Ze hebben nauwelijks exposure van Griekenland en dat was de vraag ook nietquote:Op zondag 23 oktober 2011 22:15 schreef de_ier het volgende:
De Nederlandse banken hebben een hoop domme investeringen gemaakt in PIIGS vastgoed en staatspapier.
Zo lang de Nederlandse belastingbetaler zo aardig blijft om de Nederlandse banken te dekken voor hun roekeloos gedrag via de Europese reddingspakketen (en zolang de PIIGS landen aan die reddingspaketten blijven meedoen) zal de daadwerkelijke impact niet groot zijn.
Door de huizenmarkt heeft Nederland de hoogste schuld p.p. ter wereld. Zolang Nederland economisch nog enigszins draait dan is er niets aan de hand. De eurocrisis maakt iedereen onzeker, mocht dit probleem niet opgelost worden dan zal dit een zeer negatieve impact hebben op onze economie. Hierdoor zou het Tokyo scenario kunnen optreden: jarenlang gespeculeer en te geestdriftig en te duur gekoop van huizen, door banken die te gemakkelijk geld verleenden en overheidsbeleid, leidden tot excessief hoge prijzen op de huizenmarkt. Daarna klapten de prijzen in elkaar met 50% en sindsdien zijn die prijzen nooit meer hersteld (ondanks krapte van huizen in Tokyo).quote:Op zondag 23 oktober 2011 19:38 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Iedereen weet natuurlijk dat er heel wat loos is in Europa maar hoe is de daadwerkelijke impact op de huizenmarkt?
Zijn de aantallen verkopen van huizen bijvoorbeeld in het laatste kwartaal nog verder afgenomen? En de prijzen?
Ben meer benieuwd hoe de huizenmarkt het gedaan heeft de laatste 3 maanden en of er daadwerkelijk nog meer terughoudendheid isquote:Op maandag 24 oktober 2011 02:34 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
Door de huizenmarkt heeft Nederland de hoogste schuld p.p. ter wereld. Zolang Nederland economisch nog enigszins draait dan is er niets aan de hand. De eurocrisis maakt iedereen onzeker, mocht dit probleem niet opgelost worden dan zal dit een zeer negatieve impact hebben op onze economie. Hierdoor zou het Tokyo scenario kunnen optreden: jarenlang gespeculeer en te geestdriftig en te duur gekoop van huizen, door banken die te gemakkelijk geld verleenden en overheidsbeleid, leidden tot excessief hoge prijzen op de huizenmarkt. Daarna klapten de prijzen in elkaar met 50% en sindsdien zijn die prijzen nooit meer hersteld (ondanks krapte van huizen in Tokyo).
Je hebt niet opgelet want de rente was zeker niet laag in 2006-2008quote:Op maandag 24 oktober 2011 11:06 schreef ComplexConjugate het volgende:
De kredietcrisis en de huizenmarkt zeepbel zijn sterk gecorreleerd. De huizenmarkt zeepbel is mede mogelijk gemaakt door de lage rentestanden, de lage rentestanden waren nodig om de krediet zeepbel in stand te houden, immers bij een stijgende rente komen we automatisch in een recessie terecht met alle gevolgen van dien. Doordat de rente te lang te laag gehouden werd kon de krediet zeepbel groeien tot mythische proporties. De huizenmarkt zeepbel en krediet zeepbel zijn praktisch één en dezelfde... wat het extra versterkt is dat beleggers tegen deze markt gespeculeerd hebben d.m.v. derivaten. Hoe konden de bankmannetjes en verzekeraars zo dom zijn? Pure hebzucht en korte termijn denken... tegenwoordig is men ook nog overgegaan op het plegen van grootschalige fraude om te voorkomen dat hun piramidespel/kaartenhuis instort en ze niet langer de mogelijkheid hebben om te roven... 'the best way to rob the bank is to own one'
Ze zijn er op tijd uit gestapt zodat het naamloze gat gevuld kon worden met belastinggeld.quote:Op zondag 23 oktober 2011 23:17 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Ze hebben nauwelijks exposure van Griekenland en dat was de vraag ook niet
Veel lager dan het historische gemiddelde. Dat de euribor nu veel lager staat komt doordat de centrale banken gratis geld uitlenen... een crisismaatregel.quote:Op maandag 24 oktober 2011 13:51 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Je hebt niet opgelet want de rente was zeker niet laag in 2006-2008
Klopt nietquote:Op maandag 24 oktober 2011 14:18 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Veel lager dan het historische gemiddelde. Dat de euribor nu veel lager staat komt doordat de centrale banken gratis geld uitlenen... een crisismaatregel.
En waarom heet dat nou weer de 'eurocrisis'?quote:Impact van de eurocrisis op de huizenmarkt
Niet zo acuut als in de eurozone in elk gevalquote:Op maandag 24 oktober 2011 14:48 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
En waarom heet dat nou weer de 'eurocrisis'?
Is het exclusief iets voor de euro?
Zijn schulden niet het werkelijke probleem?
Hebben Amerika en Engeland en de rest van de wereld dan geen schuldenprobleem?
Klopt, statement klopt gewoon neitquote:
Haha.... het was de VSA die als eerste de geldpers aan heeft gezet. Het europrobleem is dat de ECB niet zijn eigen papier kan opkopen... daarom tuigen ze nu het ESM op.quote:Op maandag 24 oktober 2011 14:54 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Niet zo acuut als in de eurozone in elk geval
Check het CBR en het kadasterquote:
Waar?quote:Op maandag 24 oktober 2011 15:47 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Check het CBR en het kadaster
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |