abonnement Unibet Coolblue
pi_125596667
het begint er op te lijken he.. Ik zie alleen nergens leidingen omhoog komen, klopt dat?
“It's gonna be legend-... wait for it... and I hope you're not lactose intolerant because the second half of that word is DAIRY!”
  dinsdag 17 september 2013 @ 14:39:15 #227
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_131278806
Dat laatste had ik nog niet gezien ... alle leidingen zijn al voorzien enkel de stroom voor het fornuis moet ik het hoekje om leggen ...

ondertussen voor de 10de keer of zo in de ikea keukenplanner lopen klommelen en kom langzaam aan tot iets wat begint te trekken op mijn wensen ... foto's zeggen meer dan woorden graag ook jullie input :) ja ik heb een kleine keuken ... dat is bij een verbouwing zo en ik zal het met die ruimte moeten doen.









Minds are like parachutes, they work best when open!
  dinsdag 12 november 2013 @ 03:35:39 #228
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_133174344
50 dagen later komt er een andere oplossing voor de keuken ... veel meer werk maar veel meer mijn stijl :)

Ik volg zowat de 2 grootste Belgische tweedehands websites onder het motto je weet nooit. Nu kwam ik toevallig deze week een occasie eiken appartementskeuken tegen in perfecte staat. Allemaal nette losse blokken en met uitstekende maten voor mijn keuken. Even gaan kijken en gisteren alles opgehaald met de aanhangwagen. Mijn living staat momenteel vol met kastjes.

Mijn planning is nu het maken van nieuwe sokkels of pootjes er onder omdat ik een andere opstelling ga gebruiken dan de vorige eigenaars. Vervolgens alles netjes passen en eventueel latjes en dergelijke bij maken. Dan alles schuren ontvetten en lakken in hetzelfde wit als mijn vorig kasten projectje zodat alles bij mekaar past. Het werkblad moet ik uiteraard ook nieuw halen maar dat stoort me dan weer niet aangezien dat niet de kost maakte van de keuken.

Het gaat best wel wat werk zijn maar het is toch geen weer om in zwembroek buiten te zitten.

Hoe goed was de deal? Wel ik heb nu voor al mijn kastjes samen 1/5de betaald van nieuwe bij de ikea. Kwa indeling is het praktisch hetzelfde maar ik heb nu echt vol eik! De keuken is van Duitse makelij en alles ziet er netjes en degelijk uit. Momenteel is het wel nog een beetje een zooitje maar dat verandert wel eens ik aan het plaatsen ga. Met een beetje geluk heb ik dus tegen het einde van het jaar toch een "nieuwe" keuken.

En er is meer ... ik heb nu meer kastjes dan in de keuken passen, fijn is dat want ik kan er 2 perfect ombouwen tot nachtkastjes ;) Die had ik ook nog nodig maar de originele die bij mijn slaapkamer horen vond ik niet mooi.

Volledig verslag volgt uiteraard.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_133174505
Klinkt weer veelbelovend!! Veel succes :)
Laat die handjes wapperen!
  dinsdag 12 november 2013 @ 12:39:49 #230
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_133180055
Succes ga ik zeker nodig hebben aangezien ik totaal geen ervaring heb met keukens en dergelijke, hopelijk helpt mijn allround kennis en lukt het allemaal om tot een net eindresultaat te komen! In ieder geval al even een paar foto's om te beginnen van de geïnstalleerde keuken bij de vorige eigenaar. Alles is netjes los gedaan en niks beschadigd, ook het transport is perfect verlopen!

Ik heb alles mee genomen behalve het werkblad (aangezien ik voor een andere opstelling ga moet dat hermaakt worden en zo een laminaat werkblad kost geen stukken van mensen, tevens wil ik een ander fornuis, spoelbak en kraantje ...




De hoekkasten en dergelijke heb ik niet nodig maar ik kijk naderhand wel eens de keuken klaar is wat ik daarmee doe ... de spoelbak en kraan ga ik dus veranderen ook al is deze nooit gebruikt :) of toch maar heel erg weinig.


Dit fornuis ... idem :) men gebruikte altijd de bijkeuken op het beneden verdiep deze stond in de "schoon plaats" zeg maar. Fornuis ga ik wel opnieuw op 2dehands.be of zo zetten ... als het niet verkocht raakt maak ik het naderhand in de kelder of zo.


De bovenkastjes zijn 35 cm diep wat dus PERFECT is voor wat ik nodig heb :) dit komt helemaal goed ... eerste metingen zien er veel belovend uit!


Deze onderste kasten zijn dus ook 35 en perfect voor wat ik wil doen!


Dubbelas aanhangwagen van een nonkel geleend (het was 150 km rijden enkele rit! Dus dubbelas was toch wel raadzaam)


De delicate spullen in de auto geladen


Mijn god wat mis ik mijn minibus :( maar goed dit ging ook. Gelukkig maar 1 keer moeten rijden


Thuis alles uitgeladen ... mijn God wat een hoop kasten :) zoals jullie zien moet ik er nu dus wel aan voort doen aangezien ik niet aan mijn livingtafel kan :) Ik ga eerst alles op maat maken en passen, tussenstukjes maken, nieuwe sokkel of pootjes (doordat ik een andere configuratie gebruik kan ik de vorige niet gebruiken) en dan als alles netjes gemaakt is, alle scharniertjes en zo los maken, schuren (uiteraard eventuele gaatjes en plekjes vullen met filler en kraspen om de nerven door te trekken op het vulsel), afstoffen, ontvetten, primer en lakken.


Ze moeten net zo worden als de kasten op de achtergrond! Dat was een gelijkaardig project, op die manier past alles netjes bij mekaar en is er weer een heel groot werk van mijn lijst te schrappen.

Van de overgebleven kastjes ga ik waarschijnlijk 2 nachtkastjes maken ... de rest kan altijd nog dienen in de kelder of zo!
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_133180188
Gelukkig lees ik dat je ze wel een beetje gaat re-stylen :P
Want het is wel een beetje oubollig zoals ze er nu bij staan. Vind ik dan hè :@.

Maar fijn, zo'n financiële meevaller!
  dinsdag 12 november 2013 @ 12:55:56 #232
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_133180459
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 november 2013 12:45 schreef Anne het volgende:
Gelukkig lees ik dat je ze wel een beetje gaat re-stylen :P
Want het is wel een beetje oubollig zoals ze er nu bij staan. Vind ik dan hè :@.

Maar fijn, zo'n financiële meevaller!
Dat waren mijn andere kasten ook
K&W / Oude eiken kasten moderniseren
Hier kan je zien wat ik er mee gedaan heb ... nu aan de keuken andere kastdeurtjes maken kan nog altijd he :) maar ik heb nu een heel erg degelijke en complete keuken voor een verschrikkelijk lage prijs, als ik alles nu netjes afwerk en mooi wit lak ziet dat er volgens mij best netjes uit ... handvatjes gaan er uiteraard ook af :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_133180599
Ik denk dat het er ook netjes uit zal zien :Y.
  woensdag 13 november 2013 @ 11:28:59 #234
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_133211875
Gisteren begonnen met passen van kastjes, alles wat ik ga gebruiken opgepoetst (het was allemaal behoorlijk stoffig, deurtjes sorteren, de sokkels ter zijde gelegd omdat ik met pootjes ga werken en zelf een nieuwe voet ga maken (ik wil dat de keuken wat hoger is dan standaard keukens omdat ik dat aangenamer vind voor mijn rug). Het goede nieuws is dat alles netjes gaat passen en uitkomen, hier en daar een strookje van 3 cm uitvullen maar niks wat niet haalbaar is!

De bovenkasten moet ik nog op meten en even kijken om van een lichtpunt dat er nu is een ontdubbeling te doen om 2 ledstrips te plaatsen (1 boven de boven kast en 1 er onder). Ook bij de bovenkasten moet ik een paar latjes maken om op te vullen aan de muurkanten (dan gaan de kasten ook net iets mooier open zonder de muur te raken.

Al bij al lijk ik dus inderdaad een goede deal gedaan te hebben. Alles wat je doet kost centjes maar ik schat dat als alles klaar is (inclusief nieuwe inductie booster, werkblad en alle kleine installatie spulletjes de begroting gaat uit komen op een 1000 euro! Voor een keuken lijkt me dat budgetair heel erg verantwoordelijk.

Vanmorgen even langs de ikea geweest om instelbare pootjes te halen voor onder de kasten (zo van die dingen die je kan uitschroeven om alles netjes waterpas te maken)\

In het weekend vlieg ik er stevig in en zullen er dus weer foto verslagen volgen zoals jullie ondertussen wel vaker zien van mijn werken :)

Verder ben ik aan het twijfelen of ik ga werken met roller of dat ik alles ga spuiten. Motip heeft goede houtprimer in spuitbussen en ik heb ook daar erg goede ervaringen mee. Spuiten droogt volgens mij een stuk sneller. Desondanks geeft primer rollen en vervolgens toplaag rollen een veel dikkere laag volgens mij. Andere optie is de binnenkanten allemaal spuiten (stuk sneller en handiger) en de buitenkanten van de kastdeurtjes en zijpanelen met de roller doen. Goede middenweg.

[ Bericht 13% gewijzigd door HaerdenC op 13-11-2013 11:43:34 ]
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_133212345
Heb je een compressor? Dan spuit pistool kopen en spuiten. Als je dat onder de knie hebt (beginnen met de binnenkanten) wordt het mooier dan rollen.
Hoor ik die Griekse melodie...
  woensdag 13 november 2013 @ 12:09:44 #236
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_133213033
Ik heb een compressor ja ... zo een ton met 8 bar ... is dat genoeg? Ik heb veel ervaring met spray bussen en krijg je ook goed resultaat mee als je maar genoeg dunne laagjes doet. De bussen hebben vooral het voordeel dat het VEEL sneller droogt dan met de roller ... De Levis lak op mijn andere kasten had 7 dagen nodig om uit te harden.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  maandag 18 november 2013 @ 08:37:23 #237
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_133368308
Ben momenteel stevig verkoude maar kon het toch niet laten om op het gemak wat te klussen dit weekend. Eerst en vooral gaan shoppen, alles gekocht om de stroom om te leggen, contactdoosjes etc etc. Tevens primer gekocht en spuitbussen ral 9010. Ik ben gegaan voor spuitbussen om de binnekant te doen van de kasten gewoon om te kijken of het haalbaar is en mee valt.

Ik ben er dus ook achter gekomen dat er aan een spuitpistool inderdaad wat voordelen zitten ... bv onder hoeken spuiten of ondersteboven. Dat gaat met zo een rattle-can dus niet, nu door de kasten verschillende keren te draaien en heel veel dunne laagjes te spuiten is het resultaat ook erg netjes met spuitbussen. Alles komt zoals altijd aan op voorbereiding uiteraard.

Ter voorbereiding heb ik met vulmiddel alle zichtbare gaatjes opgevuld en vervolgens alles netjes opgeschuurd. (Er waren maar een 4 tal zichtbare gaatjes desondanks ook een paar andere dicht gemaakt omdat het dan allemaal iets strakker uit ziet en ... omdat ik eerst even op niet zichtbare gaatjes heb geoefend om te kijken welk vulmidder en hoe dichtmaken het beste werkte.

Daarna alles lichtjes opgeschuurd met van die 3M Schuursponsjes en alles afgepoetst met vochtige doekjes. Vervolgens alles goed ontvet met thinner (De 3 eerste kasten ... de rest is nog work in progress).

Ik ben gegaan voor Motip/DupliColor, verf is altijd iets heel erg persoonlijk, ik heb al vanalles gehad en eigenlijk in van die bussen heb ik enkel met Motip goede ervaringen, Huisproducten van bv Gamma heb ik ook eens getest maar die dekken veel slechter en hechten minder waardoor je sneller lossing krijgt zelfs van de primer.

Ik ben gegaan voor 3 uiterst dunne laagjes primer en 5 toplagen lak. Onderschat het niet ... spuiten is een werk van lange adem. Het is niet noodzakelijk sneller dan rollen! De kans is groot dat ik de deurtjes ga rollen net als mijn kasten omdat je dan een dikkere laag heb wat beter bestand is tegen veelvuldig gebruik, ik bekijk even hoe de spuitresultaten zijn eens alles klaar is om die beslissing te nemen.

Begroting? Wel voor mijn keuken schat ik toch dat ik rond de 250 a 300 euro aan verfproducten kom. Of dat veel is cho ... het is best wat centjes maar dan zijn alle kasten binnen en buiten gedaan, ik zou ook enkel de zichtbare plaatsjes kunnen doen en de deurtjes dat is een pak goedkoper maar ik vind witte binnenkasten prettiger, dat vergroot natuurlijk wel gigantisch de lak oppervlakte! 1 spuitbus heeft ongeveer voldoende lak voor 1.8 vierkante meter (in het meer lagen systeem ... dus ja dat loopt snel op.

Nu ... genoeg uitleg het foto verslag.


Aangezien ik de "oerdegelijke sokkel" Niet kon hergebruiken door het veranderen van de opstelling ben ik bij Ikea deze pootjes gaan halen. Ze zijn in te stellen, ik ga alles hoger maken (19cm onderpling) omdat ik dat aangenamer vind voor mijn rug. Tevens komt het dan op gelijke hoogte met mijn eerder gemaakt doorgeef-buffet. Uiteraard worden naderhand ook plingen op maat gemaakt in mdf en gelakt.


Gaatjes vullen ... het ziet er erger uit dan het is :) dit is voor heet schuren en oppoetsen uiteraard.


De electriciteit los gedaan, ik blijk dus 2 fasige aansluitingen te hebben ... dat valt me wel wat tegen maar ... we roeien met de riemen die we hebben. Wordt vooral eens uitzoeken hoe dat zit met inductie boosters van de Ikea en of dat hier op kan. Deze aansluiting gaan we dus verplaatsen zo een anderhalve meter, dat is een werkje voor deze week. Ook moet er een stopcontact verplaats worden en 1 bijgemaakt voor de afzuigkap.


Dit is het systeem waarmee kastjes tegen de muur worden vast gemaakt (bovenkasten) binnen in de kast kan je de boel aandraaien. Ik heb platte haken en degelijke pluggen (Fisher) gehaald om alles stevig vast te hangen. Ik moet wel nog even kijken hoe die vastschroef dingen werken en waarom er 2 stelschroeven zijn. Ik heb maar 2 bovenkasten die ik ga gebruiken, die twee worden ook nog eens onderling verbonden.


Dit was de eerste primer laag ... alles komt neer op dunne laagjes, de eerste laagjes zie je bijna niet!


Primer laag 2


3 lagen primer op een legger, mooie is dat je de houtnaden netjes blijft zien


Einde van de primer werken. Inderdaad niet alle stukken zijn gelakt! De wanden die tegen mekaar of tegen muren komen ga ik niet lakken dat zou pure geld verkwisting zijn.


Eerste laklaagjes dit zijn er 2 of 3 denk ik


Begint ergens op te trekken ... ja er zijn paar kleine metalen deeltjes die mee gelakt zijn. Dat is omdat deze verankerd zijn in het hout en ik doe de houtschroefjes liever niet lis. Hier wordt de scharnier houder op geschroefd en vervolgens de scharnieren ingeklikt dus die kleine deeltjes gaan niet zichtbaar zijn.


Dit is het lak resultaat ... deze gaatjes zijn voor onderplingjes en dergelijke.


Hier zie je de netjes glanzende randen, veel dunne laagjes en goede voorbereiding zijn de enige garantie op een proper resultaat. Ook de droogtijden tussen de lagen zeker respecteren en na de laatste laag alles een uurtje laten drogen dan kan je het voorzichtig binnen zetten en 24 uur laten uitharden! Daarna heeft het zijn finale hardheid!


Bling Bling leggers. de onderkantjes hebben maar 1 laklaag en 1 primer laag, de bovenkanten mee gedaan met de rest van de kasten. De onderkanten komt nooit iets tegen dus dat moest gewoon wit zijn.


Hier kan je zien dat alles netjes glossy is ook de achterwanden en dergelijke. Het echte resultaat zal uiteraard pas zichtbaar zijn eens het geinstalleerd is


Tekenen op muren is altijd leuk. Alles netjes afgemeten en met een zacht potlood aangeduid, het glasvlies gaat uiteraard weg eens ik begin te tegelen ... dat is iets voor januari schat ik. Mijn doel is om de keuken gelakt, heplaatst en afgewerkt te hebben voor de feestdagen! (Ik heb geen verlof dus het is voor/na de uren en in het weekend.


Aangezien ik in de woning woon hou ik alles dus continu bij met stofzuiger en poetsdoek. Het fornuis blijft ook aangesloten tot het laatste moment. Alle witte wanden en tegeltjes gaan dus weg in 1 van de volgende fases. Het lampje links wordt vervangen door een contact door die een ledstrip boven en onder de bovenkasten zal doen oplichten. Er blijft naast de bovenkast dus ook een 7 cm over die ik zal voorzien van een soort vulstrip, Die kan dan de transfo's en kabels verdoezelen (Ik heb een hekel aan kabels) tevens kan ik dan dat vulstuk los doen mocht het nodig zijn om aan de aansluitingen te komen. Niet dat 7 cm praktisch is maar het is beter dan geen toegang uiteraard.

wordt ... vervolgd
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_133368404
Ben benieuwd hoe dat gaat worden, leuk dat je alles zelf spuit en opknapt! Gaat erg mooi worden denk ik zo.
  maandag 18 november 2013 @ 08:54:59 #239
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_133368447
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2013 08:48 schreef usernaamvergeten het volgende:
Ben benieuwd hoe dat gaat worden, leuk dat je alles zelf spuit en opknapt! Gaat erg mooi worden denk ik zo.
Je wil niet weten hoe hard ik er zelf naar uit kijk om EINDELIJK kastjes te hebben en zo ... momenteel zit alles in curver bakken of staat op het buffet. Ben het danig beu. Desondanks neem ik er mijn tijd voor om alles zo net mogelijk te maken :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  donderdag 21 november 2013 @ 11:32:32 #240
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_133478406

pootjes maken ... best een kunstje. Ik dacht eerst met de bovenfrees gaatjes te maken maar die kan ik niet stabiel zetten dus is het met de boormachiene en een rustige vaste hand. Te diep boren en ik heb gaatjes aan de binnekant ... dat willen we dus niet. Voor de volgende onderkasten eerst gaatjes boren voor de pootjes en dan spuiten :) als ik dan mis zou boren kan ik het nog opvullen en schuren... voor de eerste 8 pootjes is het goed gelukt.


De Plint aan de voorkant valt 9 cm in ... eens de plint er tegen staat is dat dan een 7 a 8 cm. Ik wist niet goed hoe veel dit moest zijn dus ben ik stiekem in de gamma bij demo keukens gaan opmeten :) hoe goedkoper de keuken hoe minder diep de plint ligt blijkbaar. De mij ligt dus op diepte van de luxe keukens. De pootjes zijn niet stabiel stabiel ... maar eens alles tegen mekaar gemaakt is heb je wel een vrij stabiel geheel. Alles wordt ook nog eens verankerd in de muren dus het zal wel goed komen.


Scharnieren en schuifleiders terug geplaatst. De schuiven worden er gewoon in geklikt en de kastdeurtjes is dus ook maar gewoon 4 schroefjes vast draaien. Hier zie je ook al 2 tegen mekaar gemonteerde kastjes. Best netjes als resultaat.


andere kant en de leggertjes er in gelegd. Alles voelt echt super solide aan en alles is echt heel netjes op maat gemaakt. Je ziet dat dit een duurdere keuken is geweest. Ook alle scharniertjes hebben luxe afwerkingsplaatjes zodat stelschroefjes niet zichtbaar zijn. In het wit is het direct een totaal ander zicht dan de ouderwetse bruine kastjes.


In detail ja aan het scharniertje moet ik 2 puntjes bijwerken was mijn fout :) De kleur valt heel erg goed mee en geeft een mooie glans die makkelijk te onderhouden is. Vochtige doek of microvezel gaat allemaal. Ik ben aan het denken om van die bescherm rubber dingen te halen op rol in de ikea om op de leggers te leggen.

Het schiet dus wel een beetje op maar werken, papa zijn, en klussen blijft soms een opdracht ... vooral in het weekend zal het weer met sprongen vooruit gaan. Ik hoop in het weekend weer 2 kasten te spuiten en klaar te hebben en dan kunnen de bovenkasten opgehangen worden en het sanitaire blok plus zijkast geplaatst worden. Ook de electriciteit hoop ik omgelegd te hebben. We zullen zien :) Foto verslagen volgen uiteraard.
Minds are like parachutes, they work best when open!
  maandag 25 november 2013 @ 09:27:31 #241
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_133600700
Weekend geweest dus weer een verslagje. Tegenwoordig is het nogal druk doordat zoonlief zwemles heeft op zaterdag, tevens vrijdag gaan babysitten op broertje en de hond dus de weekendtijd was beperkt. Desondanks aardig opgeschoten!


Dit geeft een betere indruk van het eindresultaat na het lakken, je ziet de houtnerven er heel lichtjes door.


Deze kast is de 2de bovenkast. Ik ga maar 2 bovenkasten hergebruiken. De overige worden nachtkastjes en storage in de kelder!


ergens tussen de lagen door aan het drogen


Hier begint het er een beetje op te lijken. Je ziet ook dat de bovenplaat van deze kast een tikkeltje uit zijn hoek staat. Gelukkig zie je daar niets van na de installatie.


Ook een onderkast netjes gespoten. Ook hier uiteraard weer enkel de zichtbare delen


Zoals bij alle werken zit het hem in de details. Alle scharniertjes en plaatjes zuiver gemaakt en ontvet. Tussen de drogende lak lagen was er hier tijd voor. Zoonlief was ondertussen zijn leesoefeningen aan het doen dus ik had nog wat te luisteren ook.


Scharniertjes en ladegeleiders terug geplaatst


De pneumatische boorhamer uit gehaald om aan de slag te gaan. Alles zeker 4 keer nagemeten en gedubbelchecked!


en dan heb je ineens ... je eerste kastje hangen.


Zoals met alle verbouwklussen krijg je ook minder leuke verrassingen ... mijn muren zijn dus nog schever dan ik initieel had verwacht. op 35 cm is er 1 cm verschil :( ik ga dus allemaal vulstukjes maken in mdf en ook netjes lakken. Geen rampen maar desondanks wordt je daar niet vrolijk van. Tevens neemt dat waarschijnlijk even veel tijd dan al de rest samen (leert mijn ervaring mij)


Dit is eerder informatief. De pluggen en haken die ik gebruikt heb voor de bovenkasten samen met hun maten.


Stevige verankering ... geen zin om een vallende kast mee te maken!


Tweede kast hangt ook :) waar het lichtpunt was is er nog plaats (een 13 cm) daar ga ik de transfo's van 2 ledstrips plaatsen. 1 ledstrip boven op de kast en 1tje er onder! Dan wordt er een vulstuk gemaakt zodat het geheel netjes afgewerkt is van muur tot muur.


Overige kasten (2) geschuurd en ontvet ...


Hier waren 2 hoekjes afgebrokkeld ... ik weet dat het niet perfect is maar je moet iets doen... opgevuld met aangedikt vulmiddel ... morgen schuren en kijken of het nog bijgewerkt moet worden. Het zal alleszins beter zijn dan afgebrokkeld. Dit is de kast onder het fornuis en op het bovenste deel komt er een schuif dus dit is niet zichtbaar. Desondanks opgelapt.


Stroom voor kookplaat komt op de verkeerde plaats voor de nieuwe opstelling ... dus een gleufje gekapt. Dit stopcontact wordt vervangen door een wandcontact doos die gewoon overtegeld wordt, Ik heb dikke kabel gehaald om dus tot in de hoek te gaan. Daar komt een nieuwe opbouw contact doos of ik kap terug een nieuwe voor inbouw (even kijken in de zelfbouwmarkt wat het voordeligst is) Ik heb behoorlijk wat plaats achter de 2 kastjes die in de hoek uit komen. Die plaats ga ik opvullen met glaswol, net als de ruimte onder de kasten tegen de buitenmuur. Als er toch verloren plaats is dan liever geisoleerde!


Het moment dat je blij bent dat je niet met de slijpschijf bezig bent. Dit is de ga en terugkom leiding van een stopcontact. Gelukkig liggen ze diep genoeg zodat de nieuwe leiding er gewoon over kan! Ik had met een oude schroevendraaier allemaal kleine tikjes gegeven in het bezetsel, dan het laagje bezetsel weg getikt om vervolgens met een bijtel voorzichtig te kappen. Ik wilde zo weinig mogelijk stof dus constant bijgehouden met de stofzuiger!


Het kapwerk ...


Gleufje klaar :)


Even iets in de kasten gezet ter motivatie en voor het goede gevoel. Perfect gemaakt voor nutella potten ;) ook al stiekem even getest met een paar glazen of alles past ... ziet er goed uit!

Deze week heb ik de vroege dus even kijken of alles goed gaat en dan kan ik mogelijk tegen volgend weekend beginnen aan de onderkasten! Dan schiet het ineens goed op!
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_133601105
Het wordt nog wel eens wat ;)
pi_133602427
_O_

Af en toe kom ik je topic weer eens tegen en dan lees ik met bewondering voor
je doorzettingsvermogen en oog voor detail, hoe je aan het werk bent !

Doet mij sterk denken aan "onze" andere klusBelg. w/
  maandag 25 november 2013 @ 10:51:15 #244
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_133602485
:Y Ik zat gisteren nog een oud topic van hem door te lezen, soms mis ik hem echt hier! :Y Mooie projecten en prachtige aanpak.

Leuk topic ook dit Haerden! :Y En ik schrok van de foto's van je keuken, maar wit geverfd is het al een heel ander beeld. :)
***
  maandag 25 november 2013 @ 11:43:20 #245
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_133603985
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2013 10:51 schreef Brighteyes het volgende:
:Y Ik zat gisteren nog een oud topic van hem door te lezen, soms mis ik hem echt hier! :Y Mooie projecten en prachtige aanpak.

Leuk topic ook dit Haerden! :Y En ik schrok van de foto's van je keuken, maar wit geverfd is het al een heel ander beeld. :)
Nieuwe kastjes zouden niet anders zijn dan deze buiten de kleur dus daar was ik minder bang voor. Wel voor de hoeveelheid werk :) maar ook dat lijkt goed mee te vallen!
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_133606734
Goed bezig en uiteraard uitgebreid gedocumenteerd.
Dat afgebrokkelde hoekje kun je de volgende keer ook uitfrezen/multitoolen/beitelen en met een stukje hout opvullen.
  maandag 25 november 2013 @ 13:56:28 #247
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_133607511
quote:
14s.gif Op maandag 25 november 2013 13:25 schreef Dr.Hilfiger het volgende:
Goed bezig en uiteraard uitgebreid gedocumenteerd.
Dat afgebrokkelde hoekje kun je de volgende keer ook uitfrezen/multitoolen/beitelen en met een stukje hout opvullen.
Inderdaad dat is wel te doen ... nu we zien wel :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
  woensdag 27 november 2013 @ 11:31:54 #248
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_133670599
En we schieten op. Eergisteren de hoekjes bijgewerkt en nog eens vulmiddel op gedaan, vervolgens gisteren alles geschuurd. Tevens wat gaatjes gevuld in de grote onderkast van de spoelbalk en ook daar alles geschuurd plus aansluitingen uitgemeten.

Gisteren de kast onder het fornuis gespoten (die met de bijgewerkte hoekjes)


Eerste laag primer gespoten hier zie je links beneden hoe netjes de bijgewerkte hoekjes zijn geworden. Ik was best fier op mezelf want had er wat schrik voor ... dat vulmiddel krimpt en als je te wild schuurt kan het beginnen afbrokkelen en dergelijke dus echt heel voorzichtig geschuurd.


Ergens tussen toplaag 2 en 3 ... aan de hoekjes is niets meer te zien. De binnenkant van deze kast zie je eigenlijk niet zo veel van omdat er grote schuiven in komen. Desondanks netjes gespoten dan is alles hetzelfde ... spuiten gaat steeds beter. Echt een kwestie van techniek.


Nog een legger die gedaan moest worden voor de smalle onderkast in het begin van de keuken


Ziet er best smooth uit :) ik wordt nog eens een pro hahahaha. Bij lakken is het inderdaad zo dat vele dunne laagjes en een goede voorbereiding je eindresultaat bepaald


En toen begonnen met het inruimen van de bovenkasten ... gewoon om een goed gevoel te krijgen :) jaja ik ben een hipster ... mocht ik een vrouw zijn was ik waarschijnlijk een Libelle vrouwtje :)


Whoppa alles past netjes :) in de bovenkast de wat specialere glazen zoals mijn special edition cola glazen, jupiler glazen champagne flutjes, bacardi mochito glazen ... en mijn espresso tasjes. Kortweg alles waar ik liever niet van heb dat mijn zoontje er mee door het huis loopt. Deze kasten kan hij de eerste jaren nog niet aan zonder stoelen en trapjes :)
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_133676129


Kan je hier niet van een rest kastje een hoekelementje freubelen. Dan ben je gelijk die ruimte kwijt tussen je bovenkastje en je aftimmering

Jeroentje.
  woensdag 27 november 2013 @ 17:19:32 #250
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_133680338
waarschijnlijk wel maar ... ik zie niet graag open kasten wegens ... rommelig ... stof vegen :) nu eens ik getegeld heb zal het ook anders uit zien ... eerst maar eens alles zetten wat ik al heb en alles afwerken :)

Verder ga ik MEER dan genoeg opslag ruimte hebben eens alles staat en hangt dus dan hou ik liever een beetje ruimte over :) het is al allemaal zo klein he.
Minds are like parachutes, they work best when open!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')