abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 16 februari 2012 @ 13:11:32 #226
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_108042389
Maar ja, het alternatief wil je natuurlijk ook niet... Da's het kutte.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_108470011
Ik ben nu een blogje aan het maken waar je veel info kan vinden, vooral voor FTMs..
Dus ik had iets geschreven over Ebay en dat mensen moeten oppassen met waar ze goedkope T kopen omdat het fakes kunnen zijn waardoor ze gevaarlijk zijn of gewoon niet werken. Krijg ik een stel anonymous mensen die mij gaan uitschelden voor van alles en dat ik FTMs zoals hun beledig omdat zij geen T kunnen krijgen via hun psycholoog etc. Dan denk ik echt "fuck transgenders, kut community". Weet eigenlijk niet echt waar ik het voor doe.

Nou maar de tekst van die blog entry ge-edit zodat de minder-intelligente ftms uit Amerika het wat beter kunnen begrijpen...
pi_108470990
Tsja, wat ik me altijd maar bedenk, het is een groep mensen zonder dat er om gevraagd is, in plaats van direct uit gelijke interesses. Zodra het een dikke community wordt, omring je je zo veel door mensen in hetzelfde schuitje dat je door de bomen soms het bos niet meer ziet. Dit is gelukkig niet in elk geval, maar soms zie ik reacties en dingen waarvan ik denk, pfff. Dat van jou vind ik wel een goed voorbeeld :')

Ook echt beledigd zijn om alles, af en toe. Er zijn ook wel dingen die ik vervelend vind maar daar ga ik me ook niet zo druk om maken dat ik een complete hoe-met-mij-om-te-gaan handleiding maak :P

Maarja, sterke meningen vind je overal, het was voor mij wel moeilijk om het begin om een goede.. 'rolmodellen' te vinden (op youtube bvb :P ) die er ook luchtig in staan, ongeveer dezelfde leeftijd hebben etc :P

Nouja wat ik wil zeggen denk ik: transgender staat los van wie de persoon verder is, in mijn ogen in ieder geval.

Dus net zoals je FOK als community niet op een paar users kan afrekenen die er vastgeroest zitten, kan je dat volgens mij ook niet doen bij transgenders (maar het kan wel echt fucking irritant zijn :') )
pi_108471450
Mja, maar je vrienden opzetten over iets wat je duidelijk niet goed hebt begrepen is wel erg sneu. Het is ook niet echt een community, mijn blog, maar ik denk dat als je iets hebt dat je er dan van alles af wilt weten. Ik volg een paar trans mensen op youtube maar die posten niet alleen maar van die transition blogs, maar ook dans of muziek die ze zelf maken... gewoon mensen waarvan hun hele leven niet draait om een transitie.
pi_108471581
Ik zit nu in de positie waar ik een bijbaantje moet zoeken en dat is dus fucking irritant omdat ik mn stem nog niet heb. Heb al wel zelf zitten oefenen maar dat bijbaantje is dus vanwege geldgedoe en dat geldgedoe zorgt voor verzekeringgedoe en dat zorgt ervoor dat ik die logopedie vergoeding enzo nog niet aandurf :')

Ik zie het vast heel ingewikkeld as usual maarja, voor mn gevoel heb ik gewoon een checklist die ik moet afwerken en werk zoeken staat bovenaan.

Mensen zien dus niet aan me dat ik door dit gebeuren heen ga, maar zodra ik mn mond opendoe zijn ze wel enigzins verward haha, wat wel snel weer naar vriendelijk bijdraait.

Maar dat maakt het nu dus extra eng te gaan solliciteren of vragen of er nog medewerkers nodig zijn in winkels oid.

Heb ik deze post niet al eerder gemaakt? Nouja het is dus nog steeds zo :P

Overigens wel: het tietenlied met recht kunnen zingen in bad :')
pi_108471711
kunnen zingen in bad :')
Gewoon gaan ervoor, er zijn vrouwen die ook een lage stem hebben.
Bij mijn vorige sollicitatiegesprek dachten ze ook dat ik een 19-jarige jongen was en ze vonden het vreemd dat ik zo klein was. Mijn stem is wel ultra-vrouwelijk :')

*heeft geen bad

[ Bericht 19% gewijzigd door Nezhi op 27-02-2012 18:29:01 ]
pi_108474381
Ja maar het tietenlied zing je liever niet denk ik, of misschien wel vroeger omdat het een Help! ik krijg lied is :')

Moet 6 maart trouwens weer op de koffie bij Jos :') zijn er nog anderen hier die er dan zijn?
pi_108474935
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2012 19:30 schreef Maisnon het volgende:
Ja maar het tietenlied zing je liever niet denk ik, of misschien wel vroeger omdat het een Help! ik krijg lied is :')

Moet 6 maart trouwens weer op de koffie bij Jos :') zijn er nog anderen hier die er dan zijn?
Ik ken dat lied heulmaal niet :D
pi_108486072
quote:
10s.gif Op maandag 27 februari 2012 18:01 schreef Maisnon het volgende:
Ook echt beledigd zijn om alles, af en toe. Er zijn ook wel dingen die ik vervelend vind maar daar ga ik me ook niet zo druk om maken dat ik een complete hoe-met-mij-om-te-gaan handleiding maak :P
Ja, ik vind 'verbouwen' ook niet het fijnste woord wat er is als het om mijn lijf gaat. Nee, ik ga niet gelijk met een vlammend zwaard ten strijde tegen eenieder die het durft te zeggen. Het is een term ingeburgerd in de nederlandse taal.

Er is een reden dat ik mijn blog zo open en toegankelijk mogelijk probeer te schrijven. Het is wel een thema-blog, alles wat ik er schrijf is gelinkt aan mijn proces en hoe ik dat ervaar en wat m bezig houdt. Maar de holier-than-thou types, die je in alle kringen ziet, heb ik niet zoveel mee. Al lijkt de transgendercommunity er meer last van te hebben dan de andere gemeenschappen waar ik in rondhang.

Heb trouwens speciaal visitekaartjes laten drukken. -Nou ja, de gratis alleen verzendkosten betalen van Vistaprint. :') - Om mijn blog een beetje te kunnen promoten en om aan mensen te geven als ze meer vragen hebben dan ik op dat moment kan beantwoorden. Kwam op het idee toen een meisje me in de trein een hele poos zat aan te staren. Al had ik dat pas door toen ik uitstapte.


volgende keer toch maar wél betalen. Dan heb je meer vrijheid in de lay-out en kan er ook een QR-code op. :D :P

Enne EliZe heeft nog best een flinke groeispurt gehad na het tietenlied. :+
pi_108487282
Ombouwen heeft bij mij een positieve betekenis... De betekenis van gratis spelletjes op je gameconsole >:) dus ik beschouw het voor alles positief. :)
pi_108487520
Ik probeer ook zo open erin te zijn als het maar kan. Ik ga het niemand door zn strot duwen, maar ik geloof dat er een boel begrip komt als men een beetje op de hoogte is van wat het nou doet :P Mijn vrienden enzo ook die medicijnen geshowed :P het is nou eenmaal iets waar een boel stereotypes en vooroordelen aan hangen
  dinsdag 28 februari 2012 @ 08:53:57 #238
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_108493224
Ik ben (was?) ook wel een activistje op kleine schaal, maar ik merk nu dat ik toch voornamelijk stealth ben. Ik vertel het ook niet meer als het kan. Ik ben toch bang op de een of andere manier dat ze me niet meer voor "vol" aanzien of zo. Wat best stom is want eigenlijk boeit het me niet zo of ze me als "echte man" beschouwen of niet, want ik voel me niet eens een "echte man".

Ik heb er geen moeite mee om het aan mensen te vertellen die me van vroeger kennen en als ik in een discussie terecht kom waar de vooroordelen langsvliegen, spring ik er ook wel in, maar verder? Ik voel me toch meer homo dan trans.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  dinsdag 28 februari 2012 @ 09:40:41 #239
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_108493962
quote:
0s.gif Op maandag 27 februari 2012 22:55 schreef Fixers het volgende:
Kwam op het idee toen een meisje me in de trein een hele poos zat aan te staren.
En die ga je dan een visitekaartje geven met je website :?

Dat zou ik dus echt nooit doen, je bent echt niemand een verklaring schuldig omdat je gewoon jezelf wilt zijn. Als ik mensen ontmoet leg ik ook nooit meer uit dat ik trans ben. Dat deed ik in het begin nog wel, maar daar gingen mensen zich alleen maar ongemakkelijk bij voelen. Als je er zelf een issue van maakt wordt het vaak ook een issue voor andere mensen.

Mijn ervaring is dat als je het onderwerp gewoon negeert en gewoon jezelf bent en laat merken dat het geen enkel issue is voor jou dat andere mensen het dan ook al heel snel normaal gaan vinden. Vorige week ontmoette ik b.v. nog een aantal collega's van een vriendin in de kroeg, en in eerste instantie kreeg ik een paar ongemakkelijke blikken omdat ze zich niet goed een houding wisten te geven toen ze in de gaten kregen dat ik trans ben. Maar binnen enkele minuten hadden ze al door dat ik eigenlijk gewoon een doodnormaal mens ben en was al die spanning weg.

Als je dan eerst uitgebreid gaat zitten uitleggen dat je trans bent maak je het veel zwaarder dan het eigenlijk is, en volgens mij is dat echt niet meer nodig in Nederland anno 2012. Iedere Nederlander weet inmiddels wel dat er transen bestaan, en misschien is het nog wel een beetje vreemd voor ze als ze er een in real life tegenkomen, maar daar moeten ze maar gewoon aan wennen hoor.
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
  dinsdag 28 februari 2012 @ 16:09:24 #240
106219 NoktetMort
*wants to be petted*
pi_108506104
Pfff, nog een week of 5; ik ben doodnerveus (Ik durf de eigenlijke datum niet bekend te maken op een publiekelijk forum, dus plusminus 5) En ik shake hem behoorlijk.

Het is een stukje afscheid en afscheid nemen valt me altijd al zwaar.
Ik wou dat ik wat meer contact had met lotgenoten die recent de operatie hebben gehad. Of er ergens iets over kan lezen, jhelp :P Ik zocht ook de website van Ilse Mikage, maar die is gone missing. :(
Meeste wat ik nu lees gaat over de operatie en achteraf zeggen ze dat het "allemaal wel mee viel" maar ergens is men de stress die er vooraf gaat behoorlijk vergeten. Zo ook bijvoorbeeld mijn ex (en tevens lotgenote) ze zei: komt allemaal wel goed, enige wat ik kan denken is momenteel: argh, help, komt allemaaaaal niet goed :'(
Stress, stress, stress.

[ Bericht 10% gewijzigd door NoktetMort op 28-02-2012 16:45:42 ]
  woensdag 29 februari 2012 @ 08:50:06 #241
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_108534423
Adem in, adem uit...
Eigenlijk zouden ze eerst de operatie moeten doen zodat je geen last hebt van de hormonen op het moment zelf :')
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_108536000
Nou, ik heb nog een klassieker hoor als reactie op mijn blog.

"Please stop using transgendered/transgenders, they're not a verb. Otherwise I could transgender someone on the street today. It's not a noun either and it's offensive. I expected more from a blog who claims to give information." Ik ga niet transgender people constant schrijven omdat mensen er niet tegen kunnen dat ik een s achter transgender zet :')

[ Bericht 1% gewijzigd door Nezhi op 29-02-2012 10:13:22 ]
  woensdag 29 februari 2012 @ 10:45:28 #243
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_108537094
Dat het geen werkwoord was, wist ik wel, maar volgens mij is het heus wel een zelfstandig naamwoord, net als homo een zelfstandig naamwoord kan zijn...
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_108537313
Mwah. Ik vind het niet iets om iemand doodsbedreiging over te sturen. Heb ze ook allemaal geblocked.
Transgender staat wel als noun in het woordenboek.
  woensdag 29 februari 2012 @ 11:16:55 #245
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_108537976
Ik zie geen doodsbedreiging in die post die je geplaatst hebt...
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_108538189
Ik heb veel 'asks' gekregen, de meeste hadden dat soort erin staan maar dan met vele beledigingen, bedreigingen, maar dat ga ik hier maar niet plaatsen :P zal even de volgende keer een printscreen maken wanneer ik weer zulke dingen krijg. Ik krijg ook berichtjes van het soort als Dirt met het standaard patriarchal society praatje en dat ik mijzelf mutileer etc etc.
  woensdag 29 februari 2012 @ 11:25:35 #247
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_108538274
Ahh, okay. Ja, stom is dat, die haat binnen de community... Ik snap het niet.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  woensdag 29 februari 2012 @ 11:28:29 #248
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_108538353
quote:
0s.gif Op woensdag 29 februari 2012 10:45 schreef wonderer het volgende:
Dat het geen werkwoord was, wist ik wel, maar volgens mij is het heus wel een zelfstandig naamwoord, net als homo een zelfstandig naamwoord kan zijn...
Iemand een homo noemen is anders niet zo netjes. Net zomin als b.v. iemand een blinde noemen. Je kan veel beter gewoon over homoseksuele man of blinde man spreken (en dan alleen als die toevoeging relevant is), komt al een stuk vriendelijker over.

Zeker als je in het Engels schrijft moet je er goed op letten, daar ligt dit heel gevoelig. Heb zelf ook al regelmatig op mijn kop gekregen op Engelse fora omdat ik het per ongeluk fout deed. Ik probeer het ook in het Nederlands zoveel mogelijk te vermijden om b.v. transseksueel als een znw te gebruiken, alhoewel het toch vaak erg gemakkelijk is om het wel te doen omdat het gewoon korter is om neer te schrijven.

Het grote probleem met dit soort woorden als znw gebruiken is dat je iemands identiteit gaat ophangen aan dat ene woord. Een homoseksuele man is zoveel meer dan alleen homoseksueel, en een blinde man ook zoveel meer dan alleen maar blind.
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
pi_108538503
Vaak moet ik transgender people beperken tot transgender, wanneer de wordlimit overschreden wordt ( ik werk met blokjes, en als je het iets te lang maakt zie je de "Read More" knop niet meer :') ). In de rest van de tekst gebruik ik dan vooral FTM, of gewoon guys en transgender people.

Ik vind het wel erg krom. Het is alsof zij denken dat een transgender geen mens is. Natuurlijk is het een labeltje, maar wat is het verschil tussen een transgender (een persoon die transgender is) en een transgender persoon (een persoon die transgender is?). Beiden zeggen totaal niets over jouw andere karakteristieken. De betekenis van transgender bevat al persoon.

I'm a transgender person, hier is transgender ook al een noun...
  woensdag 29 februari 2012 @ 11:37:03 #250
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_108538583
quote:
0s.gif Op woensdag 29 februari 2012 11:28 schreef Joanne35 het volgende:

[..]

Iemand een homo noemen is anders niet zo netjes. Net zomin als b.v. iemand een blinde noemen. Je kan veel beter gewoon over homoseksuele man of blinde man spreken (en dan alleen als die toevoeging relevant is), komt al een stuk vriendelijker over.

Zeker als je in het Engels schrijft moet je er goed op letten, daar ligt dit heel gevoelig. Heb zelf ook al regelmatig op mijn kop gekregen op Engelse fora omdat ik het per ongeluk fout deed. Ik probeer het ook in het Nederlands zoveel mogelijk te vermijden om b.v. transseksueel als een znw te gebruiken, alhoewel het toch vaak erg gemakkelijk is om het wel te doen omdat het gewoon korter is om neer te schrijven.

Het grote probleem met dit soort woorden als znw gebruiken is dat je iemands identiteit gaat ophangen aan dat ene woord. Een homoseksuele man is zoveel meer dan alleen homoseksueel, en een blinde man ook zoveel meer dan alleen maar blind.
Dat is wel een goed punt. Ga ik in mijn achterhoofd houden.

Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat het woord technisch gezien een zelfstandig naamwoord is ;)
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')