Wij keuren alleen de waren...quote:Op donderdag 20 oktober 2011 23:39 schreef Caland het volgende:
Is dit opeens het topic voor ouwe viezerikken?
marijn tussen allemaal naakte varkens...quote:Op donderdag 20 oktober 2011 23:39 schreef Caland het volgende:
Is dit opeens het topic voor ouwe viezerikken?
heb je gelijk in maar ze pretenderen dat er minder dan 20% vet in zit bij magere spek.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 23:49 schreef Bosbeetle het volgende:
Het hangt allemaal meer af van wat als mager te boek staat, misschien ligt het gemiddelde van spek wel meer richting de 40% (ze zeiden tussen de 30 en 40%) en dan is deze spek wel degelijk mager(der) dan reguliere spek.
al denk ik dat dat niet het geval is.
Ik weet niet of dat op de verpakking staat, volgensmij is het zo dat als op vlees mager staat het onder de 20% moet zitten (of het nou varken of koe of konijn is), en dat dat door de warenwet oid is voorgeschreven (ze belden die instantie toch ook op! )quote:Op donderdag 20 oktober 2011 23:53 schreef Beetlebum het volgende:
[..]
heb je gelijk in maar ze pretenderen dat er minder dan 20% vet in zit bij magere spek.
prima als ze het mager noemen omdat het magerder is dan normale spek maar zet dan niet op de verpakking dat het máár 20% vet bevat...
Klopt.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 23:55 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ik weet niet of dat op de verpakking staat, volgensmij is het zo dat als op vlees mager staat het onder de 20% moet zitten (of het nou varken of koe of konijn is), en dat dat door de warenwet oid is voorgeschreven (ze belden die instantie toch ook op! )
Wat dan vervolgens door henk en ingrid in een halve liter olijfolie wordt rul gebakkenquote:Op donderdag 20 oktober 2011 23:56 schreef Caland het volgende:
Mager gehakt moet zelfs onder de 15 zitten.
Voor zover ik kon horen stonder er op in ieder geval 1 verpakking 20%.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 23:55 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ik weet niet of dat op de verpakking staat, volgensmij is het zo dat als op vlees mager staat het onder de 20% moet zitten (of het nou varken of koe of konijn is), en dat dat door de warenwet oid is voorgeschreven (ze belden die instantie toch ook op! )
die gekke henk en ingrid ook, olijfolie hoeft helemaal niet bij gehaktquote:Op vrijdag 21 oktober 2011 00:05 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Wat dan vervolgens door henk en ingrid in een halve liter olijfolie wordt rul gebakken
Hm en het is nu 15:40? Dus ze zijn om 21:40 terug gekomen?quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 12:35 schreef rolfson het volgende:
Ik zat net te kijken en kwam dit tegen en ik vond het wel een grappig gesprek.
[ link | afbeelding ]
Abel: En hoelang gaat dat duren?
Onderzoeker: Nou we zijn hier ongeveer een uur of 6 mee bezig.
Abel: Een uur of zes. O... nou goed dan kom ik over een uur of 6 wel even terug.
Onderzoeker: Hartstikke goed.
En dan ook die toon die ze bij dat gesprek aanslaan.
Scherpquote:Op zaterdag 22 oktober 2011 13:34 schreef Brentmeister het volgende:
[..]
Hm en het is nu 15:40? Dus ze zijn om 21:40 terug gekomen?
Dit is dan ook waarom ik het plaats ze zijn gewoon een toneelstukje aan het opvoeren en dat maakt dat gesprek erg droogquote:Op zaterdag 22 oktober 2011 13:34 schreef Brentmeister het volgende:
[..]
Hm en het is nu 15:40? Dus ze zijn om 21:40 terug gekomen?
De gerookte varkensbuiken worden automatisch gesneden tot blokjes, en die gaan vanuit grote bakken zo de vacumeermachines in, die worden niet nog extra gemend om het eindproduct een consistenter vetpercentage per pakje te geven.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 23:47 schreef Beetlebum het volgende:
Maar om weer even ontopic te komen:
Dat de fabrikanten zich moeilijk aan hun woord kunnen houden is niet verwonderlijk/schokkend en ook niet voor het eerst.
Wat ik wel verwonderlijk vind is dat van de 5 pakjes die waarschijnlijk uit dezelfde fabriek komen er 4 niet voldoen aan 't woord van de fabrikant.
Het mag dan wel een 'natuurlijk' produkt zijn waarvan 't moeilijk te bepalen is per pakje hoeveel vet er in zit, gemiddeld zou 't moeten kloppen of in ieder geval dichter bij het woord van de fabrikant moeten komen.
+ het werkelijke vetpercentage is wel erg veel meer dan wat het zou moeten zijn...
Ja.. En?quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 14:29 schreef fruityloop het volgende:
De gerookte varkensbuiken worden automatisch gesneden tot blokjes, en die gaan vanuit grote bakken zo de vacumeermachines in, die worden niet nog extra gemend om het eindproduct een consistenter vetpercentage per pakje te geven.
Zie: http://wetten.overheid.nl/BWBR0009675/geldigheidsdatum_17-11-2010quote:Artikel 12
De vermelding mager of magere mag worden gebezigd bij:
a. vlees en vleesproducten, uitsluitend voor zover het vetgehalte van de waar ten hoogste 20% bedraagt;
b. gehakt, uitsluitend voor zover het vetgehalte van de waar ten hoogste 15% bedraagt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |