hugsy33 | woensdag 23 november 2011 @ 13:00 |
Ik heb geen frituurpan of thermometer en ik moet iets frituren op 170 graden. Ik ken t truukje van een stukje brood maar dat werkt alleen rond de 220 graden toch? Met wat kan ik 170 graden meten? | |
Demon_from_heaven | woensdag 23 november 2011 @ 13:14 |
Kan ook met brood; brood zegt alleen maar dat het warm is; koop een thermometer of steek je hand er in. | |
hugsy33 | woensdag 23 november 2011 @ 13:17 |
Oh oké dan kies ik toch maar t brood, heen m'n hand net iets te vaak gebrand ![]() | |
RobinOok | woensdag 23 november 2011 @ 13:40 |
How to Test Oil Temperature Deep frying is normally done at between 360 and 375 degrees Fahrenheit and the following methods are designed to indicate when the oil reaches this temperature point * Use the handle of a wooden spoon or a wooden chopstick. When the oil has preheated, dip the handle of a wooden spoon or a chopstick into the oil. If the oil starts steadily bubbling, then the oil is hot enough for frying. If the oil bubbles very very vigorously, then the oil is too hot and needs to cool off a touch. If no or very few bubbles pop up – then it’s not hot enough. * The old Joy of Cooking method – drop a 1 inch square of bread into the oil. If it takes 60 seconds to brown, then the oil is at 365. * The Cooks Illustrated Method – drop a single kernel of popcorn into the oil as you heat it. The kernel will pop as the oil reaches between 350 and 360 degrees. (Remove the kernel, eat it, and start frying) Bron: http://johndlee.hubpages.(...)ithout-a-Thermometer 350F = 175C 375F = 190C | |
RobinOok | woensdag 23 november 2011 @ 13:42 |
Ik zou niet weten wat je in frituurvet van 220 graden zou moeten frituren, Hugsy. Zover ik weet kun je je vet weggooien als je het zo heet laat worden. Meestal frituur je iets rond de 170C, dacht ik, met uitschieters naar 190C (kroepoek). | |
hugsy33 | woensdag 23 november 2011 @ 13:48 |
Thx Robin ![]() Ik frituur normaal nooit maar dacht dat patat op 220 moest vandaar. Ga zo meteen denk ik maar een poging wagen met de popcorn, laat je weten of het is gelukt ![]() | |
Red_85 | woensdag 23 november 2011 @ 14:40 |
Ovenpatat misschien, in de frituur nooit hoger dan 180. | |
fespo | woensdag 23 november 2011 @ 14:51 |
gewoon iets erin gooien (bv. een patatje) en kijken hoe het reageert. | |
Svlad_Cjelli | woensdag 23 november 2011 @ 14:54 |
Doe je vinger erin. | |
hugsy33 | woensdag 23 november 2011 @ 21:28 |
M'n popcorn popte niet ![]() Maar t is op zich wel gelukt alleen zijn ze behoorlijk pittig dus ik heb de hele pan voor mezelf vrees ik hehe | |
loecje | woensdag 23 november 2011 @ 21:55 |
popcorn in frituurvet?? | |
Spanky78 | woensdag 23 november 2011 @ 22:00 |
Popcorn frituren? Die is gek! ![]() Frituren op 170 graden, de broodkorst werkt. Vroeger spogen ze in de pan en als het dan lekker borrelde was het ok.. (doe maar niet met wate rofzo, krijg je een knal, 'dus niet proberen). Als je het echt wilt weten koop je een frituurthermometer. | |
hugsy33 | woensdag 23 november 2011 @ 22:47 |
Water en frituur gaan niet samen nee ![]() Ik frituur normaal echt nooit vandaar dat ik geen thermometer heb of een echte frituurpan, maar met een pollepel kijken of er bubbeltjes komen werkt ook ![]() |