Greys | maandag 14 november 2011 @ 17:41 |
![]() Slow Cooking Lekker langzaam koken en genieten van recepten voor braden, stoven en bakken. Op veler verzoek verscheen de 4e, herziene druk van Slow cooking van Joanne Glynn. Elk gerecht wordt begeleid door sfeervolle fotografie die de geuren bijna uit het boek laat opstijgen! Slow Cooking is een kookboek voor iedereen die af en toe het hectische leven achter zich wil laten: maaltijden die je op je gemak kunt bereiden en die de tijd krijgen om langzaam gaar te stoven. Met tijd, zorg en de beste producten ontstaan bijzondere traditionele én moderne, exotische gerechten. Over de auteur Joanne Glynn was eigenaresse van een kaasdelicatessenwinkel en een cateringbedrijf. Ze heeft nu een winkel voor Italiaanse delicatessen. Daarnaast is ze verbonden aan de testkeuken van de Engelse uitgeverij Murdoch Books, waar ze dikwijls wordt gevraagd gerechten te bereiden voor fotografen. Ze schreef artikelen voor culinaire bladen en bijzondere mediterrane kookboeken. Winnen! In samenwerking met Terra Lannoo mogen we 5 van deze prachtige kookboeken aan jullie weggeven. Om kans op een van de exemplaren te maken dien je de volgende vraag te beantwoorden: Welke beroemde/beruchte kaas uit Sardinië dankt zijn smaak aan vliegenlarven die doorgaans levend met de kaas worden geconsumeerd? Het antwoord hierop vul je heel gemakkelijk via deze link in en meedoen kan tot en met zondag 20 november. Succes! ![]() | |
Dhaha | maandag 14 november 2011 @ 18:24 |
die vraag, gadverdamme ![]() | |
Greys | maandag 14 november 2011 @ 18:31 |
![]() ![]() Disclaimer: in het boek zelf staan heel smakelijke dingen en geen enge dingen zoals de vraag ![]() | |
casper019 | maandag 14 november 2011 @ 19:10 |
lol vieze vraag maar toffe wedstrijd! | |
Jill-RMC | maandag 14 november 2011 @ 19:54 |
De kaas die ik nooit van mn leven zal eten ![]() | |
Mauskoekwaus | maandag 14 november 2011 @ 20:29 |
De kaas die ik ieder jaar in mijn vaderland eet, ben geboren op Sardinië ![]() Jullie weten trouwens wel dat die kaas 2 (sommigen zeggen zelfs 3) verschillende namen heeft he? ![]() | |
Greys | maandag 14 november 2011 @ 20:30 |
Er is één algemeen gebruikte naam, die je ook vindt als je er op zoekt ![]() Maar mochten er ingezonden antwoorden komen die óók goed zijn, tellen we die gewoon mee! | |
Mauskoekwaus | maandag 14 november 2011 @ 20:33 |
Ah oke, nou ik heb dan maar de meest algemeen gebruikte naam geantwoord, zoals die daar ook in de supermarkten ligt ![]() | |
golfer | maandag 14 november 2011 @ 21:57 |
Leuk, een CUL-prijsvraag. ![]() | |
Weird- | maandag 14 november 2011 @ 22:05 |
Toffe prijsvraag! | |
Sunnythesun | maandag 14 november 2011 @ 22:37 |
oeh dat boek wil ik!! ![]() ![]() | |
miss_dynastie | dinsdag 15 november 2011 @ 00:09 |
Toffe actie ![]() | |
Nembrionic | dinsdag 15 november 2011 @ 00:34 |
Ingezonden ![]() | |
Strega | dinsdag 15 november 2011 @ 01:14 |
Leuke actie! Al ingestuurd. Ben al jaren aanhanger van slow cooking, maar heb dit boek helaas nog niet in mijn verzameling kookboeken. ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 15 november 2011 @ 01:24 |
Cool! Officieel 1e fok-prijsvraag waar ik aan mee heb gedaan ![]() | |
Alopex | dinsdag 15 november 2011 @ 08:40 |
Leuke actie! Iets minder onderwerp tijdens het ontbijt, maar ach. | |
Fannie | dinsdag 15 november 2011 @ 08:57 |
Mooi boek! Ik doe mee ![]() | |
PdeHoog | dinsdag 15 november 2011 @ 09:37 |
Leuk ![]() | |
borisz | dinsdag 15 november 2011 @ 09:52 |
Ik doe mee ![]() | |
Tamashii | dinsdag 15 november 2011 @ 09:55 |
Wat een leuke actie voor CUL! ![]() | |
Greys | dinsdag 15 november 2011 @ 09:57 |
Wat een enthousiaste reacties! ![]() | |
Jarno | dinsdag 15 november 2011 @ 09:59 |
Ik doe niet vaak mee, maar nu wel. Luuk! | |
Molleman | dinsdag 15 november 2011 @ 10:21 |
Leuke actie, uiteraard mee gedaan. | |
MariaEtcetera | dinsdag 15 november 2011 @ 10:43 |
Yay, ik wil het! ![]() ![]() | |
Sideshowbobbie | dinsdag 15 november 2011 @ 10:56 |
Ingezonden ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 15 november 2011 @ 11:41 |
Ingezonden. | |
Sorella | dinsdag 15 november 2011 @ 11:43 |
Ik heb mijn gegevens ingevuld, klik op ja ik doe mee en dan krijg ik te zien dat ik al meegedaan heb. Ik heb niet eens de kaas in kunnen vullen ![]() Kan dat alsnog via een pm naar jou toe greys ? | |
Greys | dinsdag 15 november 2011 @ 12:06 |
PM me maar, dan zal ik even kijken waar het mis ging ![]() | |
QuasaR78 | dinsdag 15 november 2011 @ 12:42 |
Ingezonden ![]() | |
Sorella | dinsdag 15 november 2011 @ 13:12 |
pm verstuurd ![]() | |
Bienelientjee | dinsdag 15 november 2011 @ 15:16 |
![]() | |
Steven184 | dinsdag 15 november 2011 @ 16:20 |
En ook een antwoord ingezonden. | |
limbolandjgirl | dinsdag 15 november 2011 @ 16:36 |
Me 2 ![]() | |
Greys | dinsdag 15 november 2011 @ 16:40 |
Opgelost! | |
#ANONIEM | dinsdag 15 november 2011 @ 16:44 |
Laat ik ook eens meedoen, heb deze kaas dit voorjaar nog gegeten... En ach het moet je smaak zijn. | |
bloempje-moi | dinsdag 15 november 2011 @ 17:25 |
Done! Leuke actie~! | |
z80 | dinsdag 15 november 2011 @ 20:03 |
gezien de hoeveelheid deelnemers zal ik wel weer achter het net vissen. | |
RedAlert | dinsdag 15 november 2011 @ 20:24 |
Leuk een culinaire prijsvraag ![]() | |
oh-oh | dinsdag 15 november 2011 @ 20:57 |
Oeh, die wil ik echt wel winnen, tof! | |
Broertie | dinsdag 15 november 2011 @ 21:36 |
Ranzige prijsvraag, maar heb meegedaan... | |
GlenSpey | woensdag 16 november 2011 @ 00:17 |
Hier precies hetzelfde, heb geen antwoordmogelijkheden aangetroffen ![]() Zal ik het antwoord dan ook maar via PM sturen? | |
Greys | woensdag 16 november 2011 @ 08:49 |
Direct onder de vraag staat een 'antwoordvak' en daaronder je gegevens. Maar als het mis is gegaan mag je me PMen ![]() | |
bloempje-moi | woensdag 16 november 2011 @ 09:00 |
Er staat een filmpje op YT hoe die kaas gemaakt wordt. Bah! | |
HerrPiet | woensdag 16 november 2011 @ 09:10 |
Ingezonden! ![]() | |
gianni61 | woensdag 16 november 2011 @ 11:48 |
ook meegedaan. een collega die oorspronkelijk van sardinie kwam heeft mij eens over deze kaas verteld. schijnt lekker te zijn, maar ik weet toch niet of ik het wil proberen | |
GlenSpey | woensdag 16 november 2011 @ 17:19 |
Misschien heb ik er over heen gekeken... PM is in ieder geval verzonden ![]() | |
Greys | woensdag 16 november 2011 @ 18:17 |
Is goed gekomen! | |
Greys | maandag 21 november 2011 @ 09:10 |
Jullie allemaal bedankt voor de enthousiaste reacties en jullie deelname! ![]() ![]() p_iglet s10eke nectarientje LovelyLady peerpizza Van harte gefeliciteerd! Het boek komt zo snel mogelijk naar jullie toe! | |
Jarno | maandag 21 november 2011 @ 09:10 |
Stom! gefeliciteerd.... | |
p_iglet | maandag 21 november 2011 @ 09:17 |
Oew leuk!!! Nog nooit wat gewonnen hier ![]() | |
#ANONIEM | maandag 21 november 2011 @ 10:04 |
Oehhh lekker ![]() Dank jullie wel | |
Sunnythesun | maandag 21 november 2011 @ 10:44 |
gefeliciteerd allemaal!! Ik heb iets op mijn verlanglijst te schrijven dus.. ![]() ![]() | |
Doedezemaar | maandag 21 november 2011 @ 16:50 |
Gefeliciteerd! | |
MariaEtcetera | maandag 21 november 2011 @ 16:54 |
Gefeli, winnaars! ![]() ![]() ![]() | |
nectarientje | maandag 21 november 2011 @ 21:24 |
Hoe tof!! ![]() | |
RedAlert | maandag 21 november 2011 @ 23:33 |
gefeliciteerd en veel plezier met lezen & koken. | |
Fannie | dinsdag 22 november 2011 @ 08:29 |
Gefeliciteerd allemaal ![]() | |
s10eke | vrijdag 25 november 2011 @ 19:32 |
Das leuk terugkomen van een weekje vakantie... zag het dus nu pas. | |
#ANONIEM | woensdag 30 november 2011 @ 14:42 |
Daar istie dan: ![]() ![]() ![]() Vanavond eens snuffen erin en misschien van het weekend eens wat lekkers maken ![]() | |
p_iglet | woensdag 30 november 2011 @ 20:36 |
Hier is het boek ook binnen. Wow, we gaan uitgebreid neuzen en kokkerellen, het ziet er prachtig uit! | |
Greys | woensdag 30 november 2011 @ 20:39 |
Leuk dat jullie het even laten weten! ![]() Heel veel plezier er mee! | |
s10eke | woensdag 30 november 2011 @ 20:57 |
En ook hier istie binnen.. ff doorgekeken en gelijk maar ingepakt voor sinterklaas.. ![]() | |
nectarientje | woensdag 30 november 2011 @ 21:44 |
Hier ook in de bus vandaag! Net met ![]() ![]() | |
JJdJ1984 | woensdag 30 november 2011 @ 22:43 |
Jeuuh ![]() Ik heb boek nadat ik het zag meteen maar bij de Bruna gekocht ![]() | |
nectarientje | zaterdag 10 december 2011 @ 15:00 |
De stifado van pagina 30 staat hier nu te pruttelen, ruikt echt zalig! ![]() | |
Molleman | zaterdag 10 december 2011 @ 15:53 |
Gefeliciteerd aan degenen die het boek gewonnen hebben! Zou gaaf zijn als jullie hier wat recepten delen. Ben benieuwd! Slow cooking is heerlijk. | |
nectarientje | zaterdag 10 december 2011 @ 16:09 |
Wat er bij mij nu staat te pruttelen: Stifado voor 6-8 personen. bereidingstijd 3u en 15 min 4 eetlepels olijfolie 1,8 kg mager rundvlees (schouderstuk), in blokjes van 3 cm 1 theelepel gemalen komijn 2 uien, fijngesneden 3 tenen knoflook, uitgeperst 2,5 dl droge rode wijn 3 eetlepels tomatenpuree 4 eetlepels rodewijnazijn 2 stokjes kaneel 10 kruidnagels 2 laurierblaadjes 2 theelepels suiker 1 kg kleine uitjes, geschild 4 eetlepels krenten 200 gr feta, verkruimeld verhit twee eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en braad het vlees hierin rondom aan, voeg indien gewenst nog meer olie toe. Leg het rundvlees in een kom en bestrooi met komijn. Voeg nog wat meer olie toe en fruit de ui en de knoflook5-6 minuten op laag vuur. Voeg het rundvlees weer toe. Blus het vlees af met de wijn. Voeg 5 dl water, de tomatenpuree en rodewijnazijn toe en breng aan de kook. Roer de kaneel, de laurierbladeren, kruidnagels en de suiker erdoor en voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe. Draai het vuur laag, leg het deksel op de pan en kook het mengsel 1 uur op laag vuur. Kerf een kruis in de onderkant van de uitjes en voeg ze samen met de krenten toe aan het gerecht. Laat het geheel nog 1 1/2 uur zachtjes koken tot het vlees mals is en de saus ingedikt. Verwijder de kaneelstokjes en de laurierbladeren. Roer de kaas erdoor en kook het geheel nog eens, zonder deksel, voor 3-4 minuten op laag vuur. Voeg eventueel naar smaak zout en peper toe. Serveer het gerecht rechtstreeks uit de pan en geef er rijst bij. | |
Molleman | zaterdag 10 december 2011 @ 16:20 |
Oooohh, klinkt heerlijk! Misschien het boek ook maar eens aanschaffen als er veel van die gerechten in staan. Ik heb nu overigens stoofvlees aan het maken
| |
nectarientje | zaterdag 10 december 2011 @ 16:23 |
een kanshebber om binnenkort gemaakt te worden: Moussaka bereidingstijd 5 u voor 6 personen 2,5 dl olijfolie 3 grote gele paprika's, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden 1 kg lamsgehakt 2 grote uien, fijngesneden 3 tenen knoflook, uitgeperst 1/2 theelepel vers geraspte nootmuskaat 1/4 theelepel gemalen piment 2dl droge rode wijn 800 gr tomaten, ontveld, zaad verwijderd en fijngesneden (of uit blik) 75 gr krenten 1 kg aubergines, in dunne plakken 600 gr aardappelen 4 eetlepels geraste kefalotyri of parmezaanse kaas 4 eetlepels fijngesneden peterselie 500 g yoghurt 2 eierdooiers 150 gr buffelmozzarella, geraspt verhit twee eetlepels olie in een grote pan en bak hierin de paprika's 7-8 minuten op matig vuur. Haal ze uit de pan. Verhit nog 2 eetlepels olie en bak het gehakt op iets hoger vuur ca 8 min tot het rul is. Voeg de uien en knoflook toe en bak het mengsel nog 10 minuten. Voeg de nootmuskaat en het piment toe en bak het mengsel nog 1 minuut. Roer de tomaten, krenten en rode wijn erdoor en laat het mengsel afgedekt 2 uur sudderen op laag vuur, onder af en toe roeren. Voeg tussentijds zo nodig een scheutje water toe als de saus te droog wordt. Je hebt nu een dikke, niet te vochtige saus. Breng hem op smaak met zout en peper. Bestrooi intussen de aubergineschijfjes licht met zout, laat ze een uur uitlekken in een vergiet, spoel ze af en dep ze droog met keukenpapier. Verhit intussen een grillpan tot deze zeer heet is. Bestrijk de aubergineschijfjes ruim met olie, grill ze en haal ze uit de pan. Doe de aardappelen in een pan, overgiet ze met kokendheet water en breng dit opnieuw aan de kook. kook de aardappelen 4 minuten, giet ze af en spoel ze af onder de koude kraan, Snijd ze in dunne schijfjes. Verwarm de oven voor op 170 C. Vet een rechthoekige ovenschaal in. Schik hierin dakpansgewijs een laagje aardappelschijfjes en bestrooi deze met peper, zout en kefalotyri. Verdeel de helft van de aubergineschijfjes hierover. Roer de peterselie door de gehaktsaus en verdeel de helft hiervan over de aubergine.Verdeel de paprika's hierover en bestrooi met kefalotyri. Verdeel hierover de rest van de gehaktsaus en strijk hem glad. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de moussaka 2 uur in de oven. Roer in een kommetje de yoghurt en de eierdooiers door elkaar. Neem de moussaka uit de oven en verdeel het yoghurtmengsel hierover. Breng de resterende aubergineschijfjes aan. Bestrooi ze met de rest van de kefalotyri en mozzarella. Zet de moussaka nog 30 min in de oven, tot hij begint te kleuren. Neem uit de oven en laat 10 min rusten. Snijd hem in vierkanten en serveer hem. |