abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 13 januari 2012 @ 11:46:57 #126
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_106755711
registreer om deze reclame te verbergen
Oh, dat vind ik dus helemaal niet. Want je moet in het leven dingen. Omdat het maandag is, of dinsdag. Ik vind het allemaal veel te ver doorgeslagen in zelf beslissen, niks opleggen.
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_106756256
quote:
15s.gif Op vrijdag 13 januari 2012 11:30 schreef debuurvrouw het volgende:
Ik krijg echt norme jeuk van het woord coach. :X

Dat alleen zou voor mij al genoeg reden zijn om er net voor te kiezen. Ik ben inmiddels de mening toegedaan: het is de basisschool daar waar je de basis van je kennis legt. En daar moet je dan van je kind uitgaan, wat het beste aansluit. uiteindelijk kunnen ze aan het eind allemaal rekenen, redelijk foutloos schrijven en weten ze de basis van aardrijkskunde, geschiedenis en biologie. Ik zou dus kijken naar de citoscores, de uitstroom, en verder erg afgaan op mijn eigen gevoel.
ik geloof dat de kinderen op school gewoon juf zeggen hoor. :P Als ze coach Astrid gaan zeggen zou ik inderdaad afhaken :D
Maar ik maak die keuze niet alleen. En mijn man is van mening dat ik me niet door benamingen moet laten leiden maar door de inhoud. En daar heeft hij wel een punt.
Maar ik kreeg ook jeuk van dat die man van de reguliere zei: we nemen uw kind bij het handje tot ze naar de middelbare school gaan.

Buuv ik vind ook dat je dingen moet in het leven. Maar dat moeten ze ook bij dat vrije he. Ze moeten iedere dag rekenen en taal en wereldorintatie (of zoiets). Het is niet zo van: geen zin in rekenen vandaag? dan gaan we toch knutselen. Zo doorgeslagen is het niet. Binnen bepaalde kaders worden ze geleerd keuzes te maken.

“Samen leren is motiveren” en geeft aan dat we geloven dat kinderen ook veel van en met elkaar kunnen leren. Deze stroming gaat uit van het gegeven dat alle kinderen een natuurlijke behoefte hebben om te leren. Er is sprake van een sterke koppeling tussen theorie en praktijk. De leerkracht heeft een begeleidende rol (vandaar dat we spreken van coach) en gebruikt methodes als leidraad om het leerproces vorm te geven.

En ze scoren dus nagenoeg gelijk met de andere stroming. het is dus geen kwestie van beter of minder.
ti amo pi di ieri ma meno di domani
pi_106756522
Ik ben het met je man eens. Kijk, als je jeuk krijgt van de manier waarop ze tegen onderwijs en leraar-kindinteractie aankijken dan moet je het niet doen. Maar als het alleen maar om een benaming gaat - who cares? Het is van een afstandje makkelijk zeggen dat een suffe benaming een dealbreaker is, maar jullie hebben op de scholen rondgelopen, de sfeer gesnoven en met de mensen gesproken. Ga je op je gevoel af!!
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_106757268
registreer om deze reclame te verbergen
Wat Claudia zegt! Een dergelijjke benaming zou ik geen dealbreaker vinden. het gevoel bij de school en de methode is stukken belangrijker!

Wij hebben 7 februari, 22 maart en 30 maart informatieochtenden bij drie scholen. De eerste is meer een "als ze bij de andere drie niet aangenomen wordt, weten we in ieder geval wat dat voor school is en of we dat echt een optie vinden". De andere twee zijn de montessori en de openbare die ook goed aangeschreven staat en nauw samenwerkt met de montessori en de dalton. nadeel van de montessori is dat ik hoorde (weet nog niet of dat werkelijk zo is) dat ze daar ieder jaar de klassen omgooien, dus dat je kind ieder jaar in een andere samenstelling komt te zitten. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar dat kan best lastig zijn voor een kind, lijkt me. Senna lijkt een tamelijk flexibel kind dat gemakkelijk contacten legt, maar ze is pas 2,5 dus hoe dat over een aantal jaar is, is nog moeilijk te zeggen.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  vrijdag 13 januari 2012 @ 12:59:00 #130
4089 Brighteyes
Gewoon gelukkig!
pi_106758022
Ik zou het er ook zeker niet op af laten ketsen, omdat ik dat heel stom van mezelf zou vinden, maar dat was wel mijn eerste neiging. Maar idd, het gaat om de schoolloopbaan van je kind en dan maakt ene naampje niet uit. Het gaat erom dat hij zichzelf er goed kan ontwikkelen.
***
pi_106759113
Nou ja, ik denk dat wat buurvrouw bedoelt is dat het kan staan voor een onderwijsmethode waar zijzelf niet achter staat. En dat kan ik me goed voorstellen.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  maandag 23 januari 2012 @ 19:04:46 #132
331753 Reilain
<3 danoontje
pi_107147726
registreer om deze reclame te verbergen
Nog even niet terug gelezen.. ga ik zo doen!
Wij wonen in de stad, en om een beetje keus te hebben moeten we er vroeg bij zijn! Dus al bezig met orienteren.. Vandaag een rondleiding gehad bij een basisschool..

Wij zitten nu best met een dillema.. Zoals het er nu naar uit ziet moeten we kiezen tussen 2 scholen... Ons (gemengde) wijkje heeft geen school, dus kijken we in de 2 wijken hiernaast..
School 1 is het dichtste bij, openbaar, klein, kleine klassen, veel begeleiding... Maar Oona zal ws echt het enigste "melkpakje" zijn even grof gezegt.. Het is een zwarte school.. Onze hoop was dat er toch wel minimaal 2/3 'blanke' kindjes in de klas zouden zitten.. maar we hebben er niet 1 gezien..
Het staat me dus enorm tegen om dit als reden te nemen om haar niet naar deze school te laten gaan.. maar goed voelt het ook niet.. (Toch bang dat ze gepest wordt omdat ze de enige is)

School 2 is dus juist wat verder weg (10 min fietsen, ander 10 min lopen), groot, grotere klassen, katholiek... Maar grotendeels een 'witte school' die heel goed aangeschreven staat... (Ben zelf behoorlijk dizlekties, dus dat hou ik ook in mijn achterhoofd)

Voelen ons dus hypocriet om voor de witte school te kiezen..
Ben nu ook nog wat verder weg aan het kijken.. O.a naar een Jenaplan basisschool en een vrije school.

Ben heel benieuwd naar jullie mening!
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumbered
We'll share perfect moments
You and me
pi_107150690
Reilan, ik vind het persoonlijk een prima reden om niet voor die ene school te kiezen. Het is precies de reden waarom er hier een school afgevallen is: ongeveer 75% van de leerlingen daar is Turks of Marrokaans. Ik vind dat te veel. Ik kies liever niet voor een witte school, maar een echte zwarte school vind ik nog minder prettig.

Je kind is dan een uitzondering, wat nog niet eens hoeft te betekenen dat het gepest wordt, maar wel dat het bij een hoop dingen toch buiten de groep valt. Mijn schoonzusje is lerares op een zwarte school en had op een bepaald moment inderdaad een (1) blank kind in de klas. Dat kind viel overal buiten, want ging op vrijdag niet mee naar de moskee, vierde de feestdagen niet zoals zij dat doen en had gewoonweg een andere achtergrond.

Bovendien is het vaak zo dat er dan toch een groter aantal kinderen op zitten die extra aandacht nodig hebben vanwege een (taal)achterstand. De aandacht die ze nodig hebben, gaat dan vaak weer ten koste van de kinderen die wel goed mee kunnen komen.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  maandag 23 januari 2012 @ 20:18:35 #134
331753 Reilain
<3 danoontje
pi_107151229
Precies zoals je het omschrijft is voor ons nu de reden om waarschijnlijk richting de witte katholieke school te gaan... Pesten kan sowieso gebeuren, daarvoor hoeft ze niet het enige 'witte' meisje te zijn...
Maar idd mist zij dan een heel stuk ervaringen die de andere kinderen wel hebben... en andersom... (Hier gaat het ook om een grotendeels islamitsch publiek.... denk 95%, en de andere 5% vanalles en nog wat, maar geen blonde koppies)

Maar t blijft geen fijne keuze.. Voor Oona zei ik altijd heel hard... Ja hoor! Gewoon de zwarte school want anders worden scholen nooit gemengd... en ik zou er dan toch zelf aan mee gaan werken...

De 'zwarte' school krijgt voordat Oona erheen zou gaan een nieuw gebouw... Dit zal zeker 'breder' publiek trekken.. de wijk is ook aan het veranderen.. maar ik denk niet dat gebeurt voordat Oona erheen gaat..

Het liefst zou ik bij beide scholen inschrijven en als ze een jaar of 3 is weer eens opnieuw kijken hoe het is... Maar begreep dat je maar bij 1 school mag inschrijven.
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumbered
We'll share perfect moments
You and me
pi_107152029
Relain, kun je inschrijven op de witte school zodat je daar zeker een plekje hebt en dan als Oona 3-3,5 is nogmaals de zwarte school bekijken.
Als die openbaar een zwart is dan hebben ze meestal wel plaats voor leerlingen dus dan zou je altijd nog over kunnen stappen als die zwarte school bijgetrokken is.

Wij zijn op dit moment heel blij dat we voor de buurt school gekozen hebben.
We hebben na onze verhuizing op zeer korte termijn een nieuwe school moeten kiezen.
In onze wijk zitten een openbare school, een streng katholieke school en een nog veel strenger geloverigere pc school. De laatste 2 vielen een beetje om dezelfde reden af als de zwarte school bij Relain. Dan zou je bijna de enige zijn die niet naar die of die kerk gaat. NIet wenselijk om bij voorbaat al buiten de boot te vallen.

De montessori school op een kleine 3km afstand zijn we ook wezen kijken. Uiteindelijk is de afstand een van de voornaamste redenen geweest om voor de openbare school te kiezen. Sfeer en onderwijs is op beide scholen goed. Of ze Pepijn onderwijs op zijn noodzakelijke niveau kunnen bieden is bij beide nog de vraag. Maar de openbare school waar hij nu zit is een echt wijkschool, waar zeker in de kleuterklassen HEEEEEL VEEEEEEL na schooltijd bij elkaar gespeeld word. Alle klasgenootjes wonen binnen 5 minuten fietsafstand van ons huis. Pepijn leert op het ogenblik dus ook heel veel van het 3-4x per week na schooltijd met anderen spelen. Dan weer hier, dan weer bij de ander. Erg fijn!
Vooralsnog zijn we dus erg tevreden met onze keuze.
  maandag 23 januari 2012 @ 20:39:13 #136
331753 Reilain
<3 danoontje
pi_107152460
Oh wat ben ik blij met jou reactie! Die optie van inschrijven bij 'wit' en bij 3 jaar opnieuw gaan kijken had ik nog niet bedacht!...
Klopt als een bus... wij kijken al zo vroeg omdat de witte school nog maar 10 plekken heeft voor Oona's jaar (en dat met 5/6 kleuterklassen!!) en bij de 'zwarte' school gaven ze aan dat we heel ruim op tijd waren..
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumbered
We'll share perfect moments
You and me
pi_107152975
Toen ik rond Pepijn's 2e verjaardag in den haag een basisschool zocht belde ik een rondje voor wat kennismakingsgesprekken alle witte scholen of speciale scholen zaten toen al vol, terwijl bij 1 openbare zwarte school de directeur aan de telefoon verkondigde "mevrouw al belt u een dag voor zijn 4e verjaardag, voor u kind creer ik plek, desnoods bel ik een ander kind af".

Vast niet nodig om uit te leggen dat het die laatste school dus niet geworden is ;)

Openbare scholen mogen over het algemeen geen kinderen weigeren, vol is vol gaat voor openbaar onderwijs niet op. Er moet binnen een bepaalde afstand dan plaats gecreeerd worden.
bijzonder onderwijs, PC/katholiek maar ook montessori, dalton etc, mag dat wel.
pi_107153264
Snel inschrijven dan!

Ik vind je reden om voor de 'witte' school te kiezen ook heel legitiem hoor! Ik principe ben ik voorstander van 'de dichtstbijzijnde school' maar je wil toch ook niet dat ze het enige kaaskopje is?

Wij hebben twee scholen op ongeveer gelijke afstand (beide 5 min lopen), waarvan ik van beide weet hoe ze daar werken omdat ik op de ene school (A) zelf een half jaar gewerkt heb en op de andere (B) werkt een goede vriendin. Als ik zo in de omliggende straten kijk, gaan bijna alle kinderen naar school B. Daar neig ik ook naar, omdat school A vrij veel kinderen heeft uit een wat lager sociaal milieu. Maar school B schijnt dan weer behoorlijk prestatiegericht zijn en daar hou ik ook weer niet zo van. Maar goed, hier geen sprake van wachtlijsten, dus we hebben tijd genoeg ;) Het liefst zou ik haar naar mijn oude basisschool laten gaan, maar dat is dan weer 15 min. lopen en dan loop ik een aantal scholen voorbij, dat gaat toch tegen mijn principes in ;)
  maandag 23 januari 2012 @ 20:52:35 #139
331753 Reilain
<3 danoontje
pi_107153270
De dame die ons de rondleiding gaf was ook heel open... Kijk maar naar het publiek, ze is 1 van de enige (hebben de kleuterklassen gezien, daar was het 100%) Maar we hopen wel dat als de nieuwbouw er is dat het anders wordt... En we hopen heel erg dat jullie voor onze school kiezen was de strekking...

Ben ook nog aan het orienteren op een Jenaplan school...
Zelf op Jenaplan gezeten en dat zou ik graag voor Oona willen.. Helaas is het wel wat verder (15/20 fietsen)

Voor nu gaan we iig voor de optie inschrijven bij de witte school en later opnieuw kijken..
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumbered
We'll share perfect moments
You and me
  maandag 23 januari 2012 @ 20:55:36 #140
331753 Reilain
<3 danoontje
pi_107153465
Morgen ga ik het inschrijfformulier afgeven ;) Raar hoor.. ze is nog niet eens anderhalf!!
Maar goed... Toch fijn om te lezen dat mijn gedachtes dus toch niet heel raar zijn.. Hoewel het absoluut niet helemaal ok voelt...

Dat prestatie gericht is hier ws ook aan de orde bij die 'witte' school... Daarom dat ik ook nog wat verder aan het kijken ben.. Naja.. Fijn dat we straks iig een plekje hebben en dan rustig verder orienteren en kijken!
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumbered
We'll share perfect moments
You and me
  Eindredactie Frontpage Nieuws maandag 23 januari 2012 @ 21:01:21 #141
147316 crew  DJMO
Miss Interpretatie
pi_107153798
wie geeft mij even een schop onder m'n hol om de inschrijfformulieren even in te leveren :')

hoort hier wellicht niet, maar ik wil eigenlijk de uitslag(en) van de testen bij de kinderpsych etc afwachten voor ik hem definitief inschrijf bij een openbare basisschool. Is dit heel raar gedacht van mij?
Ik heb er n en ik ben er trots op...
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren"
"The needs of the many outweigh the needs of the crew, or the one."

My 5 minutes of fame - Irritant mens
pi_107153968
dat lijkt me juist een hele goede reden om te wachten hoor DJMO, komen die uitslagen op korte termijn?
hebben de scholen die je op het oog hebt wachtlijsten?
  Eindredactie Frontpage Nieuws maandag 23 januari 2012 @ 21:08:43 #143
147316 crew  DJMO
Miss Interpretatie
pi_107154313
30-01 komt de pedagoog (op mijn verzoek) een uurtje hier thuis meekijken om te zien waar ik tegenaan loop met Jan, de onderzoeken zouden in februari plaats moeten vinden. Ik heb alleen werkelijk geen flauw idee hoe lang zoiets duurt :{

sidenote: nu Jan z'n taal een enorme vlucht (heeft ge)maakt, is het over-hyperactieve / driftige ook aan het afnemen. En dat viel niet alleen mij op; het eerste wat de psz-juf vanmorgen zei toen ik 'm kwam halen, waar heb je Jan gelaten? hij heeft de hele ochtend goed meegedaan, zoet zitten spelen, etc. Ze herkenden hem amper (qua gedrag). Ik begin dus (wederom!) te twijfelen aan de kinderarts en d'r opmerking dat hij te druk was etc. Ik had verdikkeme gewoon m'n eigen gevoel moeten volgen -O-
Ik heb er n en ik ben er trots op...
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren"
"The needs of the many outweigh the needs of the crew, or the one."

My 5 minutes of fame - Irritant mens
  maandag 23 januari 2012 @ 21:49:36 #144
11682 Moonah
Jolie femme
pi_107156964
Ah, de molen is in gang gezet. Goed zo DJMO.
Wat je zou kunnen doen is de school bij het inschrijven al wel vast informeren over het feit dat Jan onderzocht gaat worden en ook waarvoor. Dan kunnen ze indien nodig met je meedenken. Het is toch het fijnste om een goede vertrouwensbasis met school te hebben en die begint met zo open en eerlijk mogelijk informatie te verstrekken (beide kanten op).
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie d k wir.
  Eindredactie Frontpage Nieuws maandag 23 januari 2012 @ 21:54:35 #145
147316 crew  DJMO
Miss Interpretatie
pi_107157282
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2012 21:49 schreef Moonah het volgende:
Ah, de molen is in gang gezet. Goed zo DJMO.
Wat je zou kunnen doen is de school bij het inschrijven al wel vast informeren over het feit dat Jan onderzocht gaat worden en ook waarvoor. Dan kunnen ze indien nodig met je meedenken. Het is toch het fijnste om een goede vertrouwensbasis met school te hebben en die begint met zo open en eerlijk mogelijk informatie te verstrekken (beide kanten op).
Dat heb ik idd al bij 't halen van de inschijfformulieren al aangegeven; toen werd me door de directeur (op 't schoolplein, tussen neus en lippen door) al duidelijk antwoord gegeven dat ze gewoon kinderen met bv adhd op school hebben, al zijn het er niet veel, en of ik er dan alleen zorg voor wilde dragen dat er een (wekkertje oid) was zodat Jan zelf om z'n evt. medicatie kon vragen (heb nog geen flauw idee hoe ik dt moet gaan oplossen, wellicht gewoon een geprepareerd zakje knijpfruit per dag meegeven met z'n medicatie er al in gestopt, dat is hoe hij nu 's avonds z'n melatonine en vt. d krijgt) . 'n andere manier zou ik echt niet weten, aangezien hij 't vertikt om op een andere manier medicijnen in te nemen)
Ik heb er n en ik ben er trots op...
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren"
"The needs of the many outweigh the needs of the crew, or the one."

My 5 minutes of fame - Irritant mens
  maandag 23 januari 2012 @ 21:58:40 #146
11682 Moonah
Jolie femme
pi_107157551
Fijn dat je met school 'in gesprek' bent.
En qua evt medicatie, geen beren op de weg zien. je weet nog helemaal niet of dat aan de orde zal zijn.
En indien ja, vreemde ogen dwingen... Kan best zijn dat Jan op school moeiteloos een pilletje slikt.
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie d k wir.
pi_107169620
Ha, hier kregen we van de week opeens de kwaliteitsmonitor van alle basisscholen in Amsterdam thuisgestuurd. Te laat, we hebben al ingeschreven. Wel nog even gekeken naar de gegevens van onze scholen. Op papier komt de school waar we voor gekozen hebben (montessori) er beter van af dan de andere, maar dat is omdat dat een opstartende school is, en daardoor automatisch onder verhoogd toezicht staat of zo.

Reilain: ken je niet nog andere ouders in de buurt met kindjes van Oona's leeftijd? Dat jullie gezamenlijk je kinderen naar de zwarte school laten gaan, zodat er meteen een paar witte kindjes in de klas zitten? Dat is in Amsterdam in diverse wijken gebeurd, en schijnt heel goed te werken, de jaren daarna komen er dan bijna vanzelf ook meer witte kindjes op de school.
  dinsdag 24 januari 2012 @ 10:27:19 #148
331753 Reilain
<3 danoontje
pi_107170943
Das wel een goeie Bleie...
Helaas wonen er in dit wijkje geen kinderen van Oona's leeftijd.. Wel aantal jonger, maar helaas geen die tegelijk met Oona naar school zullen gaan.. Wel iets om in de gaten te houden... wellicht komen er nog een paar deze kant op verhuizen voor die tijd.

Ooit een docu gezien dat dat gebeurde, heel interessante docu! Zou dat zeker een optie vinden.
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumbered
We'll share perfect moments
You and me
pi_107418650
Wat ik irritant vind aan de inspectierapporten is dat het moeilijk is om wat nu echt de prestaties zijn van een school. Ook lijkt de focus erg te liggen op achterstandskinderen. Het is op zich natuurlijk goed dat daar veel aandacht voor is, maar waarom niet aangeven hoe de zwakste 25%, de 50% middengroep en de 25% sterkste kinderen zich ontwikkelen in de basisschoolperiode?
  Eindredactie Frontpage Nieuws maandag 30 januari 2012 @ 21:49:00 #150
147316 crew  DJMO
Miss Interpretatie
pi_107418861
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2012 21:58 schreef Moonah het volgende:
Fijn dat je met school 'in gesprek' bent.
En qua evt medicatie, geen beren op de weg zien. je weet nog helemaal niet of dat aan de orde zal zijn.
En indien ja, vreemde ogen dwingen... Kan best zijn dat Jan op school moeiteloos een pilletje slikt.
even hier op terugkomend; vandaag is pedagoge langsgeweest; ze zag een aantal dingen die kenmerkend waren voor ADHD maar ik moest stilletjes ook rekening houden dat er wellicht een lichte vorm van autisme uit de onderzoeken naar voren zou komen. Mijn gevoel bestrijd dat; ik kan prima contact met hem krijgen en hij is ook prima in het tonen van affectie enzo. We zullen zien wat de komende maand brengt (onderzoeken bij psycholoog en psychiater, ik zie er als 'n berg tegenop). Ik kreeg wel een schouderklopje: ondanks m'n korte lontje pakte ik Jan prima aan volgens haar. Ik was alleen niet consequent genoeg in het volhouden van een nee bij bepaalde dingen. :@
Ik heb er n en ik ben er trots op...
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren"
"The needs of the many outweigh the needs of the crew, or the one."

My 5 minutes of fame - Irritant mens
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')