Echt? Ik verwarm de rest van mijn huis nooit. Alleen de woonkamer.quote:Op maandag 19 december 2011 13:14 schreef klipper het volgende:
Je moet je bij alles afvragen wat de win win situatie is.
10 graden vinden de meeste meubels niet prettig, schimmel overigens wel net als vocht.
Grote temperatuursverschillen vinden de meeste levende organismen niet prettig zoals planten, huisdieren en mensen, vaker ziek enz.
15 graden is een prima temperatuur om schimmel, vochtproblemen en ziekte te voorkomen
Ik woon in een hoekhuis, en verwarm het hele huis.quote:Op maandag 19 december 2011 13:17 schreef Naamah het volgende:
[..]
Echt? Ik verwarm de rest van mijn huis nooit. Alleen de woonkamer.
Dat had ik vooral toen ik nog een bejaarde vrouw onder me had wonen, hoefde bijna niet meer bij te stokenquote:Op maandag 19 december 2011 13:28 schreef cracktor het volgende:
mijn onderburen houden mijn huis meestal wel rond de 15 graden
Ik was ook verbaasd toen ik het las, je raakt dus per nacht 10 graden (bij 20 graden standaard) kwijt. Dat is wel erg veel, ik ben meestal slechts 3 graden kwijt en zet dus altijd mijn verwarming op 15 graden als ik weg ben. Verder verwarm ik alleen de woonkamer, badkamer en hobby / studeer kamer.quote:Op maandag 19 december 2011 13:47 schreef blomke het volgende:
Een huis dat zo slecht geïsoleerd is dat het onder deze omstandigheden afkoelt tot 10 graden, is een huurverlaging waard!
Bij de aankoop van een nieuwe plant hangt er altijd een labeltje aan met tekens of tekst over hoe de verzorging van de plant moet plaatsvinden. Maar vooraf bepalen op wat voor plaatsen je nog een kamerplant wil plaatsen is handiger tijdens het uitzoeken van de juiste plant. Algemene regel voor planten op de vensterbank is dat deze niet pal tegen de raam geplaatst moeten worden, let ook op de verwarming en probeer wat afstand te bewaren en houdt planten tenslotte altijd vrij van tocht.quote:Op maandag 19 december 2011 13:28 schreef blomke het volgende:
Volgens mij vinden ook veel kamerplanten die warmte binnenshuis helemaal niks, niet voor niets wordt aangeraden planten op zolder of op de slaapkamer te laten overwinteren. In de kamer blijft het vaak te warm.
Het uitzetten van de verwarming is vaak ook het probleem niet, de afkoelingsperiode is van belang.quote:Op maandag 19 december 2011 14:28 schreef blomke het volgende:
Je huis verwarmen voor de planten...![]()
Bij ons in huis is het stervens koud 's nachts, toch bloeien de planten 's zomers uitbundig. En de lidcatus juist nu fraai....
Hoewel ik Nederlands kan lezen, snap ik je verhaal niet over hoe lager de temperatuur in de leidingen, des te zuiniger de HR ketel is.quote:Op maandag 19 december 2011 17:13 schreef Forno het volgende:
Denk aan de temperatuur van het water dat door de cv-leidingen stroomt. Dat is instelbaar van 90 tot 50 graden (of nog lager). Je kunt daarin stapsgewijs de temperatuur verlagen en zo proefondervindelijk testen tot welke temperatuur je de woning kunt verwarmen. Hoe lager de temperatuur in de leidingen, dus te zuiniger je HR-ketel is.
, maar toch wel elk uur.quote:en de HR ketel springt elk half uur / 3 kwartier aan om bij te stoken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |