quote:Op maandag 14 november 2011 21:29 schreef Dimens het volgende:
Dit is wat ik nu heb:SPOILER: HTMLOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: CSSOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Het foutje met de header is eruit, die staat nu in elke browser goed. Helaas kan Internet Explorer nog steeds niet goed omgaan met de list.
Hoe doen jullie dat?Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
1 2 3 | ul { margin: 0; } |
Wat dacht je van alle margins van alle <ul>'s op 0 zetten?quote:Op maandag 14 november 2011 21:41 schreef Dimens het volgende:
Ik heb het gevonden en heb het volgende toegevoegd aan de CSS.
[ code verwijderd ]
Met dank aan boem-dikkie.![]()
Al ben ik er nog niet precies achter wat dit nu eigenlijk doet.
Volgens mij zet IE standaard een margin van 20px op de UL terwijl Chrome, Firefox en Safari dit op de LI doen. Want zodra ik margin-left: 0px; weg haal bij LI, dan staat het menu in Internet Explorer nog perfect links maar is deze in Chrome etc. weer niet goed en kom je bij hetzelfde punt aan.quote:Op maandag 14 november 2011 21:43 schreef boem-dikkie het volgende:
Waarschijnlijk heeft de User Agent stylesheet van IE een standaard margin van 20px of iets dergelijks op een ul staan. Als je dat niet duidelijk genoeg 'omschrijft' aan IE snapt hij het niet. IE een soort mongooltje, die moet je alles precies zo en niet anders uitleggen anders doet hij gewoon niet wat je wil.
1 2 3 4 | * { margin: 0; padding: 0; } |
Wel of niet gebruiken van een reset is onderdeel van discussie (ik ben zelf pertinent tegen), maar op deze manier is niemand voorstander eigenlijk. Je CSS wordt er megatraag van doordat je zo įlle elementen selecteert, plus je verneukt een heleboel default stijl die gewoon hardstikke prettig is.quote:Op maandag 14 november 2011 21:50 schreef boem-dikkie het volgende:
Ik zet altijd in mijn stylesheets:
[ code verwijderd ]
Weet niet of dat netjes is maar het werkt wel.
Dan tieft hij alles op nul tot ik het anders zeg.
de universele selector (asterisk) wordt o.a. door Google afgeraden omdat dit aanzienlijk meer rendertijd kost dan een lijst met alle elementen.quote:Op maandag 14 november 2011 21:50 schreef boem-dikkie het volgende:
Ik zet altijd in mijn stylesheets:
[ code verwijderd ]
Weet niet of dat netjes is maar het werkt wel.
Dan tieft hij alles op nul tot ik het anders zeg.
Als je een reset eenmaal gewend bent kan je veel sneller bereiken wat je wilt en hoef je minder om te kijken naar onderlinge renderglitches. Met name voor mobiele sites waar een klein verschil veel uit kan maken vind ik het onmisbaar gewordenquote:Op maandag 14 november 2011 21:55 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Wel of niet gebruiken van een reset is onderdeel van discussie (ik ben zelf pertinent tegen), maar op deze manier is niemand voorstander eigenlijk. Je CSS wordt er megatraag van doordat je zo įlle elementen selecteert, plus je verneukt een heleboel default stijl die gewoon hardstikke prettig is.
Behalve misschien voor een menu, maar daar defineer ik toch altijd wel zelf de margins voor, dus dan zou ik die reset weer overschrijven en is'ie ook nutteloos.
Gewoon met float?quote:Op maandag 14 november 2011 22:40 schreef Dimens het volgende:
Nu even iets anders.
Ik wil aan de rechterkant van het menu een div hebben waar ik tekst in kan plaatsen. Helaas weet ik niet hoe zoiets moet als je geen position gebruikt. De div zet hij nu namelijk onder het menu, dat is niet de bedoeling.
Ik had hier laatst ook al een discussie over waar ik op een gegeven moment maar mee gestopt ben omdat er toch geen einde aan komt dus ik ga er nu ook niet al te veel woorden aan vuil maken. Maar in mijn ogen is de standaard browserstijl nog steeds vooral nuttig, voornamelijk voor je content gedeelte. Als je klakkeloos alle styles reset, zul je ook voor alle elementen zelf weer een stijl moeten toevoegen, zodat ze niet helemaal verneukt zijn mocht iemand ze ooit gebruiken in de content. Voor elementen waar je die standaard stijl niet op wilt (een h1, h2 enz misschien), wil je 9 van die 10 keer toch wel zelf een margin e.d. instellen dus dan heeft resetten ook geen nut. En het zelfde geldt voor template elementen.quote:Op maandag 14 november 2011 22:12 schreef n8n het volgende:
[..]
Als je een reset eenmaal gewend bent kan je veel sneller bereiken wat je wilt en hoef je minder om te kijken naar onderlinge renderglitches. Met name voor mobiele sites waar een klein verschil veel uit kan maken vind ik het onmisbaar geworden
Ik had het gekopieerd uit mijn vorige css en daar stond de margin-left nog op 140px. Toen paste het niet meer en heeft hij hem op de volgende regel gezet. Beetje stom van mijzelf, maar het is nu gelukt.quote:Op maandag 14 november 2011 23:05 schreef KomtTijd... het volgende:
weet je wel zeker dat ze naast elkaar passen dan? inclusief borders, margins en margins? (die worden bij de breedte opgeteld, google op "css box model")
Ik sluit me hier bij aanquote:Op maandag 14 november 2011 22:50 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Gewoon met float?
[..]
Ik had hier laatst ook al een discussie over waar ik op een gegeven moment maar mee gestopt ben omdat er toch geen einde aan komt dus ik ga er nu ook niet al te veel woorden aan vuil maken. Maar in mijn ogen is de standaard browserstijl nog steeds vooral nuttig, voornamelijk voor je content gedeelte. Als je klakkeloos alle styles reset, zul je ook voor alle elementen zelf weer een stijl moeten toevoegen, zodat ze niet helemaal verneukt zijn mocht iemand ze ooit gebruiken in de content. Voor elementen waar je die standaard stijl niet op wilt (een h1, h2 enz misschien), wil je 9 van die 10 keer toch wel zelf een margin e.d. instellen dus dan heeft resetten ook geen nut. En het zelfde geldt voor template elementen.
Met een reset verneuk je dus de "fallback" voor elementen die je op het eerste gezicht niet gebruikt, en voor elementen die je wel veel gebruikt voegt het eigenlijk niets toe.
Maargoed, niet iedereen is het daar mee eens, dus ik ga er verder dan dit ook niet meer over discussiėren.
bottom: 0;quote:Op dinsdag 15 november 2011 09:01 schreef Dimens het volgende:
Hoe zet je eigenlijk een mooie footer aan het einde van je pagina?
Een die automatisch aan de onderkant van je browser komt en als je browser langer wordt, dat deze dan automatisch naar onder gaat.
Ik ben aan het zoeken, maar misschien heeft iemand een tip.
dan zit deze altijd aan de onderkant van de viewport, ook als de content groter is?quote:
Heb m'n content altijd op min-height:100% dan drukt hij hem gewoon naar beneden als ik veel content heb.quote:Op dinsdag 15 november 2011 09:07 schreef n8n het volgende:
[..]
dan zit deze altijd aan de onderkant van de viewport, ook als de content groter is?
ok interessant, kom nog uit de tijd dat het alleen werkte met een absoluut of gefixeerd gepositioneerd elementquote:Op dinsdag 15 november 2011 09:10 schreef boem-dikkie het volgende:
[..]
Heb m'n content altijd op min-height:100% dan drukt hij hem gewoon naar beneden als ik veel content heb.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |