abonnement Unibet Coolblue
pi_104416417
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 10:13 schreef Bleie het volgende:
Mijn dochter wordt volgende week 2, en hier in de buurt betekent dat dat we haar echt moeten gaan inschrijven op een basisschool. Na wat zoeken op internet e.d. komen er nog twee scholen in aanmerking. Over beide scholen hoor ik enthousiaste verhalen van vrienden en buren, en beide scholen zijn in de buurt. Inspectierapporten zijn ook in orde. Volgende stap is dus een rondleiding, maar waar letten jullie dan allemaal op. Welke vraag stel je?

Kon hier geen topic over vinden, maar als dat er wel is, hou ik me aanbevolen voor een link.
Basisschool kiezen deel 1
en hier weer verder.... :)
  dinsdag 15 november 2011 @ 22:04:33 #2
256140 RhytmicalRemedy
'Respect few,fear none
pi_104416484
Gewoon kind mee nemen waar ze het leuk vind op dumpen.
Op zondag 6 juni 2010 12:30 schreef Flounder het volgende:
'Jezus, je bent een echte Nederlander he?'
Op maandag 5 november 2012 01:17 schreef tarantism het volgende:
'speciaal ingelogd om deze post te eren _O_ :D'
pi_104416502
tis weer zover... waarom blijf ik ook niet van de knoppen af :(
pi_104416523
Twee jaar? Arm kind ;(
Sometimes the journey is the goal
I don't care about my soul
Sometimes life is just pure rock 'n roll!!
pi_104416733
Cooki :D Wat doe je toch weer? :')
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_104416767
Het topic was wel een beetje offtopic gegaan, he? :@
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_104417078
uhm.. ja... zal ik de topictitel uitbreiden naar... "en middelbare" :+

maar offtopic is wel interessant meestal, vind ik :Y
  dinsdag 15 november 2011 @ 22:13:47 #8
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_104417368
Ik vond het wel interessant. wat Cooki zei ook: motivatie komt ( zie ik nu ook bij mijn oudste) echt ineens als ze op het juiste niveau zitten, met, nog belangrijker, peers.
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_104417526
o, dat ja, "collega's" (peers) die m begrijpen :Y
de woorden die eruit rollen bij oudste en de argumentatie e.d. zou m direct diskwalificeren op t vmbo (ff kort door de bocht dan he)
of leraren die m vragen stellen waar ie ms wel over na moet denken voordat ie een zinnig antwoord kan geven :Y)
pi_104418093
Misschien projecteer ik mijn eigen ervaring wel te veel, maar ik heb dat zo niet ervaren. Integendeel, ik vond het heel lastig dat er ineens dingen van me werden verlangd waarvan anderen vonden dat ik die wel kon. Daar kreeg ik juist vreselijke faalangst van. Ik heb mijn VWO diploma dan ook niet gehaald. Ja, 15 jaar na mijn eindexamen heb ik staatsexamen gedaan en het alsnog gehaald; ik was toen als 33 ofzo. Met geen enkel ander doel dan mezelf bewijzen dat ik het kon. Eerder had ik die behoefte niet.

Ik vind het dus ook echt heel erg afhankelijk van het kind, maar dat had ik al gezegd he :P Het is nu dus echt koffiedik kijken en het is dus nu echt een invulling van hoe wij het idealiter zien. Maar misschien zit daar stiekem ook wel de hoop en gedachte achter dat ze een goed verstand heeft en dat ze daar straks gebruik van wíl maken.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_104418098
cooki, maar is er dan nu geen oplossing te vinden?
Wij hebben hier de keuze uit drie scholen: openbaar, montesori, katholiek. De laatste valt af, want dan moeten we een drukke weg over. Montesori heb ik niets mee, bovendien is die school hier nog heel klein en daar heb ik het, door mijn eigen verleden, niet zo op. Het wordt dus de openbare. Die is wel heel groot, maar dat geeft ze ook de mogelijkheid om extra begeleiding te geven aan kinderen die voor of achter lopen. Zoals ze aangaven: we kunnen in vijf stappen naar beneden of naar boven bijschakelen en pas dan komt bijzonder onderwijs in beeld. Kinderen die voorlopen krijgen extra taken op dat gebied of slaan klassen over. Kan dat bij jullie niet Cooki?

Ik bedenk me nu trouwens dat onder je niveau les krijgen ook echt heel vervelend is. Ik lag op school mijlenver voor met vermenigvuldigen en delen. Ik vond het maar stom dat we dan elke keer rijtjes naast de som moesten zetten met 1x 2x 4x 8x. Als in
Som: 36/4
Rijtje:
1x4 = 4
2x4=8
etc
Dus wat deed ik in de tijd die ik over had: alle tafels van 1 tm ?? uitschrijven op een apart blaadje zodat ik sneller mijn sommen kon maken. Achteraf gezien gewoon slim, maar toen mocht het niet en zijn we ervoor gestraft. Lekker voor je motivatie 8)7
Is trouwens later wel goedgekomen. In ons rekenboek stonden ook heel leuke projecten en die mocht je alleen maar uitwerken als bewezen was dat je voorliep met rekenen. He, en dan te bedenken dat ik met heeel veel moeite een 5 (4,6 8-) ) had voor wiskunde op het VWO.
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
pi_104418479
Mefke, er is hier 1 school, hij is al een van de jongsten van de klas (eind okt 10 geworden, groep 7), ik wil m niet met 10 jaar naar de middelbare laten gaan, dus klas overslaan is geen optie.
extra werk is hier op school extra werk, nadat je t normale werk hebt gedaan... dan heeft mijnes al geen zin meer :N ... we zingen t wel uit, nog anderhalf jaar ;)
t is gewoon jammer dat t niet interessant voor m is, maar ook daar moet ie mee leren omgaan... dat t niet altijd gaat zoals t ideaal is enzo... ;)

oh en edit: waar je bijzonder onderwijs schrijft, bedoel je ws speciaal onderwijs (bijzonder = katholiek/protestant enzo) ;)
pi_104418693
oja, speciaal onderwijs bedoel ik...
Cooki, zijn er geen plusklassen bij jullie in de buurt? Hier zijn dat speciale klassen waar kinderen van meerdere scholen bij elkaar komen voor juist heel andere stof: filosofie, russisch etc.
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
pi_104418969
mefke, dat weet ik niet.. ik weet wel dat oudste alles wat extra is afweert....
jammer he, hij heeft genoeg verplichtingen aan school vindt hij en wil rest van zn tijd vrij besteden... en bouwt dan thuis allerlei spellen, circuits, lego-starswars taferelen enzo, leest graag, maar niet in opdracht - dat soort dingen... tja, nix mis mee, maar hij moet vooral intrinsiek gemotiveerd zijn, anders werkt t voor hem niet... hij is niet gevoelig voor externe prikkels (lijkt t)
  dinsdag 15 november 2011 @ 22:43:50 #15
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_104419486
Cooki, mijn oudste leek dat ook niette hebben, maar nu hij soms genadeloos wordt afgestraft voor zich er vanaf maken, heeft ie het ineens toch! Kwestie van een goeie school kiezen ná de basisschool. :P de basisschool heeft gewoon als manco dat het de basisschool is. Als de basis bouillon voor je is is het voor een school lastig ingredienten voor je te vinden die het erwtensoep maakt.
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_104425502
Buurvrouw, ja ik kijk ook uit naar de middelbare, dan wordt t vast interessanter voor m en beter passend O+
:D Grappige vergelijking met de soep, vooral als je weet dat Thomas met eten zeer selectief is :P
pi_104426891
Ha, gelukkig meteen ook weer verder met de offtopic-discussie, want die vind ik wel erg interessant eigenlijk...

Mefke: wel grappig dat je zegt dat je niets met montessori hebt, maar blij bent dat ze op de openbare school zo goed met niveauverschillen kunnen omgaan. Als ze nou érgens goed in zijn op montessorischolen is het dat wel. Ieder kind werkt op zijn eigen niveau, niet op 'waar de klas op dat moment is'.

Verder hoop ik ook erg dat mijn dochter over een jaar of 10 intrinsiek gemotiveerd is om het voor haar hoogst haalbare niveau aan te gaan. Zou dat wel erg prettig vinden. Aan de andere kant: mijn man heeft ook eerst havo gedaan (met 2x blijven zitten) en toen pas vwo, en toch een universitaire studie afgerond. Hij was op de havo gewoon totaal niet gemotiveerd (zat ook wel echt op een rotschool). Maar dat vwo heeft hij dan weer wel gedaan terwijl hij al (op zn 17de) in een kraakpand woonde, dus enige intrinsieke motivatie was er wel. Van zijn ouders had het zeker niet per se gehoeven.
pi_104427031
Ik heb nog erg veel aan de offtopic discussie gedacht. Het grappige vind ik dat we zelf dingen zo verschillend ervaren hebben en dus ook andere ideeen hebben over hoe ermee om te gaan bij onze eigen kinderen. Dat geeft dan toch het idee dat je je eigen kind (toch ook je eigen genen en een stukje herkenbaarheid misschien van karakter) het beste kent en ziet hoe je daarmee het beste om kunt gaan.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_104467757
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 09:31 schreef miss_sly het volgende:
Ik heb nog erg veel aan de offtopic discussie gedacht. Het grappige vind ik dat we zelf dingen zo verschillend ervaren hebben en dus ook andere ideeen hebben over hoe ermee om te gaan bij onze eigen kinderen. Dat geeft dan toch het idee dat je je eigen kind (toch ook je eigen genen en een stukje herkenbaarheid misschien van karakter) het beste kent en ziet hoe je daarmee het beste om kunt gaan.
:Y te leuk topic om weg te laten zakken ^O^

ieder kind zn eigen aanpak :Y
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
uhm.. ontopic: mijn kind zit op "de" basisschool >:)

[ Bericht 3% gewijzigd door -Caroline- op 17-11-2011 13:27:18 ]
pi_104517082
vraagje aan de ouders van ex-basisschool-kinderen: hebben jullie tips over t kiezen ná de basisschool?

modjes: als dit te offtopic is, dan sorry, maar een apart topic is too much, vandaar dat ik t hier tussendoor wil vragen ;)
pi_104723558
Sorry Cooks, ik weet nog niks van middelbare scholen. Ik zat op een Dalton en dat vond ik zelf erg fijn. Maar goed, het is anders als je er zelf op zit als dat je er een moet uitkiezen voor je kind. ;)

Vanochtend 2de info-ochtend gehad. Mijn hemel, echt een heel andere school! :D
Deze stond op voorhand op 1 voor ons, maar daar staat hij niet meer. Het was erg druk en chaotisch.
Mijn hemel wat moeilijk.
En zoals deze directrice het nieuwe inlootsysteem uitlegde vond ik dat erg vaag. Althans ik weet niet of ik dat nou een goed systeem vind of een klote systeem.
Ik begreep het als volgt, je hebt kinderen die voorrang hebben, vanwege broertje-zusje ding of omdat ze daar op de voorschool zitten (peuterzaal voor kindjes met taalachterstand)
Alle kindjes die daarna aangemeld worden komen op een lijst. Zijn er meer kindjes dan plaatsen, gaan alle namen in een hoge hoed en wordt er geloot.
Dus of je je kind nu vroeg of laat inschrijft het maakt geen kont meer uit.
En of je een voorkeur voor die school hebt maakt ook geen klap meer uit.
Als je uitgeloot bent en je hebt geen andere school, dan gaat het bestuur van alle openbare scholen in dit 'aannamegebied' zoeken naar een plek voor je kind.
Nouja, ik weet nog niet of dit nou iets positiefs is of niet. :')

Morgen de laatste school bekijken. :s)
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_104725083
Wij gaan morgen de eerste school bekijken. Ik vind het maar spannend!

Wat was er zo anders aan dat hij van de eerste plaats is gestoten? Druk en chaotisch hoeft niet per se heel verkeerd te zijn of kan een momentopname zijn, misschien? Geen goed gevoel erbij?

Ik hoop morgen ook iets over het lotingssysteem te horen bij ons in de buurt. Het zou veranderen, maar wat er nou veranderd is, is me nog niet duidelijk.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Licht Ontvlambaar woensdag 23 november 2011 @ 18:09:00 #23
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_104726780
Ik vind dat zo waardeloos klinken, dat loten... Je kiest toch voor een bepaalde school vanwege type en dan moet je nog maar afwachten waar je kind terecht komt.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_104729342
Ben ik helemaal met je eens, Sjeen. Ik vind het ook waardeloos. maar je doet er niets aan. We zitten ook met postcodebeleid, dus echt een vrije keus mbt basisschool is er niet.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_104732864
Zo gek, maar bij de eerste school vond ik de directrice heel rustig en doelbewust. Zo was de school ook, kinderen werkten rustig maar maakten ook grapjes en plezier. De sfeer was heel fijn.
De klassen voelden groot terwijl er dus niet zoveel kinderen zaten. Bewegingsruimte...

De school van vandaag was chaotisch en druk, de klassen heel klein maar bomvol. Kinderen zaten op de gang te werken omdat het in de klas zo druk was.
Er waren digiborden maar daardoor moesten de lokalen verduisterd worden.
En de directrice was heel enthousiast en gedreven maar enorm chaotisch en ze maakte haar zinnen niet af.
Bovendien duurde de rondleiding wel 2 en half uur! Pffft, we waren echt gaar daarna. :D

Tja, moeilijk hoor en in feite hebben we dus niks te kiezen is me vandaag duidelijk geworden. :{
Morgen nog bij een daltonschool kijken.
En een inschrijfformulier halen bij de eerste school, kunnen we daar nog even stiekem kijken. :P

Miss, ze had het erover dat het niet meer het postcodebeleid heet maar het aannamegebied. :')
Dat is nog kleiner. Er zijn zelfs stukjes in onze wijk waar je maar uit 1 school kunt kiezen. :N
Maar goed, dat is voor onze wijk, ik weet niet hoe het bij jullie is...
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')