abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 26 november 2011 @ 19:54:23 #51
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_104852177
Het blijven wat planken, verf, nagels en lijm, maar het wordt stilaan een keuken.








En overdag:


Dampkapombouw in progress


De dampkap zelf: http://www.zanussi.be/Pro(...)b4-8280-36f43c4a01ca

Edit: er vroeg iemand wat de kleur op de muren was. Dat is chalet charme van Levis. Al dat bruin heeft zo zijn redenen, maar dat zal ik wel eens uitleggen als we begonnen zijn aan de inrichting. Dat zal ook nog even duren.

[ Bericht 14% gewijzigd door MMach op 27-11-2011 13:55:05 ]
  zondag 27 november 2011 @ 20:28:34 #52
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_104896747
quote:
Gewoon super!!!

Kan niet genoeg krijgen van je update's :-)

MMach ga zo door!!!
  zondag 27 november 2011 @ 22:34:16 #54
331246 Kentekenplaat
Vaak op de foto.
pi_104901892
In combinatie met die geweldige kwaliteitskeuken staat dat bruin juist mooi en vooral rustig. Dus ik vind het geen rare keuze.
Verkrijgbaar met diverse letter- en cijfercombinaties!
  zondag 27 november 2011 @ 22:49:44 #55
359898 Smurfkuh
Smurf in schaapskleren
pi_104902961
Mooi hoor! Als het helemaal af is mag je echt wel trots zijn!!
Waar vind ik zo'n top klusser als/en vriend ?

[ Bericht 1% gewijzigd door Smurfkuh op 27-11-2011 22:58:45 ]
pi_104905199
Ik vind het bruin juist ook een heel erg mooie keuze. Nu ben ik sowieso wel van het bruin en hout, dat wel, maar toch...het pakt hier heel warm uit. Mooi!
En ik wil ook zo'n werkblad.....wat gaaf! (En wat een werk! _O_ )
pi_104907855
Je keuken is awesome :@ O+
-HOP-
pi_104913074
Meer dan Waan-zin-nig kan ik er niet van maken! Wat een vakman!
Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.
  maandag 28 november 2011 @ 10:34:28 #59
347864 HerrPiet
Ze zeggen het.
pi_104914054
Ziet er echt onwijs netjes uit! Wat voor fornuis is dat? een Boretti?
  donderdag 1 december 2011 @ 13:09:30 #60
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_105049012
Dat is al een aantal keer besproken in de vorige delen. Het is een fratelli (http://www.fratellionofri.it/). De andere mogelijkheid was een Falcon Classic 90, maar de Fratelli vonden wij mooier.

Heb net het goede nieuws gehad dat zaterdag de langverwachte merbauvloer wordt geleverd (die besteld was sinds augustus. Ik was al bezig met het zoeken naar alternatieven, want ik had niet gedacht dat ze die nog gingen kunnen leveren). We zullen zien. Dat is dan meteen ook het laatste bouwmateriaal dat ik nog moest hebben.

Dat wil dus zeggen dat dit het laatste topicdeel zal zijn van deze verbouwing :). Ik heb nog 1 vol weekend werk aan de keuken en nog 1 vol weekend om de gehele benedenverdieping te vloeren+plintjes te zetten (die al maanden klaar staan). Daarna passeer ik in elke ruimte nog eens om te retoucheren wat nog moet gedaan worden en dan is de verbouwing rond.

Dus een samenvatting:
Termijn: ik had verwacht er minstens 2 jaar aan bezig te zijn (gezien mijn drukke werkdagen), maar uiteindelijk zijn we begonnen in juni 2010, zijn we verhuisd in juli 2011 en alles zal afgewerkt zijn in december 2011 (niet te vergeten dat alleen al de keuken enkele maanden heeft geduurd).

Werkuren:
Van externe firma's: 13,5u in totaal
Van vrienden en mijn schoonvader: dat heb ik niet exact bijgehouden, maar dat waren toch enkele weekends en sommige weekends waren we met veel bezig (zeker de afbraakwerken in het begin). Dus ik schat zo'n 200u in totaal.
Van mij: tussen de 1900 en 2000u (tot en met einde werken).
Dat is hetgene dat deze verbouwing haalbaar heeft gemaakt: een enorme kostenbesparing naar arbeidsuren toe.

Budget:
76 000¤ had ik berekend voor de totale verbouwing, alles inclusief (behalve aankoop grond+bebouwing. Maar dus alles van fundering tot de laatste leiding, zelfs incl de keuken en icl die paar meubels die we al hebben). Daar zitten we 1432¤ over, ofwel 1.8% meer uitgegeven dan ik in het begin had berekend. Dat is te verwaarlozen eigenlijk.
Daarvan +-9500¤ aan materiaal (beste investeringen: gasnagelpistool & platenlift)
Daarvan +-1700¤ aan te vermijden kosten (materiaal dat ik gekocht had en nooit heb gebruikt, dat soort zaken)
Omdat we nu bezig zijn aan de keuken, de kosten daarvan:
Toestellen: 4500¤ (waarvan 2090¤voor het fornuis)
Corpus: 1750¤
Fronten en deurtjes: 650¤
Werkbladen: <500¤
Verf, hang en sluitwerk, etc: 980¤
Totaalprijs voor de volledige keuken: 8380¤. En ook dat is niet veel, als je ziet wat voor keuken je maar kan kopen met dat bedrag bij een 'echte' keukenboer.

Totaalprijs voor dit hele project tot nu toe zal dus komen op +-217 500¤. Daarvoor hebben wij een huis dat tot op de cm op maat is, met een goede tuin en een goede oppervlakte. Als dat geen reden is om zelf af en toe eens wat te verbouwen, dan weet ik het ook niet meer :)

Wat kan je daaruit afleiden?
de positieve kant: we hebben de kosten goed kunnen voorspellen, het project is haalbaar gebleken en we hebben exact bekomen wat we wouden

de negatieve kant: als je geen overshoot hebt op je budget, wil dat zeggen dat je niet alles gedaan hebt dat je zou kunnen gedaan hebben. Maw: we hebben op safe gespeeld, maar daarom niet het volle potentieel van het huis hebben benut. Dat is iets dat gelijk welke meelezende architect of derivaat zal kunnen beamen: dit is geen architecturaal hoogstandje.

Langs de andere kant was dat ook ons doel niet, ik vind het te riskant om te gek te doen bij een basisproject. Geen leefbaar woonhuis = gefaalde verbouwing = geen huis en geen thuis. Dat probleem stelt zich niet bij de aanbouw, dus daar ga ik wel wat meer moeite in steken om dat wat meer de moeite waard te maken.

Dat is ook een van mijn gedachtenkronkels. Ik vind dat als je aan iets begint, je de lat onhaalbaar hoog moet leggen. Het resultaat zou iets moeten zijn dat je zelf niet had verwacht, maar het zal dan niet perfect zijn (gezien de lat te hoog lag voor jouw eigen kunnen).
Is dat een probleem? Natuurlijk niet, de zucht van perfectie zoals dat nu meer en meer voorkomt in de maatschappij is artificieel en opgedrongen door reclame en de consumentenfilosofie (het doet de wereld draaien, ik heb ook niets tegen eerlijk kapitalisme, dit terzijde). Het enige wat je er wel door krijgt is een heleboel mensen die ongelukkig zijn omdat ze niet voldoen aan het schoonheidsideaal, jongeren die gepushed worden om voor hoge opleidingen te gaan (zonder dat daar vraag naar is, denk maar aan de duizenden psychologen die geen werk vinden), met een totale verwaarlozing van handenarbeid (waardoor de industrie vandaag de dag vruchteloos zoekt naar goede schrijnwerkers, goede lassers, goede mechaniekers, die zijn er gewoon niet meer op overschot), mensen die zagen over de kleinste uitvoeringsfout, etc. Mocht er 50 jaar geleden iemand zijn kastdeurtje scheefhangen, het zou niemand kunnen schelen (het deurtje werkt immers), nu zou dat een kleine ramp zijn, zouden er boze mails gestuurd worden naar de fabrikant van het deurtje en zou er een topic worden geopend van hoe klote die firma wel niet is (hopelijk is er nu niet zo'n topic op fok, want ik bedoel niemand in het bijzonder :P ).
Enfin: om een voorbeeld te geven: de keuken. Ik had niet van mezelf gedacht dat ik die zo goed zou kunnen uitvoeren naar de plannen die ik in m'n hoofd had. En inderdaad, het is ook geen perfecte keuken, er zijn wel randjes rond de kastdeuren die schuin lopen, er zijn onnauwkeurigheden te zien als je aandachtig kijkt en de keuken is misschien wel mooi, maar niet extreem mooi, maar ook niet extreem lelijk, etc. Dat is voor mij succes.
Stel je voor dat ik mijn lat lager gelegd had en bv een normale moderne keuken had gemaakt. Dat zou ik wel volledig -bijna- perfect kunnen uitvoeren. Maar als iets 100% lukt wil dat zeggen dat je niet jouw volle potentieel hebt benut, de lat te laag hebt gelegd.

Misschien klinkt dat raar, zeker om te horen van iemand die alle -vele- afwerkingsfouten in het huis heeft gezien en daar elke keer naar kijkt. Maar zo denk ik er dus werkelijk over :Y

Wat zou ik anders gedaan hebben: misschien de trap, daarvan heb ik de aantrede iets te kort gekozen. De trap is niet direct steil (heeft een normale hellingsgraad), maar door de korte aantrede van 19cm kan je niet naar beneden lopen bv. (ik loop altijd op een trap :@ ).

Je merkt misschien dat ik een beetje aan het afsluiten ben, en dat is ook de bedoeling, gezien ik eigenlijk niet van plan ben om de uiteindelijke inrichting te tonen. Dit topic ging over de verbouwing, en de inrichting situeert zich in onze privesfeer c_/ . Maar, maar: ik ben nog van plan een aantal meubels zelf te maken, misschien dat ik daar dan een apart topic over open, voor mensen die zelf ook wat aan meubelmaken doen (heb de indruk dat dat de laatste tijd nogal veel aan bod komt op fok). Na december komt er dus geen vervolgtopic meer.
Wanneer kan je dan nog eens een echt MMachtopic verwachten?
Gezien het woonhuis binnenkort af zal zijn, willen wij er natuurlijk wel eerst even van genieten. Ik kan die periode van inactiviteit benutten om de plannen voor de bijgebouwen te finaliseren en daarvoor de bouwaanvraag enzo af te ronden. Ik zou namelijk in de volgende zomer misschien al wat beginnen afbreken van de bijgebouwen. Alles hangt er natuurlijk van af of er tegen dan weer voldoende verbouwingsbudget zal zijn. Anders dan deze verbouwing, zal de aanbouw geen prioriteit hebben en zeker geen haast gezien we nu toch alles al hebben dat we nodig hebben.
pi_105049738
Dat wordt dus afkicken voor half K&W..

Gelukkig blijf je op fok! en kunnen we nog genoeg ragen aan je stellen.. hopelijk ;)

Bedankt voor het delen van al het werk.. en alle respect voor de verdere prive sfeer. (je hebt tenslotte al genoeg gedeeld met fok! :) )

ik kijk uit naar een volgend topic!
:W

Vrouwen weten dondersgoed wanneer mannen buitenspel staan...
A kiss is a lovely trick, designed by nature, to stop words when speech becomes superfluous
  Moderator donderdag 1 december 2011 @ 13:25:54 #62
155227 crew  Guppy
dus
pi_105049762
Wat Barretje zegt, eigenlijk

_O_
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  donderdag 1 december 2011 @ 13:32:41 #63
32597 ShaoliN
*BLiNg bLiNG*
pi_105050075
Elke aannemer was met zelfde imperfecties gekomen. Ik vind het resultaat indrukwekkend. Daarnaast hoop ik nog wel een foto te zien van de keuken icm de vloer. O-)
pi_105051268
Dank je MMach, dat je naast de (meerdere) verbouwingen ook zo open met ons wilde delen wat je heeft bewogen om te doen wat je hebt gedaan vanaf de allereerste verbouwing van de kamer van je zusje...

Heel veel geluk en woonplezier met z'n tweeën en een periode van rust ? om te genieten
tot de volgende plannen zich aandienen.
  donderdag 1 december 2011 @ 14:50:17 #65
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_105053353
quote:
"om zelf af en toe eens wat te verbouwen"
:D :'( :D
Wat een heerlijk onderstatement voor die enorme klus die je hebt aangepakt en volbracht! _O_
***
pi_105053419
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 14:00 schreef AnneX het volgende:
Dank je MMach, dat je naast de (meerdere) verbouwingen ook zo open met ons wilde delen wat je heeft bewogen om te doen wat je hebt gedaan vanaf de allereerste verbouwing van de kamer van je zusje...

Heel veel geluk en woonplezier met z'n tweeën en een periode van rust ? om te genieten
tot de volgende plannen zich aandienen.
volgens mij was dat iets met de achtergevel opknappen of de "bijkeuken" aanpakken oid
daarna nog zijn eigen kamer en de keuken en dergelijke
Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan
  Moderator donderdag 1 december 2011 @ 14:54:29 #67
5023 crew  Geckoo
Good news everyone
pi_105053538
Ik weet wel dat PRO voor PROject staat maar voor jou had het ook gewoon PRO kunnen zijn van PROfessional !
Professor Hubert Farnsworth: Shut up friends.
My internet browser heard us saying the word Fry and it found a movie about Philip J. Fry for us. It also opened my calendar to Friday and ordered me some french fries.
pi_105055295
Jammer dat je aan het afbouwen bent, alhoewel ik het heel goed begrijp. Ik heb vanaf heel lang geleden altijd genoten van alles wat je hebt gemaakt en getoond. Ik hoop dat jullie als alles af is er 110% van kunnen genieten. En dat er maar leuk wat jonge kindjes het huis mee mogen vullen.
  donderdag 1 december 2011 @ 17:28:25 #69
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_105059627
Dank, dank, wel nog even zeggen dat het nog geen eind december is, dus dat er nog heel wat foto's gaan volgen.

De reden waarom ik geen inrichtingsfoto's ga posten is vooral omdat ik dat geen prestatie vind. Een huis staat of valt met de inrichting, maar het proces om eerst een huis te maken is veel interessanter dan er wat meubels in zetten. Op die manier kan iedereen zijn fantasie gebruiken in de zin van 'dit is de ruimte, hoe zou ik dat inrichten'. Wat veel krachtiger is dan gewoon kijken naar iemand die meubels ordent in een ruimte. Zeker omdat het dan echt persoonlijke smaak wordt en dan is niemand meer die daar voorbij kan kijken. Denk maar aan dat bed, dat behang, dat fornuis,... Allemaal zaken die tot de inrichting behoren en waar velen moeite hebben om de ruimte te zien zonder die dingen. En inderdaad, ik heb al veel van mijn verleden gepost, maar mijn heden vormt zich as we speak en nu heb ik een mini-gezinnetje ipv MMach alleen he, dus is het mogelijk dat mijn vriendin het niet leuk zou vinden dat 'onze privé' open en bloot op het internet staat. Het kan ook zijn dat ze dat niet erg vind, ze leest hier niet mee, maar ze weet natuurlijk dat ik een K&Wer ben (klinkt als een ziekte :D ).

In elk geval hoeven de lurkers niet af te kicken, er zijn dit jaar al vele mooie topics gepasseerd & lopende, voor elk wat wils en het volgen waard. In andere topics lurk ik ook gewoon mee en reageer ik zelden O-)
pi_105060529
Ik hoop wel dat we het tot en met de uiteindelijke vloer te zien krijgen.. :@

Daar ben ik juist zo benieuwd naar, hoe het gehele plaatje samen komt, want ik vind de donkerbruine muren nog steeds erg dominant en opvallend.. Misschien dat het met de vloer ineens goed is.
Never regret anything, beacuse one time it was exaclty what you wanted.
Op donderdag 29 mei 2014 01:52 schreef Tamashii het volgende:
Aan Ado vraagt iedereen toestemmming
pi_105061612
Benoit nogmaals bedank voor de schitterende rapportage
Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan
  Milf donderdag 1 december 2011 @ 19:34:47 #72
16000 nikky
Paars is het nieuwe rood!
pi_105064779
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 18:20 schreef densmee het volgende:
Benoit nogmaals bedank voor de schitterende rapportage
Dit. Dank je wel voor het meekijken bij je project!
👍Wanneer krijg ik de FA rechten terug?
Op maandag 11 juli 2011 17:38 schreef Bart het volgende:
Je bent echt een unieke verschijning, vind ik altijd wel grappig als ik jou ergens zie posten :D.
pi_105064904
Awwwwww, ik vind het wel jammer! Maar wat zij hierboven mij allemaal zeggen ^O^.
pi_105066530
Dit is het laatste deel? Wat fijn voor jullie, wat jammer voor ons. Moet je de bijgebouwen toevallig niet nog een keer onder handen nemen ofzo? O-)
pi_105069647
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 20:03 schreef Leintjeuh het volgende:
Dit is het laatste deel? Wat fijn voor jullie, wat jammer voor ons. Moet je de bijgebouwen toevallig niet nog een keer onder handen nemen ofzo? O-)
doe eens lezen
Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')