He bah, erg vervelendquote:Op zondag 11 maart 2012 00:21 schreef popolon het volgende:
Ja het 'probleem' met de pilsner is dat het zeker een maand of drie moet zitten in de fles. Nou goed, op tijd voor de zomer.
Ook ik ga op zoek naar flessen, heb vandaag vier 650ml flessen Sam Adams Lager gekocht. Heel vervelend dat er bier in zit.
Lager je wel?quote:Op zondag 11 maart 2012 00:38 schreef popolon het volgende:
Pils duurt vrij lang voordat het goed te drinken is. De ales, stouts, wheats e.d. gaan wat dat betreft stukken sneller. Maar ok, da's met de pilsners die ik tot nu toe gebrouwen heb.
Fermenting / vergistenquote:Op zondag 11 maart 2012 00:44 schreef popolon het volgende:
1 a 2 weken fermenting, afhankelijk vh type. Dan de fles in voor de 2e fermentatie. Sommige mensen vinden dat niks, die willen de tweede ook in een carboy of zoiets maar de tweede kan prima in de fles, daarom dus.
Die pakketten zullen weinig troep achterlaten denk ik zo. De hop e.d. hoef je ook niet meer toe te voegen toch?quote:Op zondag 11 maart 2012 00:58 schreef popolon het volgende:
De paketten die ik koop werken prima voor beide methodes. En ik heb de apparatuur verder (nog) niet.
Hou sowieso altijd weinig residu over, het vergist bijna allemaal. En er mag best iets op de bodem liggen bij een goed biertje. Maar klopt, zoals ik het doe duurt het in wat gevallen wat langer. Zeker met lichtere bieren.
En die mandfles (jaja) gaat er binnenkort wel komen.
Duidelijkquote:Op maandag 12 maart 2012 19:42 schreef popolon het volgende:
Heb 't nog even opgezocht op het grootste homebrewforum maar tweede vergisting is vaak niet eens meer nodig bij de wat simpelere niet al te heldere bieren.
Yupquote:Op maandag 12 maart 2012 20:07 schreef popolon het volgende:
Met de dryhop is idd wel tweede vergisting aan te raden. Maar dat wist je al.
Bij de buurtsuper haal ik lege beugelflesjes die ik vervolgens goed schoonmaak met Sterinet.quote:Op donderdag 15 maart 2012 15:18 schreef Sheepcidus het volgende:
Leuk topic wil zelf ook binnekort een bier gaan brouwen. Ik heb al wat spullen staan van het cider maken de afgelopen herfst. Maar waar halen jullie de flesjes vandaan ook gewoon van de brouwer?
Oeh, ja heel mooi spulquote:Op zaterdag 17 maart 2012 22:28 schreef popolon het volgende:
Da's een prima score lijkt me.
Kom net bij een vriend vandaan die een een 20 gallon (75 liter) fermenter heeft gekocht. Zoiets dus:
[ afbeelding ]
Oh zo mooi spul maar wel erg duur.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |