FOK!forum / Culinesse à gogo / Vis uit oven
Bukhoerwoensdag 5 oktober 2011 @ 23:41
Ik zie de hele tijd op tv van die vis-schotels uit de oven voorbij komen met groentes en shit.

Heeft iemand een recept van dat? En wat voor vis kun je daarvoor gebruiken?
._HAAK_.woensdag 5 oktober 2011 @ 23:42
Ga naar de deka en koop zalm met spinazie of zalm met tomaten iets, gewoon ovenschotels en superlekker. Denk dat die 4 of 6euro p.s. zijn en is wel genoeg voor 4 personen.
Bukhoerwoensdag 5 oktober 2011 @ 23:43
Nee man, ik wil verse groentes en vis gebruiken.
Daffodil31LEdonderdag 6 oktober 2011 @ 01:21
Vis uit de oven is inderdaad ook een optie, natuurlijk.
Pietverdrietdonderdag 6 oktober 2011 @ 08:11
Neem een grote Poon, haal zijn buik leeg en vul die met fijngehakte prei, wortel, knoflook, peterselie.
Neem een flink stuk alufolie en maak daar een soort hoge langwerpige pan van. Leg de poon er in en overgiet hem met wat witte wijn.
Vouw de bovenkant van de folie dicht en schuif hem in de oven bij 200 graden.
Half uurtje later is hij klaar en gaar, maak de folie open en geniet van de dampende aroma's
Pietverdrietdonderdag 6 oktober 2011 @ 08:44
Neem 6 rode mul
Maak ze schoon, en ontschub ze, maar laat ze verder heel. Leg ze om en om in een schaal en maak een mengsel van een blik tomaten, knoflook, peper, zout, blaadje laurier, verse groene kruiden.
Giet dit over de mulletjes en zet het in de oven tot gaar.
LeeHarveyOswalddonderdag 6 oktober 2011 @ 10:20
Heilbot in grote stukken op een sateprikker (of rozemarijntak) om en om met ciabatta, met daartussen parmaham. Besprenkelen met rozemarijn, balsamico en olijfolie. Ik meen 40 minuten op 180 graden, maar het is al even geleden dat ik iets in de oven heb gestopt.
RobinOokdonderdag 6 oktober 2011 @ 10:56
Hallo, groenten wil ie!
LeeHarveyOswalddonderdag 6 oktober 2011 @ 11:01
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2011 10:56 schreef RobinOok het volgende:
Hallo, groenten wil ie!
Ja, en shit. Ik zou zeggen, eet een krop sla en schijt daarna over je ovenschotel heen ^O^
Bukhoerdonderdag 6 oktober 2011 @ 16:04
quote:
10s.gif Op donderdag 6 oktober 2011 11:01 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ja, en shit. Ik zou zeggen, eet een krop sla en schijt daarna over je ovenschotel heen ^O^
HAHAHA...HaHa.. ha.. ha.. h.. nee.
Pietverdrietdonderdag 6 oktober 2011 @ 17:55
Neem een pak koolvis, een pakje gerookte zalm, pakje room, wat geraspte kaas en zout, peper en knoflook.
Laat de koolvis ontdooien (of neem kabeljauw, maar das duurder en voor dit recept niet echt nodig) en meng de stukken met de gerookte zalm. Doe dit in een beboterde ovenschaal. Meng de room met de geplette en gehakte knoflook, zout peper en giet dit over de vis. Top dit af met parmasaanse of andere smaakvolle kaasrasp.
Zet in de oven op 175 graden tot goudbruin.
serveer met saffraanrijst en doperwten en een salade.
RobinOokdonderdag 6 oktober 2011 @ 23:26
Sjesus, nog iemand die niet kan lezen.
Pietverdrietvrijdag 7 oktober 2011 @ 08:09
Is het weer die tijd van de maand?