Neuh, Tofu is smakeloos.quote:Op donderdag 24 november 2011 13:50 schreef SiGNe het volgende:
tja tofu is vegetarisch en da's eng, geen vlees in een gerecht, niet iets wat je voor je lol doet
Ga naar China en vrijwel geen enkel gerecht met tofu is vegetarisch hoor. Vegetariërs hebben het daar nog moeilijk. Ik ben een enorme carnivoor, al mijn hele leven, maar sinds ik in China was ook dol op tofu. En dat heeft niks met "geen vlees" eten te maken. Mijn favoriete gerecht is mapo tofu, daarin zit 50:50 gehakt en tofu.quote:Op donderdag 24 november 2011 13:50 schreef SiGNe het volgende:
tja tofu is vegetarisch en da's eng, geen vlees in een gerecht, niet iets wat je voor je lol doet
En tegen de achterlijke prijzen die ze hier in NL vragen voor zeezout zal dat dus geen goedkoop kipje geweest zijn. ;-)quote:
Nee, als het eenmaal bruin is krijg je 'm niet meer onbruin.quote:Op donderdag 24 november 2011 15:11 schreef KaheemSaid het volgende:
Ik heb een knolselderij die wat verkleurd is (bruin). Nu ben ik er achtergekomen dat ik dit met citroensap had kunnen voorkomen, maar ik weet niet of ik hem nog kan gebruiken. Kan dit of kan dit niet?
Ik vond laatst emmertjes zeezout bij Oriental. Goedkoopst tot nog toe. Maar nog te duur, naar mijn smaak. Wil altijd nog eens een 50kg zak scoren in Frankrijk of zo. ;-)quote:Op donderdag 24 november 2011 15:12 schreef MaximusTG het volgende:
@RobinOok: Nope . Ach ja, een experiment is ook wat waard.. Ik las ook een blogpost van iemand die het met afwasmachinezout deed.. Of een krantenartikel of zo. Maar dat wou ik mn gasten niet aandoen:p
De vers gesneden blokjes hadden inderdaad wat te lang in de zuurstof gestaan. Nu zitten ze in de snert, dus een beetje een bruine kleur zal geen enkel probleem zijn.quote:Op donderdag 24 november 2011 16:20 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, als het eenmaal bruin is krijg je 'm niet meer onbruin.
Je kunt 'm wel nog gerust eten.
(waarbij ik veronderstel dat je het hebt over vers gesneden blokjes die oiv zuurstof bruin kleuren en niet een hele knol die bruin cq verrot is)
Ja, ik wil zo veel hebben voor in de keuken :p. Maar het moet wel een beetje verantwoord blijven he;). Maar tis wel leuk, zo'n zoutkorst kapotslaan met een hamer. Misschien de komende tijd beetje mee experimenteren met een kippenbout. Heb ik iig niet zoveel zout voor nodig .quote:Op donderdag 24 november 2011 16:22 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik vond laatst emmertjes zeezout bij Oriental. Goedkoopst tot nog toe. Maar nog te duur, naar mijn smaak. Wil altijd nog eens een 50kg zak scoren in Frankrijk of zo. ;-)
En dan een oude ton of iets decoratiefs onder de keukentafel of zo.
Wil eigenlijk ook zo'n groot vatachtig iets voor de rijst....
Ach ja, zo blijf je bezig.
Heb me nog niet gewaagd aan een pavlova te maken, maar heb ze wel gegeten, vers fruit er op.quote:Op vrijdag 25 november 2011 22:03 schreef het-is-mij het volgende:
Hallo,even een vraagje:
We willen voor onze eters een pavlova schuimding maken en hier wat mascarponecreme/mengsel in/op doen en frambozen.
Je hebt ook van die potten frambozen met SAP,kun je die op de een of andere manier inkoken ofzo dat je daar een soort sausje van krijgt?
Thx
Tuurlijk wel, slagroom moet! Anders wordt het veel te droog en licht.quote:Op vrijdag 25 november 2011 22:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen mascarpone gebruiken, meringue en fruit, meer niet.
Droog?? Heb jij ooit een pavlova gegeten? Dat is sappig en mals, geen hard gedroogd eiwit! Slagroom hoort hier echt niet bij.quote:Op vrijdag 25 november 2011 23:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Tuurlijk wel, slagroom moet! Anders wordt het veel te droog en licht.
Of nou ja, slagroom dus, geen mascarpone.
Mijn pavlova was niet droog en ik had er wel slagroom bij. Gewoon omdat het feest was en het smaakte heerlijk!quote:Op vrijdag 25 november 2011 23:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Droog?? Heb jij ooit een pavlova gegeten? Dat is sappig en mals, geen hard gedroogd eiwit! Slagroom hoort hier echt niet bij.
quote:Op zaterdag 26 november 2011 09:10 schreef fotostarter het volgende:
Slagroom is vind ik sowieso ranzig
Aldi sued heeft veel diepvriesfruit.quote:Op zaterdag 26 november 2011 12:53 schreef het-is-mij het volgende:
Ik ga voor de slagroom en vers fruit....indien ik het kan vinden
De super de boer is hier v/d week gesloten, daar komt ee nc1000 voor in de plaats en de c1000 is nu wat beperkt qua assortiment en hebben gewoon geen diepvriesfruit!
We wonen gelukkig dichtbij duitsland dus daar maar even hopen dat ze wat hebben.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |