abonnement Unibet Coolblue
pi_105134893
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 11:08 schreef Flibble het volgende:

[..]

Aha. En wat is het nut daarvan als ik ze daarna toch weer in de koelkast zet? :D (op kookgebied moet je mij echt álles uitleggen...) :@
Om ze gaar te maken en er meer smaak aan te geven.
Je laat een koekepan goed warm worden. Dan leg je een wrap erin. Omdraaien als hij opbolt. Goed opletten dat ze niet zwart worden.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_105134935
En warm zijn ze veel makkelijker op te rollen :)
pi_105134974
Dat koud oprollen vind ik meevallen. Ik neem ze wel eens mee op vakantie. De tweede dag beleg ik ze dan.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_105134997
Het lukt wel, maar warm zijn ze net ff soepeler is mijn ervaring.
  zaterdag 3 december 2011 @ 17:31:59 #55
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105138087
30 seconden in de magnetron werkt ook prima om ze op te warmen en dan weet je ook zeker dat ze niet droog bakken.
En ze smaken minder naar meel als ze opgewarmd zijn (geweest)
  zondag 4 december 2011 @ 19:41:43 #56
128564 Flibble
Mr. Flibble's very cross
pi_105178442
Nou ik heb vandaag de fameuze zalmrolletjes gemaakt. Ik heb bij een deel de wrap opgewarmd in de koekenpan, een deel in de magnetron en een deel met onopgewarmde wraps gemaakt. Wat blijkt: de onopgewarmde wraps werden als het lekkerste beschouwd, omdat de opgewarmde toch hard (of die uit de magnetron zelfs taai) werden gevonden.
Tot zover deze korte evaluatie. ;)
Hartelijk dank voor de tips!
King illegal forest to pig wild kill in it a is!!!!
  † In Memoriam † zondag 4 december 2011 @ 20:56:24 #57
91830 MaximusTG
pi_105182607
Mooi zo, blijft smaak natuurlijk of je ze nog eerst opwarmt of niet, maar euh, verwarmen omdat ze anders niet gaar zijn? Dat slaat imho nergens op.. Ja, als je ze vers maakt ja :p.
  zondag 4 december 2011 @ 23:18:22 #58
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105191702
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2011 20:56 schreef MaximusTG het volgende:
Mooi zo, blijft smaak natuurlijk of je ze nog eerst opwarmt of niet, maar euh, verwarmen omdat ze anders niet gaar zijn? Dat slaat imho nergens op.. Ja, als je ze vers maakt ja :p.
Net als pistoletjes, even afbakken..
  maandag 5 december 2011 @ 21:32:11 #59
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105227954
Ik heb geen stoofpan, wel een tefal hapjespan en gewone groentenpan van 2,5liter met dikke bodem, kan ik in een van de 2 ook gewoon stoofschotels maken?
Dingen als goulash en spaghettisaus laat ik daar ook rustig een paar uur in pruttelen maar is voor een echte stoofschotel ook echt een stoofpan nodig?
  maandag 5 december 2011 @ 21:36:26 #60
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105228195
Stoven kan in iedere willekeurige pan met deksel. Alleen koekt zo eentje met dikke bodem niet zo snel aan. Maar als je in jouw pan al goulash en saus kunt laten sudderen gaat een stoofschotel dus ook wel lukken.
  maandag 5 december 2011 @ 21:36:27 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105228199
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2011 21:32 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb geen stoofpan, wel een tefal hapjespan en gewone groentenpan van 2,5liter met dikke bodem, kan ik in een van de 2 ook gewoon stoofschotels maken?
Dingen als goulash en spaghettisaus laat ik daar ook rustig een paar uur in pruttelen maar is voor een echte stoofschotel ook echt een stoofpan nodig?
Aanbraden in een koekenpan en dan stoven in een grote pan? Een pan waar je normaal rijst of aardappels in kookt bedoel ik. Kan ook in een hapjespan hoor
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 5 december 2011 @ 22:13:26 #62
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105230339
kijk, dat scheelt al.. ik doe meestal wel een sudderplaatje onder m'n hapjespan als ik goulash e.d. maak en dat suddert slechts een uurtje of 2.
Ik dacht dat je er misschien persé een gietijzeren pan voor nodig heb als je wat langer wil sudderen.
M'n keukengerei is al best op orde maar voor sommige zaken moet ik nog even doorsparen :)

Woensdag ga ik bij m'n ouders koken omdat m'n moeder net een operatie aan d'r rug heeft gehad en m'n vader niet veel verder komt dan Iglomaaltijden.
Ik zat er dus aan te denken om hier alvast het een en ander klaar te maken zodat het daar alleen nog even afgemaakt hoeft te worden.
Iets wat met een (wild)stoofschotel prima kan :)

Ik sta enorm open voor tips want stoofschotels zijn erg lekker maar ik heb er niet zoveel ervaring mee.
Enige puntje: na een ongeluk smaakt rode wijn bij mij enorm zuur helaas, zenuwbeschadiging opgelopen.
Hoe het in gerechten smaakt weet ik niet maar dat risico wil ik niet nemen.
Gerechten als coq au vin vallen dus al af.
  maandag 5 december 2011 @ 22:15:20 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105230452
Stoof je toch lekker in Bv kriekenbier of een ander bier?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 5 december 2011 @ 22:26:42 #64
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105231100
Hmm da's wel een idee.. ik heb hier nog een Russian Imperial Stout staan die een vriend van me gebrouwen heeft. ( http://rooiedop.nl/ ) :)
Komt die ook nog van pas, ik ben namelijk geen bierdrinker, in gerechten daarentegen.. :Y)
  maandag 5 december 2011 @ 22:32:47 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105231469
Of kalfsvlees stoven in room, mmmm.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 6 december 2011 @ 22:28:18 #66
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105275003
Wat kan je trouwens doen als je teveel ontbijtkoek in een recept hebt gestopt ter binding?
Ik proef het iets te duidelijk terug in de stoofpot.
  † In Memoriam † dinsdag 6 december 2011 @ 22:31:21 #67
91830 MaximusTG
  dinsdag 6 december 2011 @ 22:35:23 #68
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105275475
Hmm da's wel een optie ja.. zitten er alleen 3 in ipv 2 :P
Ik heb dit receptje genomen: http://www.smulweb.nl/recepten/943958/Stoofvlees
Moet wel iets zoetig zijn ivm de rode confituur (heb daar 4 rode vruchtenjam voor gebruikt, hoop niet dat het alleen aalbessenjam moest zijn), maar het smaakt nu beetje naar vloeibare speculaas :P
  † In Memoriam † dinsdag 6 december 2011 @ 22:56:14 #69
91830 MaximusTG
pi_105276666
Ja, denk dat je met een beetje extra bier wel een eind moet komen. Zou niet meteen een heel flesje erbij doen alleen. Wat je overhoudt kan je altijd nog opdrinken!
Overigens vind ik het nog steeds onzin dat je wrap tortilla's zou moeten opwarmen. Heb ze vaak genoeg zelf gemaakt, en die zien er precies hetzelfde uit.
Heb ff opgezocht, en als je ze wil opwarmen kan je ze schijnbaar het beste stomen. Andere manieren van opwarmen zorgen ervoor dat de tortilla uitdroogt en hard wordt.
  woensdag 7 december 2011 @ 06:59:11 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105282971
Bier of Bouillon toevoegen idd.
Altijd voorzichtig zijn met bindmiddelen, ze halen ook smaak weg, vooral bloem en nog erger, johannisbroodmeel, alsof je een condoom over je tong krijgt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105284412
Voor kerst ga ik bij de groothandel een hele eendenlever kopen en deze wil ik graag bakken. Hoe doe ik dat het beste?
  woensdag 7 december 2011 @ 14:28:59 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105294732
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2011 09:18 schreef FigureBirdStars het volgende:
Voor kerst ga ik bij de groothandel een hele eendenlever kopen en deze wil ik graag bakken. Hoe doe ik dat het beste?
Open de verpakking en verwijder vliezen, aders enzo indien ze er nog aan zitten. De vliezen smaken bitter en de aders zijn taai.
Snij hem aan plakken van een21/2 a 3 cm dik en zout en peper deze, Laat ze goed op kamertemperatuur komen.
Zet een koekenpan op het voor met wat geklaarde boter en laat deze heet worden, bak de eendelever bruin, een minuut of 21/2 a 3 per kant.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105299850
Dank je Piet!
  woensdag 7 december 2011 @ 16:54:07 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105300072
My pleasure!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 8 december 2011 @ 00:01:41 #75
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105323597
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2011 22:56 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, denk dat je met een beetje extra bier wel een eind moet komen. Zou niet meteen een heel flesje erbij doen alleen. Wat je overhoudt kan je altijd nog opdrinken!
Uiteindelijk zaten er 2,5 flesjes bier in het recept ipv. 2 maar daana smaakte het nog steeds te zoet.
Vandaag heeft m'n moeder er wat Aromat in gedaan en dat was precies wat het mistte.. hartigheid.
Als ik het nog een keer ga maken dan vervang ik 1 flesje bier voor wat (runder)bouillon.
Gelukkig was de maaltijd nog (net) niet helemaal mislukt en smaakte het uiteindelijk best goed.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')