abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_104715206
Ik heb geen frituurpan of thermometer en ik moet iets frituren op 170 graden.

Ik ken t truukje van een stukje brood maar dat werkt alleen rond de 220 graden toch?

Met wat kan ik 170 graden meten?
pi_104715703
quote:
1s.gif Op woensdag 23 november 2011 13:00 schreef hugsy33 het volgende:
Ik heb geen frituurpan of thermometer en ik moet iets frituren op 170 graden.

Ik ken t truukje van een stukje brood maar dat werkt alleen rond de 220 graden toch?

Met wat kan ik 170 graden meten?
Kan ook met brood; brood zegt alleen maar dat het warm is; koop een thermometer of steek je hand er in.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_104715815
Oh oké dan kies ik toch maar t brood, heen m'n hand net iets te vaak gebrand :')
  woensdag 23 november 2011 @ 13:40:39 #4
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104716649
How to Test Oil Temperature

Deep frying is normally done at between 360 and 375 degrees Fahrenheit and the following methods are designed to indicate when the oil reaches this temperature point

* Use the handle of a wooden spoon or a wooden chopstick. When the oil has preheated, dip the handle of a wooden spoon or a chopstick into the oil. If the oil starts steadily bubbling, then the oil is hot enough for frying. If the oil bubbles very very vigorously, then the oil is too hot and needs to cool off a touch. If no or very few bubbles pop up – then it’s not hot enough.

* The old Joy of Cooking method – drop a 1 inch square of bread into the oil. If it takes 60 seconds to brown, then the oil is at 365.

* The Cooks Illustrated Method – drop a single kernel of popcorn into the oil as you heat it. The kernel will pop as the oil reaches between 350 and 360 degrees. (Remove the kernel, eat it, and start frying)

Bron: http://johndlee.hubpages.(...)ithout-a-Thermometer

350F = 175C
375F = 190C
  woensdag 23 november 2011 @ 13:42:36 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104716706
Ik zou niet weten wat je in frituurvet van 220 graden zou moeten frituren, Hugsy. Zover ik weet kun je je vet weggooien als je het zo heet laat worden. Meestal frituur je iets rond de 170C, dacht ik, met uitschieters naar 190C (kroepoek).
pi_104716956
Thx Robin ^O^

Ik frituur normaal nooit maar dacht dat patat op 220 moest vandaar.

Ga zo meteen denk ik maar een poging wagen met de popcorn, laat je weten of het is gelukt :)
pi_104718987
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 13:48 schreef hugsy33 het volgende:
Thx Robin ^O^

Ik frituur normaal nooit maar dacht dat patat op 220 moest vandaar.

Ga zo meteen denk ik maar een poging wagen met de popcorn, laat je weten of het is gelukt :)
Ovenpatat misschien, in de frituur nooit hoger dan 180.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_104719456
gewoon iets erin gooien (bv. een patatje) en kijken hoe het reageert.
pi_104719597
Doe je vinger erin.
pi_104737249
M'n popcorn popte niet :'(

Maar t is op zich wel gelukt alleen zijn ze behoorlijk pittig dus ik heb de hele pan voor mezelf vrees ik hehe
pi_104739124
popcorn in frituurvet??
pi_104739543
Popcorn frituren? Die is gek! ;)

Frituren op 170 graden, de broodkorst werkt. Vroeger spogen ze in de pan en als het dan lekker borrelde was het ok.. (doe maar niet met wate rofzo, krijg je een knal, 'dus niet proberen).

Als je het echt wilt weten koop je een frituurthermometer.
Whatever...
pi_104742813
Water en frituur gaan niet samen nee :D

Ik frituur normaal echt nooit vandaar dat ik geen thermometer heb of een echte frituurpan, maar met een pollepel kijken of er bubbeltjes komen werkt ook :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')