te bewaren in de koelkast, hoe minder gist je toe hoeft te voegen.
Maar denk dat een dag of 3 toch wel de max is. Langer blijft nog wel even eetbaar. Maar de structuur wordt wel minder doordat het glutennetwerk wordt afgebroken.
pi_107374092
Toch maar 5 kg. Frans krokant van Soezie besteld op internet, geen zin om er een eind voor te rijzen. Ben benieuwd!
Nu doe ik meestal mozarella uit een zakje of een bolletje op m'n pizza, maar dat is best duur qua prijs/hoeveelheid verhouding. Koopt er iemand ook in grootverpakkingen kaas voor op de pizza, en zo ja wat voor?
  † In Memoriam † zondag 29 januari 2012 @ 21:34:02 #140
91830 MaximusTG
pi_107378303
Haha, je zei "rijzen". Pun intended :p? Grootverpakkingen kaas? Lijkt me voor thuisgebruik niet handig ivm houdbaarheid. Of zou je mozzarella kunnen invriezen? Nog nooit geprobeerd iig.

Edit: schijnbaar kan het wel. Mozzarella kan je in van die staven kopen. Maar een bolletje van 125 gram kost geloof ik maar 50 cent bij de Aldi. Dat valt toch wel mee?

[ Bericht 32% gewijzigd door MaximusTG op 29-01-2012 21:40:25 ]
pi_107414944
hahaha waar het hart vol van is.........
Maar dat klinkt inderdaad niet zo duur, ik kom eigenlijk nooit bij aldi/lidl, maar kan er wel ff langsgaan om wat mozarella in te slaan, slim !

[ Bericht 2% gewijzigd door peerte op 30-01-2012 20:41:24 ]
pi_107417781
Ja of de euroshopper van de AH. Als we dan toch voor de niet-buffel variant gaan.
  † In Memoriam † maandag 30 januari 2012 @ 21:28:15 #143
91830 MaximusTG
pi_107417791
Ja, volgens mij is de euroshopper mozzarella ook niet zo duur. Maar goed, je moet natuurlijk wel onderscheid maken in kwaliteit. En echte buffelmozzarella is het allebei niet natuurlijk.
Hangt er ook een beetje vanaf hoeveel je er op doet he.

edit: hehe
  maandag 30 januari 2012 @ 22:25:01 #144
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107420861
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2012 11:36 schreef MaximusTG het volgende:
Mooi om te horen! Was het voor jou ook zo'n openbaring als voor mij, toen ik de eerste keer zo'n pizza maakte? Dat was zo'n mooi moment. Toen ik voor het eerst op kamers ging wel vaker geprobeerd om pizza te maken, maar het bleven altijd uitgerolde, iets te dikke en compacte bodems met een te zware saus en teveel toppings. Smaak van bodem was ook niet om naar huis te schrijven. Gebakken in zo'n niet warm genoege combi-oven.
Tot ik er een keer echt onderzoek naar ging doen! Oh, wat was dat lekker. En nu ben ik zo ver dat het maken van het deeg echt routine is geworden. 3/4 deeg in de kom, zout, gist, roeren, rest bloem in ander bakje, water in kom. Roeren. Bord erbovenop, wachten, kneden, rest bloem, rusten, klaar!

Verder ben ik normaal niet zo fanatiek hoor :p.
Openbaring? Nee, zo zou ik het niet willen noemen ;)

Sinds ik op mezelf woon ben ik meer gaan koken. Probeer gezond te eten en zoveel mogelijk zelf maken past daar goed bij. Je weet tenslotte wat je wat je gebruikt.

Zit te denken om een pizzaoven te kopen. Zat aan een Bestron te denken omdat deze maar rond de ¤ 60,- zit. In deze reeks is er ook over een modificatie van deze oven gesproken. Heeft iemand hier een link van? En is dit de moeite waard om toe te passen?

Vrijdag ga ik weer bakken, kijk er weer naar uit!
  † In Memoriam † maandag 30 januari 2012 @ 22:32:07 #145
91830 MaximusTG
pi_107421313
Jep, deze links:

http://www.pizzamaker.info/html/unterschiede_pizzaofen.html

http://www.pizzamaker.info/html/alfredo_tuning.html

Tis niet meer dan een ventilator die de temperatuursensor voor de gek houdt. Je kan waarschijnlijk ook "netter" je oven ombouwen, door die sensor te vervangen voor een andere. Maar op zich is het zo een goede oplossing.
Heb zelf geen Bestron overigens. Wil er nog wel altijd een kopen ergens. Maar tis dan wel maar 60 euro. Maar het is toch weer 60 euro, als je begrijpt wat ik bedoel ;). Zo gaat dat altijd met dingen die op zich niet duur zijn, maar eigenlijk niet nodig.
  maandag 30 januari 2012 @ 23:58:12 #146
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107426119
True, misschien eerst maar eens een pizzaschep zoeken.
pi_107449051
Jah, of je koopt een bestron op marktplaats. Heb die van mij voor ¤ 20, en doordat het een ouder model is wordtie nog lekker heet!

Ik zit erover te denken deze schep te kopen: http://www.pannen.nl/pizzaschep-gefu
Niet moeders mooiste, maar wel praktisch voor een kleine keuken!
  dinsdag 31 januari 2012 @ 18:32:10 #148
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107449272
Zoveel staan er helaas niet op Marktplaats.
pi_107488463
Maakt het bij een pizzaschep uit of hij van hout of rvs is in hoe makkelijk de pizza rauw de oven in is te krijgen/schuiven?
  † In Memoriam † woensdag 1 februari 2012 @ 19:15:04 #150
91830 MaximusTG
pi_107489096
Hmm, goede vraag. Heb zelf alleen houten, dus kan het niet uit ervaring zeggen; Maar ik denk eigenlijk dat een houten makkelijker is. Lijkt me dat een RVS schep meer 'plakt'.
Maar je zal toch met wat semolina(gries)meel of maismeel aan de slag moeten.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')