abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_103865506
Ik wil dit weekend een visgerecht maken met Rode Poon, een keertje een nieuwe en andere vissoort proberen (nooit eerder gegeten).

Wat is makkelijker zelf schoonmaken of laten doen op de markt / vishandel.

Dit is het recept wat ik ga uitproberen :

Rode Poon pakketjes

Ingrediėnten voor 4 personen

4 Rode Ponen (van ca 200 g)
1 citroen
4 takjes rozemarijn
1 grote rode ui in dunne ringen
4 tomaten in plakjes
2 eetlepels olie
zout en peper
4 stukken aluminiumfolie (30 x 30 cm).

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 200 gr voor
2. Spoel de vissen af onder koud water en dep ze droog. Bestrooi ze met zout en peper
3. Boen de citroen en snij hem in dunne plakjes
4. Spreid de stukken alufolie uit en leg de plakjes tomaat en de ui ringen in het midden. Strooi er wat zout en peper over
5. Leg de rode ponen in het midden en leg de plakjes citroen en de rozemarijn erop, sprenkel de basilicumolie erover
6. Vouw de folie rond de vissen naar boven en vouw het als pakketjes dicht
7. Laat de vispakketjes in de oven of op de barbecue in 20 minuten gaar worden.

Verder met gebakken aardappels en de groenten, dat weet ik nog niet precies.

Hopelijk kan een andere fokker me helpen...

Bedankt alvast. :9
pi_103865803


Lijkt mij zelf nog wel een lastig schoon te maken vis. Maar goed, als je er ervaring mee hebt..

[ Bericht 13% gewijzigd door Hubba88 op 02-11-2011 10:02:15 ]
  woensdag 2 november 2011 @ 09:57:57 #3
347764 Barbapapamama
Waar is het toilet hier?
pi_103865825
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2011 09:57 schreef Hubba88 het volgende:
[ afbeelding ]

Lijkt mij zelf nog wel een lastig schoon te maken vis. Maar goed, als je er ervaring mee hebt..
Vette vis :o

Die ga je toch niet opeten?
pi_103865884
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2011 09:57 schreef Hubba88 het volgende:
[ afbeelding ]

Lijkt mij zelf nog wel een lastig schoon te maken vis. Maar goed, als je er ervaring mee hebt..
Niet echt ervaring , denk ook dat ik het laat schoonmaken / fileren bij de vishandel of de markt.
pi_103865964
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2011 10:00 schreef RedAlert het volgende:

[..]


Niet echt ervaring , denk ook dat ik het laat schoonmaken / fileren bij de vishandel of de markt.
En anders oppassen voor de stekels. :+
pi_103866210
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2011 10:04 schreef Hubba88 het volgende:

[..]

En anders oppassen voor de stekels. :+
Hmmm bedankt.
pi_103866761
Volgens mij vraagt het recept om een hele vis. Ik weet niet of je wel eens hele forel hebt gemaakt/gegeten? Zelfde idee, andere vis. Visboer zal ze ook zo hebben liggen, schoongemaakt maar nog heel.
pi_103868131
Ik heb meerdere keren rode poon klaargemaakt. Probeer een rustig moment uit te zoeken wanneer je rode poon haalt, dan wil de visboer hem nog wel eens schoonmaken (is een hele goedkope vis, dus het animo bij de visboer is vaak niet al te hoog). Paar lelijke stekels, vieze ingewanden en een hele stugge huid, maar voor de rest redelijk goed zelf schoon te maken. Aantal graten valt mee overigens.
pi_103868801
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2011 11:19 schreef rhubarb het volgende:
Ik heb meerdere keren rode poon klaargemaakt. Probeer een rustig moment uit te zoeken wanneer je rode poon haalt, dan wil de visboer hem nog wel eens schoonmaken (is een hele goedkope vis, dus het animo bij de visboer is vaak niet al te hoog). Paar lelijke stekels, vieze ingewanden en een hele stugge huid, maar voor de rest redelijk goed zelf schoon te maken. Aantal graten valt mee overigens.
Thx voor de info, ga de Rode Poon gewoon op de markt halen....

Ik zal het nog wel even laten weten hoe het is gegaan met koken en schoonmaken. :Y)
pi_103868962
Prima, graag gedaan. Voor filet blijft er trouwens weinig over, en t is een vis die prima in z'n geheel in de pan kan...
  woensdag 2 november 2011 @ 13:50:34 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103872921
Ingewanden er uit, vullen met kruiden en gesneden prei, schuitje vouwen van alu folie en overgieten metwat witte wijn en dichtvouwen. In de oven garen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 2 november 2011 @ 13:52:23 #12
108759 zwartedoos
Mijn doos is niet zwart.
pi_103872978
Laatst in een reataurant 1e x gegeten, was afschuwelijk maar lag eerder aan het restaurant denk ik..
*I'm not perfect but parts of me are incredible*
guess that's what happens when a tornado meets a vulcano
  woensdag 2 november 2011 @ 13:55:02 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103873061
Wat was er vies aan? Bitterofzo?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 2 november 2011 @ 14:09:41 #14
108759 zwartedoos
Mijn doos is niet zwart.
pi_103873545
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2011 13:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat was er vies aan? Bitterofzo?
ja bitter idd en een hele vieze nasmaak :r Maar goed de zalm was ook verbrand dus..
*I'm not perfect but parts of me are incredible*
guess that's what happens when a tornado meets a vulcano
  woensdag 2 november 2011 @ 15:50:31 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103877241
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2011 14:09 schreef zwartedoos het volgende:

[..]

ja bitter idd en een hele vieze nasmaak :r Maar goed de zalm was ook verbrand dus..
Dan is de galblaas stukgemaakt tijdens het schoonmaken en niet gespoelt, prutsers dus, zou een gillend negatieve kritiek schrijven over ze.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103884962
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2011 13:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Ingewanden er uit, vullen met kruiden en gesneden prei, schuitje vouwen van alu folie en overgieten metwat witte wijn en dichtvouwen. In de oven garen.
Kan het bovenstaande recept nog altijd aanpassen :)
pi_103916400
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2011 13:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Ingewanden er uit, vullen met kruiden en gesneden prei, schuitje vouwen van alu folie en overgieten metwat witte wijn en dichtvouwen. In de oven garen.
Heb jij nog meer visgerechten? Ik denk dat jij wel verstand heb van het lekker bereiden van vis.
  donderdag 3 november 2011 @ 16:56:50 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103919563
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2011 15:23 schreef PKRChamp het volgende:

[..]

Heb jij nog meer visgerechten? Ik denk dat jij wel verstand heb van het lekker bereiden van vis.
Vanavond heb ik verschillende soorten vis op de bbq.
Ben op vakantie, en typt was lastig op de ipad, maar kan volgende week ofzo wat zaken posten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_103920967
quote:
1s.gif Op donderdag 3 november 2011 16:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vanavond heb ik verschillende soorten vis op de bbq.
Ben op vakantie, en typt was lastig op de ipad, maar kan volgende week ofzo wat zaken posten.
Dan hou ik me ook aanbevolen ^O^ , Toppie dat je dat wilt doen...
pi_103945611
quote:
1s.gif Op donderdag 3 november 2011 16:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vanavond heb ik verschillende soorten vis op de bbq.
Ben op vakantie, en typt was lastig op de ipad, maar kan volgende week ofzo wat zaken posten.
Dat zou ik wel tof vinden, want ik hou erg van vis maar verder dan bakken in bloem of op de BBQ ben ik eerlijk gezegd nooit gegaan.
  vrijdag 4 november 2011 @ 02:41:03 #21
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103948204
quote:
Big thx...

Morgen naar de markt en 's avond visje(s) eten :Y
pi_103948766
Een meer algemene tip, maar rode poon staat er ook bij:
http://www.visfileren.nl
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_103967677
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2011 09:53 schreef Weltschmerz het volgende:
Een meer algemene tip, maar rode poon staat er ook bij:
http://www.visfileren.nl
Mijn dank is groot , ga meteen kijken op de website (url) kijken ^O^ en ook _O_
  vrijdag 4 november 2011 @ 19:35:07 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_103968750
Vis als rode poon zou in helemaal niet willen fileren, veel leuker hem heel te eten.
Had vanavond rode mul op de bbq, spartelvers gekocht op de vismarkt hier in kroatie, en ingelegd in olijfolie, knoflook, veel knoflook, citroenrasp en wat citroensap, peper en wat vegeta.
Gegrilled op een "grijs" vuur.
Hebben met zn tweetjes bijna twee kilo zitten wegwerken. Burps, heerlijk, mooi afscheid van deze herfstvakantie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')