Dit dus, dat is de kracht van de keuringsdienst. Nieuws maken ipv inspelen op de actualiteit.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 15:49 schreef MaximusTG het volgende:
Ja precies, dat bedoelde ik inderdaad. Krijgen we straks maatschappelijke vraagstukken die ze gaan onderzoeken... Nee, ik wil afleveringen over een specifiek product, liefst met allerlei geheime fabrieken waar onze verslaggevers mysterieus worden afgewezen, waarna we via een omweg alsnog achter de onthutsende waarheid komen!!!
Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning.quote:
Ik denk dat het dan eerder zal gaan lijken op De Rekenkamer of de Slag om Nederland.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 15:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Oh dear, gaan ze het programma vetter maken, met een presentatrice die het volk verteld wat er gebeurd. Kom er maar in Tros Radar of Kassa van de Vara. Daar zaten we op te wachten
Uitzending: 29 maart 2012, 20:25 uur op Nederland 3.quote:Het programma verhuist hiermee van de NTR naar de KRO. Nieuw zijn de verslaggevers Ajouad El Miloudi en Ersin Kiris (ex-Jakhals DWDD).
In KRO's Keuringsdienst van Waarde staat centraal wat fabrikanten ons als consumenten vertellen. Klopt het wat ze claimen en wat ze ons in reclames verkopen?
Verslaggevers Maurice Dekkers, Ajouad El Miloudi, Ersin Kiris, Marijn Frank en Maarten Remmers nemen de telefoon ter hand en bellen er actief op los. Ze stellen simpele vragen en krijgen de meest verbazingwekkende antwoorden op food, non-food en nieuwsgerelateerde kwesties. Prikkelend, onderzoekend en vasthoudend.
De eerste aflevering van het seizoen begint met een smaakmaker die de nodige tongen losmaakt: filet americain. De één trekt er een vies gezicht bij... en bij de ander loopt het water in de mond.
Uit een bakje van de slager, bij de supermarkt of het tankstation; we lusten het rauw. Maar wat zit erin en hoe lang is het houdbaar?
De grote KVW FAT (Filet Americain Test ) zal uitsluitsel geven over de vraag of ons broodje filet echt veilig en vers is. Keuringsdienst van Waarde zet zijn tanden in filet americain en laat niet meer los.
twitter:KvW twitterde op woensdag 28-03-2012 om 16:01:56 30% van de geteste filet americain bevat te veel bacterieën http://t.co/szambhew Morgen op tv bij de #KRO #kvw reageer retweet
Het feit dat je het niet verwacht is niet het punt.quote:Op woensdag 28 maart 2012 16:16 schreef Bosbeetle het volgende:
Dat varkensvlees is dan wel weer kwalijk omdat je dat idd niet verwacht in filet americain
Ik zou zeggen: niet alleen het puntquote:Op donderdag 29 maart 2012 08:16 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Het feit dat je het niet verwacht is niet het punt.
Varkens zijn 'onrein', dat wil zeggen: ze eten hun eigen poep. Met als gevolg dat varkensvlees dus schadelijke bacteriën bevatten. Daarom moet varkensvlees verhit worden voor consumptie.
Dit in tegenstelling tot rundvlees, aangezien een koe dit niet heeft.
Nou ja, mijn verwachtingen zijn geen probleem. Ik verwacht bij zoiets namelijk altijd al dat er vanalles doorheen zit.quote:Op donderdag 29 maart 2012 08:51 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
Ik zou zeggen: niet alleen het punt
Achja een koe eet ook wel eens dingen die niet gezond zijn. Het vlees van een varken is in principe net zo steriel als dat van een koe of welk dier dan ook...quote:Op donderdag 29 maart 2012 08:16 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Het feit dat je het niet verwacht is niet het punt.
Varkens zijn 'onrein', dat wil zeggen: ze eten hun eigen poep. Met als gevolg dat varkensvlees dus schadelijke bacteriën bevatten. Daarom moet varkensvlees verhit worden voor consumptie.
Dit in tegenstelling tot rundvlees, aangezien een koe dit niet heeft.
Ben ook wel benieuwd naar die aflevering hoe de resultaten precies tot stand zijn gekomen. Ik begrijp dat ze ook getest hebben bij broodjeszaken. Dan kan het natuurlijk makkelijk in contact komen met een varkensvleesproduct. Neem aan dat dat bij de filet americain uit de supermarkt niet het geval is. Net als die bacteriën.quote:Op donderdag 29 maart 2012 14:24 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Ik vind varkensvlees in de Filet Americain echt schandalig. Dat kan gewoon niet. Ik heb in een slagerij gewerkt en heb een hoop rotzooi meegemaakt, maar de filet americain was heilig. Gebraden gehakt daarentegen zal ik nooit meer eten. Daar ging gewoon groen vlees is.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |