Thankjoeee!!quote:Op maandag 24 oktober 2011 08:51 schreef Pakspul het volgende:
[..]
[ code verwijderd ]
Niet in één preg_replace, maar ik denk dat je de oplossing niet verkeerd zal vinden.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 | <?php echo '<form method="post" action="add_category.php"> <select name="category_name">'; $result=mysql_query("SELECT * FROM category"); while ($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)){ echo '<option value="'.$row[CategoryId].'">'.$row[Name].'</option>'; } echo '</select><br /><br /> <input type="submit" value="Voeg categorie toe"> </form>'; ?> |
Wat wil je precies doen, want ik snap je verhaal niet helemaal.quote:Op zondag 30 oktober 2011 13:36 schreef 7leintje93 het volgende:
Hoi allemaal
Ik heb een tabelletje genaamd category, met twee kolommen CategoryId en Name. Ik heb het volgende formuliertje:
[ code verwijderd ]
Als ik dan in add_category.php $_POST['category_name'] probeer te echoën lukt dat niet, terwijl als ik $row[Name] bij value zet word de naam wel keurig geëchood (geëcho'd? ge-echood?). CategoryId is een int, misschien dat het daarin zit, maar ik krijg het in ieder geval niet aan de praat. Kan iemand mij helpen?
Groetjes Marjolein
Goed idee om naar de bron te kijken. Heb ik zelf niet aan gedacht -.-' Ik vraag me echt af waarom niet. Fail.quote:Op zondag 30 oktober 2011 13:44 schreef GlowMouse het volgende:
kijk eens naar de html die bovenstaand script genereert. En zet je error reporting hoger.
Ik wil CategoryId bij value zetten, en die in add_category.php verwerken (om te testen even echoën).quote:Op zondag 30 oktober 2011 13:45 schreef boem-dikkie het volgende:
[..]
Wat wil je precies doen, want ik snap je verhaal niet helemaal.
Zet in dit stukje: $row[CategoryId] de key CategoryId tussen quotes, dus: $row['CategoryId'], check ook of de hoofd/kleine letters hetzelfde zijn.quote:Op zondag 30 oktober 2011 13:49 schreef 7leintje93 het volgende:
[..]
Goed idee om naar de bron te kijken. Heb ik zelf niet aan gedacht -.-' Ik vraag me echt af waarom niet. Fail.
Bij de value staat in de bron een lege string. Weet je misschien hoe dit kan? Want in de db staat wel een waarde..
1 2 3 4 5 | <?php $html = file_get_html("document.html"); ?> |
1 2 3 4 5 | <?php $html = file_get_html("document.html")->plaintext; ?> |
quote:
1 2 3 4 5 | <?php $html = file_get_html("document.html")->plaintext; ?> |
Jup. Het werkte ook prima totdat ik er ->plaintext; achter zette.quote:
oh doe eens ->plaintext();quote:Op zondag 30 oktober 2011 14:52 schreef Faux. het volgende:
[..]
Jup. Het werkte ook prima totdat ik er ->plaintext; achter zette.
Werkt helaas niet:quote:Op zondag 30 oktober 2011 14:53 schreef U.N.K.L.E. het volgende:
[..]
oh doe eens ->plaintext();
dus met haakjes
1 2 3 4 5 6 7 | <?php include('simple_html_dom.php'); $plaintext = file_get_html('http://google.nl')->plaintext; echo $plaintext; ?> |
Dan zou file_get_html('document.html') geen object opleveren. Bestaat het bestand document.html wel en staat het op de plaats waar je zoekt?quote:Op zondag 30 oktober 2011 14:55 schreef Faux. het volgende:
[..]
Werkt helaas niet:
Fatal error: Call to a member function plaintext() on a non-object in html.php on line 14
Hier raar genoeg nietquote:Op zondag 30 oktober 2011 15:09 schreef BBQSausage het volgende:
ik weet niet hoe jij het dan doet, maar als ik simpelweg de simple_html_dom.php file download, op m'n server zet, er een file bij maak, en daarin het volgende zet:
[ code verwijderd ]
Dan werkt het hier prima hoor.
var_dump laat m'n browser crashen in dit geval, en ik ga er vanuit dat hij het bestand vindt aangezien hij dat voorheen ook deedquote:Op zondag 30 oktober 2011 15:10 schreef Pakspul het volgende:
var_dump $html eens om te kijken of file_get_html uberhaupt wel het bestand vind en een klasse terug geeft.
Jup, want hij deed het voordat ik er ->plaintext; achter zette wel.quote:Op zondag 30 oktober 2011 15:11 schreef Light het volgende:
[..]
Dan zou file_get_html('document.html') geen object opleveren. Bestaat het bestand document.html wel en staat het op de plaats waar je zoekt?
Ik kom er niet uit. Ik beschrijf wel even de hele situatie, misschien dat iemand met dan wat verder kan helpen.quote:Op zaterdag 29 oktober 2011 13:22 schreef GlowMouse het volgende:
http://explainextended.co(...)-on-a-unique-column/
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | <?php SELECT Vogelnamen.naam, Excursies.datum FROM Waarnemingen RIGHT JOIN (Excursies RIGHT JOIN Locaties ON Excursies.locatie_ID = Locatie.ID) ON Excursies.ID=Waarnemingen.excursie_ID RIGHT JOIN Vogelnamen ON Vogelnamen.ID=Waarnemingen.vogel_ID WHERE (Waarnemingen.user_ID=$user_ID AND Locaties.land=$land) GROUP BY Waarnemingen.vogel_ID ORDER BY Vogelnamen.volgorde ?> |
Ahhh, natuurlijk! Ik zat veel te moeilijk te denken! Bedankt!quote:Op zondag 30 oktober 2011 17:27 schreef GlowMouse het volgende:
Verander Excursies.datum in MIN(Excursies.datum)
GET is toch bedoeld om data van de ene pagina mee te nemen naar de andere? GET pakt trouwens toch ook alleen de stukjes achter het vraagteken, vb: index.php?voorbeeld=blabla. Waarna je vervolgens GET loslaat op voorbeeld en je output blabla is.quote:Op maandag 31 oktober 2011 21:33 schreef KomtTijd... het volgende:
weleens van een GET variable gehoord?
Dit is slechts een gedeelte van wat ik zoek, als het zo is dat ik met GET de bestandsnaam kan uitlezen dan weet ik in ieder geval al in grote lijnen hoe mijn select query eruit komt te zien.quote:Op maandag 31 oktober 2011 21:38 schreef KomtTijd... het volgende:
Ja, juist.
Dat is toch wat je zoekt?
Of wou je serieus voor iedere mogelijke query een apart script gaan maken? Dan kun je net zo goed je database wegflikkeren en gewoon statische tekstbestandjes maken.
Nu wil ik dat er van die 100 records 100 .php pagina's gemaakt worden, de vraag die ik nu heb is hoe ik automatisch .php bestanden kan aanmaken, hoe kan ik meegeven welke code er in die bestanden komt (deze code is voor elke pagina hetzelfde), en als ik weet hoe ik automatisch pagina's kan aanmaken moet ik op de 1 of andere manier ook kunnen bepalen wat de bestandsnamen gaan worden van die .php bestanden, en de vraag is dan; hoe ga ik die bestanden noemen. Als ik bijvoorbeeld van bovenstaand voorbeeldtabel de volgens bestanden maak:quote:ID, voornaam, achternaam
1, Jan, Jansen
2, Kees, Bakker
3. Piet, Vermeulen
etc
etc
Als ik nu vervolgens dmv de bestandsnaam (GET?) mijn database aanroep, dan kan mijn database bijvoorbeeld geen JanJansen vinden omdat JanJansen samengevoegd is uit Jan en Jansen.quote:JanJansen.php
KeesBakker.php
PietVermeulen.php
Ik snap wat je bedoeld, het is ook totaal onlogisch om met zoveel bestanden te werken. Maar het gaat hier om een schoolopdracht, we moeten een site maken in XHTML (php mag ook en levert ook een beter punt op) alleen blijven de eisen gebaseerd op een HTML uitwerking, er zit namelijk een eis in die stelt dat je minimaal 30 bestanden moet hebben...quote:Op maandag 31 oktober 2011 21:59 schreef Ouqz het volgende:
Je moet niet met aparte bestanden gaan werken, PHP is juist dynamisch. Wat jij wil is zulke URL's: /bestand.php?voornaam=x&achternaam=y
Met de superglobal $_GET, die automatisch gevuld wordt, kan je de URL data uitlezen, bv. $_GET['voornaam'], en deze gefilterd opnemen in je query.
SELECT `veld` FROM `tabel` WHERE `voornaam` = xyz AND `achternaam` = xyz
spijker op zijn kop!quote:Op maandag 31 oktober 2011 22:21 schreef KomtTijd... het volgende:
Er bestaat niet zoiets als een ".php pagina", een .php bestand is een script. En dat script kan bijvoorbeeld een internetpagina als uitvoer hebben.
Als jij een opdracht krijgt met een database dan zit daar onlosmakend PHP of een andere server-side scripttaal aan verbonden. Dat kan onmogelijk optioneel zijn. Als jij een opdracht krijgt om een site te maken in XHTML dan slaat dat op de uitvoer van het script. Een eis van 30 bestanden is compleet onzinnig.
Ik zou de opdracht nog maar eens goed doorlezen want waarschijnlijk staat er eerder "30 pagina's" ofzo.
Goed framework zul je dan hebbenquote:Op maandag 31 oktober 2011 23:05 schreef totalvamp het volgende:
In best grote projecten heb ik niet eens 30 bestandenMijn basis is rond de 15 bestanden en daarmee kun je zat doen.
1000 bestanden is een overkill, of je maakt gebruik van een reeds bestaand framework waarvan je 90% niet gebruikt.quote:Op maandag 31 oktober 2011 23:41 schreef Intrepidity het volgende:
[..]
Goed framework zul je dan hebbenVoordat ik uberhaupt een regel code schrijf heb ik al minstens een paar duizend bestanden.
Ik maak gebruik van symfony. En liever 90% niet gebruiken als voor die resterende 10% (en dat is een hoop!) continue het wiel opnieuw uitvinden, niet kunnen unit-testen door slecht gescheiden code, geen componenten kunnen hergebruiken, etcetera.quote:Op maandag 31 oktober 2011 23:42 schreef Pakspul het volgende:
[..]
1000 bestanden is een overkill, of je maakt gebruik van een reeds bestaand framework waarvan je 90% niet gebruikt.
het is mijn eigen kleine framework. Geen enkel ander werkt op de manier die ik het meest logisch vind. Ik heb ook niet al die andere zooi nodig die standaard bij een framework komt. Gewoon simpel database class, form class, page class, router etc. en voor elke pagina dan gewoon een controller.quote:Op maandag 31 oktober 2011 23:41 schreef Intrepidity het volgende:
[..]
Goed framework zul je dan hebbenVoordat ik uberhaupt een regel code schrijf heb ik al minstens een paar duizend bestanden.
Je maakt dus gewoon HTML bestanden maar met de extensie PHP. Dat heeft met programmeren (en dus dit topic) niks te maken. Als je een debiele docent hebt die je extra punten geeft puur voor een extensie zou ik eens over een opleidingsswitch gaan denken.quote:Op maandag 31 oktober 2011 22:09 schreef YazooW het volgende:
Ik snap wat je bedoeld, het is ook totaal onlogisch om met zoveel bestanden te werken. Maar het gaat hier om een schoolopdracht, we moeten een site maken in XHTML (php mag ook en levert ook een beter punt op) alleen blijven de eisen gebaseerd op een HTML uitwerking, er zit namelijk een eis in die stelt dat je minimaal 30 bestanden moet hebben...
Leuk voor je eigen blog wellicht, maar je hebt het over 'best grote' projecten. Definieer best groot? Ik werk aan een systeem wat ongeveer 1.500.000 mails per dag naar buiten staat te stampen, en daar wil je een solide basis voor hebben.quote:Op maandag 31 oktober 2011 23:46 schreef totalvamp het volgende:
[..]
het is mijn eigen kleine framework. Geen enkel ander werkt op de manier die ik het meest logisch vind. Ik heb ook niet al die andere zooi nodig die standaard bij een framework komt. Gewoon simpel database class, form class, page class, router etc. en voor elke pagina dan gewoon een controller.
Idee van een framework is toch dat je hem niet opnieuw gaat uitvindenquote:Op maandag 31 oktober 2011 23:43 schreef Intrepidity het volgende:
[..]
Ik maak gebruik van symfony. En liever 90% niet gebruiken als voor die resterende 10% (en dat is een hoop!) continue het wiel opnieuw uitvinden, niet kunnen unit-testen door slecht gescheiden code, geen componenten kunnen hergebruiken, etcetera.
Ik heb ook weleens zoiets gemaakt. Maar daarvoor begonnen we ook van begin af aan. Moesten 500.000 mensen tegelijk iets live kunnen volgen. Als je al een framework van top tot teen kent snap ik het zeker, maar ik heb over de jaren zoveel verschillende gezien, dat ik er niet bij 1 kan blijven hangen.quote:Op maandag 31 oktober 2011 23:48 schreef Intrepidity het volgende:
[..]
Leuk voor je eigen blog wellicht, maar je hebt het over 'best grote' projecten. Definieer best groot? Ik werk aan een systeem wat ongeveer 1.500.000 mails per dag naar buiten staat te stampen, en daar wil je een solide basis voor hebben.
1 2 3 4 5 6 7 8 | <?php INSERT INTO mla m SELECT b.ID, b.Name FROM bla b ?> |
1 | /* SQL Error (1136): Column count doesn't match value count at row 1 */ |
1 | /* SQL Error (1064): You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''0'' at line 12 */ |
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 | <?php INSERT INTO `mla` ( ID, MName ) VALUES ( SELECT b.ID, b.Name FROM bla b) ?> |
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |