Of voor gepensioneerden die datzelfde overkomt, maar misschien is dat nu net de babyboomfactor in dit verhaal van de FNVquote:Op zaterdag 29 oktober 2011 10:09 schreef Arcee het volgende:
Je hebt alleen wat aan die regeling als je zonder werk komt te zitten en terugvalt naar een lagere ib-schijf.:')
Alleen zie ik in het stuk nergens de vele voordelen staan.quote:Vitaliteitssparen biedt veel voordelen - De nieuwe vitaliteitsregeling komt in de plaats van de levensloop- en spaar... http://ow.ly/1fmaNz
Hier ook:quote:Op zaterdag 29 oktober 2011 10:12 schreef ManAtWork het volgende:
Hier nog een Twitter:
[..]
Alleen zie ik in het stuk nergens de vele voordelen staan.
Wat een voordelen!quote:Nadelen vitaliteitsregeling
De vitaliteitsregeling heeft een paar voorwaarden die het lastig maken om het spaargeld te gebruiken voor een verzorgde oude dag. Zo is het maximaal te sparen bedrag expres laag gehouden met 20.000 euro.
Ook mag een rekeninghouder na zijn 62e verjaardag nog maar de helft van dat bedrag per jaar opnemen. De meeste mensen kunnen hun vitale oude dag niet van minder dan duizend euro per maand betalen – en dan gaat van dat bedrag nog belasting af.
Een ander nadeel ten opzichte van de levensloop- en de spaarloonregeling is dat gespaard wordt van het nettoloon en niet van het brutoloon. Weliswaar is het gespaarde bedrag fiscaal aftrekbaar, maar uiteindelijk brengt de spaarder toch meer geld in het overheidslaatje. Ook dat komt de overheid niet slecht uit nu zij vele miljarden wil bezuinigen.
Voordelen vitaliteitsregeling
Niet alles is ach en wee. De regeling kent ook voordelen ten opzichte van de voorgangers. Zo mag dit keer iedereen meedoen. Werknemers, werkgevers, ondernemers, zzp-ers, iedereen is vrij om een vitaliteitsrekening te openen.
En er mag een stuk meer gespaard worden dan in de spaarloonregeling mogelijk was, waar de max op 613 euro per jaar lag. Het geld is bovendien vrij opneembaar, terwijl het spaarloontegoed vier jaar vast stond en het levenslooptegoed alleen gebruikt mocht worden voor verlof.
Bovendien wordt het spaartegoed, zolang het op de rekening staat, niet belast in box 3. Dat is weliswaar geen verbetering ten opzichte van de voorgangers, die dezelfde voorwaarde hadden, maar ook geen verslechtering.
Verder mag er maximaal 20.000 euro op de rekening worden gespaard. Dat betekent ook dat als een spaarder een deel van het geld opneemt om een wereldreis te maken, een opleiding te volgen, een huis te kopen of een krediet af te lossen, hij dat geld ook weer mag aanvullen. Er kan dus voortdurend geschoven worden met potjes. De peildatum is 1 januari.
En voor werkgevers is er ook een zilveren randje: de administratieve rompslomp die levensloop- en spaarloonregeling met zich meebrachten, verdwijnt. In de vitaliteitsregeling wordt gespaard van het nettoloon, dus de werkgever hoeft bij het uitschrijven van de salarisstrookjes geen rekening meer te houden met eventuele spaarregelingen
Dat is het enige voordeel. En dan alleen als er ook een behoorlijke rente op die rekening wordt gegeven.quote:• Het opgebouwde tegoed bij vitaliteitssparen is niet belast in box 3.
Ja, als je in de bijstand komt.quote:• De stortingen voor het vitaliteitssparen zijn aftrekbaar en de opnames uit vitaliteitssparen zijn belast. Hierdoor ontstaat uitstel van belastingheffing en een mogelijk tariefsvoordeel.
Geld op je normale spaarrekeing is ook niet beperkt, dus wat is het voordeel?quote:• Het opgebouwde tegoed van vitaliteitssparen kan de werknemer inzetten voor alle doelen. Het is niet beperkt tot verlof zoals dat het geval is bij de levensloopregeling.
Da's dan ook het enige voordeel.quote:Op zaterdag 29 oktober 2011 10:18 schreef Five_Horizons het volgende:
Je mag gewoon belastingvrij ¤20.000 sparen! Maak me gek! Wat een overheid en wat een cadeau's!!
Wat?!? Waar?!? Ikke hebben geld gemiest?quote:Op zaterdag 29 oktober 2011 10:21 schreef Five_Horizons het volgende:
Jongens, het is toch duidelijk! Hallo! Aftrek! Hallon! Geld, jongens!
[/debiel]
Het kan niet mislukken als het nooit van de grond komt.quote:Ben benieuwd hoe mislukt het blijkt na 4 jaar....
quote:
Wanneer wist jij het dan?quote:
2,5 maand geleden ofzo al.quote:
Dat bericht had ik gemistquote:
Het is al mislukt voordat het is ingevoerd!quote:Op zaterdag 29 oktober 2011 10:21 schreef Five_Horizons het volgende:
Jongens, het is toch duidelijk! Hallo! Aftrek! Hallon! Geld, jongens!
[/debiel]
Ben benieuwd hoe mislukt het blijkt na 4 jaar....
Ghequote:Op maandag 1 oktober 2012 17:18 schreef ManAtWork het volgende:
[..]
Het is al mislukt voordat het is ingevoerd!
(Het is een grote kick maar wilde het toch even in de groep gooien.)
Whehehehe....quote:Op maandag 1 oktober 2012 17:18 schreef ManAtWork het volgende:
[..]
Het is al mislukt voordat het is ingevoerd!
(Het is een grote kick maar wilde het toch even in de groep gooien.)
Een nieuwe makkelijke melkkoe.quote:Op maandag 1 oktober 2012 22:43 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Whehehehe....
Ze draaien en passant de verzekeringsbranche de nek om, zie ik?
Meteen mijn vraag daarbij: kan je nog doorsparen voor Levensloop? Zoals dat ditjaar wel kon?quote:Op maandag 1 oktober 2012 17:24 schreef MaLo het volgende:
[..]
Als ik het geld uit mijn levenslooprekening nog steeds maar kan opnemen volgend jaar,...
Doorsparen kan nogquote:Op dinsdag 2 oktober 2012 13:04 schreef tomic het volgende:
.......
[..]
Meteen mijn vraag daarbij: kan je nog doorsparen voor Levensloop? Zoals dat ditjaar wel kon?
Opnemen kan altijd. Al zou ik het volgend jaar niet doen.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 11:53 schreef MaLo het volgende:
[..]
Doorsparen kan nog.
http://www.rtl.nl/compone(...)-even-van-kracht.xml
Maar ik weet nog steeds niet of ik het volgend jaar wel op kan nemen... Daar wordt niets over gezegd.
Ik wil het niet opnemen voor verlofquote:Op woensdag 31 oktober 2012 12:28 schreef ManAtWork het volgende:
[..]
Opnemen kan altijd. Al zou ik het volgend jaar niet doen.
Dan ga je namelijk nog een keer de sociale premies betalen omdat dan de uniformering voor de loonheffing wordt ingevoerd.
Maar de vitaliteitsregeling wordt niet ingevoerd. Dus daar kun je het niet uit halen. Dus zal de regeling voor het levenslooptegoed blijven gelden.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 12:33 schreef MaLo het volgende:
[..]
Ik wil het niet opnemen voor verlof. Met de vitaliteitsregeling zou je het geld ook voor andere doeleinden op kunnen nemen. Ik kan nergens terugvinden hoe het volgend jaar zit met de opname van je levenslooptegoed. Ik zal mijn voorwaarden er eens bijzoeken, of ik daarin iets kan vinden over afkopen.
Dat zeg ik toch ook niet? Ik zeg alleen dat daar verdere invulling aan gegeven wordt.quote:De WUL wordt niet meteen weer afgeschaft.
En bijna niemand die er iets over roept. Alle adviseurs die bij de invoering begonnen te schreeuwen dat je er gebruik zou moeten maken, hoor je nu niet over het nadeel dat bij opname dreigt. Feitelijk heb je er dus weinig voordeel van gehad als je een leuke spaarpot hebt opgebouwd.quote:Wel zuur dat je inderdaad in feite twee keer SV premies afdraagt; over de opbouw en over de opname. Ik las dat ze op 'macro-niveau' wel iets aan de premiepercentages zouden doen.
Das mooi kut, we willen het geld gebruiken bij de aankoop van een nieuwe woningquote:Op woensdag 31 oktober 2012 12:37 schreef ManAtWork het volgende:
[..]
Maar de vitaliteitsregeling wordt niet ingevoerd. Dus daar kun je het niet uit halen. Dus zal de regeling voor het levenslooptegoed blijven gelden.
[..]
Dat zeg ik toch ook niet? Ik zeg alleen dat daar verdere invulling aan gegeven wordt.
[..]
En bijna niemand die er iets over roept. Alle adviseurs die bij de invoering begonnen te schreeuwen dat je er gebruik zou moeten maken, hoor je nu niet over het nadeel dat bij opname dreigt. Feitelijk heb je er dus weinig voordeel van gehad als je een leuke spaarpot hebt opgebouwd.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |