Wat gezellig! Ik ben blij dat mijn jongste dit jaar mee wilde bakken, want het is hier in Den Haag niet echt Kniepertjes land.quote:Op maandag 30 december 2019 20:25 schreef Nizno het volgende:
...
nog niet alle bakkers compleet, er mmisten nog een paar kinderen en hun moeders
doe je dat aan het aanrecht?quote:Op dinsdag 31 december 2019 14:53 schreef Macka66 het volgende:
http://imgur.com/gallery/LaPn1gy
Kniepertjeslab. Jongste spruit ingewijd in de traditie. Zij mocht met mijn Cloer ijzer, ik met de Tomado die ik van mijn moeder heb georven. Die Tomado is vast heel goed voor ijshoorntjes, maar mooie dunne kniepertjes krijg je er helaas niet uit
Links Cloer (anijs) en rechts Tomado (kaneel).
http://imgur.com/gallery/PcgQCvx
is een heerlijke traditie die ontstaan is. vroeger bakten oma en mam en deden mn jongste oompje ik en mn zus wel eens een mislukte poging... maar de laatste jaren dat oma nog kon bakken werden wij serieuzes en deden mn nichtjes ook mee. Toen oma het niet meer redde om naar mams huis te komen gingen we na het bakken met de kinderen kleinkinderen en achterkleinkinderen die meegebakken hadden altijd ff langs na die tijd om rolletjes te brengen.quote:Op dinsdag 31 december 2019 15:07 schreef Macka66 het volgende:
[..]
Wat gezellig! Ik ben blij dat mijn jongste dit jaar mee wilde bakken, want het is hier in Den Haag niet echt Kniepertjes land.
ah nee das dan niet handigquote:Op dinsdag 31 december 2019 15:44 schreef Macka66 het volgende:
Als je dat Tomado ijzer aandrukt dan komen er scheuren in de kniepers. Ongeschikt.
lekker op smikkelen dusquote:Maar we eten de wafels wel op natuurlijk. Moet ook, want ze zijn zo groot dat ze niet in m'n bewaarblik passen.
lekker dansen kan idd niet aan tafel.quote:Maar goed, bakken en dansen met de jongste was wel heel gezellig.
Geen rolletjes, dus we hoefden niet te zitten maar konden swingen aan het aanrecht.
quote:Recept van vandaag was van oma uit Winterswijk: 500 gr suiker, 5 dl water, 250 gr roomboter, 1 ei, 500 gr bloem.
Helft op smaak gebracht met kaneel, andere helft met gemalen anijs.
quote:
Ik vind er niks aan, zonde van de tijd en moeite.quote:Op woensdag 30 december 2020 09:38 schreef Macka66 het volgende:
Een vraag: is er hier iemand die plantaardige margarine gebruikt in de kniepertjes, en is het resultaat echt lekker?
(Ik moet sinds dit jaar helaas melkloos eten, dus mag ook geen roomboter meer.)
Tip haal floraplant boter te koop bij de AH die smaakt als boter maar is plantaardig maar super smaakquote:Op woensdag 30 december 2020 09:38 schreef Macka66 het volgende:
Een vraag: is er hier iemand die plantaardige margarine gebruikt in de kniepertjes, en is het resultaat echt lekker?
(Ik moet sinds dit jaar helaas melkloos eten, dus mag ook geen roomboter meer.)
Ik heb het in een hele serie baksels getest en je proeft geen verschil met boter dus zeer goed alternatief. Niet goedkoop maar wel goed productquote:
Nee liet ze eerst afkoelen en daarna als ze afgekoeld en hard waren op de stapel. Daarvoor staat dat ene bordje er ook bijquote:Op woensdag 30 december 2020 19:37 schreef derLudolf het volgende:
Leg je ze direct op een stapel? Dan worden ze slof, altijd even af laten koelen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |