FOK!forum / School, Studie en Onderwijs / ICT-Certificaten behalen om arbeidspositie te verbeteren
maniack28woensdag 28 december 2011 @ 17:56
Komende maand ga ik stoppen met mijn universitaire opleiding aan de UU (natuurkunde), omdat ik na 6 jaar tot de conclusie ben gekomen dat ik de verplichte vakken gewoon niet kan halen (i.c.m. mijn fulltime baan). Ik heb in mijn vrije keuze profiel wel een minor gehaald in Meteorologie en Fysische Oceanografie en ben al ruim een jaar werkzaam bij een weergerelateerd bedrijf. Daar heb ik inmiddels een vast contract en dus nog wel even verzekerd van werk.

Toch wil ik niet op mijn luie reet gaan zitten en achterover leunen tot het fout gaat. Ik ga proberen de behaalde vakken d.m.v. een deelcertificaat nog wat waarde te laten geven voor in mijn CV. Daarnaast heb ik alle projecten die ik in mijn studie/werk gedaan heb gedocumenteerd. Dat gaat van bashscripting tot Fortran tot MySQL.

Ik wil mij ontzettend graag gaan bezighouden met het opdoen van meer kennis in verschillende programmeertalen en daar ook certificaten in gaan halen. Mijn ICT-kennis is op dit moment heel breed. Ik denk ook dat ik zo'n beetje alles wel zou kunnen en heb ook veel interesse. Ik zie echter door het bomen het bos niet wat nu een toegevoegde waarde zou zijn. Uiteindelijk is het toch de bedoeling dat het geld en tijd dat ge´nvesteerd wordt zich terug zou betalen als ik op zoek ga naar ICT-gerelateerd werk. Daarom de vraag of hier wat mensen zijn met advies of vergelijkbare situaties?
De_Dakgootwoensdag 28 december 2011 @ 17:58
Word ms gecertificeerd,aries,Cisco Networkengineering
maniack28woensdag 28 december 2011 @ 18:01
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 17:58 schreef De_Dakgoot het volgende:
Word ms gecertificeerd,aries,Cisco Networkengineering
Verlopen die certificaten niet snel? Het probleem in mijn situatie is dat ik er bij mijn huidige werk dus NIET mee bezig kan zijn. D.w.z. de certificaten die ik wil halen moeten wel voor de langere termijn een beetje waardevol zijn.
Hans_van_Baalenwoensdag 28 december 2011 @ 18:02
http://www.microsoft.com/(...)n/cert-overview.aspx

De meeste moet je (zoals alle certificaten) elk x aantal jaar weer halen.
maniack28woensdag 28 december 2011 @ 18:05
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 18:02 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
http://www.microsoft.com/(...)n/cert-overview.aspx

De meeste moet je (zoals alle certificaten) elk x aantal jaar weer halen.
Dank, ik ga even kijken...

Qua PHP leek Zend me wel nuttig, collega van me is die nu aan het halen.