Aangezien ik in de soep vaak afsnijdsels gebruik is het echt nodig, haal er soms een steelpan vet af.quote:Op donderdag 1 december 2011 20:54 schreef Isegrim het volgende:
Ik ontvet soep nooit, ik vind dat altijd zo'n onzin.
Is dan ook een15 liter panquote:
Je hoeft hem toch niet de hele tijd op druk te zetten?quote:Op donderdag 1 december 2011 20:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
maar je kan hem niet afschuimen of ontvetten.
Die van ons was tien liter. Ik zeg was, want onze soeppan is van de week overleden in de afwasautomaat. Ik haalde 'm eruit met een scheur van boven tot onder.quote:Op donderdag 1 december 2011 21:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is dan ook een15 liter pan
Heb nu ook een pan op staan.
CA een kilo afsnijdsels, 3 flinke botten, kilo soepvlees, 2 preien, drie winterwortels, peperkorrels, foelie, laurierblad, knoflook etc etc
Neuh, geen zin geld uit te geven aan een snelkookpan als ik voor dat geld ook een paar kreeften of een stuk prachtige ribeye kan kopen.quote:Op donderdag 1 december 2011 21:04 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Je hoeft hem toch niet de hele tijd op druk te zetten?
Wat dacht je van eerst afschuimen en ontvetten en pas als de soep af is op druk enn temperatuur brengen en de pan puur als sterilisator gebruiken?
Overigens kun je ook de maillardreactie enorm versnellen, maar ik schuim altijd eerst af, ontvet eventueel en gebruik daarna de druk. Liefst met weinig vocht en voeg later pas meer toe.
De combinatie druk, temperatuur en concentratie (weinig vocht) zorgt voor snellere opbouw van smaakstoffen. Probeer maar eens, kijk eens of je het wat vindt.
Oh! Hoe kan dat nou? Daar heb ik nog nooit van gehoord zeg.quote:Op donderdag 1 december 2011 21:05 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Die van ons was tien liter. Ik zeg was, want onze soeppan is van de week overleden in de afwasautomaat. Ik haalde 'm eruit met een scheur van boven tot onder.
Snelkookpannen zijn typisch van die dingen die mensen kopen waar ze spijt van krijgen en dusssssss goed tweedehands te krijgen zijn. Ik heb de mijne voor 25 euro geloof ik. Praktisch niet gebruikt, want ze kon er niet meer omgaan, zei ze. Mooie pan hoor, gaat waarschijnlijk mijn leven mee, maar 15 liter gaat er niet in.quote:Op donderdag 1 december 2011 21:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Neuh, geen zin geld uit te geven aan een snelkookpan als ik voor dat geld ook een paar kreeften of een stuk prachtige ribeye kan kopen.
Mijn tip, geef geld uit aan top ingredienten en minimaal aan spullen en kookboeken.
LHO beweert dat hij moet zijn gevallen, maar dat is gewoon niet zo. Hij is gescheurd vanaf één van de nagels waarmee het handvat vast zit. Ik denk gewoon door thermische invloeden.quote:Op donderdag 1 december 2011 22:25 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh! Hoe kan dat nou? Daar heb ik nog nooit van gehoord zeg.
Als 't een merkpan is zou ik een brief sturen naar de fabrikant. Met foto van de pan. Kijken of die het normaal vindt. Ik vind het eerlijk gezegd een eng verhaal, want als dat in de vaatwasser is gebeurd had het ook op het gas met een volle pan soep kunnen gebeuren.quote:Op donderdag 1 december 2011 23:08 schreef Isegrim het volgende:
[..]
LHO beweert dat hij moet zijn gevallen, maar dat is gewoon niet zo. Hij is gescheurd vanaf één van de nagels waarmee het handvat vast zit. Ik denk gewoon door thermische invloeden.
Persoonlijk zou ik gaan voor gerookte wilde zalm in een wrap, met wat rucola, appel lucifers en rozijnen met een dressing van wat citroensap en walnoten of olijfolie.quote:Op vrijdag 2 december 2011 14:33 schreef Flibble het volgende:
Hallo!
Voor een gezellige lunch wil ik zalmwrapjes maken, op z'n simpelst. Ik dacht het eerst gewoon met wraps te doen, maar een vriendin zei dat het ook lekker is om de zalm in een omelet te rollen met roomkaas ertussen. Ik als volstrekte antikookprinses heb geen idee... is dit lekker?
Moet je die wraps eerst opwarmen?quote:Op vrijdag 2 december 2011 14:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Persoonlijk zou ik gaan voor gerookte wilde zalm in een wrap, met wat rucola, appel lucifers en rozijnen met een dressing van wat citroensap en walnoten of olijfolie.
Licht, luchtig, lekker.
Nee, snij plakjes van een appel, 5 mm dik, en die weer in reepjes.quote:Op vrijdag 2 december 2011 14:41 schreef Flibble het volgende:
[..]
Moet je die wraps eerst opwarmen?
En ik als antikookprinses trek bij de term appel lucifers ff mn wenkbrouwen op... is dat gewoon geraspte appel?
Ik bak wraps altijd eerst tot ze bruine plekjes hebben. Gewoon in een droge koekepan. Anders zijn ze niet gaar.quote:Op vrijdag 2 december 2011 14:41 schreef Flibble het volgende:
[..]
Moet je die wraps eerst opwarmen?
En ik als antikookprinses trek bij de term appel lucifers ff mn wenkbrouwen op... is dat gewoon geraspte appel?
Ik maak regelmatig peulvruchten klaar en daar is het een bazending in. Staat hier minimaal 1x per week op het gas:quote:Op donderdag 1 december 2011 22:29 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Snelkookpannen zijn typisch van die dingen die mensen kopen waar ze spijt van krijgen en dusssssss goed tweedehands te krijgen zijn. Ik heb de mijne voor 25 euro geloof ik. Praktisch niet gebruikt, want ze kon er niet meer omgaan, zei ze. Mooie pan hoor, gaat waarschijnlijk mijn leven mee, maar 15 liter gaat er niet in.
Worden ze daar niet nog harder van en makkelijker te breken als ik ze daarna weer af laat koelen?quote:Op vrijdag 2 december 2011 17:58 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ik bak wraps altijd eerst tot ze bruine plekjes hebben. Gewoon in een droge koekepan. Anders zijn ze niet gaar.
Daarom dus vouwen als ze nog warm zijn.quote:Op zaterdag 3 december 2011 10:44 schreef Flibble het volgende:
[..]
Worden ze daar niet nog harder van en makkelijker te breken als ik ze daarna weer af laat koelen?
Ahaaa, maar dan worden ze toch ook hard als ik ze al opgerold heb? Das toch niet lekker dan?quote:Op zaterdag 3 december 2011 10:50 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Daarom dus vouwen als ze nog warm zijn.
Aha. En wat is het nut daarvan als ik ze daarna toch weer in de koelkast zet? (op kookgebied moet je mij echt álles uitleggen...)quote:Op zaterdag 3 december 2011 11:05 schreef RobinOok het volgende:
Nee, die worden niet hard. Je frituurt ze niet, je warmt ze alleen op in de koekenpan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |