abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 24 november 2011 @ 13:51:41 #251
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104758765
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 13:50 schreef SiGNe het volgende:
tja tofu is vegetarisch en da's eng, geen vlees in een gerecht, niet iets wat je voor je lol doet ;)
Neuh, Tofu is smakeloos.
Tempeh heeft wel smaak en structuur
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 24 november 2011 @ 13:55:50 #252
91830 MaximusTG
pi_104758938
Nou, gisteren dus de kip gemaakt, was best goed gelukt. Alleen bleef het velletje een beetje plakken aan de korst. Kip was niet zout, alleen op plekken waar ik niet makkelijk het zout kreeg weggeborsteld.
Alleen wel weer gevloekt toen ik het zout erover deed. Veel te weinig.. Snel naar de winkel om bij te halen. Uiteindelijk 3kg nodig, en dat is echt niet overdreven, je kan nu eenmaal niet zout tegen een stuk kip aanplakken. Er moet altijd een basis zijn. Zoutkorst was wel goed hard geworden :).
  donderdag 24 november 2011 @ 14:17:54 #253
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104759787
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 13:50 schreef SiGNe het volgende:
tja tofu is vegetarisch en da's eng, geen vlees in een gerecht, niet iets wat je voor je lol doet ;)
Ga naar China en vrijwel geen enkel gerecht met tofu is vegetarisch hoor. Vegetariërs hebben het daar nog moeilijk. Ik ben een enorme carnivoor, al mijn hele leven, maar sinds ik in China was ook dol op tofu. En dat heeft niks met "geen vlees" eten te maken. Mijn favoriete gerecht is mapo tofu, daarin zit 50:50 gehakt en tofu. :9

(of was daar die ;) voor en zit je me te fucken?)
  donderdag 24 november 2011 @ 14:19:17 #254
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104759831
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 13:55 schreef MaximusTG het volgende:
Uiteindelijk 3kg nodig
En tegen de achterlijke prijzen die ze hier in NL vragen voor zeezout zal dat dus geen goedkoop kipje geweest zijn. ;-)
pi_104761510
Ik heb een knolselderij die wat verkleurd is (bruin). Nu ben ik er achtergekomen dat ik dit met citroensap had kunnen voorkomen, maar ik weet niet of ik hem nog kan gebruiken. Kan dit of kan dit niet?
  † In Memoriam † donderdag 24 november 2011 @ 15:12:57 #256
91830 MaximusTG
pi_104761573
@RobinOok: Nope ;). Ach ja, een experiment is ook wat waard.. Ik las ook een blogpost van iemand die het met afwasmachinezout deed.. Of een krantenartikel of zo. Maar dat wou ik mn gasten niet aandoen:p
  donderdag 24 november 2011 @ 16:20:54 #257
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104764028
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 15:11 schreef KaheemSaid het volgende:
Ik heb een knolselderij die wat verkleurd is (bruin). Nu ben ik er achtergekomen dat ik dit met citroensap had kunnen voorkomen, maar ik weet niet of ik hem nog kan gebruiken. Kan dit of kan dit niet?
Nee, als het eenmaal bruin is krijg je 'm niet meer onbruin.
Je kunt 'm wel nog gerust eten.
(waarbij ik veronderstel dat je het hebt over vers gesneden blokjes die oiv zuurstof bruin kleuren en niet een hele knol die bruin cq verrot is)
  donderdag 24 november 2011 @ 16:22:58 #258
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104764092
quote:
1s.gif Op donderdag 24 november 2011 15:12 schreef MaximusTG het volgende:
@RobinOok: Nope ;). Ach ja, een experiment is ook wat waard.. Ik las ook een blogpost van iemand die het met afwasmachinezout deed.. Of een krantenartikel of zo. Maar dat wou ik mn gasten niet aandoen:p
Ik vond laatst emmertjes zeezout bij Oriental. Goedkoopst tot nog toe. Maar nog te duur, naar mijn smaak. Wil altijd nog eens een 50kg zak scoren in Frankrijk of zo. ;-)
En dan een oude ton of iets decoratiefs onder de keukentafel of zo.

Wil eigenlijk ook zo'n groot vatachtig iets voor de rijst....
Ach ja, zo blijf je bezig. ;)
pi_104765996
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 16:20 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, als het eenmaal bruin is krijg je 'm niet meer onbruin.
Je kunt 'm wel nog gerust eten.
(waarbij ik veronderstel dat je het hebt over vers gesneden blokjes die oiv zuurstof bruin kleuren en niet een hele knol die bruin cq verrot is)
De vers gesneden blokjes hadden inderdaad wat te lang in de zuurstof gestaan. Nu zitten ze in de snert, dus een beetje een bruine kleur zal geen enkel probleem zijn.
  donderdag 24 november 2011 @ 18:12:39 #260
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104768004
Haha, nee, daar ga je niks van merken. :)
  † In Memoriam † donderdag 24 november 2011 @ 20:12:20 #261
91830 MaximusTG
pi_104773912
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2011 16:22 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik vond laatst emmertjes zeezout bij Oriental. Goedkoopst tot nog toe. Maar nog te duur, naar mijn smaak. Wil altijd nog eens een 50kg zak scoren in Frankrijk of zo. ;-)
En dan een oude ton of iets decoratiefs onder de keukentafel of zo.

Wil eigenlijk ook zo'n groot vatachtig iets voor de rijst....
Ach ja, zo blijf je bezig. ;)
Ja, ik wil zo veel hebben voor in de keuken :p. Maar het moet wel een beetje verantwoord blijven he;). Maar tis wel leuk, zo'n zoutkorst kapotslaan met een hamer. Misschien de komende tijd beetje mee experimenteren met een kippenbout. Heb ik iig niet zoveel zout voor nodig :).
Of hier een "zakje" bestellen. Maar zit je incl. verzendkosten alsnog tegen de 1 euro de kilo. Nou ja, das iig beter dan 1,39 voor 500 gram Jozo...
pi_104824133
Hallo,even een vraagje:

We willen voor onze eters een pavlova schuimding maken en hier wat mascarponecreme/mengsel in/op doen en frambozen.

Je hebt ook van die potten frambozen met SAP,kun je die op de een of andere manier inkoken ofzo dat je daar een soort sausje van krijgt?

Thx
pi_104824652
Kan je dan niet beter frambozen uit de diepvries kopen? Heb je gelijk garneerexemplaren.
  vrijdag 25 november 2011 @ 22:22:04 #264
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104825214
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 november 2011 22:03 schreef het-is-mij het volgende:
Hallo,even een vraagje:

We willen voor onze eters een pavlova schuimding maken en hier wat mascarponecreme/mengsel in/op doen en frambozen.

Je hebt ook van die potten frambozen met SAP,kun je die op de een of andere manier inkoken ofzo dat je daar een soort sausje van krijgt?

Thx
Heb me nog niet gewaagd aan een pavlova te maken, maar heb ze wel gegeten, vers fruit er op.
Geen mascarpone gebruiken, meringue en fruit, meer niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104825886
Ja miss is diepvries beter,anders wordt t schuim miss weer zacht door de saus.

@piet,afgelopen weekend proef gebakken,erg goed gelukt moet ik zeggen maar zie door alle Google recepten t bos niet meer zeg maar ;-)
  vrijdag 25 november 2011 @ 23:07:22 #266
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104827952
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 november 2011 22:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen mascarpone gebruiken, meringue en fruit, meer niet.
Tuurlijk wel, slagroom moet! Anders wordt het veel te droog en licht.
Of nou ja, slagroom dus, geen mascarpone.
  vrijdag 25 november 2011 @ 23:42:52 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104829643
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 november 2011 23:07 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Tuurlijk wel, slagroom moet! Anders wordt het veel te droog en licht.
Of nou ja, slagroom dus, geen mascarpone.
Droog?? Heb jij ooit een pavlova gegeten? Dat is sappig en mals, geen hard gedroogd eiwit! Slagroom hoort hier echt niet bij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 26 november 2011 @ 00:45:26 #268
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104832153
Ach das wel! Slagroom is lekker. We zijn geen anorexide balletdanseressen. Hoppa, slagroom erop!
pi_104835002
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 november 2011 23:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Droog?? Heb jij ooit een pavlova gegeten? Dat is sappig en mals, geen hard gedroogd eiwit! Slagroom hoort hier echt niet bij.
Mijn pavlova was niet droog en ik had er wel slagroom bij. Gewoon omdat het feest was en het smaakte heerlijk! :Y)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 26 november 2011 @ 07:19:55 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104835371
Hollanders, toart mot slagroom hewwe, anders ist heul gien feast!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104835793
Slagroom is sowieso ranzig :r
pi_104836151
Pavlova mot slagroom hebben :Y zo hoort dat! Dat heeft niets met Hollanderschap te maken maar met het recept :P Maar dan wel zelf geklopte en dan vooral niet te stijf, maar lekker romig en zacht. En dan een enorme berg fruit O+
En ja, diepvries-fruit is veel lekkerder hier voor!!
pi_104837121
quote:
3s.gif Op zaterdag 26 november 2011 09:10 schreef fotostarter het volgende:
Slagroom is vind ik sowieso ranzig :r
O-)
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
pi_104840049
Ik ga voor de slagroom en vers fruit....indien ik het kan vinden :{
De super de boer is hier v/d week gesloten, daar komt ee nc1000 voor in de plaats en de c1000 is nu wat beperkt qua assortiment en hebben gewoon geen diepvriesfruit!

We wonen gelukkig dichtbij duitsland dus daar maar even hopen dat ze wat hebben.
  zaterdag 26 november 2011 @ 12:56:23 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104840127
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 november 2011 12:53 schreef het-is-mij het volgende:
Ik ga voor de slagroom en vers fruit....indien ik het kan vinden :{
De super de boer is hier v/d week gesloten, daar komt ee nc1000 voor in de plaats en de c1000 is nu wat beperkt qua assortiment en hebben gewoon geen diepvriesfruit!

We wonen gelukkig dichtbij duitsland dus daar maar even hopen dat ze wat hebben.
Aldi sued heeft veel diepvriesfruit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')