HerrPiet | donderdag 24 november 2011 @ 16:50 |
Het is weer bijna kerst en ik wil mijn vriendin een boek geven over brood bakken. Echt een netjes boek waar de basis in staat en daarop verder gaat. Maar geen boek dat alleen gericht is op een broodbakmachine, want daar wordt ze niet vrolijk van ![]() Zelf had ik deze titel gevonden. http://www.bol.com/nl/p/n(...)006860001/index.html Iemand ervaring met dit boek of andere boeken? | |
evo87 | donderdag 24 november 2011 @ 17:14 |
http://www.bol.com/nl/p/e(...)005963742/index.html | |
HerrPiet | donderdag 24 november 2011 @ 17:16 |
Ziet er goed uit. Zelf ervaring mee? | |
evo87 | donderdag 24 november 2011 @ 18:19 |
als je echt wat wilt leren is dit het perfecte boek. Is eigenlijk een soort schoolboek voor bakkers. Zo veel info.... mindblowing ![]() | |
vriendelijkevriend | donderdag 24 november 2011 @ 18:38 |
In Brood bakken in de oven #5: Waar we lekker verder kneden.. kan je dacht ik het e.e.a. vinden, en kunnen ze je vast helpen. | |
MaximusTG | donderdag 24 november 2011 @ 19:06 |
Ik heb zelf deze: http://www.bol.com/nl/p/e(...)001486196/index.html en deze: http://www.bol.com/nl/p/e(...)006731904/index.html Beide erg fijne boeken. Zeer gedetailleerd, en goede recepten! | |
HerrPiet | donderdag 24 november 2011 @ 19:50 |
Gaat de goede kant op zo ![]() | |
MaximusTG | donderdag 24 november 2011 @ 19:54 |
Beoordeel zelf maar, deze heb ik al eens eerder voor iemand gepost, uit Artisan breads everyday:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
piepkuiken21 | donderdag 24 november 2011 @ 20:00 |
ik heb brood en hartig gebak, heerlijk oek en erg makkelijk in tekst. ik heb het boek digitaal in foto's maar nog niet in bestand | |
MaximusTG | donderdag 24 november 2011 @ 20:08 |
Kijk ook eens hier: http://www.thefreshloaf.com/bookreviews Sowieso een goede site voor de broodbakker ![]() | |
HerrPiet | donderdag 24 november 2011 @ 21:40 |
@MaximusTG: Bedankt voor de scans! Het is zeker goed te doen (voor mij dan) en anders treed ik eventueel wel als vertaler op. Ook prettig dat de hoeveelheden ook in gram staan aangegeven. Leuke site ook trouwens, daar ga ik zeker meer informatie vanaf halen. | |
MaximusTG | donderdag 24 november 2011 @ 21:45 |
Ja, das zeker handig die metrische eenheden! Dat is trouwens niet zo in The Bread Bakers Apprentice. Maar omzetten is niet zo heel moeilijk hoor. Ik zou wel aanraden er een setje teaspoons bij te geven (Blokker). Die kleine gewichten kan je niet goed meten met een normale weegschaal. En het is ook makkelijker, gist, zout, etc. met een lepeltje afmeten. | |
Ilse86 | vrijdag 25 november 2011 @ 10:03 |
Ik hoor ook altijd veel goeds over Peter Reinharts boeken (voornamelijk the bread maker's apprentice). Heb er zelf nog nooit iets uit gemaakt, dus zou het verder niet weten, maar als ik 'blind' moest gokken, dan zou ik voor die gaan. Engels lijkt me niet zo'n barriere, zeker omdat het een boek is over één soort voedsel. Misschien dat je een paar begrippen op moet zoeken, maar dat kunnen er nooit heel erg veel zijn, lijkt me. | |
HerrPiet | vrijdag 25 november 2011 @ 10:50 |
Ja de teaspoons zijn al bij ons in bezit. Maar even goed een goede tip. Met al deze info kan ik zeker wel uit de voeten! |