abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † donderdag 8 december 2011 @ 10:51:29 #226
91830 MaximusTG
pi_105330622
Fijn om het horen :p. Goeie combi's, tja, zou zeggen, kijk de menu's van de website's van wat pizzeria's erop na :D. In principe hoef je niks voor te bakken, maar het kan wel eens helpen als je pizza te nat wordt, omdat je oven niet heet genoeg wordt. Of als je er toch wat meer op wil hebben. Beetje mee experimenteren dus :).
Vind zelf trouwens, tomatensaus, salami, ui, groene paprika, champignons en mozzarella lekker erop. En dan heel subtiel wat chilivlokken erover heen.

@NutKees: Mooi werk, verspreid het Pizza-evangelie door heel Nederland!
  † In Memoriam † donderdag 8 december 2011 @ 13:36:45 #227
91830 MaximusTG
pi_105335736
Vanmiddag nog een Flammkuchen gebakken met deeg dat ik over had van gisteren:

pi_105350648
Recept 2 staat 20 minuten te rusten om daarna door mij gemixt te worden!
Ik vraag me alleen af of 11 ,4 gram niet een beetje veel zout is? Ik gebruik fijngemalen zeezout, en 2 gram was bijna 2 theelepels, heb het daar maar bij gelaten?
Op wat voor zout is die 11,4 gram/1.5 theelepels gebaseerd?
pi_105351691
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 10:46 schreef DrukVout het volgende:
Ik zit wel vaak met het beleg te klooien. Wat is een goede combi? en ik zit ook vaak met moet je champignons nou wel of niet voorbakken. Net zoals ui en andere groente.
Het deeg en de saus lukt meestal wel goed met het recept van MaximusTG
Mijn absolute favoriet: tomatensaus, champignons, ham, kaas. That's it.

Ik neem meestal twee flinke champignons en die snijd ik in +/- 6 plakjes elk. En 1 flinke plak ham, die ik grof snijd in postzegels van zo'n 2x2 cm.

Ik let een beetje op met de geraspte kaas: hoe meer hoe beter natuurlijk, maar het mag ook geen afgesloten laag worden, want dan wordt de rest niet gaar, en vind je zo'n plasje water onder de kaas in het midden van je pizza.

Oh ja, wat ik ook vaak doe is de gesneden groenten, dus champignons, en evt paprika, ui etc. in een boterhamzakje doen, beetje olijfolie erbij en even schudden zodat de groenten lichtjes geolied zijn.
pi_105352041
peer, gorgonzola en walnoten

parmaham, tomatenblokjes, parmezaanse kaas en rucola (na bereiding erop)

tonijn en ui

:Y)
pi_105370971
Bij mij gaat het weer kriebelen, sinds m'n laatste (en eerste) pizza-experiment. Alleen is onze mixer niet meer bruikbaar. Is Maximus' deeg ook enigszins met de hand te kneden? Of misschien zelfs no-knead uit te voeren (evt met wat langer/warmer rijzen)?

Oh, en wat is er eigenlijk op tegen (als je geen purist bent) om gewoon een rechthoekige pizza te maken die zo groot is als je oven?

Die Flammkuchen ziet er smakelijk uit, trouwens! Heb je een recept of aanbeveling?

[ Bericht 1% gewijzigd door vriendelijkevriend op 09-12-2011 13:51:51 (rijzen reizen :')) ]
  † In Memoriam † vrijdag 9 december 2011 @ 12:34:02 #232
91830 MaximusTG
pi_105373280
Mwa, het zou wel met de hand kunnen, maar dat kan ik niet aanraden. Als je het wil proberen, volg dan mijn recept, en als je 3/4 van de bloem bij het water gemengd hebt roer je dat een tijdje heel goed door, met een houten lepel. Roer dan de rest van de bloem erdoor. Het wordt dan veel steviger, maar is nog erg plakkerig. Stort het op een bebloemd werkblad en kneed het. Nu kan je dat op twee manieren doen, door je handen te bebloemen, of ze juist nat te maken. Je kan ze ook met olie insmeren.
Oh, en er is niks mis met je pizza rechthoekig maken hoor. Als je een bestaand recept wil omrekenen; neem de maat van je ovenplaat, bereken de oppervlakte. Doe dit voor je bestaande recept en vermeningvuldig de ingredienten verhoudingsgewijs.
Recept Flammkuchen; Omdat Flammkuchen oorspronkelijk werd gemaakt om de temperatuur van een oven te testen is het een snel deeg. Uurtje rijzen in bulk, daarna verdelen en opbollen. 10 minuutjes wachten, uitrollen, beleggen en bakken.
Voor 3 Flammkuchen:
500 gram bloem
7 gram instant gist (of minder als je het deeg net zoals de pizza een nachtje in de koelkast zet)
290 gram lauwwarm water
10 gram zout
10 gram olijfolie.

Meng droge ingredienten, dan olie en water. Kneed tot een soepel deeg. In geoliede kom afgedekt op warme plek uurtje rijzen. In 3en verdelen en opbollen. Afgedekt 10 minuten rijzen. Uitrollen tot cirkel.
Beleg met mengsel van creme fraiche en kwark, vooraf 1:1 mengen. Daarbovenop dungesneden ui, champignons, spekjes. Beetje versgemalen peper erop en wat zout. Op steen in oven op 250 graden ong. 10 minuten bakken.
pi_105375798
^O^ dank, ik ga het proberen!
pi_105408827
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 december 2011 12:34 schreef MaximusTG het volgende:
Mwa, het zou wel met de hand kunnen, maar dat kan ik niet aanraden. Als je het wil proberen, volg dan mijn recept, en als je 3/4 van de bloem bij het water gemengd hebt roer je dat een tijdje heel goed door, met een houten lepel. Roer dan de rest van de bloem erdoor. Het wordt dan veel steviger, maar is nog erg plakkerig. Stort het op een bebloemd werkblad en kneed het. Nu kan je dat op twee manieren doen, door je handen te bebloemen, of ze juist nat te maken. Je kan ze ook met olie insmeren.
Oh, en er is niks mis met je pizza rechthoekig maken hoor. Als je een bestaand recept wil omrekenen; neem de maat van je ovenplaat, bereken de oppervlakte. Doe dit voor je bestaande recept en vermeningvuldig de ingredienten verhoudingsgewijs.
Recept Flammkuchen; Omdat Flammkuchen oorspronkelijk werd gemaakt om de temperatuur van een oven te testen is het een snel deeg. Uurtje rijzen in bulk, daarna verdelen en opbollen. 10 minuutjes wachten, uitrollen, beleggen en bakken.
Voor 3 Flammkuchen:
500 gram bloem
7 gram instant gist (of minder als je het deeg net zoals de pizza een nachtje in de koelkast zet)
290 gram lauwwarm water
10 gram zout
10 gram olijfolie.

Meng droge ingredienten, dan olie en water. Kneed tot een soepel deeg. In geoliede kom afgedekt op warme plek uurtje rijzen. In 3en verdelen en opbollen. Afgedekt 10 minuten rijzen. Uitrollen tot cirkel.
Beleg met mengsel van creme fraiche en kwark, vooraf 1:1 mengen. Daarbovenop dungesneden ui, champignons, spekjes. Beetje versgemalen peper erop en wat zout. Op steen in oven op 250 graden ong. 10 minuten bakken.
Oeh dat klinkt echt lekker!
Volgende keer eens maken.

Nu staat er speltpizaadeeg te rijzen en heb ananas en verschillende soorten beleg liggen.
Geen kaas kwam ik net achter wel tomatensaus, nu ja ik zie wel :)
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_105409719
Waarschijnlijk ga ik vanavond een Flammkuchen bouwen. Ik kan me totaal niet voorstellen hoe dat gaat smaken; creme fraiche en kwark bakken op 250'C.
pi_105422181
O+ heeft een pizzasteen gekocht en als hij morgen niet te brak is van zijn feestje nu, gaat hij een poging doen om pizza te bakken *O* Het is niet echt een bakwonder maar z'n enthousiasme is groot :)
Ga je mee buiten spelen?
Soms verdwaal ik in een draak
101 doelen omdat het kan
en iets met een loodgieter..
  † In Memoriam † zaterdag 10 december 2011 @ 20:03:36 #237
91830 MaximusTG
pi_105425684
Ah, kijk, enthousiasme, dat moeten we hebben! Als het enthousiasme blijft, mocht het de eerste keer niet perfect gaan, dan zit het wel goed ;).

Hoe smaakte de Flammkuchen vriendelijkevriend?
pi_105425810
Pizza hawaii en pizza restjes :P waren lekker!

Speltbloem (500 gr)
Gist 3 el
3 el olijfolie
200 ml water
zout en suiker
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_105426645
plaatpizza gemaakt. Pompoen, boerenkool, kastanje champignons, kip en mozarella. Op een tomatensaus. Beetje een herfst pizza, erg goed gelukt (super kip marinade). Beetje brakke foto, maar toch.

pi_105427540
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2011 20:03 schreef MaximusTG het volgende:
Hoe smaakte de Flammkuchen vriendelijkevriend?
Het wordt toch maar morgen dat ik 'm maak :)
pi_105446268
Gisteren try out van mijn bestron oventje en Maximus' recept uit de OT na twee dagen koud rijzen:

Het waren mijn lekkerste zelfgemaakte pizza's ooit! Vooral de allereerste was helemaal perfect qua bodem en smaak, luchtig en toch knapperig, en de korst was om van te smullen!! :Y) Had daar alleen maar een beetje mozarella en een paar kleine plakjes soort salami opgegooid.
Daarna met meer beleg nog steeds lekker, alleen onderkant iets minder perfect/kreeg minder kleur. Toch minder beleggen volgende keer?

Het deeg was wel lastig om goed te vormen, scheurde weleens, ben sowieso nog niet zo'n held in een rondje maken....Voor de rest zeeeeerrrrr tevreden hier, over zowel deeg als pizza-oven. voor herhaling vatbaar! ^O^
foto volgt nog......
pi_105446344
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2011 20:25 schreef evo87 het volgende:
plaatpizza gemaakt. Pompoen, boerenkool, kastanje champignons, kip en mozarella. Op een tomatensaus. Beetje een herfst pizza, erg goed gelukt (super kip marinade). Beetje brakke foto, maar toch.

[ afbeelding ]
Oei, veel te vol naar mijn smaak :@ Maar fijn dat je hem vond smaken ;)

Ik ben alleen thuis vanavond, dus wilde pizza maken :P met een andere topping dan normaal, maar ben er nog niet helemaal uit wat dan :')
Ja doei.
  zondag 11 december 2011 @ 11:26:50 #243
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105446476
Ik zou zeggen doe een topping met seizoensproducten.
pi_105447039
Walnoot op je pizza jumm
pi_105447094
ik zat te denken aan pompoen met geitenkaas ofzo, maar dat vind ik wel heel avontuurlijk :')
Ja doei.
pi_105456354
Geitenkaas is lekker op een pizza! En dan courgette in schillen en een beetje honing O+
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_105460874
Helaas, het deeg is fantastisch gelukt maar de gekochte pizzasteen past niet in de oven -O-
We zeiden nog voor de grap tegen elkaar 'straks hebben we het deeg klaar en past de steen niet' Karma dus..

We hebben dus besloten het dan maar good old op een bakplaat te gaan proberen, oven is aan het voorverwarmen to 300C maar heeft iemand een suggestie hoelang de pizza dan ongeveer moet bakken?
Ga je mee buiten spelen?
Soms verdwaal ik in een draak
101 doelen omdat het kan
en iets met een loodgieter..
  † In Memoriam † zondag 11 december 2011 @ 18:31:11 #248
91830 MaximusTG
pi_105461891
Zie je vanzelf. Korst bruin, kaas gesmolten, in geval van mozzarella, die ook aan het bruinen. Eet smakelijk ;)
pi_105462987
En bij mij ligt nu de flammkuchen te sudderen in de oven. Ben erg benieuwd...
  zondag 11 december 2011 @ 19:25:05 #250
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105464194
Vandaag een pizza gemaakt met een dikke broodachtige bodem en achterlijk veel beleg:



abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')