abonnement Unibet Coolblue
pi_102540035
Velen verdronken in Cambodja en Vietnam

HANOI - Overstromingen van de Mekong rivier hebben het leven gekost aan ruim 100 mensen in Cambodja en Vietnam. Huizen werden weggespoeld, bruggen zijn ingestort en duizenden omwonenden van de rivier moesten vluchten wegens de ergste overstroming van de rivier in 11 jaar. Dat meldden functionarissen vrijdag.


Reddingswerkers op een gebroken dijk in Vietnam


Meteorologen verwachten nog meer problemen door de tyfoon Nesat, die waarschijnlijk vrijdag aan land komt in Vietnam. Door de overstromingen in de Mekong-delta zijn de rijstprijzen in Vietnam gestegen naar het hoogste niveau in 3 jaar.

bron

En na Nesat volgt nog een tyfoon die eerst weer over de Filipijnen zal trekken en daarna richting Vietnam zal gaan.

Typhoon NALGAE


Nesat en Nalgae


zie ook: Hurricane Season 2011 # 4
pi_102540424
Wat een joekel van een staart heeft Nesat :{
pi_102543283


quote:
Dodental Nesat stijgt tot boven de veertig
De doortocht van de tyfoon Nesat over de Filipijnen dinsdag, heeft aan minstens 43 mensen het leven gekost. Dat blijkt uit de nieuwste balans die de autoriteiten vandaag meedeelden.

Nog een dertigtal mensen zijn vermist. het gaat voornamelijk om vissers die ondanks de waarschuwingen van de meteorologische dienst toch uitvoeren.

Nesat trof dinsdag de noordoostelijke kusten van Luzon, het grootste eiland van de Filipijnen waar meer dan de helft van de 90 miljoen inwoners van het land wonen. De windsnelheden tot 170 kilometer per uur en de hevige regenval hebben zware schade veroorzaakt.

Volgens de regering zijn bijna een miljoen mensen getroffen door de overstromingen ten gevolge van de tyfoon. Ondertussen is al een nieuwe tyfoon, Nalgae, op weg naar de Filipijnen.
pi_102569167
Nalgae is nu een cat 4. Het gaat lekker daar.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')