Mijn idee, ik heb een opbouwspoelbak in mijn volkstuinhuis, ik vind het een crime.quote:Op dinsdag 18 oktober 2011 14:07 schreef Puala het volgende:
In de praktijk liggen er kruimels op je aanrecht als je brood hebt gesmeerd. Als je groente klein maakt om mee te gaan koken liggen er ook kleine restjes op het aanrecht. Dat alles gaat hier hoppa de gootsteen in en zo het riool in. Dan is het toch wel fijn als er geen opstaand randje is rondom je spoelbak.
Wel een klein kitrandje tussen aanrechtblad en opstaande spoelbak he, anders vul je die kier vanzelf met kruimelsquote:Op dinsdag 18 oktober 2011 13:49 schreef MMach het volgende:
@hieronder:
Nog een reden om toch te kiezen voor een opstand: een waterafvoer dient om vuil water af te voeren. Groentenresten,broodkruimels doorspoelen is vragen om verstoppingen op lange termijn.
Zelfs als de spoelbak lager zou zitten, dan nog zouden wij dat niet gewoon de gootsteen in mikken. Het is tenslotte nog altijd een gootsteen en geen vuilnisbak.
Waarom kan dit niet?quote:Op dinsdag 18 oktober 2011 21:14 schreef kaasplankje het volgende:
Tja, wij hebben ook een vrij traditionele keuken besteld, en we hebben nog flink getwijfeld over zo een ouderwetse witte opbouw spoelbak. Ik weet even niet meer of dat nou emaille of porselein is.
Ook een spoelbak met van die kleine tegeltjes vind ik schitterend om te zien, maar o zo onpraktisch; je kan er nooit een pan kokend water in afgieten. Een keuken moet niet alleen een lust zijn voor het oog, je moet er dagelijks je voedsel in bereiden. Makkelijk om schoon te houden en praktisch in gebruik staan wat mij betreft op nummer 1, en esthetische aspecten op 2.
Zo'n afvalbakje met deksel in je werblad is ideaal. Hebben mijn ouders ook, in hun 20jr oude keuken voor groenteafval voor op de composthoop. Stinkt niet als je de bak gewoon niet te lang laat staan, ik geloof dat er wat rubber rond de afsluitrand zit (mogelijk zat ) maar dat is denk ik niet eens echt nodigquote:Op woensdag 19 oktober 2011 12:10 schreef MMach het volgende:
Het is inderdaad ook een stuk zelfbescherming ( ik weet wie de verstopte afvoer zal mogen fixen ten huize Mmach :p). En ik weet wel zeker dat dat voor ons geen meerwerk zal zijn. In het spoeleiland ga ik een afvalshute met deksel wegwerken in het werkblad, zoals je soms eens ziet in industriele keukens. Dekseltje eraf en alles in het gat vegen,waaronder de vuilnisbak staat. Je moet dan wel rekening houden met stankafsluiting enzo, maar dat zal ik wel documenteren met fotos als ik aan dat stuk zit.
@hierboven: in de kleur van het bovenste geschilderde deurtje ( zie vorige pagina denk ik)
Dan barsten ze.quote:
Mooie zelfbouw! De hoogte van je werkblad lijkt aan de vrij lage kant.quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 10:36 schreef MMach het volgende:
@Nikky: Misschien kan de tegellijm daar niet goed tegen ofzo? In elk geval mag je dat eigenlijk bij geen enkele afvoer doen, er gewoon kokend water in kieperen. Zo'n afvoer kan langdurig tegen 90° en maar tegen pieken van 110 ofzo. Als er kokend water staat te broebelen in de sifon lijkt me dat dus geen goed idee. (Kan je je voorstellen hoe mijn vriendin moet leven met mj? "Nee dat niet in de afvoer, en zeker dat niet, en zorg dragen voor het aanrecht, etc.")
Intussen gaat de keuken met minipasjes vooruit. Bij de kastenwand zijn de onderste (dat de bovenste nog scheef staan is dus normaal) deuren voorzien van scharnieren. Dat zijn zichtbare scharnieren ipv de gewone onzichtbare die normaal worden gebruikt. Voordeel van dat soort scharnieren is de combinatie van 180° openingshoek en de mogelijkheid om inliggend te werken+deuren zijn gewoon direct uitneembaar. Er zijn ook onzichtbare die hetzelfde kunnen, maar die nemen veel plaats in in de kast. Daarbij hoort het gewoon ook bij zo'n type keuken om zichtbare scharnieren te gebruiken. Een gigantisch nadeel is uiteraard dat zulke scharnieren niet nastelbaar zijn. Dat is dan ook de reden waarom ik zoveel tijd heb gestoken in het maken dat de panelgaps overal zo goed mogelijk zijn voor de scharnieren geplaatst werden. Met de handschaaf nog wat finetunen en de naden gaan overal gelijkaardig zijn.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik weet wel dat die keuken niet ieder zijn meug zal zijn, maar tracht daar een beetje langs te kijken De kleur is trouwens nog een beetje aangepast, iets minder geel, naar een champagnetint.
Ik denk niet dat je die mensen hier gaat vinden hoorquote:Op zaterdag 22 oktober 2011 19:15 schreef MMach het volgende:
Voor wie zou vinden dat het allemaal maar traag gaat: dit zijn een paar foto's van exact 1 jaar geleden
Het leek lager. Hier hebben we de keuken op 98 gezet. Allebei geen kromme rugquote:Op zaterdag 22 oktober 2011 19:15 schreef MMach het volgende:
Het werkblad is met 95,4cm hoog nochtans niet laag te noemen. De hoogte is de gulden middenweg tussen de grootte van m'n vriendin en ikzelf. Ik ben groot (naar NL normen wss wel klein met 1m83 ). Met die werkhoogte kunnen we beiden ons vlakke hand leggen op de bodem van de spoelbak=ideale werkhoogte.
wat een onzin, ik heb al drie jaar zo'n spoelbak en er zijn echt gallons aan kokend water en chemische zooi doorheen gegaan, en die is nog perfectquote:
Heb jij daar ervaring mee? Want ik heb dat toegepast in mijn badkamer (blad onder de wasbak) en ik krijg ook zonder beschadigingen, lelijke plekken. Met name van gemorste zeep, badschuim e.d. Ik kan me voorstellen dat dat in een keuken alleen maar erger wordt.quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 13:30 schreef kaasplankje het volgende:
Je kan btw best het blad gaan vernissen met blanke lak. Dan zou ik wel 6-8 lagen jachtenlak nemen oid. Het nadeel er van is dat als je een beschadiging in je laklaag hebt en er water onder geraakt dit heel lelijke vlekken onder je laklaag geeft. Daar moet je goed voor waken.
MMach en traagquote:Op zaterdag 22 oktober 2011 19:15 schreef MMach het volgende:
Voor wie zou vinden dat het allemaal maar traag gaat: dit zijn een paar foto's van exact 1 jaar geleden :
Volgens mij was ik dat. En ja, zeker een goed begin en nooit genoeg! Erg leuk om te zien dat je ook genoeg aandacht schenkt aan details. Precies naar wens en op maat, daar kan je alleen maar veel plezier van hebben de komende jaren.quote:Op zondag 16 oktober 2011 16:12 schreef MMach het volgende:
Voor hij/zij die de vorige keer vroeg om voldoende detailfoto's te tonen: zijn het er genoeg ? :p
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |