abonnement Unibet Coolblue
  zondag 11 maart 2012 @ 00:21:04 #201
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_108956605
Ja het 'probleem' met de pilsner is dat het zeker een maand of drie moet zitten in de fles. Nou goed, op tijd voor de zomer.

Ook ik ga op zoek naar flessen, heb vandaag vier 650ml flessen Sam Adams Lager gekocht. Heel vervelend dat er bier in zit. :+
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zondag 11 maart 2012 @ 00:25:05 #202
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108956748
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2012 00:21 schreef popolon het volgende:
Ja het 'probleem' met de pilsner is dat het zeker een maand of drie moet zitten in de fles. Nou goed, op tijd voor de zomer.

Ook ik ga op zoek naar flessen, heb vandaag vier 650ml flessen Sam Adams Lager gekocht. Heel vervelend dat er bier in zit. :+
He bah, erg vervelend :( ;)

Waarom moet het 3 maanden zitten?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 11 maart 2012 @ 00:38:57 #203
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_108957145
Pils duurt vrij lang voordat het goed te drinken is. De ales, stouts, wheats e.d. gaan wat dat betreft stukken sneller. Maar ok, da's met de pilsners die ik tot nu toe gebrouwen heb.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zondag 11 maart 2012 @ 00:40:03 #204
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108957169
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2012 00:38 schreef popolon het volgende:
Pils duurt vrij lang voordat het goed te drinken is. De ales, stouts, wheats e.d. gaan wat dat betreft stukken sneller. Maar ok, da's met de pilsners die ik tot nu toe gebrouwen heb.
Lager je wel?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 11 maart 2012 @ 00:44:38 #205
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_108957296
1 a 2 weken fermenting, afhankelijk vh type. Dan de fles in voor de 2e fermentatie. Sommige mensen vinden dat niks, die willen de tweede ook in een carboy of zoiets maar de tweede kan prima in de fles, daarom dus. ;)
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zondag 11 maart 2012 @ 00:48:31 #206
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_108957386
Crap ik weet al die Nederlandse termen niet. Ik brouwde nog niet toen ik in NL woonde.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zondag 11 maart 2012 @ 00:51:03 #207
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108957434
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2012 00:44 schreef popolon het volgende:
1 a 2 weken fermenting, afhankelijk vh type. Dan de fles in voor de 2e fermentatie. Sommige mensen vinden dat niks, die willen de tweede ook in een carboy of zoiets maar de tweede kan prima in de fles, daarom dus. ;)
Fermenting / vergisten
Fermentation / vergisting (logisch :P )
Carboy = mandfles.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 11 maart 2012 @ 00:51:56 #208
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108957463
Ik hevel trouwens ook over naar de mandfles want dan ben je een hoop troep kwijt uit je eerste vergisting, zoals eiwitten en meer van dat soort troep. Wellicht is dat bij die pakketten minder.

Je zegt dat het dus zo lang duurt voordat het drinkbaar is. Dat kán daar wel eens mee te maken hebben ;)

Maar je lagert dus niet begrijp ik?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 11 maart 2012 @ 00:58:30 #209
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_108957633
De paketten die ik koop werken prima voor beide methodes. En ik heb de apparatuur verder (nog) niet. ;)

Hou sowieso altijd weinig residu over, het vergist bijna allemaal. En er mag best iets op de bodem liggen bij een goed biertje. Maar klopt, zoals ik het doe duurt het in wat gevallen wat langer. Zeker met lichtere bieren.

En die mandfles (jaja) gaat er binnenkort wel komen.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zondag 11 maart 2012 @ 01:01:39 #210
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108957708
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2012 00:58 schreef popolon het volgende:
De paketten die ik koop werken prima voor beide methodes. En ik heb de apparatuur verder (nog) niet. ;)

Hou sowieso altijd weinig residu over, het vergist bijna allemaal. En er mag best iets op de bodem liggen bij een goed biertje. Maar klopt, zoals ik het doe duurt het in wat gevallen wat langer. Zeker met lichtere bieren.

En die mandfles (jaja) gaat er binnenkort wel komen.
Die pakketten zullen weinig troep achterlaten denk ik zo. De hop e.d. hoef je ook niet meer toe te voegen toch?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 11 maart 2012 @ 01:06:02 #211
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_108957806
Sommige wel, sommige niet. De Nut Brown Ale heeft wel aparte hop.

De Aussie Ales waren 'no boil kits', erg makkelijk en misschien niet het best vh beste maar ik vind ze erg goed te drinken. Zeker vergeleken met de supermarkt bieren.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  maandag 12 maart 2012 @ 19:42:46 #212
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_109022316
Heb 't nog even opgezocht op het grootste homebrewforum maar tweede vergisting is vaak niet eens meer nodig bij de wat simpelere niet al te heldere bieren.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  maandag 12 maart 2012 @ 19:46:18 #213
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_109022499
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2012 19:42 schreef popolon het volgende:
Heb 't nog even opgezocht op het grootste homebrewforum maar tweede vergisting is vaak niet eens meer nodig bij de wat simpelere niet al te heldere bieren.
Duidelijk :)

Mijn brouwsel van maandag ga ik woensdag overhevelen en beginnen met de dryhop(zo'n 10 dagen). Vrienden van me hebben gisteren blijkbaar een beetje gesnoept en ze waren behoorlijk enthousiast, dus dat is goed nieuws :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 12 maart 2012 @ 20:07:18 #214
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_109023619
Met de dryhop is idd wel tweede vergisting aan te raden. Maar dat wist je al. ;)
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  maandag 12 maart 2012 @ 22:03:26 #215
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_109030688
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2012 20:07 schreef popolon het volgende:
Met de dryhop is idd wel tweede vergisting aan te raden. Maar dat wist je al. ;)
Yup :)

Ik ga echter wel 3 flesjes direct bottelen deze woensdag. Dan kan ik het verschil proeven :)

Want hij schijnt nu echt heel lekker te ruiken en te smaken. Die smaak verandert sowieso natuurlijk maar ben wel benieuwd naar de geur, wat die doet.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 13 maart 2012 @ 00:02:14 #216
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_109036692
Zo, ik heb zojuist een hop/eiwitfilter gebouwd. Dat moet een hoop viezigheid uit mijn bier gaan houden. Schoner bier, betere smaak :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 15 maart 2012 @ 15:18:23 #217
23344 Sheepcidus
Is it an excuse?
pi_109131667
Leuk topic wil zelf ook binnekort een bier gaan brouwen. Ik heb al wat spullen staan van het cider maken de afgelopen herfst. Maar waar halen jullie de flesjes vandaan ook gewoon van de brouwer?
Were making, were making!
Radio Soulwax!
  donderdag 15 maart 2012 @ 15:33:05 #218
37248 BertV
Handgemaakt
pi_109132108
quote:
14s.gif Op donderdag 15 maart 2012 15:18 schreef Sheepcidus het volgende:
Leuk topic wil zelf ook binnekort een bier gaan brouwen. Ik heb al wat spullen staan van het cider maken de afgelopen herfst. Maar waar halen jullie de flesjes vandaan ook gewoon van de brouwer?
Bij de buurtsuper haal ik lege beugelflesjes die ik vervolgens goed schoonmaak met Sterinet.

Ik ben ook meer van het simpele low-budget-werk.
Bovengenoemde filtering doe ik bijvoorbeeld met uitgekookte handdoeken.
Huisarts Van Waalwijk Van Doorn en/of voorouders net boven Neder-Rijn? Doe een DNA-test.
  zaterdag 17 maart 2012 @ 20:45:23 #219
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_109212651
Vandaag 11 anonieme proevers mijn bier voorgeschoteld. Gemiddelde score: een 8 :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zaterdag 17 maart 2012 @ 22:28:43 #220
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_109215783
Da's een prima score lijkt me.


Kom net bij een vriend vandaan die een een 20 gallon (75 liter) fermenter heeft gekocht. Zoiets dus:



Oh zo mooi spul maar wel erg duur.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zaterdag 17 maart 2012 @ 22:31:00 #221
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_109215852
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2012 22:28 schreef popolon het volgende:
Da's een prima score lijkt me.

Kom net bij een vriend vandaan die een een 20 gallon (75 liter) fermenter heeft gekocht. Zoiets dus:

[ afbeelding ]

Oh zo mooi spul maar wel erg duur.
Oeh, ja heel mooi spul :Y
Ook fijn met schoonmaken. Maar inderdaad prijzig. En het moet wel nuttig zijn om dat geld uit te geven.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zaterdag 17 maart 2012 @ 22:40:07 #222
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_109216099
Ja dat zit er nog even niet in, ga geen (minimaal) 500 ballen uitgeven. ;( Al is 't het wel waard als je blijft brouwen.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zaterdag 17 maart 2012 @ 22:46:59 #223
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_109216341
Ja, 30liter RVS CCT is ongeveer 400eu.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 23 maart 2012 @ 20:44:13 #224
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_109441709
Toch maar eens 'dry hoppen', wat biologische hop ingeslagen.

German Hallertaur Tradition Pellet Hops 2 oz.
New Zealand Motueka (Saaz) Whole Hops 4 oz.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zaterdag 24 maart 2012 @ 01:52:57 #225
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_109453684
Vrienden van me zijn inmiddels een stapje verder gegaan en hebben 40 hectoliter van hun recept (American IPA en Double Oatmeal Stout) bij http://www.brouwerijdemolen.nl/ gebrouwen.
Je kan daar een ketel huren.

Mocht je zin hebben om te proeven, 14 April hebben ze een proeverij bij de Bierkoning en 17 April bij Wildeman (beiden in Amterdam)
http://rooiedop.nl/

Wel tof om te zien, eerst hebben ze een flink aantal testbiertjes gemaakt en langzaam kwam het idee om het dan ook meteen echt groot aan te pakken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')