abonnement Unibet Coolblue
pi_108322356
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 21:39 schreef HaerdenC het volgende:
bedankt ;) ondertussen is de zijwand klaar alsook de voorkant foto's volgen morgen vroeg nu op mobieltje maar wilde het toch even melden.
^O^
“It's gonna be legend-... wait for it... and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is DAIRY!”
  vrijdag 24 februari 2012 @ 07:07:10 #102
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_108334399

Zijwand bij de buren klaar ... de dakgoot ik weet het ... maar komt goed :)


Strak resultaat hoor ... enkel deze wand 200 schroeven.


Zicht aan de binnenkant


old fashion koordje ... doet de truk voor de rechte voorkant


Steunbakjes gezet ... 4 dik :) dit zijn overschotten van het trap veiligheidsding dat ik vorige week maakte en paste PERFECT... ecologisch en on a budget dus


Eerste plank ... geeft een idee van de helling aan de binnenkant


Met lijmklemmen rubberhamer en wat geduld krijg je dan de eerste lat gezet ... dit is de lastigste


En dan gaat het vlot gewoon in klikken en schroeven. De rand zorgt dus voor een volledige bedekking van de balk + dakschuinte. In totaal is het 51 cm en dat kwam perfect uit!


Zicht van op de oprit


zicht van op de straat


zicht van binnen uit

Nu wordt het nog de achterwand (halfdicht) + omkadering andere helft plus zijkant en dan ziet het echt uit als een carport / garage

De boord had ik eerst schrik dat nogal hoog ging zijn maar doordat het zo een grote carport is, is het best mooi en in verhouding. Van op de vloer tot aan de boord is nu 225 cm maar er komt nog een vloer in dan is het 220.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_108353124
Ziet er netjes uit, maar waarom doe je er nog een vloer in, je heb toch al beton liggen?
  vrijdag 24 februari 2012 @ 19:11:31 #104
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_108356410
omdat ik die gratis gekregen heb :) en die past mooi blij huis en zo van kleur, mooier om in de zomer eventueel onder te zitten als het weer tegen zit, makkelijker te poetsen, mooier .... dat is het zo wat :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  zaterdag 25 februari 2012 @ 15:47:32 #105
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_108385000

Begonnen vanmorgen met een lekker en stevig ontbijtje ... spek-kruiden-omeletje croisantjes, thee en honing :)


ik heb nog wat foto's van tussendoor ook maar laten we eerlijk zijn ... veel is daar niet aan te zien. Dit is het stuk tot aan de dakboord zeg maar ... vanaf hier volledige lengte planken ...


En dan ziet de achterkant er dus zo uit. Deze is maar half dicht en dit heeft een paar redenen. De dichte wand zal nog een regenwater opvang herbergen :) die zie je dan niet van op de straat. Komt op hoogte met kraantje binnen en kraantje buiten :) zal 1 of 2 vaten worden nog te bekijken. Dit is 2m35 breed. Maar dat komt later in dit topic uiteraard aan bod :) de andere kant is dus open zodat er voldoende daglicht is maar ook zodat we een doorkijk naar de tuin houden vanop onze 2 terrassen ... dit om zoontje bv in het oog te kunnen houden als hij in zijn speelhuis is of op het gras. Het eindresultaat is dus best strak. Er komt nog een dakgoot aan en de rechter lijkant moet dus ook nog een boord krijgen van 4 planken hoog :) Ik had 72 planken gehaald en heb er nu nog 6 over. Ik zal er nog 6 of 8 moeten bijhalen om het af te maken.


Het ziet er wel modern uit zo he :) nu de tuin moet nog wat aangeplant worden en zo dan is het ook direct een heel ander zicht he. Ik ben best tevreden eigenlijk. Het is wel een pak werk als je zo iets wil zetten maar dus doenbaar!


Zoals je kan zien heb ik nog een pak grond die naar voor moet en die moet verdeeld worden. Ik ga eerst de compostbak ledigen en dan de grond er over :) Deze grond wordt gebruikt om langs ons huis een stuk op te vullen. Dat is de noordkant van ons huis en ik ga daar gewoon antiworteldoek leggen met van die schors tot ik een idee heb van wat ik daar zou kunnen doen ... ik zal eens foto's maken wie weet zitten er hier groene jongens of meisjes met goede ideetjes :)


Zo ziet het nu dus van op de straat uit ... de oprit moet ook nog eens opnieuw gedaan worden ik zou graag van die beige grind hebben :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_108390608
* Je golfplaten steken (aan de kant van de buren) niet ver genoeg uit om netjes het hemelwater af te voeren in de dakgoten.
* Voorgaande punt in combinatie met de minimale helling van je dak zal het water bijna loodrecht naar beneden druipen, niet in je dakgoot, tenzij je lood of dergelijken gaat gebruiken om het te helpen afvoeren
* Daarnaast zal er water aan de voorkant en achterkant, aan de achterzijde van je boeien naar binnen lopen. (Wederom, tenzij je lood of dergelijken zal gebruiken om dat tegen te gaan)
* Aan alle kanten te strak op het houtwerk. Een keer regen en wind en het hout zal nat worden aan de binnenkant.

Deslaniettemin een prachtig stukje werk hoor maar m'n gok is dat je perfectionisme je hierbij iets genekt heeft m.b.t. hemelwaterafvoer..

[ Bericht 38% gewijzigd door Eelcotje84 op 25-02-2012 19:06:11 ]
  zondag 26 februari 2012 @ 08:24:14 #107
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_108406336
er zal inderdaad een pak lood gebruikt worden ter afwerking om het alsnog goed te krijgen. nu een beetje water binnen is niet zo erg he het is een open carport dus aan de open kantwn komt er ook water binnen he ... daaarbij komt dat de dichte wand de zuidkant is dus het minst regen krijgt. voor de dakgoot 2 opties ... lood inder schuiven of wel ik heb nog golfplaten en zou noug stuk onder kunnen zetten ... zijmanten krijgen allemaal lood afwerking.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_108428150
Komt er nog een laagje lak of beits op, of laat je het zo?
  zondag 26 februari 2012 @ 21:02:11 #109
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_108435233
daar ben ik nog niet uit ... ik geef me de tijd tot de lente / zomer om daar eens over na te denken en aan andere mensen te vragen wat zij vinden :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_108448810
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2012 08:24 schreef HaerdenC het volgende:
nu een beetje water binnen is niet zo erg he het is een open carport dus aan de open kanten komt er ook water binnen he ...
Hmm da's waar. :)
  maandag 27 februari 2012 @ 07:14:44 #111
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_108451897

zijkant beginnen ... weer met traditioneel koordje


Niet veel hout meer over ... te weinig zelfs om het af te maken. Ik had initieel gerekend op een boord van 3 planken hoog maar zijn er dus 4 geworden ... haal in de week wel plank of 4 bij :)


opstaande voor en achterwand zorgt dat de toekomstige zonnepanelen niet zichtbaar zijn van op de weg.


eerste 2 latten gezet


en toen ... was het hout dus op.


geeft wel redelijke indruk van de zijkant... meer dus later :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  donderdag 1 maart 2012 @ 07:04:56 #112
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_108575023
Nog geen tijd gehad om de 4 planken bij te halen ... mogelijk in het weekend :) maar desondanks niet op mijn luie krent blijven zitten.

Ik had dus 2 ledslangen gekocht in de afprijzing bij Van Craenenbroek. 1tje warm wit 15 meter 9.9 watt 360 leds en de andere idem maar dan koud wit. Gisteren eens beide even ingestoken en de warm witte ziet er echt super uit en is bruikbaar voor de garage ... wat ik met de koud witte ga doen weet ik nog niet :)

jaja ik weet het ik ben een zogenaamde Led-ishist


op foto is het nogal moeilijk een echt idee te geven van het daadwerkelijke effect :) in het echt ziet het eigenlijk totaal anders uit hahahaha. Ik heb de ledslang dus aan de open zijkant en voorkant vast gezet met van die kabel klemmetjes.


doordat het Led slangen zijn ging dit perfect tussen 2 ledjes :) om de 2 ledjes een klemmetje ... jaja dus dat zijn er dik 150. Probleem is dat het anders niet mooi recht was. Ook mooi strak de palen mee genomen. Ik had overwogen een gat te boren en ze daar door te steken maar dan wordt de lichtstroom onderbroken en dat was niet zo mooi kwa licht.


Zicht van uit de garage ... het is beperkt in lichtopbrengst en dat is ook de bedoeling. Het dient eigenlijk gewoon aan te gaan als het behoorlijk begint te schemeren en dan X uur (instelbaar) aan te blijven. Dit zodat als je bv in de winter thuis komt als het nog donker is dat je de schakelaar en zo makkelijk kan vinden voor het normale licht ... of gewoon kan uitstappen en naar binnen gaan.


Uiteraard wordt de boord rechts nog volledig dicht gemaakt :) maar mijn hout is dus op ... dit geeft beter idee van het licht wel


Hier zie je de klemmetjes en ook dat de darm mooi recht hangt :) aan de rechterkant is het nu gewoon ingestoken maar er komt dus een schemerschakeling op ... alle details daarover volgen! was nu gewoon even ter test he.


Dit is de licht opbrengst eens het donker is en geeft perfect weer wat ik ermee wilde bereiken :) ook als je in de zomer buiten zit en het dus gebruikt om onder te tafelen of na te praten is er net voldoende licht om geen muggen en zo aan te trekken maar toch nog mekaar te zien zitten ... en ja met kerst is er al kerst verlichting ik weet het

Like? No Like?
Minds are like parachutes, they work best when open!
  donderdag 1 maart 2012 @ 19:20:42 #113
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_108596348
schemerschakeling en timer werken ook en mooi opgehangen kabels vast gezet. t staat nu op aangaan bij volledig donker en dan 3 uur aanblijven ... kan zijn dat ik dat nog verder moet afregelen we zien wel hehehe.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  donderdag 1 maart 2012 @ 22:21:15 #114
357438 Bananenvlaflip
eerherstel voor de pisang
pi_108606003
Dat lichtsnoer is wel een mooie oplossing volgens mij, kom net de juiste hoeveelheid licht vanaf. Nu valt de verlichting aan de zijkant van het huis wel op als zeer wit (kil?). Ik wil je natuurlijk geen volgende klus aanpraten ;) Verder is het weer afwerking van het niveau dat we van je kennen, tenminste van de foto's.
  vrijdag 2 maart 2012 @ 06:14:06 #115
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_108614748
De verlichting op de oprit is inderdaad dus koud wit maar dat maakt op zich niets uit hoor :) er komen nog 4 ledbeamers aan de buitenkant van de garage ook en ook die zijn koud wit en zullen dus ook werken met detector.

Gisteren de schemerschakeling afgewerkt. Ik heb de stroomkabel van de ledslang dus doorgesneden en daar de schemerschakelaar tussen geplaatst. Dan heb ik een stopcontact met schakelaar voorzien :) dus dubbele veiligheid.


Dit is de schemer schakelaar ... je gaat er met je Fase en Nul draad in en komt er ook weer uit. De aarde verbind je rechtstreeks. Nu mijn lichtslang heeft geen aardingsdraad ... Wel opletten ... dit kabels mogen maar van 0.75 tot 1.5 zijn. Je kan de lux instellen en je kan de tijd dat ze aan moeten blijven instellen. Momenteel staat hij op aanspringen bij volledige duisternis (6 lux) en dan 3 uur aanblijven. Je kan dus de gevoeligheid bijregelen. Je kan ook kiezen dat het licht aanblijft tot het weer licht wordt buiten :) nu voor mij persoonlijk in de garage hoeft dat op zich niet. Momenteel staat de mijne dus op 3 uur. Mogelijk moet ik dit wat langer maken ... in de winter is 3 uur misschien wat kort. Als ik de schakelaar uit doe en terug aan en het is donker gaat hij uiteraard wel weer opnieuw beginnen tellen en blijft het weer 3 uur aan tenzij het ondertussen licht wordt :) Wat ook heel erg fijn is, is dat hij niet meteen schakelt. Dus als je met je auto lichten er op schijnt gaat niet direct het licht uit. Er moet echt paar minuten licht zijn of zo :)


Dit is aan de binnekant ... de buitenkant ben ik vergeten foto van te maken dat zal ik straks even doen. Ik heb dus 2 gaatjes geboord door de paal en de kabels komen daar aan de buitenkant mooi uit :) de sensor hangt aan de voorkant aangezien hij wel daglicht moet krijgen uiteraard :) Van uit deze contactdoos zal ook een kaberl vertrekken voor de led beamers die aan de buitenkant komen. Er moet ook nog een extra schakelaar komen om de buiten led beamers permanent aan te laten en de detector dus te overbruggen.


Resultaat met de gewone lampen en de ledslang aan. Dat wordt gezellig in de zomer :) De koud witte led beamers op de oprit moet ik ook eens afregelen. Nu op foto geeft dat een totaal vertekend beeld :) dat lijken zeer beperkte lichtpunten op de oprit maar dat is dus niet het geval. Die stukken zijn echt daglicht maar de volledige oprit is ruim verlicht! Alleen staan er 2 wat te laag gericht :) die moet ik eens wat verder zetten ... werkje voor in het weekend.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  maandag 5 maart 2012 @ 07:24:21 #116
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_108731165

Eerste keer gewerkt aan de oldie in de garage ...


Zoontje is dus echt fan van Palenboer Jos :)


voor iedereen die denkt dat ik altijd super ordelijk werk ... dus niet :)


maar alle afval blokken in kleinere houtblokken gemaakt (enkel het echt hout niet de mdf uiteraard) en hier kan mijn mama haar kacheltje weer paar dagen gratis laten branden :) proper in curver bak dus kan zio gebruikt worden.


En de zijwand is dus ook af ... alles van garage/carport hout is nu gedaan. Volgende is de dakgoot en dan de palen die je vooraan ziet liggen zullen dienen om achter de halve achterwand een water reservoir voor regenwater op hoogte te maken. Regenwater zal dan gebruikt worden voor de tuin en zo. Beetje zonde om daar duur drinkwater voor te gebruiken.Tevens nog lood leggen rond de voor achter en open zijkant.


zicht over de lengte


Binnekant ... eigenlijk best mooi gelukt Ook alle hoogtes komen mooi uit en de boord is niet te zwaar, de verhoudingne kloppen.


Dit is dus de schemer schakelaar / timer voor de LED slang


Zo ziet het uit als het volledig donker is


Zondag was graafdag. Eerst de compostbak leeg gemaakt en dan begonnen met het verplaatsen van de grond achter de garage om aan de zijkant van het huis aan te vullen ... Zoonlief was ook weer paraat :)


Dit lijkt niet veel maar het waren toch 27 kruiwagens ... er wordt ook nog opgevuld aan de achterkant van de garage voor de duidelijkheid :) daar moet ik dus minder ver voor lopen :)


en dan nog even het terras schoon gespoten. Na al het zaagsel, overwaai zand en grond was dat nodig. Dit jaar hoef ik het niet in te spuiten :) das alweer een meevaller. Ziet er nog super uit! Linkerdeel had ik al gedaan en Linus wilde ook eens proberen :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  maandag 12 maart 2012 @ 07:08:00 #117
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_109000273
En dit zijn dan de laatste lampen die ik hang :) dan is het welletjes geweest. Als ik nog meer licht zou hangen heb ik schrik dat ruimteschepen aangetrokken gaan worden!


Eerst grondwerken verder gedaan ... allemaal met de hand gegraven uiteraard ... zaterdag om 08.00 stond ik al buiten


Dit was om 13.00 ... wat er nu nog ligt en niet aangevuld is tegen de garage is om vooraan bij te vullen ... eens de tegels op het betondek liggen moet ik vooraan aanvullen anders geraak ik er met de auto niet meer op :)


Dit zijn de LED Beamers 130 Ledjes koudwit (8000k zeer koud dus) 8 watt verbruiken ze ... zo heb ik er vier voor de buitenkant van de garage. In totaal dus een 32 watt ... valt dus best mee.


Meer specs ... komen dus uit Budel Nederland ... vanbinnen 1.5 kabel ;) dus toch ook in nederland dunne draden soms. nu 1.5 voor 8 watt is RUIM voldoende hahahaha


Ziet er uit als een gewone halogeen straler maar dan gewoon ... VEEL ledjes.


Specs op achterzijde zijn wel grappig ... Halogeen lamp ... dat zal toch wel moeten zijn Hallo Geen Lamp :) Made in China en komen van bij Van Craenenbroek. Waren erg goedkoop.


Bewegingsdetector ... instelbaar in gevoeligheid, licht en duur. Instelbaar tot maximum 7 minuten.


Werkvoorbereiding


vanbinnen geen grote mirakels he :) L Terre N ...


en deze is aangesloten, net voor het kapje er op ging.


Zoonlief even er van geprofiteerd om in de oldtimer wat te rusten ... deze zomer zorgen dat we kunnen toeren.


hopla dat zijn er drie de vierde hangt dus aan de voorkant. De achterste is in het midden van het open stuk gehangen niet in het midden van de garage. Dit omdat er nog watertonnen komen en anders was gewoon de helft van de verlichting voor de buren. Nu is het perfect in onze tuin.


Vooraan afgewerkt. Ziet er best proper uit vind ik.


Het was zalig weer dus ... buiten gegeten met Linusje. Vond hij wel SUPER.


Tsjing


op foto lijkt het een felle plek op de oprit maar dat is dus niet zo :) komt door de autofocus en lichtregeling op de camera. Het is best veel licht en inderdaad het is sterker in het midden maar niet zo hard als op de foto. Timer werkt dus ook. En sensor ook in orde ... misschien naderhand nog eens wat afregelen maar tot nog toe lijkt het wel ok.


Dit is aan de zijkant en je kan ook achteraan zien dat het speelhuisje mooi verlicht is ... ook hier zelfde probleem met de camera :) maar het terras is nu dus mooi verlicht. Dat het koud wit is stoort niet erg hard.

Ik ga wel nog een schakelaar bij zetten met een fase draad zodat ik de verlichting ook permanent aan kan zetten.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_109002144
Als ik vragen mag, dat hout van de muur van je carport, hoeveel kost dat per m2?
Ziet er erg mooi uit..
** Uw tekst hier voor slechts 5 euro per maand **
  maandag 12 maart 2012 @ 10:30:40 #119
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_109003157
dat zijn rabbat planken 20 mm dik 13 cm hoogte dekkend (dus zonder de tand) en zijn planken van 3.6 meter lang prijs is voor 3.6 meter zo een plank kost 8.90 euro ... wil je 3 cm dik dan is het 11.35 euro per plank :) volledit tand en groef en door en door gedrengd. Voor mijn volledige bekleding carport plus de boorden van 4 hoog was dat een 700 euro ... als je de schroeven er bij neemt. Valt best mee vind ik ... nu mijn carport is dan ook voor 4 wagens he :) behoorlijk groot ding. Veel mensen maken carports met tuinschermen ... dat is minder degelijk en kost meer :) vind dat ook minder mooi ... wel veel minder schroef werk natuurlijk ... dit zijn 500 schroeven enkel voor de bekleding.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  maandag 26 maart 2012 @ 08:10:25 #120
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_109520070
Muziekje moet er ook zijn in de polyvalente garage. Nu ik ben van de budget vriendelijkheid en had niet veel zin dit weekend geld uit te geven :) nu had ik nog een nagelnieuwe autoradio liggen. Een oudere ATX voeding van 300 watt uit een pc had ik ook nog liggen ... en betonplex was er ook nog ... klussen maar


Dit is het blokje waarop de radio geschoven kan worden ... een inbus sleutel als verankeringspen! Ik kan hem er dus eenvoudig af nemen en binnen zetten tegen diefstal of gewoon in de winter en zo ...


Hier zie je de verankering er in zitten ... niet letten op de luidsprekers ... er komen vier luidsprekers op te hangen, kabel en klemmetjes liggen al thuis maar dat is dus de volgende fase!


dit is een 300 watt atx silent voeding. De fan is temperatuur geregeld en maakt bijna geen geluid. Lucht wordt doorgevoerd en koelt dus ook ineens de radio :) Of dat lastig is om om te bouwen ??? neen je moet een schakelaar of verbinding maken tussen 2 kabeltjes van de ATX stekker en dan kan je 12 volt aftakken. De radio heeft een zekering van 10 ampere meer zal hij dus nooit gebruiken 10 ampere op 12 volt is 120 watt ... een 300 watt voeding is dus ruim voldoende. Zo een ATX voeding heeft behoorlijk wat voordelen !!!
- Goedkoop (ik had er dus gewoon nog 1 liggen)
- Gestabiliseerd
- Ontstoord
- Relatief efficient
- Veel vermogen
- Thermische beveiliging


De radio doet dus ook mp3 en wma en er is een lijn ingang ... geen usb maar dat is nu ook weer niet zo een probleem he :)


Zo ziet het dus uit misschien dat ik naderhand nog eens opschuur, primer op zet en verf ...

Het is aardig gelukt en werkt erg fijn, goed geluid en nu is het dus gewoon nog eens 4 luidsprekers ophangen en kabels trekken. Voordeel van auto spullen is dat die redelijk goed tegen dingen als temperatuurwissels kunnen. Auto luidsprekers zijn vaak ook gemaakt in kunstoffen in plaats van papier dus kunnen ook beter tegen vocht. Ze komen droog te hangen maar met temperatuur verschil en condens is het toch wel handig :) Ik plan dus van nu 4 houten kistjes te maken met daarin dempingswol in en dan bv van die 6x9 luidsprekers of zo ...
Minds are like parachutes, they work best when open!
  dinsdag 27 maart 2012 @ 09:13:48 #121
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_109557900
Er is niet eens veel aanpassing voor nodig hoor ...


op de linker boven connector heb ik mijn 12 volt afgetakt deze mag tot 8 ampere trekken continu ... 8 ampere op 12 volt is 90 watt ... ruim voldoende voor een auto radio


in de standaard atx connector dus gewoon een schakelaar of draadverbindin maken tussen deze 2 pinnen dat is aan of uit :) geen drukknop he echt schakelaar of doorverbinden. Ik had geen schakelaartje meer liggen dus doorverbonden aan en uit zetten is dus via insteken :)

Autospullen hebben op zich aantal voordelen
- goed voorzien tegen extreme temperaturen
- kan redelijk goed tegen condens en van die dingen
- standaard afmeting lees als ... als het stuk is makkelijk te vervangen
- relatief goedkoop ... als je geen cd nodig hebt maar gewoon usb of sdkaart kan je al voor 40 euro een autoradio vinden van Renkforce
http://www2.conrad.be/goto.php?artikel=372849
in de range van 60 tot 90 euro vind je zowat alle grote merken als JVC Kenwood Pioneer etc
- 4 ohm uitgang dus alle mogelijke autoluidsprekers zijn opties :) kan je veel leuke dingen mee doen tevens zijn ook deze meestal redelijk goed bestand tegen vocht en temperatuurwissels. Ook hier weer standaard afmetingen
- je zou zelfs een radio met blauwe tand kunnen scoren :) kan je handenvrij bellen in je garage :)

nu ik zeg het ... ik had er gewoon 1 op overschot :)

Atx voedingen zijn ook heel erg dankbaar ... kosten 2 keer niks :) voor 15 euro heb je tegenwoordig een 450 watt voeding of zo hahahaha kan je nog lekker een versterker en 2 subwoofers bij aan hangen :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  maandag 2 april 2012 @ 09:13:15 #122
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_109793838
Luidsprekers gemaakt... 2 setjes 6x9 van goedkoop rommelmerk gekocht in de uitverkoop 25 euro per set


eigenschappen:
- 4 ohm
- 300 watt max
- 20 Oz
- 40 --- 21.000 hz
- 1 setje 3 weg ander setje 4 weg maar verder wel identiek


18 mm mdf kistjes gemaakt met min of meer juiste inhoud (heb van mijn fusion speakers in de bus de maten van case genomen en dat ongeveer na gemaakt dus zou vrij goed moeten zijn.


Dit zijn ze alle vier ... ophangen is voor later :) eerste feestje gedaan en geloof me ... het is meer dan genoeg lawaai en best nog flink wat bass en zo ... totale investering voor de luidsprekers was een 75 euro :) voor groene mdf en speakers.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  Moderator maandag 2 april 2012 @ 17:53:22 #123
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_109812245
Ik vind het altijd heel boeiend om te zien en te lezen hoe jij met minimale middelen en materialen toch altijd goede degelijke dingen kunt bouwen, die radio en boxen is daar bijvoorbeeld een goed voorbeeld van ! ^O^

Dit blijft daarom ook een inspirerend topic voor mij om te volgen ! ^O^

Krijgen de luidsprekers nog t.z.t. een kleurtje of blijven die zo ?
  dinsdag 3 april 2012 @ 09:03:34 #124
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_109838105
kleurtje weet ik nog niet momenteel hebben ze min of meer dezelfde kleur als de carport ... ik heb de eerste speaker eens opgehangen en dit is het resultaat:



Als ze mooi gelijk mee verkleuren ga ik ze gewoon zo laten ... omdat ik denk dat dat het mooist is :)

Ik probeer inderdaad altijd een beetje een goede deal te vinden zonder al te veel aan kwaliteit in te boeten. Ik heb altijd muziek aan staan dus ik wil wel een beetje fatsoenlijk geluid. Nu had ik gekeken voor bestaande setjes maar die waren niet zo geweldig ... frequentie bereik beginnend vanaf 65 hertz ... terwijl ik nu heb van 35 hetz of zo ... dus scheelt toch wel wat in bass.

De luidsprekers hebben mij 50 euro voor 4 stuks gekost (25 per set) en het hout was een 30 euro geloof ik dus voor 80 euro had ik alles samen. Heb dit weekend ook eens de minipc aan de radio gehangen via line in en ook dat werkt allemaal perfect :) zal eens een foto maken van ding met minipc en alles er op :)

Er is wel nog iets wat ik moet bijkopen :) een antenne hahhaha dan heb ik ook radio.

ps dat had ik nog niet gemeld ... op foto ook zichtbaar 2 wasdraden gespannen :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_109839478
@haerden, ziet er goed uit, ik zie dat je groene mdf hebt gebruikt, prima natuurlijk, maar ben je niet bang voor vocht in je speaker zelf?
“It's gonna be legend-... wait for it... and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is DAIRY!”
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')