Mijn absolute favoriet: tomatensaus, champignons, ham, kaas. That's it.quote:Op donderdag 8 december 2011 10:46 schreef DrukVout het volgende:
Ik zit wel vaak met het beleg te klooien. Wat is een goede combi? en ik zit ook vaak met moet je champignons nou wel of niet voorbakken. Net zoals ui en andere groente.
Het deeg en de saus lukt meestal wel goed met het recept van MaximusTG
Oeh dat klinkt echt lekker!quote:Op vrijdag 9 december 2011 12:34 schreef MaximusTG het volgende:
Mwa, het zou wel met de hand kunnen, maar dat kan ik niet aanraden. Als je het wil proberen, volg dan mijn recept, en als je 3/4 van de bloem bij het water gemengd hebt roer je dat een tijdje heel goed door, met een houten lepel. Roer dan de rest van de bloem erdoor. Het wordt dan veel steviger, maar is nog erg plakkerig. Stort het op een bebloemd werkblad en kneed het. Nu kan je dat op twee manieren doen, door je handen te bebloemen, of ze juist nat te maken. Je kan ze ook met olie insmeren.
Oh, en er is niks mis met je pizza rechthoekig maken hoor. Als je een bestaand recept wil omrekenen; neem de maat van je ovenplaat, bereken de oppervlakte. Doe dit voor je bestaande recept en vermeningvuldig de ingredienten verhoudingsgewijs.
Recept Flammkuchen; Omdat Flammkuchen oorspronkelijk werd gemaakt om de temperatuur van een oven te testen is het een snel deeg. Uurtje rijzen in bulk, daarna verdelen en opbollen. 10 minuutjes wachten, uitrollen, beleggen en bakken.
Voor 3 Flammkuchen:
500 gram bloem
7 gram instant gist (of minder als je het deeg net zoals de pizza een nachtje in de koelkast zet)
290 gram lauwwarm water
10 gram zout
10 gram olijfolie.
Meng droge ingredienten, dan olie en water. Kneed tot een soepel deeg. In geoliede kom afgedekt op warme plek uurtje rijzen. In 3en verdelen en opbollen. Afgedekt 10 minuten rijzen. Uitrollen tot cirkel.
Beleg met mengsel van creme fraiche en kwark, vooraf 1:1 mengen. Daarbovenop dungesneden ui, champignons, spekjes. Beetje versgemalen peper erop en wat zout. Op steen in oven op 250 graden ong. 10 minuten bakken.
Het wordt toch maar morgen dat ik 'm maakquote:Op zaterdag 10 december 2011 20:03 schreef MaximusTG het volgende:
Hoe smaakte de Flammkuchen vriendelijkevriend?
Oei, veel te vol naar mijn smaak Maar fijn dat je hem vond smakenquote:Op zaterdag 10 december 2011 20:25 schreef evo87 het volgende:
plaatpizza gemaakt. Pompoen, boerenkool, kastanje champignons, kip en mozarella. Op een tomatensaus. Beetje een herfst pizza, erg goed gelukt (super kip marinade). Beetje brakke foto, maar toch.
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |