Je kunt gewoon droge gist gebruiken. In van die kleine zakjes.quote:Op vrijdag 20 januari 2012 09:54 schreef mime_negert het volgende:
Na dit topic een hele tijd in mijn AT te hebben gehad moet ook ik er eens aan geloven om zelf eens een pizza proberen te maken. Ik heb een pizzasteen, fornuis met oven en zin in een lekkere pizza!
Ik lees hier dat ik het beste bloem kan halen bij de Boerenbond (Frans Krokant?) Moet ik ook bepaalde soort gist hebben?
Ga zo ook even kijken wat voor tomatensaus ik er op doe.
Of een Sligro, maar daar moet je ook net weer een pasje voor hebbenquote:Op vrijdag 20 januari 2012 09:58 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, wat LieLie zegt. Of je haalt meteen zo'n grote verpakking bij de BB. Denk serieus dat qua algemene verkrijgbaarheid, de bloemen van Soezie idd de beste zijn die je op veel plekken makkelijk kunt krijgen. Supermarkten is niks, natuurwinkels ook niet altijd, alleen biologisch. Internet is duur qua versturen. Of je moet een molen met winkel in de buurt hebben.
Dat.quote:Op vrijdag 20 januari 2012 08:34 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, best goed gelukt dan toch? Toppings zijn niet helemaal mijn ding, maar dat is persoonlijk natuurlijk. Soppig icm jouw toppings lijkt me vrij onontkoombaar. Je hebt en tomatensaus en knoflooksaus, kaas en shoarma. Allemaal best veel vocht.
In mn eerdere post noemde ik nog een molen die volgens mij bij jou in de buurt zit. Misschien voor de volgende keer.
Ziet er goed uit!quote:Op zondag 22 januari 2012 19:52 schreef MaximusTG het volgende:
Lekker hoor!
Hier waren ze ook weer heerlijk! Was gisteren niet thuis, dus kon het pas vanmiddag maken. Maar heb er een paar lepeltjes zuurdesem door gedaan, voor ik die ververste. Voor snellere smaakontwikkeling.
Fotoooo:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ooooh... Aaaah...! Helemaal gemist!! Lekker hoorquote:Op zondag 22 januari 2012 21:00 schreef LieLie het volgende:
[..]
Ziet er goed uit!
Maarreh, nu heb ik er voor je aan gedacht om foto's te maken, maar ik heb nog geen oeh's en aah's gehoord
Het smaakte geweldig!quote:Op zondag 22 januari 2012 11:48 schreef MaximusTG het volgende:
En, was ie ook lekker mime_negert? Je hebt een schieter nodig, een pizzaschep. Kan je kopen, maar er staat in mijn ondertitel ook een pdf met tekening van zo'n schep. Kan je er zelf een maken.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Pfoe, wel een aantal dagen geloof ik. Alleen dat heeft wel consequenties voor de smaak en structuur. Ik vind het zelf bijvoorbeeld niet zo fijn dat er een sterkere gist-smaak aan komt, maar sommige mensen vinden dat juist wel lekker.quote:Op woensdag 25 januari 2012 16:05 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Hoe lang kan je pizzadeeg eigenlijk in de koelkast bewaren?
Openbaring? Nee, zo zou ik het niet willen noemenquote:Op maandag 23 januari 2012 11:36 schreef MaximusTG het volgende:
Mooi om te horen! Was het voor jou ook zo'n openbaring als voor mij, toen ik de eerste keer zo'n pizza maakte? Dat was zo'n mooi moment. Toen ik voor het eerst op kamers ging wel vaker geprobeerd om pizza te maken, maar het bleven altijd uitgerolde, iets te dikke en compacte bodems met een te zware saus en teveel toppings. Smaak van bodem was ook niet om naar huis te schrijven. Gebakken in zo'n niet warm genoege combi-oven.
Tot ik er een keer echt onderzoek naar ging doen! Oh, wat was dat lekker. En nu ben ik zo ver dat het maken van het deeg echt routine is geworden. 3/4 deeg in de kom, zout, gist, roeren, rest bloem in ander bakje, water in kom. Roeren. Bord erbovenop, wachten, kneden, rest bloem, rusten, klaar!
Verder ben ik normaal niet zo fanatiek hoor :p.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |