Voor 2 flessen Inchgower heb ik 80 pond betaald en mocht ik ¤99,17 van mijn creditcard af laten schrijven...quote:
GWK? bestaat dat nog? Wat dat betreft is het wel fijn dat er tegenwoordig een euro is (nog ff) Die k*tbanken die van elke Franse Franc en Duitse Mark die je wilt hebben of verkopen doodleuk 5-8% inpikken: dat mis ik nu niet erg. En voor de andere valuta is het raadzamer om gewoon in het land zelf zoveel mogelijk te gelijk uit de geldautomaat halen of gewoon pinnen of met CC betalen in de winkel.quote:
1.239625 dus en geen 1.30quote:Op vrijdag 6 januari 2012 00:20 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Voor 2 flessen Inchgower heb ik 80 pond betaald en mocht ik ¤99,17 van mijn creditcard af laten schrijven...
Dat verklaart al een hoop, dacht dat ze beide van jou waren...quote:Op vrijdag 6 januari 2012 00:28 schreef pavv het volgende:
De rechterfles was van mij, de linker van een whiskyvriend....
Vergelijkend warenonderzoek is altijd prima!!quote:De mijne is een botteling voor een Italiaanse importeur (Lemar) en zit in de in die tijd gebruikelijke 75 cl fles
De andere is een botteling voor de Amerikaanse markt die zoals gebruikelijk in die tijd (maar nu ook nog) in een 750ml fles werd geleverd.
En waarom allebei open? Om een Head to Head te doen natuurlijk. Typisch whiskynerd gedrag. altijd opzoek naar feitjes maar vooral nieuwe smaken. Ondanks het feit dat ze uit dezelfde stills zijn gekomen bij dezelfde distillery en allebei ruim dertig jaar in een afgesloten fles hebben gezeten zat er een wereld van verschil tussen de whisky in de twee flessen. De rechter smaakte veel voller en ronder en de linker was vooral heel erg "groen" zoals je wel eens tegenkomt bij hele jonge Arran's e.d..
Blijft natuurlijk het feit dat de smaak van de whisky ook beïnvloed kan zijn geraakt door de manier van bewaren. Beide flessen hadden een goede fill-level (er was dus niet veel verdampt) maar >30 jaar is een lannnnnge tijd, en sommige flessen gaan gewoon "stuk"
Deze kerst een Batch 35 open getrokken, heb er alleen zelf niet heel erg van kunnen genieten vanwege de last van maagzuur wat ik krijg als ik cask strengths drink...quote:Op maandag 2 januari 2012 15:08 schreef starbeach het volgende:
Thanks! Ga ik zeker een keer proberen... De Aberlour A'bunadh staat ook op mn short-list maar dies voor later
Dat vind ik dus ook van die Balvenie DW, drinkt echt makkelijk weg, mist misschien de complexiteit en langere afdronk van bv HP12, maar prima tussendoortje
Plaatje om het topic op te leuken:
[ afbeelding ]
Gwk zijn dan ook ontzettende afzetters waar je zo weinig mogelijk mee te maken wilt hebben. Als je pint of met creditcard betaald in een buitenlandse valuta komt er 1% bij, en dat is een stuk voordeliger dan het gwk.quote:
Wat is er mis met water toevoegen? In een cask strength van 55% kun je met gemak 25% water doen, want dan zit je daarna op 44%.quote:Op vrijdag 6 januari 2012 13:42 schreef Aneurism het volgende:
[..]
Deze kerst een Batch 35 open getrokken, heb er alleen zelf niet heel erg van kunnen genieten vanwege de last van maagzuur wat ik krijg als ik cask strengths drink...
Zware geur van rozijnen zit er in.
Het beinvloed het karakter, er komen smaken bij vrij en remt andere indrukken. Heb het al gedaan hoor, maar ben zelf enorme fan van een goeie sherried cask strength. Helaas is mijn maag het daar niet altijd mee eens.quote:Op vrijdag 6 januari 2012 14:00 schreef totalatool het volgende:
[..]
Wat is er mis met water toevoegen? In een cask strength van 55% kun je met gemak 25% water doen, want dan zit je daarna op 44%.
Dat is wel zo, maar als je maag het niet trekt moet je misschien gewoon doen of het een standaard 43-46% whisky is. ;-)quote:Op vrijdag 6 januari 2012 14:05 schreef Aneurism het volgende:
[..]
Het beinvloed het karakter, er komen smaken bij vrij en remt andere indrukken. Heb het al gedaan hoor, maar ben zelf enorme fan van een goeie sherried cask strength. Helaas is mijn maag het daar niet altijd mee eens.
ik heb zo'n proefset hier met 5 een 8 jaar oude en een op frans eiken. Kan alleen niet zeggen dat ik het echt lekker vind. De 8 jaar oude gaat nog wel maar is ook niet echt om over naar huis te schrijven.quote:Op vrijdag 6 januari 2012 20:46 schreef Cid het volgende:
Ik zit aan de:
[ afbeelding ]
Toch liever aan de Dalwhinnie eigenlijk...
Ben net weer terug van een tripje Schotland vorige week, dus ik doe een poging:quote:Op maandag 9 januari 2012 09:53 schreef gianni61 het volgende:
er zijn toch meerdere mensen die al eens een whisky reisje naar schotland gemaakt hebben he?
Komende zomer wil ik misschien ook met een vriend samen naar schotland voor een weekje.
hierin willen we wat natuur, cultuur maar ook genoeg whisky/distilleries.
ik had dit kaartje al gevonden http://international.visi(...)ners/whisky/3644730/quote:Op maandag 9 januari 2012 11:11 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ben net weer terug van een tripje Schotland vorige week, dus ik doe een poging:
Qua natuur en distilleerderijen zou ik de Highlands/Speyside aanraden, qua cultuur Edinburgh.
Prima te combineren en ik ga even uit van een vlucht via Edinburgh.
Een auto heb je wel nodig, dus die huur je vooraf en haal je op bij aankomst Edinburgh.
Vanaf Edinburgh ben je in ongeveer 2,5 uur per auto in de Speyside waar tientallen distilleerderijen zitten en natuurgebieden als de Cairngorms, maar eigenlijk is de Speyside/Highlands één groot natuurgebied. Afhankelijk van je voorkeuren kan je een aantal distilleerderijen uitkiezen om te bezoeken en zo de route daar uitstippelen.
Na je bezoek aan de Speyside/Highlands kan je de auto weer inleveren op het vliegveld en pak je bus 100 naar het centrum van Edinburgh waar je cultuur kan gaan snuiven rondom de Royal Mile + Edinburgh castle.
Ik vond Dallas Dhu nog wel ok, maar dat was 12 jaar terug, Met BenBevis ben ik het helemaal eens, is niet veel.quote:Op maandag 9 januari 2012 11:38 schreef MadMaster het volgende:
Prima, dacht dat je nog helemaal geen idee had.
Voor Schotse begrippen is die trip best nog wel uitgebreid, zeker omdat de reistijden nogal lang zijn. Schotland kent namelijk vooral veel tweebaanswegen...
En de Single Malt Trail bevind zich in de Speyside, dus daar kom je dan ook.
De gesloten distilleerderij Dallas Dhu kan je skippen, vorige week zelf ook geweest en dat biedt niets anders dan wat je in een werkende distilleerderij ziet/hoort. Ben Nevis distilleerderij zou ik ook niet bezoeken, weinig spannends daar.
Verschilt per distilleerderij, sommige zijn doorgaans nooit voor publiek geopend, tenzij je iets weet af te spreken met ze.quote:Op maandag 9 januari 2012 13:38 schreef Cynix ® het volgende:
Kun je zo'n distilleerderij zo'n beetje dag en nacht bezoeken en moet je dat (ver) van tevoren reserveren?
De medewerkers zijn vaak gewoon aanspreekbaar, hoewel je meestal met een gids een tour doet die ook het verhaal doet.quote:En kun je ook praten met medewerkers of gidsen daar of loop je in groepen door zo'n bedrijf?
Variërend van gratis tot een paar tientjes, waarbij bij de laatste dan vaak een uitgebreide tasting aan het eind zit.quote:En wat kost zo'n bezichtiging / rondleiding doorgaans?
Balvenie Double Wood 12 jaar oud is een hele goede instap whisky.quote:Op dinsdag 10 januari 2012 08:47 schreef NutKees het volgende:
Kan iemand een absolute beginner een betaalbare, zachte fles adviseren? Wat ik tot nu toe aan whisk(e)y heb gedronken zijn liters goedkope rommel met cola. Ik zat zelf te denken aan een Glenfiddich 12yo of iets in die richting, en een fles Tullamore Dew ernaast voor het contrast (en eventueel op te zuipen met cola als het niet bevalt).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |